• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

tugbasi zor günler geçirmişsin anladığım kadarıyla,insan evladına hiç kıyamıyor,Allah bir daha yaşatmasın..

Amin Amin. Allah razı olsun Rabbim kimseye yaşatmasın. İçin gidiyor için birşey yapamamak seni mahvediyor

gunaydın kızlar
gununuz guzel olsun inş..bizim kızın burun tıkanıklığı tavan yapmış durumda yavrum doğruduzgun uyuyamıyor bıle derin dalamıyor gıbı ne yaptıysam olmuyor.son care yine burnuna hortum salmak olsun istemıyorum

ay yavrum kıyamam ya. İnşallah son çareye gerek kalmadan açılır minicik burnuşu.
kış bebeği gerçekten çok zor bi daha aralıkta doğurmicam :2:

gunayydin ama ben geri yatıyorum saat daha sekiz ve çok erken:))Tugbasi canım gecmis olsun Allahım bir daha üzmesin sizi bencede kis cocuğu zor anneme diyor bir daha kıs da dogurmiucem ama ne yapalım öyle denk geldi :)) en iyisi 6.7. Ayda hamile kalıp 3.4. Ayda dogum yapmak yine soğuk olur ama zaten kırk gün dışarı fazla çıkmıyoruz yaz cocuğu buyururuz bir dahakine anlaşalım öyle yapalım benim ilk cocuk damla :))

gunayydin ama ben geri yatıyorum saat daha sekiz ve çok erken:))Tugbasi canım gecmis olsun Allahım bir daha üzmesin sizi bencede kis cocuğu zor anneme diyor bir daha kıs da dogurmiucem ama ne yapalım öyle denk geldi :)) en iyisi 6.7. Ayda hamile kalıp 3.4. Ayda dogum yapmak yine soğuk olur ama zaten kırk gün dışarı fazla çıkmıyoruz yaz cocuğu buyururuz bir dahakine anlaşalım öyle yapalım benim ilk cocuk damla :))

benimde ilk elbet ikinciyide düşünüyorum hatta bazen neden üç olmasın diyorum ama üçüncü olursa çooooook uzun bi süre beklerim. Tabi kader bellimi olur büyük konuşmim

of sen ne diyorsun oğlum hastene de yattıda bi hafta damarını bulamadılar, delik deşik ettiler yavrumu. en son çare kafasından açtılar damar yolunu. aksilik bu ya oğlum emdikçe beni başı terliyor bant tutmaz oluyordu bir gece benim ufaklıkta hareketli dönmek isterken sökülen bantın kenarı bana takıldı iğne kafasından çıktı. oğlumu bi çevirdim başından kan geliyor sen bendeki feryadı gör elim ayağım tutmadı koştum hemşirelerin yanına o an onlarıda bulamadım sağolsun yanımdaki kız ben afallayıp bi sağa bi sola yapınca buldu onları. ama sen bana sor neler hissettim o an. sonra ne mi oldu başa sardık damar yolu bulma olayını. sonuç oğlumun delik deşik olan elleri ve ayakları + kafası boşuna delinmiş oldu çünkü damar yolu bulanamadı benim köftede ağızdan aldı ilacını.
Aman Yarabbim... okurken bile fena oldum,kıyamam ben hem san hemde bebişine...Allah böyle durumlarda bol bol sabır ve soğukkanlılık versin hepimize...
arkadaşlar bi sorum olacak ben de aralıkda anne olmak istiyorum.bunun için martta adet olmamam mı gerekiyor yoksa nisanda mı?bu aralar yumurtlama dönemim bu ay başlamalımıyım sizce??
canım ben 3 ocakta doğum yaptım,kızım 40+1 de doğdu,yani sonuna kadar çatır çatır bekletti beni bebişim ,son adetim 27 marttı... yani özetle martta adet görmezsen aralıkta doğum yaparsın inşallah
cnm bizim oğlan da almıyordu 10 tane farklı emzik aldık bana mısın demedi
en son bakkal emziğini aldı.Bakkaldan aldık.Bizimkinin markası fatoş:)

Bakkal emziğine alıştıktan sonra bir daha vermedim.Bana göre çok sağlıklı değil.Şuan da aventın emziğini kullanıyoruz.
bide ben deniyim şu bakkal emziğini,evde emzik koleksiyonu var, ama hatun almıyo:61:
Oh oh oh,muhabbet almış başını gitmiş..Tüh tüh tüh ben dahil olamamışım:1:
Bu arada tugbasi ve estamp geçmiş olsun kızlar..Allah dermansız dert vermesin,
tugbasi zor günler geçirmişsin anladığım kadarıyla,insan evladına hiç kıyamıyor,Allah bir daha yaşatmasın..

estamp cım sizde hayırlısıyla kolayca atlatırsınız inşallah..Allah sağlık versin tüm yavrularımıza..

Neyse sonra yine gelirim,beni unutmayın anacım :23: :1:
amin canımmm,çok teşekkürler...

slm kızlaaarrrr... uzuuunn bir aradan sonra sizlerleyim .. yani işe başladım .. ve gece vardiyası ile başladım .. nasipse gece 2 de evdeyim ... ben bir hafta gece bir hafta gündüz vardiyasında çalışıyordum hatırlarsanız .. yani hatırlayanlarınız vardır muhakkak.. bugün ilk iş günüm ve bebişimin resimlerini stokladım işe geldim .. bu ilk haftam olduğu için annemde kalacağım .. bebişimi önce ALLAH a sonra anneme emanet ettim .. sonraki haftalarda da annem ve evimiz arasında mekik dokuyacağız bebişimle.. yani anlayacağınız kızlar; bizi de artık zorlu günler bekliyor .. hayırlısı ile inşallah ... sizleri de çok özledim .. kim bilir neler neler kaçırdım .. ehh .. siz olmadıkça da geriye yönelik okurum artık .. hasta olanlara ALLAH tez zamanda şifa verir inşallah .. KIYAMAM BEN BEBİŞLERİNİZE VE SİZLERE ..
Canım benim yaaa,neyseki annen bakıyomuş,için çok rahattır,zaten dünyada onlardan başka en emin kime emanet edebilirizki...Bende yakında bırakmak zorunda klıcam bebişimi,sonuçta onlar için çalışıyoruz...
Çok gecmis olsun cnm ins saglıgına çabucak kavuşur uç haftada 500 gr iyi 10 gün icinde 300-350 gr alır. Etti sana bir ayda 800-850 gr az değil cnm benim kızım bir ay sadece 700 gr almıştı .. Çok istahli değil bizimkide fazla uyanık oyunu muhabbeti seviyor ama iştahı fazla yok bir ayda bir kilo alırsa çok iyi bizim için
teşekkürler canımmmm...yerim ben o muhabbet isteyen bebişi,demekki annesine doyamıyo:34:benimkide iştahlı değil,10 dk ancak emer,sonra kucak ister,oda oda dolaşayım,pencereden bakayım ister,huyuna giderse de ödül olarakta gülücükler saçar:1::1::1:
Benimde oğluşumla emzik alıştırma savaşım devam ediyor.
Bugün bir arkadaşım dedi onunda oğlu baya bir süre emzik istememiş ama Avent'in emziğini sevince kullanmış.
Bende ilk fırsatta bi de Avent'in emziğini alıp onu deneyeceğim bunuda kabul etmezse artık pes edeceğim.

Bu arada doktorumuza canım sıkıldı oğlumun doktoruna bir arkadaşım daha oğlunu götürüyor adam benim oğluşum için ne dese beğenirsiniz çok yediriyorlar obez bir bebek demiş sinir oldum.:4:
Günde sadece bir kez mama veriyorum çünkü sütüm yetmiyor adam aylardır mama vermeyin diyor hemde 40 dakikadan fazla emzirmeyin diyor ee çocuk doymuyorsa napiyim ağlatayım mı ona göre hava hoş neymiş efendim meyve suyu, çay falan verip midesini şişirecekmişim.:19:
Zaten mamayı tam ölçü vermiyorum yarısı su azı mama doktor beyfendi öyle dedi çocuk bir ayda 2 kilo alınca adam kuzumu obez yaptı hem sütün yarıyor diyor hemde obez diyor.
Çocuk 3 hafta erken gelip 3750 doğdu 40 haftada doğsa 5 kiloyu bulacaktı inşallah haftaya çarşamba gideceğim eğer yüzüme karşıda derse lafımı sakınmayacağım gerekirse doktorumuzu değiştireceğiz uyuz heriff akşam akşam sinir etti.:57:
arkadaşına dedikodu mu yapmış salak...doğum kilosu zaten iyiyimiş:nazar: çocuğu açmı bırakıcakmışın tövbe tövbe... zaten diş çıkarırken falan kilo kaybediyomuş kuzucuklar,yani şimdilerde ne alsalar iyidir...
ben en son 20 martta adet olmuştum. Aralıktada doğum yaptım. Ama kışın tavsiye etmem doğum yapmayı. Hem sana zor olur hem bebeğe. Bebeğe kat kat giydirmeler, kapıyı bacayı sıkı sıkı kapamalar, üşüdümü üşümedimi diye telaşlar. hava soğuk diye bebek hava alamıyor doğru düzgün.dışarı çıkartamıyorsun. doğru düzggün banyosunu yaptıramıyorsun. ayrıca her kafadan bir ses çıkıyor. yok sıkı giydir yok bunu giydir. yok sen iyi giyinmedin. yok senden gaz geçti vs vs.en güzeli bahar da doğum yapmak.
tamamen aynı fikirdeyim canım bıktık bu soğuklardan... ,ama tek cazip tarafı kasımda doğum öncesi izne çıktım, ocakta doğum yaptım,mart 15te iznim bitiyo, 3 ay aylıksız izinden sonrada yaz geliyo,5 eylülde işbaşı,veee kızım 8 aylık... sadece 3 ay aylıksız izinle 8 aylık oluyo kuzum...yani özetle izin açısında ideal bi zaman dilimi,aralık-ocak....
gunaydın kızlar
gununuz guzel olsun inş..bizim kızın burun tıkanıklığı tavan yapmış durumda yavrum doğruduzgun uyuyamıyor bıle derin dalamıyor gıbı ne yaptıysam olmuyor.son care yine burnuna hortum salmak olsun istemıyorum

canım geçmiş olsun,kış bebeği olmanın dezavntajlarından biri daha işte....

Son düzenleme:
benimde ilk elbet ikinciyide düşünüyorum hatta bazen neden üç olmasın diyorum ama üçüncü olursa çooooook uzun bi süre beklerim. Tabi kader bellimi olur büyük konuşmim

ayyy bende aynen yaa...bebişimi sevmeye doyamıyorum,3. bebek fikrine asla sıcak bakmayan ben,ilk bebişin tadını alınca neden olmasın demeye başladım ama Allah kısmet ederse arka arkaya düşünüyorum çünkü yaş 28 ve kızıma evliliğimin 5. yılında aşılamayla kavuştum...
Allah hepimizin gönlüne göre versin:86:

ayyy bende aynen yaa...bebişimi sevmeye doyamıyorum,3. bebek fikrine asla sıcak bakmayan ben,ilk bebişin tadını alınca neden olmasın demeye başladım ama Allah kısmet ederse arka arkaya düşünüyorum çünkü yaş 28 ve kızıma evliliğimin 5. yılında aşılamayla kavuştum...

bebekler ağzıları elleri vs vs özellikle kokuları eşsiz. bende 26 yaşındayım ikinci 30da yapsam 37 gibide olursa üç olur diye kendimce bi hesap yapıyorum ama kısmet işte. daha dün üçüncüyü düşünmeyen ben şimdi üçüncünün hayallerini kuruyorum :1:

bebekler ağzıları elleri vs vs özellikle kokuları eşsiz. bende 26 yaşındayım ikinci 30da yapsam 37 gibide olursa üç olur diye kendimce bi hesap yapıyorum ama kısmet işte. daha dün üçüncüyü düşünmeyen ben şimdi üçüncünün hayallerini kuruyorum :1:

inşallah canım,Allah gönlümüze göre versin:66:

kızlar inşallah,sizlerde bebişlerinizde mışıl mışıl uyuyosunuzdur,saatlerdir saçma sapan topiclere bile laf yetiştiriyorum...biz bugün gece yıldızları saydık sıpamla,şimdide müzik eşliğinde uyuyo,klasik müzik,yada ney falan dinletiyim diyorum hemen kıpırdamaya başlıyo... Bangır bangır rock dinliyoruz, duman,badem,şebnem ferah...Allah ne verdiyse... utanmasa anne metallica aç diycek:27::27::27:
işin kötüsü müzik varken bide ben uyuyabilsem...
bu arada komşular kapıya dayanmak üzere:1::1:

estamp ne çok ortak yönümüz varmış ben de evlilimizin 5. yılında aşılamayla hamile kaldım ve yaş 29
3. bebek biraz zor gibi ama 2. kesin düşünüyorum bebek olayı hakikaten harika bişeymiş hergün nasıl doycam sana diye seviyorum hatta geçenlerde eşim hadi bi bebek daha yapalım da bunun pabucunu dama atalım diyor :))

estamp ne çok ortak yönümüz varmış ben de evlilimizin 5. yılında aşılamayla hamile kaldım ve yaş 29
3. bebek biraz zor gibi ama 2. kesin düşünüyorum bebek olayı hakikaten harika bişeymiş hergün nasıl doycam sana diye seviyorum hatta geçenlerde eşim hadi bi bebek daha yapalım da bunun pabucunu dama atalım diyor :))

Aaaa,canım çok sevindim:23: bende aynı şeyi söylüyorum eşime,hemen yapalım bidaha diyorum:))
ama kıyamam bennn,atmayın pabucunu dama annesi:)))) ilkler bi faklı olur sanki:27:

kızlar inşallah,sizlerde bebişlerinizde mışıl mışıl uyuyosunuzdur,saatlerdir saçma sapan topiclere bile laf yetiştiriyorum...biz bugün gece yıldızları saydık sıpamla,şimdide müzik eşliğinde uyuyo,klasik müzik,yada ney falan dinletiyim diyorum hemen kıpırdamaya başlıyo... Bangır bangır rock dinliyoruz, duman,badem,şebnem ferah...Allah ne verdiyse... utanmasa anne metallica aç diycek:27::27::27:
işin kötüsü müzik varken bide ben uyuyabilsem...
bu arada komşular kapıya dayanmak üzere:1::1:

şimdiden böleyse ilerde rock müzik yaparsa hiç şaşmamak lazım. anne karnında onlarımı dinledin acaba?
acaba gece bi kulaklık alıp taksan kulağına uyur mu?:27:

şimdiden böleyse ilerde rock müzik yaparsa hiç şaşmamak lazım. anne karnında onlarımı dinledin acaba?
acaba gece bi kulaklık alıp taksan kulağına uyur mu?:27:

aynen öyle canım yaaa,hamileyken hep öyle şeyler dinledim,eşim kızıp duruyodu,şu kulaklık fikri fena değilmiş:1: ama kıyamamki...

ya kızlar ben çok bunaldım
siz sıkılmamamk için ne yapıosunuz
ewin bi sürü işi var ortalık darmadağım ama gücüm isteğim yok pooooffff:26:

Canım sıkılıyor :(( evde olunca sürekli birseyler yeme ihtiyacı duyuyorum :(( yarın ebelerle rdv um 10 seans rahim den masaj terapisine gitcem bakalım damlayla nasıl gitcem yarım saat sürüyormuş aslında doğumdan 6 hafta sonra ama rdv yü şimdiye verdiler.. Hiç giden varmi nasıl oluyor bilmiyorum arkadasım makina koyuyorlar sıkıp gevsetiyorsun dedi..

ay yavrum kıyamam ya. İnşallah son çareye gerek kalmadan açılır minicik burnuşu.
kış bebeği gerçekten çok zor bi daha aralıkta doğurmicam :2:
çok sağol canım cok kotuydu bi kere yaptılar eşim kafasını kayınvalidem kollarını tuttu burnuna hortum sokup aldılar kesin bi çozum olsa tamamda yine aynı oldu..o içerde bağırırken ben dışarda öldüm öldüm dirildim yavrum oyle bağırıyorduki:(((uff bı kotu oldum.canım sanda cok gecmiş olsun rabbim beterinden korusun bi dahada yasatmasın

ya kızlar ben çok bunaldım
siz sıkılmamamk için ne yapıosunuz
ewin bi sürü işi var ortalık darmadağım ama gücüm isteğim yok pooooffff:26:
aynen benim ev almış başını gıdıyor.zaten kv de kalıyoruz evsiz yurtsuz gibi oldum..çalışmaya başladım ama biraz gecti sıkılmalarım..ama yinede yaz gelsin istiyorum hafta sonları kızımla gecirmek istiyorum dışarlarda.

Canım sıkılıyor :(( evde olunca sürekli birseyler yeme ihtiyacı duyuyorum :(( yarın ebelerle rdv um 10 seans rahim den masaj terapisine gitcem bakalım damlayla nasıl gitcem yarım saat sürüyormuş aslında doğumdan 6 hafta sonra ama rdv yü şimdiye verdiler.. Hiç giden varmi nasıl oluyor bilmiyorum arkadasım makina koyuyorlar sıkıp gevsetiyorsun dedi..

bende doğumdan sonra hala kontrol olmadım bu gidişlede olmıcam gibi...bu dediğinide ilk duyuyorum sadece normal muayene olunmuyormu

o ne ya?hiç duymadıM.Sen gelince bize de anlatırsın artık.ha,geçen yazdım yine yazayım.site yeni kural çıkarmış,100 mesaj olmadan özel atılmıyormuş.ondan yazamıyorum sana.bilgin olsun canım.

Back
X