Arkadaşlar,,
Herkese Selam,,
Uzun zamandır girmiyordum ama bebişleriniz artık kucaklarınızdadır diye bakınayım dedim gözlerim dolduuuuuuu....Doğum yapan tüm arkadaşlarıma hayırlı olsun diliyorum...Doğum yapmak üzere olanlara ise hayırlı doğumlar diliyorum....
Bende bebeişimi büyüttüm karnımda 25 haftalık olduk...Mart sonu gelecek oğlum inşallah... Sizin aylar önce yaşadığınız heyecanlardayım daha ...Siz yolu bitirmiş hatta daha güzel esas yola çıkmışsınız...Allah bebişlerinizle size uzun bir ömür versin ayırmasın....
HEPİNİZİ ÇOOOOOOOOOOK ÖPÜYORUM MELEK ANNELER......
Merhaba Teyzelerim,
Sizleri çok özledik…Çok beklettik değil mi ama sonunda döndük daha fazla merakta bırakmadan siz yaşadıklarımızı anlatayım.Bu arada bizi soran arayan merak eden dua eden çiçek gönderen ziyarete gelen hastanemize msj atan tüm teyzelerim bizi çok mutlu ettiniz haklarını helal edin….
Size biraz dünyaya gelişimden bahsedeyim.Biz 30 Kasımda doktor amcama gittik o aletle baktı yine bide koca elleriyle annemin karnına bastırdı hep yapıyor bunu kızıyorum ama duymuyor beni….Bende sıkıldım ittirdim annemin kasığına doğru kendimi ama sanırım yanlış bir şey yaptım ki birden 3 tane parmak dürttü beni,(doğumhanedeki hemşire ablaymış) ondan sonrada kesemde ki suda sızıntı oldu sanki,tam ne oldu diye anlamaya çalışırken bu seferde doktor amcamın parmakları dürttü beni bende kızdım daha fazla ittim kendimi annemin kasığına doğru..Ama annem bu durumdan hoşlanmadı ki bir süre sonra beni aniden aldılar annemin karnından..(30 Kasım 18:05) ..Ama ben daha hazırlanmamıştım ki dışarıya çıkmaya ne oluyor ya neden çıktım ben derken başıma ne gelse beğenirsiniz birden bir şelalenin altına soktular beni yapmayın ne oldu derken giydirdiler bir anda aman hiç sevmedim o kıyafetleri çıplak mutluydum ben ama ne yapalım annenin karnındaki koruma hiçbir yerde yokmuş dünyaya gelince üstünü giydiriyorlarmış ki üşüme diye annem beni ne güzel sıcacık tutuyordu..
Sonrasında beni birden aldılar yatağımdan kocaman siyah birşeye doğru ittiler,ağzıma sokuşturdular ya bir dakika ben bu nedir bilmiyorum dememe kalmadı o mis koku geldi burnuma ‘’’annemin kokusu,sütümün kokusu ‘’’ emmeye başladım ama gücüm yetmedi ki çok yoruldum nefes alamaz hale geldim biraz minik doğduğum için birazda hasta olduğum için beni bir kafese koydular ağzıma burnuma hortumlar soktular çok kızdım o ablaya yapma demek istedim ama ben konuşmayı bilmiyorum ki… Annem ilk zamanlarda çok ağladı, beni öyle hasta görünce babamda ilk aldıklarında bayılmış hasta bebeğiniz dediklerinde dayanmamış yüreği ….Öyle böyle derken 10 gün geçti hergün annemle babam görmeye geldi beni.. Sonunda kavuştuk işte annemle 11 Kasım’da çıktım hastaneden.Annemi çok özlemişim hep memesinde kalmak istiyorum oda beni çok özledi ben yokken hep ağlamış kızım kızım diye şimdi geldim onun göğsündeyim ama yine ağlıyor nedenini anlayamadım bir türlü sanırım memesini acıtıyormuşum..Ama ne yapayım çok miniğim,annemin sütü az,çok gelmesi için benim emmem lazımmış hem emdikten sonra memede şekerleme yapmanın kime ne sakıncası olur ki annemde azıcık dayansın mamayı sevmedim ben uyku yapıyor bana ayılamıyorum,hep uyuyorum,3 gün boyunca kakamı da yapamıyorum .Hem anne sütü mis gibi kokuyor ‘’anne kokuyor’’
.Beni annemi çok seviyorum,galiba oda beni…aaaaaa babamı unuttum azıcıkta ondan bahsedeyim sanırım şu kafamdan öpüp devamlı saçlarımın arasına dikenler batıran kişi babam koklayarak öpüyor beni önce kocaman bir nefes sesi geliyor sonrada dikenler batıyor kafama..Sanırım sakalları o dikenler…Şimdilik sesimi çıkarmıyorum çünkü oda beni çok özlemiş öpsün bari ne yapalım….Olsun ben iyileştim hemen 10 günde geldim annemin koynuna siz bilmezsiniz ben miniğim ama çok güçlüyüm çünkü benim annemde çok güçlü…Anlatayım da belki o zaman anlarsınız annemin ne kadar güçlü olduğunu.Annemin içinde bir şey var,sevmedik biz onu,yeniden çıkmış doktorlar biraz riskli görmüş durumunu,bu tekrar olur mu tekrar ürer mi diye telaş oldular.Annem doktorlara gidecek belki de içinde durduğum sıcacık yuva vardı ya annemin karnında onu alacaklar annemden birde üstüme kemoterapi midir nedir ondan görebilirmiş ben pek bilmiyorum bunların ne olduğunu bildiğim tek bir şey var benim annem çok güçlüdür ne olursa olsun beni yalnız bırakmaz asla gitmez yanımdan biz onunla çok uzun yıllar sağlıklı bir şekilde yaşayacağız.Annem bazen bunun aksi olur diye düşünüp korkuyor üzülüyor ağlıyor baktım ki o ağlamaya başladı hemen bende ağlıyorum basıyorum yaygarayı kendini düşünmesin beni düşünsün ki üzülmesin diye…
Şimdilik durum böyle teyzelerim,bize dua edin olur mu biz annemle hepinize dua ediyoruz
merhaba kızlar bizden haberler şöle oğullarım 17 günlük oldu geceleri uyumuyorlar kucak istiyolar malesef kucağa alıştılar sanki gaz sorunumuz olmaya başladı
bebelak mama veriyoruz 50 cc çıkardık yiyolrlar emme konusuna gelinxe isterlerse çok güzel emiyorlar ama sıra işi var tam gaz emerken keyif çıkarırken kardeşi sabırsılanıp ağlığo mecburen ayırıyorum zorlada olsa memeden sütüm sanki azaldı gibi geçen hafta göğüs pedi sırılsıklam oluyordu damlıyordu süt aslında süt yapıcı şeyler içiyorum
bu arada ben doğumda 14 kilo verdim
70 le doğum yaptım haftaya 56 lkilo idim
normal kilomun bile altına düşmüşüm
bizde böle kızlar gelişmeler gece gündüz geçiyo
birde 3 günde kaka yapıyolar ama yaptıkları günde akşama kadar :)
boncuk boncuk gölzerime bakınca herşeyi unutuyorum
birgece lohusa sıtması oldum o gece çocuklarıma kayınvalidem baktı sabah iyileişince kucağıma aldım göğsüme sokulması yokmu dünya ya değer
rabbim herkeze yaşatsın bu duyguyu
gizemli yine ağlattın beni.
maaşallah kızına çok afacan çok zeki olucak şimdiden belli bence.
bu mubarek ayda dualarım sizinle Allaha emanetsiniz herşey yolunda gidicek inşallah sende tamamen iyileşeceksin canım kızını kucağına aldın torununuda alacaksın Allahın izniyle.
Merve yaaa ağlattın beni
Haberlerini Funda'dan aldım ama arayıp rahatsız etmek istemedim. Lina kızın ile yeni kavuştunuz, hasret giderin istedim. Kızımız iyiymiş çok şükür, sen Yalova'dasın artık di mi?
Senin gücüne inanıyorum, artık kızın için yaşayacaksın, onun için heer zamankinden güçlü olmalısın.
Kendine çok dikkat et, seni seviyorum tatlı cadı arkadaşım. Lina'yı da öp benim ve Kaan'ın yerine.
gizemli cnm hoşgeldin Rabbim minik ailenle birlikte sağlıklı mutlu huzurlu nice yıllar nasip etsin...
çok teşekkür ederiz cnm çok sağol
sanada nasip etsin Allah nasip etsin inşallah...
duaların için ayrıca teşekkürler cnmın içi
sen nasılsın bu arada?
iyiyim canım sağol Allah razı olsun.
10 haftalık olduk bizde yarın kontolümüz var heyecan dorukta anlayacağın.
bende bu topiğin geçmişini okuyorum benim gibi merak edip okuyan vardır eminim şuan benim yaşadıklarımı hepiniz yaşamışsınız demekki herkezde aynı heyecan tedirdirginlik duygusallık oluyoriyiki açmışsın bu topiği biz yetişemedik ama yinede faydalanıcaz inşallah.
Merveeeemm, hosgeldin, hem evine hem de topic'e; artik hersey daha kolay ve daha guzel olacak, zaten gucluydun, kizin simdi sana daha da guc verecek, bu gune kadar her turlu zorlugun ustesinden geldigin gibi kizinin da yardimiyla onune gelen engelleri bir bir asacaksin. Burada edindigin onlarca arkadasin, bizler de hep yaninda sana destek olacagiz. Seni seven bu kadar insan varken hicbir isinin ters gitmesi mumkun degil...
mama veren dostlar ne marka mama veriyorsunuz
bizimki aptamil 1 anne sütü olan acaba miniğimin güzel çalışan totosu bu mama yüzünden mi böyle oldu sizde de varmı böle sorun
Canim ben pre-aptamil veriyorum, bugun ilk ay kontrolumuzdu, doktor artik aptamil 1 vermek lazim dedi. Sutumun ne kadar geldigini bebegin beslenmesini filan anlatinca tamam sut yeterli, mama verme artik dedi. Zaten biberon ve emzigi de yasakladi. Bizde kabizlik yapmadi mama, ama anne sutuyle her bezde kaka buluyorduk, mama olunca kimi bezlerde bolca kaka cikiyor, kimisinde de hic olmuyor. Ama hemsire bana bir aya yaklasirken bagirsaklari dolacak, bu kadar sik kaka yapmayacak gunde 2-3 gibi olacak. Hatta uc gunde bire kadar gidebilir demisti. Doktorunuz bu durumu endise etmiyorsa mesele olmayabilir, hemsirenin dedigi gibi bagirsaklari artik dolmus olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?