2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

[sıze="3"]arakadaşlar elinde tüp bebk tedvaisnden
ilaç bulunan varsa (pregon ve ya gonel f )ihtiyacım var özelden mesaj atabilirimi
[/sıze]

Gözün aydın BSP ciiiim:)) Allah analı babalı büyütsun mşnik NAz ı:) Sağlıkla mutlulukla dolu bir ömür sizin olsun:)))

gözün aydın cnm, allah analı babalı büyütsün darısı başımıza, inşallah yarınki kontrolünden sonra o endişelerindende kurtulursun.

panycim vakit yaklaştıkça şikayetlerimizde artıyor. aynen bu kız beklemiycek vaktini diye düşünüyorum artık. bende şişkinliklerimden şikayetçiyim. kontrolüm perşembeydi doktorumu aradım yarın sabah gel dedi. ve ben çok korkmaya başladım. ya doğuma alalım derse diye. çünkü inanılmaz ödem var artık bacaklarımı taşıyamıyorum şişkşnlikten ve gözlerimde boks maçından çıkmışım gibi uyanıyorum. benim için dua edinde bir aksilik olmasın ve kızım biraz daha benimle enazından 2hafta daha büyüsn.

BSP tebrikler Allah analı babalı büyütsün, kızın adıyla yaşasın, sizi hiç üzmesin. Topikte sesi çıkmayanlar bir bir doğurdum diye geri geliyor :))) Bakyıldız da yazmıyor kaç gündür, Patly de. Acaba onlar da doğurdu mu?

Funda'cım doktora bugün gidiyordun di mi? Tanem 1 hafta önce gelse birşey olmaz, sen endişelnme. Tüm sıkıntıların geçecek, kızını kucağına alacaksın. Umarım sağlıkla gelir Tanem. Kaan ve ben onu çok merak ediyoruz :82:

Bilgeeeeee dün gece seni rüyamda gördüm. Sen Ataşehir'de oturuyorsun ya ben seni ziyarete gelmişim. Yalnız oturduğun sokak çok ilginç, Beyoğlu Pera gibi çok eski taş binalar var. Ataşehir'de böyle bir sokak mı varmış diyorum. Senin ev kalabalık, Bir sürü akraban ve çocukları var. Ben Emek'i görmek istiyorum, odasına gidiyorum, bayağı uzun saçları var ve büyümüş görüyorum oğlunu. Sonra izin isteyip çıkıyorum evden. Çantamı unuttuğumu farkedip geri dönüyorum sonra sen bana nereden taksi bulacağımı anlatıyorsun falan. Bayağı detaylı bir rüyaydı. Seni de bayağı zayıf gördüm :)))
Aslında bilinçaltım bu rüyayı gösterdi bana. Geçen gün diyordum ki Bilge ile yakın oturuyoruz, çocuklar biraz toparlasın görüşelim, oğlanlar aynı gün doğdu, sosyalleşmeleri güzel olur. Ne dersin?

Bu arada süt ile ilgili olarak, bebeklerin her seferde tek memeyi tamamen bitirmeleri gerekiyor. ilk 5-10 dk gelen süt daha sıvı ve açık renkte ve bebeğin sıvı ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca içerisinde oksitosin hormonu var bu da bebeğin uykusunu getiriyor. Sonraki 5-10 dk gelen süt daha yoğun ve yüksek protein içeriyor. Bu kısım bebeğin kemikleri ve beyni için yararlı. Son 15 dk gelen süt ise yağ bakımından zengin ve kalorisi yüksek. bebeğin kilo almasını sağlayan süt bu. Yani bebeğin bir memeyi 45 dk kadar emmesini sağlamalıyız. Arada uyursa uyandırmaktan çekinmeyin. Elleine masaj yapın. Ensesini, boynunu ıslak mendil ile ıslatabilir ya da az bir süre kucağınızda oturur pozisyona getirebilirsiniz. Elinin içine ıslak pamuk da koyabilirsiniz. Mutlaka uyansın ve emsin. iyice doysun. Sonra uyuması daha kolay olur.

Ayrıca Bilge'cim Emek her emzirmeden sonra kusuyorsa doktoruna bir danış, reflüsü olabilir. Bazen son emdiği sütü bir süre sonra da sindirdiği sütü kusabilirlermiş.

canım merhaba ben medicanada tedavi gördüm prof. dr. selman lacin doktorumdu ve ilk denemede tuttu. istersen buraylada görüsebilirsin..inş. güzel haberler alırsın.

benim tüpbebek tedavisinde trans fer edilecek embriyo sayısı hakkında yardımınıza ihtiyacım var

biz daha önce özel bir merkezde 1 tüp bebek birde dondurulmuş embriyo transferi yaptık şimdi ise üniverste hastanesinde tekrar tüp bebek tedavisindeyiz yarın yatış işlemleri yapılacak fakat benim durumum da kaç embriyo transferi yapılabilir normalde 2 başarısız deneme diyor bizim uyguladığımız dondurulmuş embriyo transferi 2. başarısız deneme sayılıyormu bu konuda bilginize ihtiyacım var lütfen en kısa zamanda cevabınızı bekliyorum

Pany az kaldı tatlım:) Sabretmekten başka yapacak birşey yok... Ben hep anne olacaksın sabret diye avutuyorum kendimi O çatı ağrısı yüzünden ayağa kalkamıyorum bende.. Dün dr da nst den kalkana kadar resmen ağlayacak duruma geldim:) hemşire kıs kıs güldü halime:)))

Pelincim; dün dr amcamızda idik.. Benim ağrılar bu sefer nst de çıktı... Ama önemsemedi, bekleyeceğiz dedi.. Hatta Tanem çok iyi, böyle devam ederse 21 aralıkta almayız, birkaç gün daha bekleriz dedi... Ama son günümüz 25 aralık:))) Daha fazla beklemeyecağiz anlayacağın... Kısmet artık.. Belki haftaya bu saatlerde kızım kucağıma gelmiş olacak... belki de son 3 günümüzü bekliyor olacağız.. 20 si akşamına kadar gelmez ise, o akşam son kontrolümüzde kesinleşecek doğum tarihimiz..

Dün Tanem 3000 gr ölçüldü :)) Ama ben artık bu USG tartısına hiç güvenmiyorum Ezgi de son tartının altında doğdu Derin.. :)) Sağlıklla gelsin de gerisi hiç önemli değil...

Bu arada Demek Kaan kızımı merak ediyooooo:) Isırırım ben onu:))) Kızımız bi gelsin de, boy boy fotoğrafını yollarız annesi KAAn a:))

merhaba arkadaşlar galiba psikolojim bozuluyor sütüm çok iii değil 80 cc cıkıyor oğlum doymuyor mamayı veriyorum ek olarak 2 saatte bir açıkıyor doyuramıyorum gece ne uyku ne rahat yatak yastık halimi görenler şaşırıyor gözlerim şiş sürekli ağlamaklı kulağımda bir aglama sesi uyusamda tilki uyksundayım her an uyanıcak duymucam korkusu offff 4o çıınca bitermiş bu huysuzluklar ama nasıl sütüme çare olucak bilmiyorum sağıyorum emziriyorum mama veriyorum aklım karıştı gelen giden bir o kadar ilk torun diye evim han kapısı oldu ya lütfen siz nasıl besliyorsunuz kaç cc çıkıyor benim 2 saatte 80 çıkıyor normalmi az mı bebekleriniz kaç cc ile doyuyor ? acil cevap kızlar bu arada teyzem bana yardıma gelmişti dönmesi gerekiyor cuma cmt ona şimdiden başladım ağlamaya offf çok yanlız kalıcammmm o bana güç veriyordu ((((((((((((((

Sebnemcimm umarim sutun artar.. Herkes bol bol sivi tuketimini oneriyor fazla sut icin bir de eskilerin soyledigi yesil mercimek, helva, tahin-pekmez tarzi gidalar var...

Ezgicim kizini alin herhalde kucagina.. Geriyi onup okuyamadim henuz.. Mujedeli haberi gormustum ama.. Guke gule buyutun Derin kizimizi.. cok cok opuyoruzzz...

Yok Pelincimmm ben kim dogurmak kim;-))) SAdece asiri bir trafik oldu evde annem ardindan abim ardindan benim NST ler falan filan derken bilg yuzu goremedim... 40+2 olarak uzatmalari oynuyorumm;-)) Ama artik kizimizkendi rahatini bozup gelmezse zorla cikarticaz gunumuz belli. C.tesi hastaneye yatip pazar dogum yapritacaklar.. Gitmeden yazmaya calsiirim gene.. Herkesi cok optuk...

Son düzenleme:
Fundacım maşallah tanem kocaman olmuş ve vakitte yaklaşmış..

dün bende doktordaydım benim kızımda 2700gr olmuş. ama bu usg bende güvenmiyorum 300-400 gr kadar yanılma oluyormuş. neyse sağlıkları yerinde ya önemli değil kilo.
benim aşırı su toplamamdan dolayı şikayetim vardı dr. böbreklerimden şüphelendi birsürü testten geçtim şükür temiz çıktı. sadece idrarda lokosit çıktı onada tekseferlik suda çözünen bir toz ilaç verdi. ama bu ödemle ilgili söktürücü vs. veremiyoruz gebelikte kimi vücut bu ödemi yapar yapabilcek birşey yokdedi. ama ben su topu gibi kalkıyorum artık. ve tansiyonumda 11/7 iken ilkdefa 14/8 çıktı. sınırda dedi. sabah akşam kontrol et eğer yükselirse 38.haftayı beklemiycez dedi. bu gidişlede normal doğum riskine girmeyelim 38.haftayı doldurunca sezeryana alalım dedi. yani evdeki hesap çarşıya uymadı benim normal doğum hayallerim suya düştü. şuanda dua ediyorum tansiyonum yükselmesin kızımı birazdaha taşıyayım diye..

Pelinim supersin:))) Oglanlari bir araya getirmek benim de aklimdan geciyor, soyle biraz ele gelsinler kis mevsimine de biraz alisalim, super olur:)))

Refluden ben de supheleniyorum. Bu kadar sik kusmamasi lazim, oyle cok sutum de yok, hani cok emiyor fazla geldigi icin kusuyor da diyemiyorum. Cuma'ya ilk ay randevumuz var, o zamana kadar sebebini anlamak icin farkli stratejiler deniyorum, biberonla aldiginda mi daha cok kusacak, az emince ne yapacak, sutu mu daha cok kusuyor mamayi mi gibi denemeler yapiyorum. Mamayi daha az kustugunu, gunduz daha cok gece daha az kustugunu farkettim. Az az emzirmek istiyorum ama memede kisa durmakla sutun kaliteli kismini alamayacak diye uzuluyorum. Bir de oglum bana cekmis, aza kanaat etmiyor:)) Emme istahi cok, kisa kesmek istedigimde kiyameti kopariyor. Doktor da saniyorum sik beslememi soylemekten fazlasini yapmayacak. Birkac haftaya kadar midesi biraz buyurse belki biraz rahatlariz...

Sebnemcim seni cok iyi anliyorum, ayni seyleri ben de yasadim, benim de her iki gogusten hic emzirmeden sagarsam 80-100 arasi cikiyor. Mama kullaniyor olmaktan dolayi hic moralini bozma, ama emzirmekten asla vazgecme. Bebegin istahli bunun icin sevinmelisin, bu cok hizli buyuyecek demektir. Tek olumsuz tarafi 2 saatte goguslerin tam dolmuyor, sik emzirmen gerekiyor, biraz uykudan uzak kalacaksin ama bu gecici bir durum, cunku bir ay sonra gunluk beslenme sayisi 2 sefer azalacak. Bol suyunu icersen bol yesillik ve tahin helvasi yersen sutun de artacaktir. Ben de ablam giderken cok etkilenmistim, annem hala yanimda, onu da yollarsam ben de cok sarsilirim herhalde. Gelen gideni de hic umursama derim, cikmayiver yanlarina, uyuyor ya da emziriyor ol mesela. Bu kirktan once gelenlere oyle kiziyorum ki, catladin mi demek lazim, ne olur yani az bekleyip anneyle bebek birbirine iyice alisinca gelseler...

Nalancim, hic endise etme, tansiyonun o kadar yuksek degil, benim tansiyon hikayeme benziyor anlattiklarin; bebegin kocaman oldu, 38. haftayi beklemeseniz de gayet saglikli dunyaya gelecek. Tansiyonun icin rahat olmaya calis, benim aman yukselecek diye endise ettikce yukselmisti tansiyonum. Doktor bana kesin uzanarak istirahat vermisti. Hala calisip calismadigini hatirlayamadim ama bence artik yatay pozisyona gecmekte fayda var, hem odem konusunda da rahatlarsin.

senle baştan beri kader arkadaşıyız zaten. aynı şeyleri yaşıyoruz sürekli:))
ben hala çalışıyorum ama masa başı ayaklarımın altındada tabure var. bu cuma son olacak bakalım.
dediğin gibi yatay pozisyona geçmem lazım.. buarada aldığın kiloların hepsi gittimi.

Eh az kalmis o zaman, cumadan sonra kendini yormayip dinlenirsen tansiyonun da duser buyuk ihtimalle:))

Son 1 kg de takildim kaldim, eve gelen hemsire "karninin icinde kesi yerinin etrafinda senin gormedigin kocaman bir odem var, 2-3 ayda cozulur, o da gidince hamilelige basladigin kilonun gerisine dusersin, yeter ki emziriyorum diye yiyip icmeyi abartma" demisti. Ben de yediklerime dikkat etmeye calisiyorum. Sut yapma ihtimali olmayan seyler yerine sutu artiracak ya da sute gecip ise yarayacak turde birseyler yemeye dikkat ediyorum. Kilo almayacagim emzirme doneminde herhalde ama hamilelikten sonra yapmayi dusundugum o buyuk diyeti yapmam henuz dogru degil saniyorum, aslinda cok ciddi motivasyonum var, muthis havuza saunaya gidesim var ama henuz yara yerim hala islak, cesaret edemiyorum.

Evet büyüdükçe sorunlar başlıyor. Kaan'ın iştahı iyi çok şükür, emmesinde sorun yok ama uykuya dalmakta zorlanmaya başladı. Memedeyken uyuya kalıyor ama buna alışmaması lazım. Emdikten sonra altını açtığımda ve gazını çıkarmak için omzuma yatırdığımda uyanıyor. Doğrusu da bu ama sonrasında uykuya dalması zor oluyor. Kucağımda dalıyor ama buna da alışmasını istemiyorum. Yatağına koyuyorum ve çoğunlukla gözleri açık bir süre yatıyor, yarım saat sonra uyumuş oluyor. Bazen huysuzluk ediyor ya da gazı oluyor, ıkınıyor, kıpkırmızı kesiliyor ve ağlamaya başlıyor. Kundaklamayı da düşündüm ama geç kaldım sanki. Gazını çıkarabiliyor ama kendi uykusunu kaçırıyor. Bir de söylenmeler başladı. Uykusunda bile söyleniyor artık. Değişik sesler çıkarıyor. Eğer kısa sürede uyumazsa bir sür sonra acıkıyor ve başa dönüyoruz. Ellerini emmeye başlıyor. 3 saatte bir emzirmeye devam ediyorum ama günde 1-2 kez bu 3 saatin ancak 30-45 dk'sında uyumuş oluyor. En az 1,5 saat uyuması lazım halbuki. Kolik olmasında iyidir tabi ama Tracy abla falan hikaye bence. Rutin kurmaya çalışıyorum ama Kaan beni ya da Tracy teyzeyi pek takmıyor

EZGİ naslsın canım. hayırlı uğurlu olsun.. Allah analı babalı sağlıkla büyütsün.
derin bebek nasıl anlatsana çok merak ediyorum sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…