2010 Kasım Anneleri

darısı bizimde başımıza ben daha göremedim miniciğimi :KK43:
inş sizde yakında göreceksiniz şeker...

birisi, erencim, canah,meybie
inş güzel haberlerle dönüceksiniz :Saruboceq:alkisalkisalkis[/QUOTE

inş canımm.

tatlım ıns duyarsın kalblerini ptıtı pıtıt :)

inş canım...

haydaaa, saç boyama, duzleştirme, manikur yapma, vallahi ormana döndüm
boshayallersmile
kaydirigubbakcemile3

sağol azizecim... inş.. hayırlısı ile geçer hamileliğimiz

tatlım ıns duyarsın kalblerini ptıtı pıtıt :)

eh,dunden belliydi. tatlım hep limonlu sıcak su iç, ıhlamur da ama en iyisi limon ve öğlende tavuk suyu corrbası ben oyle atlattım bılıyorsun

haydaaa, saç boyama, duzleştirme, manikur yapma, vallahi ormana döndüm boshayallersmile

evet saç düzleştirici benim için çok öenmliydi çok zor olacak bugünden sonra kullanmam artık :KK43:

kızlar bide çamaşır suyu ve benzeri ürünleri kullanırken asla ve asla teneffüs etmemeye çalışın..bunu doktor söyledi..gerçi ben mümkün mertebe elllerime bile temas ettirmiyorum..sizlerde bu konuda dikkatli olun lütfen..

MEYBİE SENİN İÇİN BULDUM TATLIM ;
Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.

Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.

Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir.

Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız: Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.

Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bazı bulgular bile mevcuttur.

Özet olarak hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle bakmak yerine günümüzde kullanılan ilaçların kökeninde bitkiler olduğu gerçeği göz önünde bulundurulmalı ve bitkisel çayları kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

kızlar bide çamaşır suyu ve benzeri ürünleri kullanırken asla ve asla teneffüs etmemeye çalışın..bunu doktor söyledi..gerçi ben mümkün mertebe elllerime bile temas ettirmiyorum..sizlerde bu konuda dikkatli olun lütfen..

EVET GEÇENLERDE AKLIMA GELMİŞTİ neyse öğrenmiş oldu sayende:KK66:

yalnız iki gündür doymak bilmeyen şu halim beni korkutmaya başladı...çöp tenekesi gibi oldum..ne olsa cup mideye indiriyorum..benim gibi sürekli aç dolaşan biri varmı acaba..

canım benimm bitkisel çaylarla ilgili yaptığın araştıma için tşk ederim...faydalı olduğunu düşünmüştüm ama kullanmamak daha doğru olacak..

Meybie ben de hep açım ama yiyecekleri beğenmiyorum. Tuhaf bir his. Açım ama buzdolabındakileri yemek istemiyorum of of. Sabahtan beri bir şey yemedim doğru dürüst. Ben su içmeye başlayayyım doktora gidicem ya. 14:15'de

yalnız iki gündür doymak bilmeyen şu halim beni korkutmaya başladı...çöp tenekesi gibi oldum..ne olsa cup mideye indiriyorum..benim gibi sürekli aç dolaşan biri varmı acaba..

ben varım :)))))))
ama tuzlu ve acılarıııı indiriyorum mideye :)))

Meybie ben de hep açım ama yiyecekleri beğenmiyorum. Tuhaf bir his. Açım ama buzdolabındakileri yemek istemiyorum of of. Sabahtan beri bir şey yemedim doğru dürüst. Ben su içmeye başlayayyım doktora gidicem ya. 14:15'de

canım acıkmasan bile yemelisin bebiş tutunmak içi çabalıyor sen kendi bünyesni güçsüz bırakma tatlımm
ceviz fındık ye süt iç peynir yeee mutlaka yemelisin

barays senin şu resmine bittim..yokmu bunun iki bebeklisi:))

kısalr ben bgun bebegımın kalp atıslarını duydum mınıcık yaaa ay ordan oraya cok tatlıydııı ınsallah rabbım butun ısteyenlere nasıp eder kıslar

kasım anneleride gelmiş hoşgelmiş hepinize hayırlı olsun kızlar hayırlı evlatlar nasip etsin rabbim hepimize inşallah
bende ekim annesiyim rabbimin izniyle

kısalr ben bgun bebegımın kalp atıslarını duydum mınıcık yaaa ay ordan oraya cok tatlıydııı ınsallah rabbım butun ısteyenlere nasıp eder kıslar
canım çok sevindim darısı bizlerin başına.bende perşembe gidicem kısmetse

kasım anneleride gelmiş hoşgelmiş hepinize hayırlı olsun kızlar hayırlı evlatlar nasip etsin rabbim hepimize inşallah
bende ekim annesiyim rabbimin izniyle

sağolasın...belki bizde ekim oluruz kim bilir sositososito

canım benim yaa çok sevindim inş. bizde yakında zamanda görürüz bebişlerimizi

canım çok sevindim darısı bizlerin başına.bende perşembe gidicem kısmetse

sağolasın...belki bizde ekim oluruz kim bilir sositososito

evet belkide bizde ekim annesi oluruz

slm kızlar benimde muhtemel doğum tarihi 3 kasım dio bugün itibariyle 5+6 olduk bebişleri gördük 2 taneler ( tüp bebek ) keselerini gördük cumartesi kalp atışlarını da duyarız inşşşşş... :CüvCüv: :CüvCüv:

X