2010 Aralik Bebekleri Ihtiyac Listemiz

kizlar mustela ürünleri malum cok begeniliyor ama bu ara nerde okuduysam hep sebamed ürünlerinin ismi geciyordu...cogunada doktorlari tavsiye etmisler...fiyat acisindan daha uygunmus..
bilginizee...

ben sebamed almıştım.ilk zmanlar hassaslar daha ii olur dedim.
sonra çocukluğumun şampuanı daline geçicem

Doğum Çantası

Kendiniz İçin:

Bunlar 2-3 takım gecelik veya pijama (bebeğinizi emzireceğinizden önden düğmeli olanları tercih edilmelidir), sabahlık, çorap, terlik, bol miktarda iç çamaşırı, kişisel temizlik ürünleri (diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya, vs.), küçük el aynası, bol miktarda hijyenik ped, en az iki adet emzirme sütyeni, meme uçlarını korumak için hazır satılan kompresler, meme ucunuza sürmek için krem, meme ucunuzu temizlemek için kullanacağınız mendiller, kirli çamaşır torbası.

Ses kayıt eden cihazınız varsa, yanınızda götürerek bebeğinizin ilk ağlamalarını kaydedebilirsiniz. Varsa video kamera veya fotoğraf makinenizi de yanınızda götürmeniz, ilk günün o güzelliği ve mutluluğunu ileride tekrar yaşama imkanı sunacaktır… Eğer bebeğiniz için günlük tutmayı planlıyorsanız, yanınızda bir defter ve kalem götürmeyi de ihmal etmeyin. İlk günün heyecanı ve mutluluğunu anında aktarma imkanınız olmuş olur.

Ayrıca bir paket peçete veya rulo havlu da çok işinize yarayabilir.

Hastaneden çıkarken giyeceğiniz kıyafeti doğumdan önce hazırlayıp, yerini eşinize göstermenizde çok büyük fayda var. Tabiki önceden hazırladığınız valizinize de koyabilirsiniz. Yanlız hazırlayacağınız kıyafetin bedeninin, doğum öncesi kıyafetlerinizden en az bir beden daha geniş olmasına dikkat edin veya bol elbiseleri tercih edin. Ya da hamileyken giydiğiniz hamile kıyafetlerinizden bir takım koyabilirsiniz.

Bebeğiniz için:En küçük boy çocuk bezi (1 paket)

Islak mendil (allerji testi yapılmış olan markalar tercih edilmelidir)
Zıbın (3 adet)
Uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 adet)
Başlık (2 adet)
Patik (2 çift)
Çorap (3 çift)
Eldiven (2 çift)
Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2 adet)
Bebek battaniyesi (1-2 adet)
Yumuşak küçük havlu (4-5 adet)
Bebek mendili (Bol miktarda)
Mama önlüğü (3-4 adet)
Kirli çamaşır torbası (1 adet)
bebe şampuanı
süt sağma cihazı
Hastaneden çıkarken bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantası da listeye dahil edilmelidir. Hastaneden çıkarken bebeğinize giydirmek istediğiniz özel bir giysi varsa onu da unutmayın…

Emzik ve koruyucu kutusu
Biberon (meme ucu yenidoğan boyu olmalı)
Pişik kremi
Edindiğim bilgilere göre bazı hastahanelerde, bebeğin yatağına konmak üzere çarşaf isteniyormuş. Bunu önceden öğrenmenizde fayda var. Eğer böyle bir talep olursa yanınınızda bir de bebeğiniz için çarşaf takımı götürmeniz gerekir.
Eğer meme ucu probleminiz olur ve bebeğinizi emzirme sorunu ortaya çıkarsa annenin meme ucuna takılan silikon meme uçlarından (meme kalkanı da deniyor) bir veya iki tane yanınızda götürmenizde fayda var. En azından böyle bir durumla karşılaşırsanız vakit kaybetmeden bebeğinizi emzirebilirsiniz. Meme kalkanı aynı zamanda meme ucu çevresinde yaralar oluşan annelerin, bebeklerini emzirirken memeye temasını önlemesi açısından da faydalı oluyor.
cucum seninkinden farklı seyler vardır diye koydum

ezomm emegine saglik canim cok iyi yapmissinnnn:1hug:
denizim evet ya bende simdi sebamedi düsünüyorum..burda mustela cok yaygin degil cünkü mustela kalitesinde daha uygun bi marka olan penaten var...bübchen var...
sebamedide bulmaya calisicam bakalim...herkes cok memnun..

arkadaşım elllerine sağlık...tamda alışverişe yavaş yavaş başlamışken böyle bi topiğe fena ihtiyacım vardı teşekkürler...

Kızlar bu sene doğum yapmış biri olarak göğüs pompası işini es geçmeyin derim..Hem bu saydığınız sebeplerden,göğüs uçlarının yara olması vs. ötürü..Bunların hiç biri olma bile göğüslerinizde süt biriktikçe çektirdiğiniz zaman sütünüz çok çoğalıyor..

Varsa kafanıza takılan şeyler,hazırlıklar,hastane ya da normal doğumla ilgili filan sorabilirsiniz canlar..

arkadaşlar bilmiyorum yazıldımı ama doğumdan sonrası için bebeklere kulak tıkaçıda lazım

banyo ederken kulaklarına su kaçabiliyor ve direk orta kulak iltihabı oluyor,başına gelen 2 arkadaşım söledi aklınızda olsun kızlar,eczanelerde var

tesekkürler kizlar,yeni yeni seyler ögreniyorum valla..
tatlim kulak tikacini duymamistim valla iyi oldu söylemen..
burdan bi arastirayim,insallah bulurum

çok güzel ve faydalı bir topik olmuş, teşekkürler arkadaşlar bende çok şey öğrendim.

alışveriş yerlerimizi paylaşmaya devam edelim, hepimiz birbirimizden ve aldıklarımızdan- faydalanalım.

bende banyo küveti konusunda kararsızım. Mothercare in küvetini beğeniyorum , piyasadakilere göre biraz daha derli toplu, küçük çok yer işgal etmiyor diye ama ona her türlü file takılır mı onu bilemiyorum. 1 yıl önce doğum yapan bir arkadaşım da "küvet çok kullanılmıyor ,ucuz basit bir şey al , hatta almasan bile olur" dedi . kararsızım. sizler nasıl yapacaksınız, küvet aldınız mı nasıl almayı düşünüyorsunuz?

benim kendi küvetim çok büyük içine sünger almayı düşünüyordum ama kışın banyoyu ısıtmak zor oluyor dediler bizde mart-nisana kadar kullanabileceğimiz orta halli bi küvet aldık sonrada kendi küvetime sünger almayı düşünüyorum,bence çok fazla bişey vermeye gerek yok küvet için 1 sene bile kullanmıyorsun sonra bütün arkadaşlarım kendileri banyo ederken yanlarına alıyorlar bebişlerini hiç kullanılmıyor bile o alınan küvetler

Geçenlerde chicco'nun mini minnacık bir biberonunu aldım 30 gr kadar birşey yeni doğduğu zaman su, ıhlamur falan içirirken işe yarayacağını düşündüm.yerimseniben

Bende henüz küvet almadım ama birkaç bizi idare edebilecek birşey almayı düşünüyorum.
Çünkü 5-6 aylık olunca o küvete ihtiyaç kalmayacak ben onu banyoda küvete girip kucağımda da yıkarım.
Hem kış bebeği olacakları için plastik küvetler daha iyi odanın içinde de yıkaması kolay olur.:)

sonuçta almam gerekiyor anladığım kadarıyla. Satıcılar çok abartıyorlar ya, 2 yaşına kadar kullanılır falan diye, bizde acemiyiz tabi... en iyisi bende orta halli bir küvet alayım, dedeiğin gibi zaten bir süre sonra bizimle yıkanması daha keyifli olacaktır. :))

Valla çevremdeki yeni birkaç anneden duyunca bende aldım.
Zaten bir bebek anne sütü alacaksa alıyor eğer almayacaksa imkanı yok almıyor.
Benim yakın bir arkadaşımın 4 yaşında oğlu var 8 ay anne sütü emdi bu sürede hem biberon kullandılar hemde emzik 3 yaşına kadarda emziği bırakmadı.
Kaşıkla su, ıhlamur falan vermek zor oluyor bakalım eğer kullanmazsak durur ben ne olur ne olmaz diye aldım.:)

canım ben kızımdan tecrübeli olduğum için orta halli birşey al derim en fazla yaza kadar kullanırsın küveti daha sonra birlikte yıkanırsınız zaten.
birde biberon için acele etme 6. aya kadar su bile vermene gerek yok biberona alıştırmamaya çalış alışırsa emmeyi reddediyo çünkü

kızlar ben oğlumda küvet hiç kullanmadım. ilk 3 hafta annem yanımdaydı, o yıkadı veya beraber yıkadık. hatta annem hastaneden geldiğimiz gün yıkamaya başladı ve hergün yıkadı. ama yazdı ve havalar sıcaktı. banyoda çok rahat yıkadık. 3 haftadan sonra da kendim oturdum küvetin içine ve dizime yüz üstü yatırıp kollarının altından bi elimle tutarak yıkadım. 6 aydan sonra oturtarak yıkadım ve 1 yaşına gelmeden artık ayakta yıkanabiliyodu ve bi daha onunla birlikte kabine girmedim. şimdi kışa gelecek doğum ama banyom küçük zaten. önceden küçük fanlı ısıtıcılarla ısıtıp, banyoda yıkayıp, giydirip çıkarmayı düşünüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…