arkadaşlar bi sorum olacak ben de aralıkda anne olmak istiyorum.bunun için martta adet olmamam mı gerekiyor yoksa nisanda mı?bu aralar yumurtlama dönemim bu ay başlamalımıyım sizce??
kesinlikle deryacım.benim acıp goğsume sokasım geliyor benle heryere gelsin istiyorum ama maleseff((
sen böyle anlatınca acaba benim kızda sorunmu var diyorumsıpa canı isterse azcık yandan gülüyo o kadar gerisi yok
o günü sabırsızlıkla bekliyrum ozaman.benim oğluşumda duduşlarını uzatıyor heyecanlı heyecanlı garip garip sesler çıkartıyor bazen birden bağırıyor şahlanır gibibide yutkunuyor konuşmaya çalışınca ağzında geveliyor sanki kelimeleri.
bende bi kez şahit oldum sesli gülmesine oda telefonda benle konuşmaya çalışıyordu.annem dedi duydun mu diye ben telde şok olmuştum tabi. eve gittimmi onunla konuşmak güldürmek için öle çok uğraşıyorum ki annem aç değilsin galiba diyor. unutuyorum napimm
bizimkide kıkır kıkır gülüyor maşallah
bende dün aldım kızımı kangurumuzla 15dk yayan gezdik
sonra bindim dolmuşa 30dk lık mesafede anneme gittik
dolmuştan inincede 10dk geze geze gittim anneme
eee bi yerden başlamak lazımdı
cesaretlendim valla
evden çıkınca 5dk.ya uyudu kızım
taa annemin evine yaklaşana kadarr
bundan sonra sık sık yaparım ama
hareketsizlikten baldırlarım ağrıdı bugün
bu hallere düşcek insanmıydık biz
oyyy yerim ben onları yacnm sizinkide yakindir gulmeye kizimda gecen haftaya kadar ruyasinda kahkayala guluyordu simdi gunde bir iki sefer oyle guler ama cok degil
bence melekler ruyasinda ogretiyorlar dunyaya alismayi iki gundurde parmklarini acip kapatiyor onlara baqkiyor
slm kızlaaarrrr... uzuuunn bir aradan sonra sizlerleyim .. yani işe başladım .. ve gece vardiyası ile başladım .. nasipse gece 2 de evdeyim ... ben bir hafta gece bir hafta gündüz vardiyasında çalışıyordum hatırlarsanız .. yani hatırlayanlarınız vardır muhakkak.. bugün ilk iş günüm ve bebişimin resimlerini stokladım işe geldim .. bu ilk haftam olduğu için annemde kalacağım .. bebişimi önce ALLAH a sonra anneme emanet ettim .. sonraki haftalarda da annem ve evimiz arasında mekik dokuyacağız bebişimle.. yani anlayacağınız kızlar; bizi de artık zorlu günler bekliyor .. hayırlısı ile inşallah ... sizleri de çok özledim .. kim bilir neler neler kaçırdım .. ehh .. siz olmadıkça da geriye yönelik okurum artık .. hasta olanlara ALLAH tez zamanda şifa verir inşallah .. KIYAMAM BEN BEBİŞLERİNİZE VE SİZLERE ..
canım çok sağoll,ilk ay 1 kilo alınca ondan az almış gibi geldi,bide zaten fıtık nedeniyle çok huzursuz,uykusuda çok kötüleşti,doktor ondan dolayıda kilo alamaz dedi...
bu arada hoşgeldin,epeydir yoktun galiba:130:
canım çok sağoll,ilk ay 1 kilo alınca ondan az almış gibi geldi,bide zaten fıtık nedeniyle çok huzursuz,uykusuda çok kötüleşti,doktor ondan dolayıda kilo alamaz dedi...
bu arada hoşgeldin,epeydir yoktun galiba:130:
of sen ne diyorsun oğlum hastene de yattıda bi hafta damarını bulamadılar, delik deşik ettiler yavrumu. en son çare kafasından açtılar damar yolunu. aksilik bu ya oğlum emdikçe beni başı terliyor bant tutmaz oluyordu bir gece benim ufaklıkta hareketli dönmek isterken sökülen bantın kenarı bana takıldı iğne kafasından çıktı. oğlumu bi çevirdim başından kan geliyor sen bendeki feryadı gör elim ayağım tutmadı koştum hemşirelerin yanına o an onlarıda bulamadım sağolsun yanımdaki kız ben afallayıp bi sağa bi sola yapınca buldu onları. ama sen bana sor neler hissettim o an. sonra ne mi oldu başa sardık damar yolu bulma olayını. sonuç oğlumun delik deşik olan elleri ve ayakları + kafası boşuna delinmiş oldu çünkü damar yolu bulanamadı benim köftede ağızdan aldı ilacını.
canım önce hakkında hayırlısı olsun diyim , benimki tüp bebek olduğu için tam tarih veriyim sana 9 aralıkta doğum yaptım sezeryanla 1 nisanda 5.gün embriyosunu yerleştirdiler yani 10 mart - 15 mart arası adetimin bitişine denk geliyor ...arkadaşlar bi sorum olacak ben de aralıkda anne olmak istiyorum.bunun için martta adet olmamam mı gerekiyor yoksa nisanda mı?bu aralar yumurtlama dönemim bu ay başlamalımıyım sizce??
arkadaşlar bi sorum olacak ben de aralıkda anne olmak istiyorum.bunun için martta adet olmamam mı gerekiyor yoksa nisanda mı?bu aralar yumurtlama dönemim bu ay başlamalımıyım sizce??
Benimde oğluşumla emzik alıştırma savaşım devam ediyor.
Bugün bir arkadaşım dedi onunda oğlu baya bir süre emzik istememiş ama Avent'in emziğini sevince kullanmış.
Bende ilk fırsatta bi de Avent'in emziğini alıp onu deneyeceğim bunuda kabul etmezse artık pes edeceğim.
Bu arada doktorumuza canım sıkıldı oğlumun doktoruna bir arkadaşım daha oğlunu götürüyor adam benim oğluşum için ne dese beğenirsiniz çok yediriyorlar obez bir bebek demiş sinir oldum.
Günde sadece bir kez mama veriyorum çünkü sütüm yetmiyor adam aylardır mama vermeyin diyor hemde 40 dakikadan fazla emzirmeyin diyor ee çocuk doymuyorsa napiyim ağlatayım mı ona göre hava hoş neymiş efendim meyve suyu, çay falan verip midesini şişirecekmişim.
Zaten mamayı tam ölçü vermiyorum yarısı su azı mama doktor beyfendi öyle dedi çocuk bir ayda 2 kilo alınca adam kuzumu obez yaptı hem sütün yarıyor diyor hemde obez diyor.
Çocuk 3 hafta erken gelip 3750 doğdu 40 haftada doğsa 5 kiloyu bulacaktı inşallah haftaya çarşamba gideceğim eğer yüzüme karşıda derse lafımı sakınmayacağım gerekirse doktorumuzu değiştireceğiz uyuz heriff akşam akşam sinir etti.
ben en son 20 martta adet olmuştum. Aralıktada doğum yaptım. Ama kışın tavsiye etmem doğum yapmayı. Hem sana zor olur hem bebeğe. Bebeğe kat kat giydirmeler, kapıyı bacayı sıkı sıkı kapamalar, üşüdümü üşümedimi diye telaşlar. hava soğuk diye bebek hava alamıyor doğru düzgün.dışarı çıkartamıyorsun. doğru düzggün banyosunu yaptıramıyorsun. ayrıca her kafadan bir ses çıkıyor. yok sıkı giydir yok bunu giydir. yok sen iyi giyinmedin. yok senden gaz geçti vs vs.en güzeli bahar da doğum yapmak.
evet canım ya o saat de çok kötü bi saat ya 5,hadi 2 falan neyse ya da 3de ama 5-6lar tam derin uyuduğumuz ve uykuya ihtiyacımız olduğu saatler bide hep 4lerde emmeye kalkarız çok kere başım düşmüştür emzirirken ve en korktuğum şey her gözüm kapandığında da uyumamalıyım diye düşünürken içimden ''dur sadece gözlerim kapalı uyumuyorum '' diye düşünüyorum halbuki uyumuşum bile kafamın sarsılmasıyla ayılıyorum
off masal şimdi bi uyuyo bi uyanıyo bi tam derinleşemedi yine ama çok uykusu var belli
gözler anında gidiyo ama bisüre sonra uyanıyo yine şimdilik 5dk.dır gidik gibi bakalım
walla ben pendik şifaya götüürdüm ama memnun kalmadım çocuk servisinden
kadın doğum iyiydi ama
:) walla ne güzel olur sen de bana gelirisn :))
benim oğlumda almadı baştan sonra bakkal emziğiyle alıştırdımoda yetmedi arkadaşın kızınıda alıştırdım oda yetmedi aynı arkadaşın kardeşinin oğlunuda bakkal emziğine alıştırdım. ama şimdi arkadaşın kızı 7 aylık ve emziğe o kadar alışmış ki gece ağzından emzik her düştüğünde uyanıp ağlıyormuş. sanırım kötü bişiy yaptım
slm kızlar
ya şu bakkal emzziği dediğiniz ne oluyo bi de onu deneyim markası felan var mı?ben chicco dan bi emzik aldım en son tamamen kaucuk sılıkonu almadı hanımefendi,bir sürü paralar vedim emziklere almayack galiba bi de şu bakkal emziğini deneyelim...
tugbasi cnm çok geçmiş osun.Rabbim kuzuna biran önce şifalar versin inş annesi..
Anlattıklarını okuynca içim sızladı kıyamam ben ona yaa
Ya bende istiyorum şu bakkal emziğinden. Bulamadım ki. Sen nerede oturuyorsun bacım. Yakınsak bir güzellik yapıp göndersene bana :)))
istanbul bağcılardayım. ama farketmez kargo her yere ulaşıyor
zaten olay alıştırmak sonra evdekilerden bi tanesini verirsin ağzına. bizde dayısının eczaneden aldığı emzikle büyüyoruz, zaten bende oğluma sürekli vermiyorum sütün içtikten sonra huysuzlanıyorsa veriyorum onunla uyuyor. sanırım hafif olmasıda buna bi etken olabilir. aldığım emziklere nispeten çok hefifti çünkü.
canım benim ne zor günler geçirmişsin çok çok geçmiş olsun allah sabrını veriyor gerçekten demekki yoksa nasıl dayanır insan ...
teşekkür ederim canım Rabbim herkesin taşıyabileceği yükü verirmiş omzuna. ve herşeyde bi hayır vardır derler ya evet öyle çünkü benim oğlum hastenede geceyi gündüzü öğrendi bide güzel tarafı her an birlikteydik. ev derdi yok, yemek yapmak yok, temizlikle uğraşmak yok, gelene hizmet gibi bi derdim yok.bardağın dolu tarafından baktık yanive tatsız olayımız bana ders oldu tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?