2010 Aralik Bebekleri Ihtiyac Listemiz

Bizim gibi acemilerin sizin gibi tecrübeli annelerden faydalanması lazım. teşekkürler canım :)

kizlarr banyodan söz acilmisken eklemek isterim..
daha dün ögrendim..2 ayri lif kullanmak gerekiyormus
poposu ve diger yerleri icin ayri olmaliymis enfeksiyon riski icin haberiniz olsun..

ne kadar geri kalmisim burayi daha yeni gordumsempatiksalakcinni
gecte olsa hayirli ugurlu olsun...
bende bebek kuveti alacam, ikeada gordum 5euro civari, fazla pahalisina gerek yok, evim buyuk banyoda usur diye salonda yikarim dusuncesiyle ucuz yollu bisey alacam, kizkardesimde bebeklerin suda kaymamasi icin oturak tarzi bisey almisti ondan onuda alacam, insallah her aksam yikanacaz

kizlarr banyodan söz acilmisken eklemek isterim..
daha dün ögrendim..2 ayri lif kullanmak gerekiyormus
poposu ve diger yerleri icin ayri olmaliymis enfeksiyon riski icin haberiniz olsun..

aa bunu bilmiyordum gerçekten. daha çok kız bebekler için gereklidir sanırım.
teşekkürler canım, bu da aklımızın bir köşesinde olsun .

canım bizim buradaki IKEA da bebek küveti yok sanırım, hiç gördüğümü hatırlamıyorum kataloğuna baktım şimdi orada da yok. son karar küvet te pahalıya kaçmanın anlamsız olacağı zaten. en iyisini yaparsın canım.

kizlar haklisiniz aslinda banyonun öyle pahali bisey olmasina gerek yok..
bende baharda artik küvette yikamayi düsünüyorum ama esim flexibath almakta kararli..
katlaniyor diye...
bakalim daha almadik,benim aldigim banyo fileleride ona olmaz sanirim..
ne yapicam bilmem

lif konusu acilmiske aklima geldi (aslinda biraz alakasiz olacak ama)
islak mendilleri cok fazla kullanilmasi tavsiye edilmiyo, imkan oldukca bebegin altini suyla temizlemek daha dogruymus..
islak medilerde alkol olmasada bazen bebeklerde alerjiye neden olabiliyomus ve birda cok fazla hijyenikte degilmis..
duydum paylasayim dedim

bebek süngerleri satılıyor arkadaşlar buarada dilemcim çok doğru sölemişsin bende ilk aylarda bu bebek ıslak mendilleri bile değil pamuğu suyla hafif ıslatıp öyle temizlenmisini söylüyorlar arkadaşlarımın doktorları bakalım bizimki ne dicek

doğru söylüyorsun canım, bende okumuştum onu. evde olduğumuz müddetçe popoyu yıkamakta fayda var. Islak mendilleri dışarda ve acil durumlarda kullanıcaz artık.

evet cnm katılıyorum. bebişlerin cildi çok hassas dikkatli davranmak lazım. benim görümcem de ıslak mendilleri yıkayıp öle kulanıyodu. ama pamuk en mantıklısı

Ever canım haklısın.Ama bizim bebeklermimiz kış bebekleri olucakları için devamlı yıkamakla çocuğu üşütebiliriz.Yeni doğan mendilleri ne kadar alerjinin önüne geçebilir bilemiyorum ama ben ıslak mendil kullandıktan sonra arkasından ince ıslak bir bezle (tülbent gibi mesala)sileceğim.Yiğenimede öyle yapıyorduk önce ıslak mendil ,sonra bezle tekrar siliyorduk.

evet kizlar o yüzden ben en az 3 aylik olana kadar pamukla silecegim..
ona özel pamuklar var..pamuk+su daha mantikli geliyor bana...

Bence evde olunduğu müddetçe lavaboda sıcak suyla popolarını yıkamak daha iyi bazı bebeklerin bu çok hoşuna gidiyor.kaydirigubbakcemile3
Bende ıslak mendil pek kullanmayı düşünmüyorum bir de hazır bezi altında uzun süre tutmama taraftarıyım.
Hatta küçücük lağzımlıklar var bi tane almayı düşünüyorum bezine bakarım kuruysa lağzımlığa tutarım diyorum ananem ben bebekken hep öyle yapmış tabi o zamanlar hazır bezde olmadığı için böylesi çok kolay olmuş.:)

Lif olarakta şunu önerim ya kendiniz ince yünden küçük bir lif örün veya tülbent ile yıkayın.
Annem bebeğin hassas tenine en iyisi bir süre tülbentle yıkamak diyor büyük ihtimal bende öyle yapicim.boshayallersmile

bana da pamuk çok manitıklı geliyor şimdilik,bi topikte görmüştüm pamuklar var böle ıslatıp silmelik...

banada pamuk ve su daha mantikli geliyo, evdede artik totolari suya tutariz
evde artik iplerim var yumusacik onlarlada lif oreyim oglusuma...

pekiya bebek pudrasi hakkinda bilgisi olan varmi??
kizkardesimin kucuk kizi yeni yasina girdi ve doktoru kesinlikle kullanma demisti ama ne icin demisti pek hatirlamiyorum, bildigim altini her degistirdiginde vaselin tarzi bi krem suruyo, kati bi krem oldugundan alti islandiginda islaklik cildini yakmiyo ve daha hic pisik bile olmadi

evet canım toz pudra kesinlikle kullanılmamalı çünkü gözenekleri kapatıyor ve solunumu etkiliyor..ama.birkaç markada likit talk var..

AYSEGÜL canim evet yasakmis...akcigerleri icin...
eger sizin orda penaten marka varsa kullanmani tavsiye ederim..ben aldim cumartesi günü toto kremlerini..dedigin gibi erimiyor,kayinvalidem diyor cocuklara kullanirdik bunu diye...cok eski yani

zuzum, penaten markasini biliyorum cok duydum ama burda varmi bilmiyorum, bulamazsam mustela alabilirim, birde burda zwitsal diye bi marka var, annemde bizlere onu kullanmis

kızlar dedikleriniz doğru daha bugün bizim hemşiremiz ıslak mendil kullanmamayı anlattı,tülbenti yada bebek pamuklarını kaynamış ama ılımış suyla silin dedi, bende ilk 3ay pamuk+su kullanacağım,pudra yerinede kremler iyioluyormuş,onuda kremle hallederiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…