2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

canlarımmmm..

buün sabahtan beri yazıcam ama yazamadım kızdan:))11 aralık 10.33 de derin hanım ünyaya geldi çok şükür...epidural anestezi ile oldu sezeryan ben inanılmaz korkup girdiğim için ilk uyuşmadan sonra öğürdüm falan bir süre başım döndü ama bu ayrı bi hikae sonra anlatırım en nihayetinde rahatladım ve 11.20 de ben çıktım odama...3070 kg 49 cm doğdu Derin..İlginç ama sarışın hatta sapsarı ve çekik gözlü bi kızım var üstelik eşim ve benim gözlerimiz kocamandır ve gayet siyah saçlıyız:))

ilk gün sütümün geldiğini sanıp emzirdim 2.günde 3.günde ama bi sorun vardı Derin saatlerce gaz sancısı çekip hiç uyumuyordu yani biz öyle sanıorduk...meğer çocuk açmış benim sütüm gelmiormuş biz saatlerce gaz çıkarmaya çalışan tipler( hatta öyle ağlıordu ki kriz şeklinde ben de onunla ağlıordum canı yanıor kolik bu çocuk nasıl geçicek die...ama çok şükür durumu anladım şimdi ağlar ağlamaz meme veriorum emior ve hemen uyuyor gazınıda kendi çıkarıor...böyle devam ederiz inşallah..
şimdilik rutinimiz şöyle; bi memeyi 10 dk emior hemen uyuyor 1 saat sonra tekrar uyanıor 10 dak daha emior tekrar uyuyor ama 3 saate yakın..sonra gene 1 saat sonra gene 3 saat...

dikiş ağrım tamamen geçmmiş durumda ama en büyük sorunum meme uclarım yara...inanılmazzzzz acıyorlar...nasıl çözücem bilmiorum bileniniz var mı??

ben çok korkmuştum besleyemediğimi farkettiğimde günler sonra; sarılık olur die düşünmüştüm ama bugünkü muayenemizde sarılık tehditini büyük ölçüde atlatmış dedi doktorumuz...1-2 gün daha olmazsa olmazmış artık...güçlü kızıma maşallah...

şimdilik bizden bu kadar geçmişi hiç okuyamadım iyi dileklerini yazan tümmm arkadaşlarıma çok teşekkürler..doğum yapmış arkadaşım varsa kocamannnn tebriikler..gece geçmişi okuyup yazmaya çalışacağım çünkü çok merak ediorum nasılsınız hepiniz...

hoş geldi derin bebeğimiz :))))))))))) canım kremini kullan zor geçiyor ama idare edicez bu memeler bizi zorlucak ama dayanıcaz ne yapalım dün geve bizim zor geçti uyumadı dua edin bu gece düzgün uyusun beslensin

Ben o sarı kuzuyu yer yutarımmmmmmm:)))))) Kuzularım beniiim:))

Patly; çekip çıkarma olacak senin kız:)))))) Yerini pek sevdiği kesin:) Annesi ile daha uzun kalmak istiyor, gör bak bu kız sana çok ama çok düşkün olacak

Biz dün gece hastanede idik... Kasılmalarımız oldu, yatırdılar... NST de 90 lara vuran hareketlilik vardı, gece yarısı düzeldi.. sabah da normal olunca çıktık evimize geldik:))

Cumartesi günü günümüz belli olur kıslaaar...

slm kızlar dr dan gelıoruz masallah kızım 2800 olmus heralde derın gıbı 3 kılo fılan dogacak elif...
suyumuz iyi sankı kordon boynunda dedı dr ama gevsekmiş allaha şükür suyumuz ii masallah harekette ettı usg de ama sonra nstye gırdık hareketı kesıldı 1 saat nstde kaldık neyse dr onuda ii gordu bı hafta sonraya randevulastık drumuzla agrılar sancılar normal dedı onemlı olan bebegın hareketlerı dedı ayyyyyy son 12 gunumuz rabbım hayırlısıyla gecırmeyı nasıp etsın bızden boyle haberler teyzelerı hepınızı optuk cok yoruldum boraz yatacagım....

selam kızlar;
bizim kızımız da gündüzleri de gaz sorunu başladı.ıkınıyor kıpkırmızı kesiliyor ne zaman pırt yapsa rahatlıyor.ama o gaz sancısı aralıklarla geldiğinde ağlamaktan katılıyor resmen. mamayı kesip emzirme sonraları sütümü sağmayı düşünüyorum.hem o doyurucu kısmın bir bölümünü biberona almış olurum doymadığında takviye olarak veririm. memede uyuyor gazını çıkarırken uyuyor ama ne zaman yatağına yan yada sırtüstü yatırsam ellerini kıpırdatmaya başlıyor ve kendi kendini uyandırıyor. bu nerdeyse her uyuma zamanı böle.göğsüme dik şekilde yatırıp derin uykuya geçmesini beklemek gerekiyor.buna da alışmasını istemiyorum. yüzüstü yatırınca çok rahat ediyor gazını çıkarıyor, uyanmıyor. 3 saat uyuyor. ama dr.lar önermiyor galiba. ani bebek ölümlerini arttırıyormuş. gerçi biz ya hep yanındayız yada telsizimiz açık. zemin sert ve yüzü açık oluyor. siz yüzüstü yatırıyormusunuz geceleri?
gelbebek'cim
benimde göğüslerim hasaslaşıyor sağdığımda. geçenlerde bayağı yara oldu.lansinoh ve gold krem işe yaramadı. bephantene merhem çok işe yaradı ilk sürüşümde rahatlattı tavsiye ederim.ama emzirmeden silmeniz gerek.

ya böyle yeni anneler yazıyorsunuz bızde bılgılenıyoruz anneme dıyorum anne kızlar boyle dıyor bızde aklımızda olsun yapalım dıyorum maşallah annelığe ne guzel alıştınız darısı başımıza benım canım bu seferde bıraz hareketlere sıkıldı bıraz az normalmi sizce yarın 38.haftaya baslıcaz
maşallah eflineee

fundacım yanlış alarmmı oldu yani. neyseki tanem yerinden memnun acelesi yok daha annesi...

pany maşallah elif bebeğe tam ideal kilosunda gidiyor. benimde dün 2700 çktı. bugidişle 3-3200 civarı olurlar. aman sağlıklı olsunlarda kilo çok önemli değil.

ezgi derinin iyi olduğuna çok sevindim. inşallah bizde o emme düzenini kolayca yakalarız.
doğum nasıldı. epid.anes.l sonrasında bel ağrısı şikayetin vs. oldumu..

yaa merve nerdesin artık özledik seni. topik iyice öksüz kaldı. çok sakinleşti.. biran önce gelde toparla hadi herkesi. hemde lina bebişle neler yapıyorsun anlat bizlere.

buarada kızımın odasının resimlerini yüklemeyi becerdim. ama daha 2resim daha var. kızımın gelin gibi beşiğinin resmini bir türlü yükleyemedim pesettim. arada imageschak düzelirse onlarıda gönderirim. bakın bakalım ilk kurulduğu günkü resimlerimizi beğenecekmisiniz.

Ben yüzüstü hiç yatırmadım ama denemeyi düşünüyorum. Gündüz en azından. Kaan geçen Pazar ilk gaz sancısnı yaşadı, bizi de bayağı korkuttu. genelde biraz ıkınıp pırtlıyor ya da omuzda geğiriyor ama bu sefer bayağı ağladı. Arka arkaya gaz çıkardı. Sonra tekrarlamadı Allah'tan
Akşamları uykuya yatırmadan 20-30 ml rezene çayı içiriyorum 2-3 gündür, gaz sıkıntımız olmadı. Deneyin bence. Ben de içiyorum. Gaz yapan şeyler yemiyorum ama bebekler bol bol hava yuttuğu için illa ki gaz olurmuş. ne kadar dikkat etsek yani. Bu arada ayaklarınızı da sıcak tutun. üşütmeyin. O da gaz yaparmış.

Ezgiii maşallah Derin'e Benim doğumgünüdaşım hem de Pelin teyzesi gibi sarışınmış.. Harika !!! Benim annemin saçları kestane, babamın koyu kumral. Ben babaanneme çekmişim. Sizin ailede mutlaka vardır bir sarışın. Hoş Derin'in saçları koyulaşabilir, en azından kumral olur.

Daha çok küçük ama 10 dk'dan fazla emzirmeye çalış ki asıl besleyici kısmı kaçırmasın. İlk haftalarda emzirmeden önce altını açarsan daha uyanık olur, daha çok emer. Şu ara sütün kolostrum dolu, bol bol emzir. 3 saat uyumasına izin verme. 1,5 saat yeter. Emzirmeden emzirmeye toplam en fazla 2-2,5 saat ara olsun.

herkese günaydın.. bir kaç gündür giremedim gene.. malum odamız geç geldi.. her bi hazırlığımız da ona bağlı olarak gecikti.. pazartesiden beri evde hummalı bir temizlik operasyonu var.. özellikle dün çok yoruldum.. gece uykularımda iyice bozuldu artık.. 3-4 te ancak uyuyorum.. eşim işe giderken uyanıp bir daha uyuyamıyorum.. sanırım iyice stres yaptım artık.. abuk sabuk rüyalar görüyorum.. ay depresyondayım galiba.. kızım gayet iyi.. içerden oynaşıp duruyoruz.. artık iyice canımı yakıyor ama.. odamız tamamen bitti sayılır.. gece kalkıp kalkıp bakıyorum.. ay benim kuzum burdamı uyuyacak diyorum.. hala rüya gibi geliyor.. ve uyanmaktan çok korkuyorum..
naz kızımız gelmiş.. allah analı babalı büyütsün..
fundacım tanemcim en uygun zamanını bekliyor demek ki... arada da size alıştırma olsun diye yanlış alarmlar veriyor.. inşallah en kısa zamanda sağlıkla kavuşacaksın prensesine..
ezgicim derinime maşallah.. ben seni cumartesi aradım telefonun çaldı ama açan olmadı.. pazar günüde sanırım eşin açıp telefonu sana verdi.. ama oda da çekmedi herhalde.. sesimi duyuramadım sana bi türlü.. eve gelmenize çok sevindim.. benim içinde kokla lütfen tombiş yanaklarını..
kuzular teker teker annelerin koynuna geliyor.. inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz meleklerimize..
ben ev temizliğine geri dönüyorum.. hepinizi çok özledim..

canımm ben sezeryan sonra herhangi bel ağrısı baş ağrısı vs yaşamadım..
ama çok su içtiim çok susuyordum belki onun faydası da olmuş olablilir..
hata ertesi gün doktor bu güne özel kola yada kahve içebilirsin anestezinin etkisini azaltır kafein demişti ama ihtiyaç duymadım hiç..

dediğim gibi benim sezeyanımın başları biraz sıkıntılı oldu ama kesinlikle dış etkenlerden değil tamamen stressten kendi kendime yarattığım korkulardan o yüzden sakın kendini korkutup girme çok rahat ol çünkü çok rahat ve sonu çok keyifli bi operasyon..

tam ben yazacaktım pelin doğum günüyle aynı olan teyzesiyle ten rengi de beenzeyecek heralde..bizde babanenin ailesinde varmmış bir de eşiminde bebekliği öyle sarışınmış sonra teni beyaz saçlar kestaneye dönmüş Derin de döner die düşünüorum ama şu an tam sarı:))kaş yok,yüzdeki tüyler sarı,saçları öyle...

ben altını hep emzirmeden önce açıyorum pelin hatta yıkıor evi(yemek konusunda çok sabırsız da)yine de açıor hatta emzik bile verdim o süre de dursun die ama bakıor içi boşşş fırlatıor::)) yine de 10 dAK sonraa uyuyor gerçi bir kere sadece 30 dak dayandı işte o günden sonra benim memem düzelmedi..belki de ben sebep oluorumdur pelin kısa sürede çekmesine çünkü inanılmaz canımmm yanıor emzirirken korka korka veriorum elimde olmadan...en kısa zamanda düzesin die bekliorum..

ama derini uykusundan uyandırmak mucize...neler yapıoruz uyansın die ama başarabile olmadı..hatta ben yay raahatlığı diorum:))şimdi küçük belki gelece hafta falan uyanır..

çok teşekkür ederim tavsiyelerin için geçmiş doğum gününn kutlu olsun bu arada ....oğlunla eşinle ailenle nice mutlu,huzurlu sağlıklı yıllara...

sevgicim çok teşekkür ederim canım ben hiç telefonlara cevap veremedim sesi hep kısıktı hala da öyle..
ulaşabilen dediğin gibi ya eşimden ulaştı ya eşim telimin çaldığını farkeip açtı ama oda da çekmiordu çoğu zaman..

tekrar teşekkür ederim canım kocaman da öperim derini..
ama bak sakın korkutma kendini panik yapma çok rahat ol çünkü çok kolay bi operasyon gerçekten ama korkarsan çok zorlaştırırsın...

Ezgi'cim benim memeler yara olmadı hiç o yüzden bir tavsiyede bulunamayacağım ama çok ucundan emzirmiş olabilir misin? Kaan'ın ağzına oturtana kadar benim de canım yanıyor bazen ama tam alınca ağrı falan kalmıyor. Lansinoh krem kullanıyorum ama hergün değil. Sürmeyi unutuyorum çoğu zaman. Sütü sıkıp biraz sürüyorum arada. O da iyi geliyor.

İyi dileklerin için teşekkürler :))) Değişik duygularla dolu bir doğumgünü geçirdim bu sene. Çok birşey anlamadım ama kesinlikle farklıydı.

slm kızlar.ben hergün girmeye çalışıyorum ama bir türlü topiğe girmeyi beceremiyorum.yeniş mesajlar kısmından saatlerce sayfalarda tek tek arıyorum.ve bulamıyorum.pelin daha erken doğuma.bu ayı çıkarmak istiyoruz biz.tansiyonumuz ara ara 13-9 oluyor ama biraz daha zamana ihtiyacımız var.funda 38 haftayı doldurmuşun maden o kadar çok sıkıntı yaşıyorsun sezeryan için iyi bir hafta aslında neden 39 a kadr uzatıyo doktorun.bugünde bizim dr amcamızla randevumuz var.sanırım kızımın yeri daraldı hareketleri yavaşladı.benin dr umda 38+4 demişti bana ben 38 de alınsın istiyorum.hem tansiyon korkusundan hemde hareketleri yavaşladıkça korkuyorum.heran bişe olacakmış gibi geliyo.ilk tedaviye başladığımda tuttumu tutmadımı.tuttunu duyduktan sonra dış gebelikmi.heseyi görünce kalbi atacakmı kalbi atınca düşük tehlikesi varmı onuda atlatınca testler 2.li tarama 3.lü tarama sonra ayrıntılı usg ardından erken doğum tehlikesi ve sona geldikçe bişe olacakmı acaba sağlıklımı olacak.hep bu korkularla 36.haftama kadar geldim.ve artık kızımı kucağıma alıp rahatlamak istiyorum.

merhaba kızlar!
sevgicim bılıyorum cok heyecan oluyo ama kendını fazla yorma cunku artık ha geldım ha gelecem pozısyonunda bızdıklarbende yılbasını beklemekten vazgectım ıyıce korku heyecan sardı benı uyuyamıyorum gunler gecmıo 27 sınde ınsallah alınsın dıyorum hakkımızda haylısı mubarek gunlerde gelıcek bızdıklar saglıkla kavusalım inşallah

kizlaaarrr, nasiliz bakalim?...

Ezgicim benim de ilk gunlerde goguslerim korkunc aciyordu, hatta ben de az emmesini ve sutumun az olmasini senin gibi emzirmekte cektigim acilardan dolayi gelistirdigim gerginlige baglamistim. Lansinoh cok ise yariyor, bir de avent'in silikon gogus ucu birseysini aldim, ama tam onu kullanacakken acisi garip bir sekilde kesildi. Benim de Pelin'in oldugu gibi Emek memeyi tam kavrayamayinca gecici bir acim oluyor, sonra duzeltince geciyor. Birkac gune kadar Derin emme teknigini gelistirecek, o arada sen de krem surmeyi ihmal etmezsen kisa surede normale doner. Ben de hic gecmeyecek, emzirdigim sure boyunca oyle kalacak sanmistim:)))

Pelincim bizde de uyanik kalmalar basladigindan beri gece uykulari hikaye oldu. Karni doyduktan sonra bakinmak istiyor, ya da reflu ihtimaline karsi beslenmeden sonra yarim saat dik tutmaya calisirken kucakta uyuyor. Bu kusma isi yuzunden kitabi butun prensiplerden olduk, emme suresini azaltip tam doymamasini sagliyoruz, midesini rahatlatiyor sindirimi kolaylastiriyor diye emzik vermeye basladik, kucak aliskanligi basladi falan filan... Hepsine raziyim, emmekten vazgecmesin yeter, simdi memeyle kavga ediyor az geliyor bu diye, hic emmemeye baslar diye korkuyorum.

Gülcancım; öncelikle topiği bulma konusunda, linki kısa yol yaparsan kolay bulursun.. Ya da bzim konu sabitlendiği için forum kısmından tüp bebek kısmına girdiğinde sabit konular arasından kolayca ulaşabilirsin topiğe:))

Benim dr um bekleyebildiği kadar beklesin diyor... Hedefi son haftayı buldurmak... Bana sürekli istirahat verdi.. şimdi Wc harici pek yerimden kalkmamaya çalışıyorum... Bebeği riske sokan bir durumumuz yok,
ben de oturup ya da uzandığım sürece çok sıkıntı yaşamıyorum. O yüzden de bekliyoruz.. Kalabildiği kadar içerde kalsın Tanem, bağışıklığı tam otursun diye.. Bebekler anne karnında tüm bağışıklığını 38. haftadan sonra tamamlıyormuş.. bu da 38+5 lere falan denk geliyormuş... Hayırlısı bakalım... bİz inşallah o günü tamamlarız:))

Arkadaşlar,,
Herkese Selam,,
Uzun zamandır girmiyordum ama bebişleriniz artık kucaklarınızdadır diye bakınayım dedim gözlerim dolduuuuuuu....Doğum yapan tüm arkadaşlarıma hayırlı olsun diliyorum...Doğum yapmak üzere olanlara ise hayırlı doğumlar diliyorum....
Bende bebeişimi büyüttüm karnımda 25 haftalık olduk...Mart sonu gelecek oğlum inşallah... Sizin aylar önce yaşadığınız heyecanlardayım daha ...Siz yolu bitirmiş hatta daha güzel esas yola çıkmışsınız...Allah bebişlerinizle size uzun bir ömür versin ayırmasın....
HEPİNİZİ ÇOOOOOOOOOOK ÖPÜYORUM MELEK ANNELER......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…