2010 Kasım Anneleri

birisicim masallah bebegine :nazar:

selam kizlar
bende dun ebeye gittim bebegimin kafasi asagidaymis yavas yavas dogum kanalina giriyo dedi ay cok heyecanlandim hemen dogurasim var hayirlisi bakalim
kilomda 76 olmus toplam 23 kilo oldu 80 i bulurum ben doguma kadar kafamçokkarıştı
ik hafta sonra tekrar kontrola gitcem ve suda dogurmak istiyorum dedim hastanedeki ebe ile gorusursun uygun bulursa suda dogum yapabilirsin dedi kaydirigubbakcemile2

maşallah hazalcım kız ana oğul tosuncuk olmuşsunuz siz:nazar::nazar:ayy hazal öyle bir seçeneğin varsa suda doğumla ilgili çok güzel şeyler okudum bende hayırlsıı olsun inş.

yavrum ben ıstıom kı okulda partı yapsınlar arkadasları hedıyeler alsın onlara.. 29 ekımde torenden snr herkes evıne gıdıo kutlama yapılmaz.. sen 28 ekimde doğur hadi :) ben de 28 ekimde dogurcam içime oyle doguyodu 4 ay once aynı gun dogurmus olalım :))
Bilmem ki şeker belki 28 inde de doğurabilirim:KK1:Şaka bir yana ;doktoruma sordum ikiz gebeler enfazla ne kadar dayanıyo diye:38 hafta dedi.Ama genelde 37. haftada alıyorlarmış,daha çok anne için zaten..Yani en iyi ihtimalle 2 haftam kaldıeyvahedigeldismile

selam kizlar
bende dun ebeye gittim bebegimin kafasi asagidaymis yavas yavas dogum kanalina giriyo dedi ay cok heyecanlandim hemen dogurasim var hayirlisi bakalim
kilomda 76 olmus toplam 23 kilo oldu 80 i bulurum ben doguma kadar kafamçokkarıştı
ik hafta sonra tekrar kontrola gitcem ve suda dogurmak istiyorum dedim hastanedeki ebe ile gorusursun uygun bulursa suda dogum yapabilirsin dedi kaydirigubbakcemile2

Ay kız suda mı doğuracan:1shok:Orlarda yaygındır tabi

Hazalcım işalla suda doğurursun sefan olsun...

Ya kızlar ben hıc sevmem ozel gunlerın cakısmasını snr aradan cıkartılıverır ıkısı bır arada fln cok buyuk haksızlık..

28 ekım yarım gun muydu ya :S ben hıc hatırlamıorum unıversıtede oyle bısı olmuyodu :)

selam kizlar

ikinize de kocaman maşallah :nazar::nazar: suda doğum çoook rahat diye okumuştum ben de. inşallah istediğin gibi olur herşey.

Hazalcım işalla suda doğurursun sefan olsun...

Ya kızlar ben hıc sevmem ozel gunlerın cakısmasını snr aradan cıkartılıverır ıkısı bır arada fln cok buyuk haksızlık..

28 ekım yarım gun muydu ya :S ben hıc hatırlamıorum unıversıtede oyle bısı olmuyodu :)

ilköğretimde öyle.

35 hafta doluyor,e beklersem en iyi 37 de falan doğururum heralde..Tabi bu arada sürpriz olmazsa......

Evet 28 ekim yarım gün..6 yıl olacak göreve başlayalı ama her yıl unuturum bu 28 ekim tatilini

ben de dıyorum onu da garıpsıolar :S amcamın oglu 10 kasım dogumlu, karısı 24 kasım, buyuk oglu da 1 temmuz.. belırlı gun ve haftalar gıbıler mubarek sempatiksalakcinni

ay bende hemen doğurmak istemiyorum izne çıktıktan sonra biraz gezeyim yaaaabilmiyorumkismile 39 falan doğsun opuyorumnanaktan

ay bende hemen doğurmak istemiyorum izne çıktıktan sonra biraz gezeyim yaaaabilmiyorumkismile 39 falan doğsun opuyorumnanaktan

iyi de yavrum herkesin durumu farklı :)) ben doydum gezmeye gelsın ıstıyom, sen gezmek ıstıyon, bırı ıznı yanmasın dıye beklesın ıstıyo, ohoooooo her telden calıyoruz vallahı :)

normal doğumu düşünen arkadaşlara tavsiyeler;

Normal doğum sırasında neler yapmalısınız?
Doğum sancılarının gelmesi ve rahim açılmaya başladıktan sonra yukarıda öğrendiğiniz ve hazırlığını yaptığınız nefes alış veriş şekillerini nerelerde kullanacağınızı tek tek siz değerli annelere bu bölümde anlatmaktayız.

Doktor muayenesi sırasında neler yapılmalı?
Muayene esnasında sırt üstü yatacaksınız, ayaklarınızı dizlerinizden büküp ayak tabanlarınızı yatağınızın üstüne koyacaksınız. Bu durum anne adayının vajinal muayene için en uygun pozisyonudur. Bu sayede muayene esnasında daha az ağrı duyulacaktır. Ek olarak muayene sırasında ayaklarınızı olabildiğince açmanız, rahat olmanız ve derin nefes almanız daha az ağrı duymanızı sağlayacaktır.

Doğum başladıktan sonra anne adayları yatakta takip edilmelidirler. Bazı özel yataklar hem yatak hem de doğum masası olabilme özelliğine sahiptir ve bu masalaranne adayının konforunu artıran doğum masalarıdır. Ancak her hastanede bulunmamaktadır.

Sancı geldiğinde nasıl davranılmalı?
Rahim kasılması sırasında anne adaylarının duyacağı ağrıyı azaltmak ve kanın oksijen içeriğini artırmak için kısa aralıklı ve yüzeyel nefes alma tipini seçmeniz sizin için son derece faydalı olacaktır.

Sancı geldiğinde bağırmak, çığlık atmak, yatakta kıvranmak veya şekil değiştirmek faydasızdır. Ek olarak bu türden hareketler anne adaylarının efor kapasitesini azaltmaktadır. Anne adayının eforunu doğumun son evresine saklaması gerekmektedir.

Ağrı sırasında yapılacak tek şey sol yanınıza dönüp kısa aralıklarla sık sık nefes alıp vermek olmalıdır.

Doğum esnasında her 1 veya 2 saatte bir düzenli aralıklarla vajinal muayene yapılacaktır. Bu muayenelerin sonucunda doğumun sonuna gelindiği anlaşıldığında sizden bu sefer her ağrı sırasında ıkınmanızı isteyecekler.

Son evre (ıkınma evresi)
Anne adaylarının doğumda en çok zorlandıkları zaman bu ıkınma dönemidir.Çünkü genellikle bu safhaya kadar gelen her ağrıda kıvranıp, bağırıp, pozisyon değiştirmeye çalışıp eforlarını harcarlar ev ıkınmaya güçleri kalmaz.Bu nedenle enerjinizi sona saklamanız en doğru hareket olacaktır.

Bu evrede doktorunuz veya ebeniz tarafından ‘artık size sona gelindiğini ve her gelen ağrı ile birlikte ıkınmanız gerektiği’ söyleyecektir.

Bu evrede sizi doğum masasına alacaklar. Bu masa özel olarak doğum için dizayn edilmiş bir masadır. Masaya çıkarken düşmemeye ve hatta etrafınızdakilerden yardım alarak masaya çıkmaya çalışın.

Ağrınız varken masaya çıkmaya çalışmayın zaten yapamazsınız. Sonrasında ayaklarınızı masanın kenarlarında bulunan ayaklıklara yerleştireceksiniz. Uygun pozisyon sağlandıktan sonra sancınızın gelmesi ile beraber ıkınma hareketini yapmaya başlayacaksınız.

Bu hareketi yaparken doğum masalarının yanlarında bulunan destek kollarından tutmayı unutmayın.
Ve sancı geldiğinde önce derin bir nefes alın ve içinizde tutun.
Çenenizi göğsünüze değdirecek seviyede eğin
Yan taraflarda bulunan destek kollarından tutun ve kendinize çekin.
Bu hareketleri tamamladıktan sonra var güçünüzle bebeğinizi karın kaslarınızı da kullanarak aşağı itmeye çalışın.
Buradaki ıkınma, insanın kabız olması durumunda yaptığı ıkınmaya benzemektedir. Ancak çok daha güçlü olmaktadır.

Bebeğin başı çıkınca ne yapacaksınız?
Bebeğin başı çıkar çıkmaz doktor veya ebenin uyarısı ile anne adayının artık ıkınmaması istenir.

Bunun nedeni annenin kontrolsüz ıkınması sonucu bebeğin birden vajenden dışarı çıkmasının önüne geçmektir.
Eğer anne birden ve kontrolsüz ıkınırsa vajende istenmeyen yırtıklar olabilir.

Bu dönemde sizden istenen solunum tipi ağzınızı yarım açmanız, yavaş yavaş ve derin nefes alıp vermeye çalışmanızdır.
Bu çok kısa süren bir dönemdir ve bebeğiniz kısa zaman içerisinde doğacaktır.:)))))

iyi de yavrum herkesin durumu farklı :)) ben doydum gezmeye gelsın ıstıyom, sen gezmek ıstıyon, bırı ıznı yanmasın dıye beklesın ıstıyo, ohoooooo her telden calıyoruz vallahı :)

Amannn hayırlısıyla sağlıkla birde bizim gönlümüzden geçtiği gibi istediğimiz gibi gelsinler boshayallersmile

ahh yawrum istediğimiz gibi olsa keşke yarın bi gün gör bak tam tersi olur hayırlısı dicez artık

merhabalar arkadaşlar ben de artık evdeyim.32. haftada çalışabilir raporu almıştım 2 hafta fazladan çalıştım 34+0'da da yani dün aldım raporumu ayrıldım.Doğum sonrası 10 hafta kullancam ücretli iznimi.İnşallah en erken 39. haftada gelir kızım. Oda bayrama denk geliyor ama hayırlısı artık.
40. haftada gelse daha ii olcak tabii. Sağlıkla gelsin de hepimizinki gerisi ayrıntı.

lkya paylaştığın bilgi için çok sağol canım.
bilerek doğuma girmek bizim için iyi olur.
hemen bir çıktısını alacağım.

lkya paylaştığın bilgi için çok sağol canım.
bilerek doğuma girmek bizim için iyi olur.
hemen bir çıktısını alacağım.

rica ederim bunlar bizim için önemli şeyler:KK66:
doğum sırasında bağırıp,çağırmak bebeği korkutuyormuş ve doğum süresini uzatıyormuş,bebeğe yararı olan tek şey ıkınmakmış
ha birde aklımdayken söyliyim kızlar sancılarınız başlar başlamaz sıcak bir duş alıp öyle hastaneye gidin bunu ebe söyledi,damarları açıyor ve kolay doğum olmasını sağlıyormuş aklınızda bulunsun.....:KK66:):CüvCüv:

kızlar benim göğüslerim neredeyse hiç büyümedi,zaten küçüklerdi..fisfisfis
Sütüm olur mu diye düşünüyorum ama büyüklükle küçükle alakası yok diyorlar..Var mı aynı durumda olan

Son düzenleme:
X