Selam kızlar,
ben yoğurdu pınarın 6-12 ay devam sütüyle yapıyorum çok güzel oluyor ve ilk denememden itibaren ne ekşi ne sulu ne de tutmadığı olmadı.
minik mama kavanozlarıyla yapıp mayaladıktan sonra kapaklarını değil üzerlerini süzgeçle kapatıp sarıyorum polar bi şalım vardı onunla :) akşam mayalayıp sabah dolaba koyuyorum 2 saat sonra çıkarıp öğleden sonra yediriyorum.
Şimdiye kadar yoğurdu meyveyle yada başka birşeyle karıştırmak zornda kalmadım şükür zaten tatlımsı oluyor devam sütüyle..
bende de arzum var ama doğumdan sonra kullanmadım hiç. önceden 10saat tutuyordum bugüne kadar ekşi olmadı hiç, sadece her sütten olmuyor. ama şimdi sadece makinanın kavanozlarını kullanıyorum günlük mayalıyorum sek günlük süt alıyorum ve önceki mayaladığım yoğurttan mayalıyorum. kızımın polar battaniyesine sarıyorum 4-5 saat sonra mis gibi tazecik ılık yoğurt...
canım bende sek günlük sütten yaptım tadı güzel oldu ama biraz sünüyor gibi aslında baya da katı oldu ama acaba bir hata mı yaptım kı tam olarak bir tarif yazar mısın şu kadar yogurt bu kadar süt falan
evet canım tadı güzel oluyor ve de katı oluyor ama seninki neden sünüyor acaba? sıcaklıkla ilgili olabilir. sütü tam kaynayacakken kapatıyorum biraz soğuyor tadına bakıyorum sıcaklığı iyimi diye. o kavanozlara 2 çay kaşığı bir önce mayaladığımdan koyuyorum sonra üzerine azıcık süt ve karıştırıyorum iyice sonra da kalan sütü kavonoz dolana kadar koyuyorum ve sadece 1-2 defa kaşığı döndürürp bırakıyorum çok karıştırmıyorum. kapağını kapatıp önce küçük havluyab sonra da polar battaniyeye sarıyorum. 4-5 saatt sonra oluyor hepsi bu. inşallah seninki de tam istediğin gibi olur artık.
bahar sütlacı hazır milupa verıyorum, once denemeyı dusundum, annem dedı kı ne kdr yıcek sankı o kdr sey ıcın ugrasılır mı, e evde şeker kamışı da yok haliyle :) zaten sımdıye kdr 3 kavanoz yedı, 2 haftada 1 fln yıyo, o yuzden ugrasmadım hıc.
kızlar yenı bır tarıf vereyım ınanılmaz besleyici ve demır cok sevdi. 2 yemek kaşığı light labne peyniri, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 cay kasıgı pekmez, iyice çırptım bunu, krema kıvamına geldi, içine çeyrek muz, 1 nektarin, 2 yeni dünya doğradım küp küp, çok güzel yaz tatlısı oldu demir için, güzelce yedi
et suyu 1 sefer kuzu gerdan denedim, gazdan delirdi demir :S valla vermiyorum artık...
valla ne kdr cok sey gırerse o kadar vıtamın alır :) sabah da bi sürü meyveyı karıstırdım ıste bılıon, bugun kalsıyum ve vıtamın acısından verımlı bır gun
slm cnm işine karışmak gibi olmasın ama pekmezi süt ürünleriyle yemek veya yedirmek
demir emilimini azalttığı için sadece kalori deposu oluyor......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?