merhaba kızlar biz 8 aralıkta doğum yaptık ve Naz kızım dünyaya geldimaalesef yeni yaşantımıza uyum sağlamaya çalışıyoruz yarın dr kontrolü müz var herşey o kadar yeniden başladıkı hayatımızda bazen nasıl adapte olucam diye korkmaya başladım galiba ilk uykusuz günlerin verdiği lohusa sendromuna girdim süt emdide emmedi? mama versekmi vermesekmi? niye yiyoda 10 dk da bir uyanıyo ?acaba yanlış bişeylermi yapıyorum diye kafayı yiyorum gerçi hele bir yarın ilk kontrolümüzü yapalım da umarım kafamdaki sorulara cevap bulurum...neyse hazır küçük hanım kedi uykusunda uyumuşken ben biraz dinleniyim bari
merhaba kızlar biz 8 aralıkta doğum yaptık ve Naz kızım dünyaya geldimaalesef yeni yaşantımıza uyum sağlamaya çalışıyoruz yarın dr kontrolü müz var herşey o kadar yeniden başladıkı hayatımızda bazen nasıl adapte olucam diye korkmaya başladım galiba ilk uykusuz günlerin verdiği lohusa sendromuna girdim süt emdide emmedi? mama versekmi vermesekmi? niye yiyoda 10 dk da bir uyanıyo ?acaba yanlış bişeylermi yapıyorum diye kafayı yiyorum gerçi hele bir yarın ilk kontrolümüzü yapalım da umarım kafamdaki sorulara cevap bulurum...neyse hazır küçük hanım kedi uykusunda uyumuşken ben biraz dinleniyim bari
panycim vakit yaklaştıkça şikayetlerimizde artıyor. aynen bu kız beklemiycek vaktini diye düşünüyorum artık. bende şişkinliklerimden şikayetçiyim. kontrolüm perşembeydi doktorumu aradım yarın sabah gel dedi. ve ben çok korkmaya başladım. ya doğuma alalım derse diye. çünkü inanılmaz ödem var artık bacaklarımı taşıyamıyorum şişkşnlikten ve gözlerimde boks maçından çıkmışım gibi uyanıyorum. benim için dua edinde bir aksilik olmasın ve kızım biraz daha benimle enazından 2hafta daha büyüsn.kızlar benım ağrılarım arttı ya çatım cok agrıyo acıyo yoksa bu kız beklemıcekmi dıyorum sol kasıgımdakı agrıda aarttı yatım kalkınca bu sol bacagımın uzerıne basamıyorum....sag kaburgam sankı artık iflas edecek o kadar acıyoki anlatamam bakalım bı gun daha sabır 15inde carsamba randevum var
merhaba arkadaşlar
öncelikle hepinizi kutlarım Rabbim yavrularınızla sağlıklı ,mutlu,huzurlu bir ömür nasip eder inşallah.bende tüp bebek yolunda ilerliyorum ve daha önce iki başarısız denemem oldu.sorunumuz sperm azlığı ve şekil bozukluğu.ilk iki denememi umut tüp bebekte doç.dr ulun uluğ ile yaptık.şimdi ise prof.dr lemi ibrahimoğlu ile üçüncü denemeyi yapmayı düşünüyoruz.lemi bey kendi ekibi ile birlikte Florence Nightingale hastahanesinde çalışıyormuş.benim sizden ricam bu doktor hakkında bir bilginiz var mı bunu söyler misiniz.birde bana tedavi sürecimde yapmamı önerdiğiniz bir şeyler var mı?lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.bende meleğimin gelmesini istiyorum artık.şimdiden teşekkürler....
Pany az kaldı tatlım:) Sabretmekten başka yapacak birşey yok... Ben hep anne olacaksın sabret diye avutuyorum kendimikızlar benım ağrılarım arttı ya çatım cok agrıyo acıyo yoksa bu kız beklemıcekmi dıyorum sol kasıgımdakı agrıda aarttı yatım kalkınca sol bacagımın uzerıne basamıyorum....sag kaburgam sankı artık iflas edecek o kadar acıyoki anlatamam bakalım bı gun daha sabır 15inde carsamba randevum var
BSP tebriklerAllah analı babalı büyütsün, kızın adıyla yaşasın, sizi hiç üzmesin. Topikte sesi çıkmayanlar bir bir doğurdum diye geri geliyor :))) Bakyıldız da yazmıyor kaç gündür, Patly de. Acaba onlar da doğurdu mu?
Funda'cım doktora bugün gidiyordun di mi? Tanem 1 hafta önce gelse birşey olmaz, sen endişelnme. Tüm sıkıntıların geçecek, kızını kucağına alacaksın. Umarım sağlıkla gelir Tanem. Kaan ve ben onu çok merak ediyoruz :82:
Bilgeeeeee dün gece seni rüyamda gördüm. Sen Ataşehir'de oturuyorsun ya ben seni ziyarete gelmişim. Yalnız oturduğun sokak çok ilginç, Beyoğlu Pera gibi çok eski taş binalar var. Ataşehir'de böyle bir sokak mı varmış diyorum. Senin ev kalabalık, Bir sürü akraban ve çocukları var. Ben Emek'i görmek istiyorum, odasına gidiyorum, bayağı uzun saçları var ve büyümüş görüyorum oğlunu. Sonra izin isteyip çıkıyorum evden. Çantamı unuttuğumu farkedip geri dönüyorum sonra sen bana nereden taksi bulacağımı anlatıyorsun falan. Bayağı detaylı bir rüyaydı. Seni de bayağı zayıf gördüm :)))
Aslında bilinçaltım bu rüyayı gösterdi bana. Geçen gün diyordum ki Bilge ile yakın oturuyoruz, çocuklar biraz toparlasın görüşelim, oğlanlar aynı gün doğdu, sosyalleşmeleri güzel olur. Ne dersin?
Bu arada süt ile ilgili olarak, bebeklerin her seferde tek memeyi tamamen bitirmeleri gerekiyor. ilk 5-10 dk gelen süt daha sıvı ve açık renkte ve bebeğin sıvı ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca içerisinde oksitosin hormonu var bu da bebeğin uykusunu getiriyor. Sonraki 5-10 dk gelen süt daha yoğun ve yüksek protein içeriyor. Bu kısım bebeğin kemikleri ve beyni için yararlı. Son 15 dk gelen süt ise yağ bakımından zengin ve kalorisi yüksek. bebeğin kilo almasını sağlayan süt bu. Yani bebeğin bir memeyi 45 dk kadar emmesini sağlamalıyız. Arada uyursa uyandırmaktan çekinmeyin. Elleine masaj yapın. Ensesini, boynunu ıslak mendil ile ıslatabilir ya da az bir süre kucağınızda oturur pozisyona getirebilirsiniz. Elinin içine ıslak pamuk da koyabilirsiniz. Mutlaka uyansın ve emsin. iyice doysun. Sonra uyuması daha kolay olur.
Ayrıca Bilge'cim Emek her emzirmeden sonra kusuyorsa doktoruna bir danış, reflüsü olabilir. Bazen son emdiği sütü bir süre sonra da sindirdiği sütü kusabilirlermiş.
merhaba arkadaşlar galiba psikolojim bozuluyor sütüm çok iii değil 80 cc cıkıyor oğlum doymuyor mamayı veriyorum ek olarak 2 saatte bir açıkıyor doyuramıyorum gece ne uyku ne rahat yatak yastık halimi görenler şaşırıyor gözlerim şiş sürekli ağlamaklı kulağımda bir aglama sesi uyusamda tilki uyksundayım her an uyanıcak duymucam korkusu offff 4o çıınca bitermiş bu huysuzluklar ama nasıl sütüme çare olucak bilmiyorum sağıyorum emziriyorum mama veriyorum aklım karıştı gelen giden bir o kadar ilk torun diye evim han kapısı oldu ya lütfen siz nasıl besliyorsunuz kaç cc çıkıyor benim 2 saatte 80 çıkıyor normalmi az mı bebekleriniz kaç cc ile doyuyor ? acil cevap kızlar bu arada teyzem bana yardıma gelmişti dönmesi gerekiyor cuma cmt ona şimdiden başladım ağlamaya offf çok yanlız kalıcammmm o bana güç veriyordu((((((((((((((
BSP tebriklerAllah analı babalı büyütsün, kızın adıyla yaşasın, sizi hiç üzmesin. Topikte sesi çıkmayanlar bir bir doğurdum diye geri geliyor :))) Bakyıldız da yazmıyor kaç gündür, Patly de. Acaba onlar da doğurdu mu?
Funda'cım doktora bugün gidiyordun di mi? Tanem 1 hafta önce gelse birşey olmaz, sen endişelnme. Tüm sıkıntıların geçecek, kızını kucağına alacaksın. Umarım sağlıkla gelir Tanem. Kaan ve ben onu çok merak ediyoruz :82:
Bilgeeeeee dün gece seni rüyamda gördüm. Sen Ataşehir'de oturuyorsun ya ben seni ziyarete gelmişim. Yalnız oturduğun sokak çok ilginç, Beyoğlu Pera gibi çok eski taş binalar var. Ataşehir'de böyle bir sokak mı varmış diyorum. Senin ev kalabalık, Bir sürü akraban ve çocukları var. Ben Emek'i görmek istiyorum, odasına gidiyorum, bayağı uzun saçları var ve büyümüş görüyorum oğlunu. Sonra izin isteyip çıkıyorum evden. Çantamı unuttuğumu farkedip geri dönüyorum sonra sen bana nereden taksi bulacağımı anlatıyorsun falan. Bayağı detaylı bir rüyaydı. Seni de bayağı zayıf gördüm :)))
Aslında bilinçaltım bu rüyayı gösterdi bana. Geçen gün diyordum ki Bilge ile yakın oturuyoruz, çocuklar biraz toparlasın görüşelim, oğlanlar aynı gün doğdu, sosyalleşmeleri güzel olur. Ne dersin?
Bu arada süt ile ilgili olarak, bebeklerin her seferde tek memeyi tamamen bitirmeleri gerekiyor. ilk 5-10 dk gelen süt daha sıvı ve açık renkte ve bebeğin sıvı ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca içerisinde oksitosin hormonu var bu da bebeğin uykusunu getiriyor. Sonraki 5-10 dk gelen süt daha yoğun ve yüksek protein içeriyor. Bu kısım bebeğin kemikleri ve beyni için yararlı. Son 15 dk gelen süt ise yağ bakımından zengin ve kalorisi yüksek. bebeğin kilo almasını sağlayan süt bu. Yani bebeğin bir memeyi 45 dk kadar emmesini sağlamalıyız. Arada uyursa uyandırmaktan çekinmeyin. Elleine masaj yapın. Ensesini, boynunu ıslak mendil ile ıslatabilir ya da az bir süre kucağınızda oturur pozisyona getirebilirsiniz. Elinin içine ıslak pamuk da koyabilirsiniz. Mutlaka uyansın ve emsin. iyice doysun. Sonra uyuması daha kolay olur.
Ayrıca Bilge'cim Emek her emzirmeden sonra kusuyorsa doktoruna bir danış, reflüsü olabilir. Bazen son emdiği sütü bir süre sonra da sindirdiği sütü kusabilirlermiş.
merhaba arkadaşlar galiba psikolojim bozuluyor sütüm çok iii değil 80 cc cıkıyor oğlum doymuyor mamayı veriyorum ek olarak 2 saatte bir açıkıyor doyuramıyorum gece ne uyku ne rahat yatak yastık halimi görenler şaşırıyor gözlerim şiş sürekli ağlamaklı kulağımda bir aglama sesi uyusamda tilki uyksundayım her an uyanıcak duymucam korkusu offff 4o çıınca bitermiş bu huysuzluklar ama nasıl sütüme çare olucak bilmiyorum sağıyorum emziriyorum mama veriyorum aklım karıştı gelen giden bir o kadar ilk torun diye evim han kapısı oldu ya lütfen siz nasıl besliyorsunuz kaç cc çıkıyor benim 2 saatte 80 çıkıyor normalmi az mı bebekleriniz kaç cc ile doyuyor ? acil cevap kızlar bu arada teyzem bana yardıma gelmişti dönmesi gerekiyor cuma cmt ona şimdiden başladım ağlamaya offf çok yanlız kalıcammmm o bana güç veriyordu((((((((((((((
Fundacım maşallah tanem kocaman olmuş ve vakitte yaklaşmış..
dün bende doktordaydım benim kızımda 2700gr olmuş. ama bu usg bende güvenmiyorum 300-400 gr kadar yanılma oluyormuş. neyse sağlıkları yerinde ya önemli değil kilo.
benim aşırı su toplamamdan dolayı şikayetim vardı dr. böbreklerimden şüphelendi birsürü testten geçtim şükür temiz çıktı. sadece idrarda lokosit çıktı onada tekseferlik suda çözünen bir toz ilaç verdi. ama bu ödemle ilgili söktürücü vs. veremiyoruz gebelikte kimi vücut bu ödemi yapar yapabilcek birşey yokdedi. ama ben su topu gibi kalkıyorum artık. ve tansiyonumda 11/7 iken ilkdefa 14/8 çıktı. sınırda dedi. sabah akşam kontrol et eğer yükselirse 38.haftayı beklemiycez dedi. bu gidişlede normal doğum riskine girmeyelim 38.haftayı doldurunca sezeryana alalım dedi. yani evdeki hesap çarşıya uymadı benim normal doğum hayallerim suya düştü. şuanda dua ediyorum tansiyonum yükselmesin kızımı birazdaha taşıyayım diye..
Nalancim, hic endise etme, tansiyonun o kadar yuksek degil, benim tansiyon hikayeme benziyor anlattiklarin; bebegin kocaman oldu, 38. haftayi beklemeseniz de gayet saglikli dunyaya gelecek. Tansiyonun icin rahat olmaya calis, benim aman yukselecek diye endise ettikce yukselmisti tansiyonum. Doktor bana kesin uzanarak istirahat vermisti. Hala calisip calismadigini hatirlayamadim ama bence artik yatay pozisyona gecmekte fayda var, hem odem konusunda da rahatlarsin.
senle baştan beri kader arkadaşıyız zaten. aynı şeyleri yaşıyoruz sürekli:))
ben hala çalışıyorum ama masa başı ayaklarımın altındada tabure var. bu cuma son olacak bakalım.
dediğin gibi yatay pozisyona geçmem lazım.. buarada aldığın kiloların hepsi gittimi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?