canlarımmmm..
buün sabahtan beri yazıcam ama yazamadım kızdan:))11 aralık 10.33 de derin hanım ünyaya geldi çok şükür...epidural anestezi ile oldu sezeryan ben inanılmaz korkup girdiğim için ilk uyuşmadan sonra öğürdüm falan bir süre başım döndü ama bu ayrı bi hikae sonra anlatırım en nihayetinde rahatladım ve 11.20 de ben çıktım odama...3070 kg 49 cm doğdu Derin..İlginç ama sarışın hatta sapsarı ve çekik gözlü bi kızım var üstelik eşim ve benim gözlerimiz kocamandır ve gayet siyah saçlıyız:))
ilk gün sütümün geldiğini sanıp emzirdim 2.günde 3.günde ama bi sorun vardı Derin saatlerce gaz sancısı çekip hiç uyumuyordu yani biz öyle sanıorduk...meğer çocuk açmış benim sütüm gelmiormuş biz saatlerce gaz çıkarmaya çalışan tipler( hatta öyle ağlıordu ki kriz şeklinde ben de onunla ağlıordum canı yanıor kolik bu çocuk nasıl geçicek die...ama çok şükür durumu anladım şimdi ağlar ağlamaz meme veriorum emior ve hemen uyuyor gazınıda kendi çıkarıor...böyle devam ederiz inşallah..
şimdilik rutinimiz şöyle; bi memeyi 10 dk emior hemen uyuyor 1 saat sonra tekrar uyanıor 10 dak daha emior tekrar uyuyor ama 3 saate yakın..sonra gene 1 saat sonra gene 3 saat...
dikiş ağrım tamamen geçmmiş durumda ama en büyük sorunum meme uclarım yara...inanılmazzzzz acıyorlar...nasıl çözücem bilmiorum bileniniz var mı??
ben çok korkmuştum besleyemediğimi farkettiğimde günler sonra; sarılık olur die düşünmüştüm ama bugünkü muayenemizde sarılık tehditini büyük ölçüde atlatmış dedi doktorumuz...1-2 gün daha olmazsa olmazmış artık...güçlü kızıma maşallah...
şimdilik bizden bu kadar geçmişi hiç okuyamadım iyi dileklerini yazan tümmm arkadaşlarıma çok teşekkürler..doğum yapmış arkadaşım varsa kocamannnn tebriikler..gece geçmişi okuyup yazmaya çalışacağım çünkü çok merak ediorum nasılsınız hepiniz...
selam kızlar;
bizim kızımız da gündüzleri de gaz sorunu başladı.ıkınıyor kıpkırmızı kesiliyor ne zaman pırt yapsa rahatlıyor.ama o gaz sancısı aralıklarla geldiğinde ağlamaktan katılıyor resmen. mamayı kesip emzirme sonraları sütümü sağmayı düşünüyorum.hem o doyurucu kısmın bir bölümünü biberona almış olurum doymadığında takviye olarak veririm. memede uyuyor gazını çıkarırken uyuyor ama ne zaman yatağına yan yada sırtüstü yatırsam ellerini kıpırdatmaya başlıyor ve kendi kendini uyandırıyor. bu nerdeyse her uyuma zamanı böle.göğsüme dik şekilde yatırıp derin uykuya geçmesini beklemek gerekiyor.buna da alışmasını istemiyorum. yüzüstü yatırınca çok rahat ediyor gazını çıkarıyor, uyanmıyor. 3 saat uyuyor. ama dr.lar önermiyor galiba. ani bebek ölümlerini arttırıyormuş. gerçi biz ya hep yanındayız yada telsizimiz açık. zemin sert ve yüzü açık oluyor. siz yüzüstü yatırıyormusunuz geceleri?
gelbebek'cim
benimde göğüslerim hasaslaşıyor sağdığımda. geçenlerde bayağı yara oldu.lansinoh ve gold krem işe yaramadı. bephantene merhem çok işe yaradı ilk sürüşümde rahatlattı tavsiye ederim.ama emzirmeden silmeniz gerek.
selam kızlar;
bizim kızımız da gündüzleri de gaz sorunu başladı.ıkınıyor kıpkırmızı kesiliyor ne zaman pırt yapsa rahatlıyor.ama o gaz sancısı aralıklarla geldiğinde ağlamaktan katılıyor resmen. mamayı kesip emzirme sonraları sütümü sağmayı düşünüyorum.hem o doyurucu kısmın bir bölümünü biberona almış olurum doymadığında takviye olarak veririm. memede uyuyor gazını çıkarırken uyuyor ama ne zaman yatağına yan yada sırtüstü yatırsam ellerini kıpırdatmaya başlıyor ve kendi kendini uyandırıyor. bu nerdeyse her uyuma zamanı böle.göğsüme dik şekilde yatırıp derin uykuya geçmesini beklemek gerekiyor.buna da alışmasını istemiyorum. yüzüstü yatırınca çok rahat ediyor gazını çıkarıyor, uyanmıyor. 3 saat uyuyor. ama dr.lar önermiyor galiba. ani bebek ölümlerini arttırıyormuş. gerçi biz ya hep yanındayız yada telsizimiz açık. zemin sert ve yüzü açık oluyor. siz yüzüstü yatırıyormusunuz geceleri?
gelbebek'cim
benimde göğüslerim hasaslaşıyor sağdığımda. geçenlerde bayağı yara oldu.lansinoh ve gold krem işe yaramadı. bephantene merhem çok işe yaradı ilk sürüşümde rahatlattı tavsiye ederim.ama emzirmeden silmeniz gerek.
canımm ben sezeryan sonra herhangi bel ağrısı baş ağrısı vs yaşamadım..fundacım yanlış alarmmı oldu yani. neyseki tanem yerinden memnun acelesi yok daha annesi...
pany maşallah elif bebeğe tam ideal kilosunda gidiyor. benimde dün 2700 çktı. bugidişle 3-3200 civarı olurlar. aman sağlıklı olsunlarda kilo çok önemli değil.
ezgi derinin iyi olduğuna çok sevindim. inşallah bizde o emme düzenini kolayca yakalarız.
doğum nasıldı. epid.anes.l sonrasında bel ağrısı şikayetin vs. oldumu..
yaa merve nerdesin artık özledik seni. topik iyice öksüz kaldı. çok sakinleşti.. biran önce gelde toparla hadi herkesi. hemde lina bebişle neler yapıyorsun anlat bizlere.
buarada kızımın odasının resimlerini yüklemeyi becerdim. ama daha 2resim daha var. kızımın gelin gibi beşiğinin resmini bir türlü yükleyemedim pesettim. arada imageschak düzelirse onlarıda gönderirim. bakın bakalım ilk kurulduğu günkü resimlerimizi beğenecekmisiniz.
Ezgiii maşallah Derin'eBenim doğumgünüdaşım hem de Pelin teyzesi gibi sarışınmış.. Harika !!! Benim annemin saçları kestane, babamın koyu kumral. Ben babaanneme çekmişim. Sizin ailede mutlaka vardır bir sarışın. Hoş Derin'in saçları koyulaşabilir, en azından kumral olur.
Daha çok küçük ama 10 dk'dan fazla emzirmeye çalış ki asıl besleyici kısmı kaçırmasın. İlk haftalarda emzirmeden önce altını açarsan daha uyanık olur, daha çok emer. Şu ara sütün kolostrum dolu, bol bol emzir. 3 saat uyumasına izin verme. 1,5 saat yeter. Emzirmeden emzirmeye toplam en fazla 2-2,5 saat ara olsun.
herkese günaydın.. bir kaç gündür giremedim gene.. malum odamız geç geldi.. her bi hazırlığımız da ona bağlı olarak gecikti.. pazartesiden beri evde hummalı bir temizlik operasyonu var.. özellikle dün çok yoruldum.. gece uykularımda iyice bozuldu artık.. 3-4 te ancak uyuyorum.. eşim işe giderken uyanıp bir daha uyuyamıyorum.. sanırım iyice stres yaptım artık.. abuk sabuk rüyalar görüyorum.. ay depresyondayım galiba.. kızım gayet iyi.. içerden oynaşıp duruyoruz.. artık iyice canımı yakıyor ama.. odamız tamamen bitti sayılır.. gece kalkıp kalkıp bakıyorum.. ay benim kuzum burdamı uyuyacak diyorum.. hala rüya gibi geliyor.. ve uyanmaktan çok korkuyorum..
naz kızımız gelmiş.. allah analı babalı büyütsün..
fundacım tanemcim en uygun zamanını bekliyor demek ki... arada da size alıştırma olsun diye yanlış alarmlar veriyor.. inşallah en kısa zamanda sağlıkla kavuşacaksın prensesine..
ezgicim derinime maşallah.. ben seni cumartesi aradım telefonun çaldı ama açan olmadı.. pazar günüde sanırım eşin açıp telefonu sana verdi.. ama oda da çekmedi herhalde.. sesimi duyuramadım sana bi türlü.. eve gelmenize çok sevindim.. benim içinde kokla lütfen tombiş yanaklarını..
kuzular teker teker annelerin koynuna geliyor.. inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz meleklerimize..
ben ev temizliğine geri dönüyorum.. hepinizi çok özledim..
slm kızlar.ben hergün girmeye çalışıyorum ama bir türlü topiğe girmeyi beceremiyorum.yeniş mesajlar kısmından saatlerce sayfalarda tek tek arıyorum.ve bulamıyorum.pelin daha erken doğuma.bu ayı çıkarmak istiyoruz biz.tansiyonumuz ara ara 13-9 oluyor ama biraz daha zamana ihtiyacımız var.funda 38 haftayı doldurmuşun maden o kadar çok sıkıntı yaşıyorsun sezeryan için iyi bir hafta aslında neden 39 a kadr uzatıyo doktorun.bugünde bizim dr amcamızla randevumuz var.sanırım kızımın yeri daraldı hareketleri yavaşladı.benin dr umda 38+4 demişti bana ben 38 de alınsın istiyorum.hem tansiyon korkusundan hemde hareketleri yavaşladıkça korkuyorum.heran bişe olacakmış gibi geliyo.ilk tedaviye başladığımda tuttumu tutmadımı.tuttunu duyduktan sonra dış gebelikmi.heseyi görünce kalbi atacakmı kalbi atınca düşük tehlikesi varmı onuda atlatınca testler 2.li tarama 3.lü tarama sonra ayrıntılı usg ardından erken doğum tehlikesi ve sona geldikçe bişe olacakmı acaba sağlıklımı olacak.hep bu korkularla 36.haftama kadar geldim.ve artık kızımı kucağıma alıp rahatlamak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?