• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

geçmiş olsun sizede canım ama o nasıl bişiymiş öle ya hem kırmızı benekler bütür bütür mü ki döküntü dedi. için rahatlasın bencede götür bi baksınlar. umarım önemli değildir de dedğin gibi bişeye gerek kalmaz.

yoo kabuk kabuk değil sadece nokta nokta kırmızı. kabartı falanda yok. anlamadım bende. ama aile hekimi döküntü olmuş dedi? önemli bişi değil ama yinede kan idrar tahlilleri yaptırın dedi. yarın sabah devlet hastanesindede muayne ettircem. belki isilik falandır?? kızımın teni çok beyaz. üzerine yattığı yer bile kızarıyo nokta nokta. cildinin hassaslığındandır belki diye avutuyorum kendimi. bakalım nedicek doktor :((

Son düzenleme:
kızlar anneler günü çekilişi için topik açtım ilgilenenlere duyurulur...:27:

çok geçmiş olsun sakın canını sıkma benim etrafımdaki bütün bebekler üfürüm oldu hepsi kalp dr gitti ve hepsi iyi çok şükür iyi haberlerini bekliyoruz

sağol canım yaaa.böyle emsaller görmek umutlandırıyor insanı.demin annemler konuştum telden,baya bi ağladım.sonra da kardeşimle.o da doktor.bi takım tıbbi terimler geveledi.korkmamam gerektiğini ama bi an evvel de dr.a gitmem gerektiğini....ama burda sadece araştırma hast.çocuk kardiyog var o da hazirana gün verdi.özel muayeneler de kalktı.napcam bilmiyorumm

geçmiş olsun canım.Doktoruna güveniyorsan üzülmemeye kendini yormamaya çalış.İnşallah en yakın zamanda herşey yoluna girer
eşekkür ederim.valla çok da iyi tanımıyorz.sonuçta 4.gidişim ama güvenmekten başka ne yapabilirim ki?

çok geçmiş olsun canım. doktor nasıl anladı böyle bişi olduğunu. benim kızımında kilo alımı biraz yavaş. doktor normal düzeyde dedi ama bana göre az. nasıl bi muayne ile anlaşılıyo böyle bişi olduğu. okuyunca panik oldum şimdi. benim kızında karnında isilik gibi bir sürü kırmızı benek var. dün farkettim. bugün sağlık ocağına gittik birdaha. döküntüsü var dedi doktor. çocuk hastanesine götürüp kan tahlili yaptırın dedi. ne olduğuna baksınlar dedi. canım sıkıldı çok. umarım önemli bişi değildir. geçen ay burun akıntısı yüzünden antibiyotik kullandı kilo alamadı emmedi. bide bu çıktı. offf.

canım kalbini stetesopla dinliyor.ritimde farklılık duyduğu için bize yönlendirme yaptı.ama ilginç olan kilo almadığı için geçen hafta yine muayenedeydik.yine kalbini dinledi.ama o zaman bi şey dememişti.

benim klkalbımde de kucukken ufurme vardı,bı kac kez doktora gittik sonra gectı ama cok hatırlamıyorum ılac felanda kullanmadım zamanla gecti üzülme gecer ınsallahh...

inşallah bizimki de geçer.sağol canım ya...

oğlum geçen ay 200 gr.almıştı.bugun tekrar gittik yine almamış.dr.mamaya başla dedi.dedi demesine de kalbinde üfürüm çıktı. düşük de olsa varmış.belki de kilo alamamasının sebebi odur.nette araştırıdm da.çocuk kardiyoguna gidicez yarın ilk iş.korkmamaya çalşıyorum.dr.ciddi değildir önlem amaçlı dedi.eko çekilecekmiş ama ne biliyim.bu riskin olması bile darmaduman etti beni.o an dondum biliyor musunuz.dr.beni sakinleştirmeye çalıştı ama .......elimde değil.:14:

Gecmis olsun canım Allah'ın izniyle bı şey çıkmaz sen icini ferah tut

oğlum geçen ay 200 gr.almıştı.bugun tekrar gittik yine almamış.dr.mamaya başla dedi.dedi demesine de kalbinde üfürüm çıktı. düşük de olsa varmış.belki de kilo alamamasının sebebi odur.nette araştırıdm da.çocuk kardiyoguna gidicez yarın ilk iş.korkmamaya çalşıyorum.dr.ciddi değildir önlem amaçlı dedi.eko çekilecekmiş ama ne biliyim.bu riskin olması bile darmaduman etti beni.o an dondum biliyor musunuz.dr.beni sakinleştirmeye çalıştı ama .......elimde değil.:14:

canım biz kardeşim 15 yaşındayken taşikardi nedeniylegötürmüştük doktora.doktor kalbinde üfürüm var dedi biz korktuk tabii nedir bu diye.doktor endişelenmenize hiç gerek yok bakın bu yaşa kadar hiç farkedilmemiş bile dedi,şuan sokaktan geçen 5 kişiyi çağırsak en az 3 ünde üfürüm vardır ve bunu farketmez çoğu yaşamı boyunca dedi.bence hiiiç endişelenme ama haziranda götür ekosu çekilsin için rahat etsin.

merhaba arkadaşlar aralık 2009 annesiyim var mıdır sormak istediğiniz bir şey? dilimin döndüğü bilgimin yettiğince yardımcı olabilirim :34:

Bebeklerin kalp problemlerinin çoğu kendiiinden geçiyordiyorlar inşallah sşzinki de geçerbir an önce Allah bu cuma günü hürmetine şifaversin inşallah.

Bebeğinin yüzünde pütürler olan arkadaşım. bizimkinde de aynı sorun vardı ben de önemsemedim bir müddet doğumdandır diye ama yüzünü bana sürtmeye başlayınca kaşındığını anladım. Doktora gitik atopik dermatit yani egzama dedi yeni bebekelrn çoğunda olur dedi çoğu 1 yada 2 yaşında geçermiş.Locoid diye bir kortizon içerikli krem yazdı on günden fazla kullanmayın dedi. O geçirdi çok şükür. Cildi kuru bırakmayın hep nemlendirin dedi. BEn mustelanın kremini alacaktım doktor gerek yok ded başka bir krem yazdı kendi. İstersen adına bakarım sonra.

Hepinize çk geçmiş olsun

canım sızma zeytinyağı kullan,günde yarım çay kaşığı falan olabilir...

ahh şekerim z.yagını agızdan mı vermedik poposunu mu dürtmedik karnına masaj da mı yapmadık yok yok yok hiçbiri kar etmiyo :59: bulundgumuz bölgede de doğru düzgün doktor yok tek kötülügü bu off off napıcamı sasırdım walalhi:87:

merhaba hazarfen benim sana önerim olacak bende yakın bir zamanda aynı şikayetlerle yapmadığım kkalmadı sonra kuru incir kuru kayısı yedim ve gerçekten işe yaradı kendiliğinden kakasını yaptı ve çok mutlu oldu tabiki bende hem sütünü artırıyorsun hemde bebeşini mutlu ediyorsun mutlaka dene...çok fazla fitil falan kullanma derim ben sana..:66:

üfürüm yaseminin dediği gibi yeni doğanlarda oluyor ve kendiliğinden geçiyor Allah ın izniyle gecer inşallah. bende var şu anda üfürüm ve aritmi çok şükür hiçbir sorunum yok doğum için endişelendim ama öncesinde gittiğim prof beni rahatlatmıştı o yüzden hiç korkmadım normal doğum yaptım hatta

kızlar doktor 1.ay kontrolunde bızede az bı ufurum var demıstı . ama genelde oluyor bebeklerde ılerıdede duyarsak kalp ekosu ısterız demsıtı. 2 ve 3. ay kontrolumuzde yok bısı dedı hatta 3. ay kontrolu bugundu. o yuzden cok stres yapmayın .. allah sıfasını versın ıns.

merhaba hazarfen benim sana önerim olacak bende yakın bir zamanda aynı şikayetlerle yapmadığım kkalmadı sonra kuru incir kuru kayısı yedim ve gerçekten işe yaradı kendiliğinden kakasını yaptı ve çok mutlu oldu tabiki bende hem sütünü artırıyorsun hemde bebeşini mutlu ediyorsun mutlaka dene...çok fazla fitil falan kullanma derim ben sana..:66:

hmm onu hiç duymamıştım canım tamam onu da deneyeyim bakalım inş bi faydasını görürüm teşekkür ederim tatlım :23:

Gecmis olsun canım Allah'ın izniyle bı şey çıkmaz sen icini ferah tut

canım biz kardeşim 15 yaşındayken taşikardi nedeniylegötürmüştük doktora.doktor kalbinde üfürüm var dedi biz korktuk tabii nedir bu diye.doktor endişelenmenize hiç gerek yok bakın bu yaşa kadar hiç farkedilmemiş bile dedi,şuan sokaktan geçen 5 kişiyi çağırsak en az 3 ünde üfürüm vardır ve bunu farketmez çoğu yaşamı boyunca dedi.bence hiiiç endişelenme ama haziranda götür ekosu çekilsin için rahat etsin.

Bebeklerin kalp problemlerinin çoğu kendiiinden geçiyordiyorlar inşallah sşzinki de geçerbir an önce Allah bu cuma günü hürmetine şifaversin inşallah.
Hepinize çk geçmiş olsun

üfürüm yaseminin dediği gibi yeni doğanlarda oluyor ve kendiliğinden geçiyor Allah ın izniyle gecer inşallah. bende var şu anda üfürüm ve aritmi çok şükür hiçbir sorunum yok doğum için endişelendim ama öncesinde gittiğim prof beni rahatlatmıştı o yüzden hiç korkmadım normal doğum yaptım hatta

kızlar doktor 1.ay kontrolunde bızede az bı ufurum var demıstı . ama genelde oluyor bebeklerde ılerıdede duyarsak kalp ekosu ısterız demsıtı. 2 ve 3. ay kontrolumuzde yok bısı dedı hatta 3. ay kontrolu bugundu. o yuzden cok stres yapmayın .. allah sıfasını versın ıns.

hepinize teşekkür ederim kızlar.sağolun...dün çok korktum ya izin aldım okuldan.araştırmada kardiyolog bi arkadaş vardı.irtibata geçtik.o tam anlamasa da(çocuk ve yetişkin kalbi farklıymış)bi bakalım dedi acil bişey var mı diye.hemen yetişkin eko cihazına soktuk.tabi kesin olmamakla ve haziranda çocuk kardiyologuna götürmemiz tambihlenerek BİŞEY YOKKKKKKKKKKKKK dendi:1::1::1::1:
pazartesi de götürücem başka doktora.anne yüreği işte rahat etmiyor.inşşşaaallah ondan da bişey çıkmaz...

Çok geçmiş olsun arkadaşım.Benim oğlumda da üfürüm varmış çocuk kardiyoloğuna götürdük hemen ve 3mm çapında bi açıklık olduğunu öğrendik.Doktor endişelencek bi durum olmadığını çapın küçük olduğunu ve kendiliğinden kapanacağını sölesede içim rahat etmedi ve bi de profa götürdüm o da aynı şeyleri söledi ardından eko sonucunu 3 uzman kardiyolağa gösterdim aynı yorumları aldım şimdi içim biraz daha rahat şükür.Bu konuyuda araştırınca ve çevrede çok fazla bu vakayı görünce biraz yatışıyor insan.Cnm bence sen yinede haziranı bekleme götür bi çocuk kardiyoloğuna bana 3ay sonraya randevu verdiler ama ben 1ay sonra tekrar gitcem tedbiri elden bırakmamak lazım.Tekrar geçmiş olsun..

Arkadaşlar bu arada sizlere bişey sorcam son 10gündür falan oğlumun bezini değiştirirken kalçasından ses geliyor.Bacaklarını hareket ettirdikçe küt şeklinde bi ses duyuyorum Allah korusun kalça çıkıklığı geliyor aklıma pazartesi günü usg çektircem bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

canım benimki eski haline döndü rengide açıldı artık öyle kara diil..sadece bi çizgi varya yani o biraz kaldı...

slm anneler nasılsınız... ben fazla aktıf olamıyorum.. geçmişi okuyamadım :((((

babam rahatsızdı.. onunla ugraştık epeyce... söyle bır bakayım dedim kızım uyurken...

Arkadaşlar bu arada sizlere bişey sorcam son 10gündür falan oğlumun bezini değiştirirken kalçasından ses geliyor.Bacaklarını hareket ettirdikçe küt şeklinde bi ses duyuyorum Allah korusun kalça çıkıklığı geliyor aklıma pazartesi günü usg çektircem bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

bizde öyle bi şüphe oldu ama çok şükür bişi çıkmadı öyle kütlemeyle falan olmuyo benim bildiğim bizim kurbağa pozisyonunda yani dizlerden büküp dizleri yere değdirmeye çalışınca biraz kısıtlılık vardı bu şüphe konusuymuş sonra usg ve röntgen çekildi çok şükür bişi çıkmadı ama usg hiç çekilmediyse öneriliyor mutlaka erken teşhis için bişeycik yoktur inşallah annesi merak etme

Back
X