Anladım,of ya bu doktorların hepsi başka bir menü veriyor. Bebeğin ne yediği doktoruna göre değişiyor
Arkadaşlar dün doktora gittik,6.ay kontrolümüz için.Nihayet ek gıdaya geçiyoruz,hayırlı ve de uğurlu olsun. Daha önce fırsat bulup yazamadım çünkü benim kız aşı olunca iyice mızmız oluyor,bana iki dk kalmıyor.Dün bir ara girdim gece ama çabuk çıktım.İşte doktorun verdikleri:
Sabah 10.00 Kımızı elma suyu ve peşinden püresi(cam rendede yapılacak,bir iki kaşıkla başlayıp yarım orta boy elmaya kadar çıkılacak)
Öğle 12:00 Sebze püresi
Patates,havuç,balkabağı ile yapılacak ve yeşil sebzelerden(ıspanak,maydanoz,brokoli) bir tanesi eklenecek. İlk birkaç gün iki tatlı kaşığı kadar verilecek,yavaş yavaş arttırılarak 100 ccye çıkılacak.
İlk bir hafta alıştırma peryodu sonrası püreye yavaş yavaş zeytinyağı eklenecek,100 cc ye kadar çıkıldığında püreye katılan z.yağı miktarı 1 tatlı kaşığını bulmuş olacak.
Daha sonra püreye 30 gr kuzu eti katılacak,ama pişince içinden alınacak yani sadece suyu pürede kalacak.Sormadım ama ben püreyi pişirip blenderla eziyorum.
16.00 Yoğurt(50 cc) İnek veya keçi sütünden,önemli olan kaşıktan dökülmeyecek kadar kıvamlı olsun dedi.
20.00 Muhallebi-Evden de yapabilirsiniz dedi ya da Hipp organik pirinçli kaşık maması verebilirsiniz dedi.Yarım ölçü başlayıp(60-70 cc kadar) yavaş yavaş tama çıkın dedi(130-140 cc)
Eğer muhallebiyi iyi yiyorsa yoğurdu vermeyin dedi.Öncelikle sebze püresiyle başlayın,1 hafta kadar sonra muhallebiyi ekleyin menüye dedi. Elma püresini de sebze püresinden 3-4 gün sonra yavaş yavaş ekleyin dedi. Önce ekşili tatlarla başlamak daha iyiymiş ek gıdaya,yani sebze püresiyle.
Bunları yedikten sonra emiyorsa suya gerek yok,emmiyorsa su verin dedi. Emzirme tam hız devam dedi.
Kan ve idrar tahlili istedi,6 ay bitince rutin yapılıyormuş .
naksis gördüm seni ve bebeğini:87:
Bebişinle bebişim aynı gün doğmuşlar galiba, 20 eylül mü?
Oğluşuma yürüteç almayı düşünüyordum ama dün bi tanıdığımız yürütecin erkeklerde torbalarının ezdiğini ve sonrada kısırlığa sebep olduğunu söyledi bende bunu duyunca vazgeçtim bugün mama sandalyesi alacağım
yarın annemin işi var öğlene kadar eşim bakacak oğluma inşallah anlaşırlar bakalım hayırlısı:96:
ben de yattım kızlar çok hastayım çok sürekli :2: halindeyim herkese iyi geceler. bu arada sorayım öyle gideyim kızlar sabah ne veriyorsunuz bebeklere 12 ye kadar olan saat diliminde?
emzirmeler öğün aralarında mı olacakmış yoksa öğünden önce sonra mı? onunla ilgili bişey söledi mi acaba doktor ?
bir de yumurta vermeyin sakın gibi bişey söledi mi
selamlar,
ne güzel uzun ve ayrıntılı yazmışsın.
benim oğlumun bugün 6.ayı doluyor. geçen ay doktor kontolünde doktor muhallebi verme, kilosu yerinde çünkü dedi. şimdilik gerek yok. yoğurt ver dedi.
yoğurt konusunda tarif verebilecek olan var mı, ben yapıyorum, biraz sulu oluyor, gerçi doktor da yoğurt sulu olur, bizimki gibi olmaz demişti ama bazen çok sulanıyor.
yoğurdu bebe bisküvisi ile beraber veriyorum. elma suyu veriyorum. bir de yoğurda muz ezip karıştırıyorum, oğlum onu da seviyor, tabi ki sebze çorbası da var menümüzde. sütüm olmadığı için diğer öğünler aptamil 1 veriyorum. şimdi 6.ayımız dolduğu için aptamil 2 numaraya geçicez sanırım. doktor kontolüm bu haftasonu. bakalım menüye başka ne eklenecek.
emzirmeler öğün aralarında mı olacakmış yoksa öğünden önce sonra mı? onunla ilgili bişey söledi mi acaba doktor ?
bir de yumurta vermeyin sakın gibi bişey söledi mi
bu arada ferrum konusunda haftasonu bir arkadaşımdan şöyle birşey duydum. doktor bana aç karnına ver demişti. bende zaten oğlum tadını sevmediği için ferrumu açken verip hemen peşine mama veriyordum. ama arkadaşım dedi ki, mamadan hemen önce ve hemen sonra verilmesi ilacın etkisini sıfır yapıyormuş. boşa veriyorsun dedi. 2 mama arasında yani 2 saatte bir yediğini düşünürsen yedikten 1 saat sonra vermelisin dedi.
sizin doktorlarınız bu konuda ne diyor ? siz nasıl veriyorsunuz. bunca zaman boşuna mı verdim diye üzüldüm ben, doktora da sorucam bu haftsoonu
bizim yoğurdu annem mayalıyor çay bardağına sütü biraz sıcak mayaladığını etrafına saracağı bezlerinide ısıtıpda sardığını söyledi benim oğlan maşallah hergün 1 çay bardağı yogurdu yiyor içine biraz bayat ekmek ufalıyorum dün akşamda tarhana yaptım et suyu koydum içinede biraz tavuk göğsünden koyup blendırdan geçirdim ekmekte koydum maşallah yedi sıpam
selam kızlar:80: bu kan ilacı konusunda bende açken kullanıyodum ama bizde kızımın bagırsak sistemini bozdu saglık ocagına gittigimizde sordum başka ilaç vermeye gerek varmı diye yok dedileryani şuan bende vitamin kullanıyorum he buarada bizim kullandıgımız ferrum deildi