• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Benim göğüslerde emzirmeden 2 saat sonra sızı oluyor ve sertleşmeye başlıyor, emzirme aralığı 4 saate çıkarsa resmen kaskatı kesiliyor. Süt sızıntısı sürekli, günde 3 kez falan ped değiştiriyorum.
Kaan saat 11-12 civarı gece uykusuna başlıyor. 11'de yatarsa gece 3 civarı uyanıyor. Ağlatmadan hemen alıp altını değiştiriyorum ve emziriyorum. 4 gibi tekrar uyuyor. Emzirme sırasında memeden uzaklaşıp ıkınırsa hemen gazını çıkarıyorum, emmeye devam ediyor. Bizimki ilk 5 dk memeyle debeleniyor sonrasında bir başlıyor emmeye 10 dk boyunca aralarda duraklayarak emiyor. Bazen çok emdiğinde boğazına kaçıyor, öksürüyor. Ben memede oynadığına inanmıyorum. Randımanlı olarak alıyor sütü. ARada yorulup dinlenmesi normal.

bende memede oynadıklarına inanmıyorum.zaten yorulunca veya doyunca uyuya kalıyor. sonlarına doğru baştaki gibi güçlü çekmiyor ve kendisi memeyi bırakıp uykuya dalıyor.gazını çıkartmaya çalışırken uyanıp tekrar emmek istiyor. kızlar bu arada bi yazı okudum nette emzirme sırasında ilk gelen süt daha sulu son gelen kısım daha yağlıymış bu nedenle sık sık meme değiştirmektense bir memeyi uzun süre emip o yağlı kısmı alması sağlanmalıymış. bebek asıl o zaman tokluk hissini hissedermiş. hatta her beslenme tek memeyi emizirin demiş uzmanın biri. bende şimdi uzun süre tek meme vermeye çalışıyorum yetmediğini hissedersem diğer memeye geçiyorum.
valla eflin 4 saat uyumadığı için öle aşırı sertleşme olamıyor bende. ama süt sızıntısı sürekli var.birde benim sol meme ameliyatlı olduğu için süt kanalları kesilmişti. bende ısrarla onu vermeye çalıştım şimdi sağ memeyi emzirirken sol memeden şakır şakır akıyor ped bile yetmiyor üstüm başım ıslanıyor. buarada ben lansinoh pedlerden almıştım bitmek üzereydi denemek için bebedor aldım ama çok pişman oldum.tavsiye etmem. resmen pamuklar kılıfın içinde toplanmış gibi oldu.
bende göğsüm yumuşakken artık eflin gece 3 saat içinde uyumadan 4.kez emdiğinde bile ağzının kenarından süt akıtıyor.bazen bakıyorum ağzından çıkardığında yüzüne doğru fışkırıyor:) çok komiik oluyor:) demekki diyorum süt var.bizimki gaz sıkıntısını gidermek için emmeye çalışıyor. ama eşimede dedim şimdiden kesintisiz uyumayı özledim:)

ay ay derin bebeğimiz geldi demek.. allah güzel ömürler versin inşallah..
pelin bilge ve esra maşallah meleklerinize.. siz böyle anlattıkça ben daha bir sabırsızlanıyorum.. günler çabuk geçsin bende kızıma kavuşayım..
dün bizde odamızı kurduk.. kızımın kıyafetlerini ütüleyip yerleştirdik.. şimdi odasından çıkmak bile istemiyorum.. yarın tülü ve halısını almaya gideceğim.. gerçi hava çok kötü.. umarım başıma bir kaza gelmeden halledebilirim..

Selam Arkadaşlaar

Ezgicim ile konuştum... Maşallah analı kızlı çok iyiler:) Annelik duygusunun çok güzel olduğundan bahsetti Ezgi:) Bir Ömür boyu böyle sevinç içinde geçsin beraberliğiniz Ezgi ve Derin:)))))

Ben iki günden beri sancılanıyorum kızlar. Kasıklarımdan ve belimden gelen bir ağrı.... gün içerisinde 3-4 kez oluyor ve oldukça da şiddetli vuruyor... Bazılarında karnım taş gibi oluyor, ve gevşeme ile birlikte bir rahatlama hissediyorum... Dr um ile konuştum ve sıkı takip etmemi söyledi... Bu akşam randevumuz var. Umarım açılmamız falan yoktur ve kızım gününü bekler...

Ben de garip bir duygu başladı arkadaşlar.. Gün yaklaştıkça Tanem ile olan bünyesel bütünlüğümüz bitecek diye hüzünlenip ağlıyorum... Doğum aklıma geldikçe bunu yaşıyorum... Sabırsızlık hat safhada iken bitti, ve yerini böyle enteresan ve keskin bir hüzne bıraktı...

Çok ağırlaştım.. Koltuktan tek başıma kalkamıyorum.. Sol karın bölgemde çok ağrı oluyor.. Sanırım barsaklarda baskıdan katlanma oldu... balon gibi birşey varmış gibi orada.. hiç geçmeyen bir ağrı... Yataktan kalkarken nefesim kesiliyor, karın kenarlarında ağrı, bel de ağrı, çatı kemiinde ağrı... hepsini birde tolere edene kadar canım çok yanıyor.. güçlükle toparlıyorum kendimi... Ama "sık dişini az kaldı" bile diyemiyorum kendime......

günaydın güzel anneler ve anne adaylarına,

ezgi ile derin bebeğimizin iyi olduğuna çok sevindim. inşallah ezgi ve mervede enkısa zamanda diğer anneler gibi sağlıkla aramıza gelirler.

mervenin yokluğunda buraları çok sessiz kaldı...

fundacım seni çok iyi anlıyorum aramızda 15gün var ve bende senin hissetiklerini vakit yaklaştıkça hissetmeye başlıyorum. birde normal doğum yapmayı çok istiyorum. ama videolarını izledikten sonra bir donukluk.. korku..var. :27: bu çok normal herhalde.
bizim kadar yavrularına düşkün annelerin hissedeceği türden bir duygu bu. ama hemen toparlanıp "şükret ve içinde bulunduğun anın tadını çıkar ve herkes nasıl doğuruyorsa sende öyle doğuracaksın işte.. " diye kendimi telkinliyorum..

yaa ben aşırı şiş uyanıyorum. yani resmen boks maçından çıkmışım gibi kalkıyorum. busabah işe bu gözlerle nasıl gidicem diye buzla indirmeye çalıştım gözlerimdeki şişkinliği. ayaklarım ve bacaklarımda içi sudolu balon gibiler. vücudum su tutuyormuş daha önceki kontrolümde dr söylemişti. yine aradım tlf.da sordum tansiyonun yükselmiyorsa hala normal diyor. ama ben yinede endişeleniyorum. artık çorabımı bile kendim giyemiyorum düşünün okadar yanii....

Ben iki günden beri sancılanıyorum kızlar. Kasıklarımdan ve belimden gelen bir ağrı.... gün içerisinde 3-4 kez oluyor ve oldukça da şiddetli vuruyor... Bazılarında karnım taş gibi oluyor, ve gevşeme ile birlikte bir rahatlama hissediyorum... Dr um ile konuştum ve sıkı takip etmemi söyledi... Bu akşam randevumuz var. Umarım açılmamız falan yoktur ve kızım gününü bekler...

Ben de garip bir duygu başladı arkadaşlar.. Gün yaklaştıkça Tanem ile olan bünyesel bütünlüğümüz bitecek diye hüzünlenip ağlıyorum... Doğum aklıma geldikçe bunu yaşıyorum... Sabırsızlık hat safhada iken bitti, ve yerini böyle enteresan ve keskin bir hüzne bıraktı...

Çok ağırlaştım.. Koltuktan tek başıma kalkamıyorum.. Sol karın bölgemde çok ağrı oluyor.. Sanırım barsaklarda baskıdan katlanma oldu... balon gibi birşey varmış gibi orada.. hiç geçmeyen bir ağrı... Yataktan kalkarken nefesim kesiliyor, karın kenarlarında ağrı, bel de ağrı, çatı kemiinde ağrı... hepsini birde tolere edene kadar canım çok yanıyor.. güçlükle toparlıyorum kendimi... Ama "sık dişini az kaldı" bile diyemiyorum kendime......

günaydın fundacımmm maşallah sizeee:nazar::nazar::nazar::nazar:38 haftaya girmişsiniz tatlım korkma allahın izniyle saglıkla gelcek melegimiz gününde ve zamanında bendede var o sancılar hemde 4 gündür bazen çok korkuyorm ama çok şükür sürekli olmuyor ara ara geliyor fundacım cnm rabbim hayırlı ve saglıklı dogum nasip etsin sana ve bekleyen herkese sizden sonra sıra bize geliyor allahın izniyle ayy ne güzellll:nazar::nazar:
:nazar::nazar::nazar:ezgimize ve minik kızmızada maşallah hoş gelmiş prensesimizz :64::64::64::64::64::64:

Günaydıın.... Yine topikte kimsecikler yok...:((

Ezgi ve Derin bugün evlerine dönüyor:))))))) Darısı sıradaki hepimize:))

Patly de bir kaç günden beri girmedi, umarım doğumu sorunsuz gerçekleşmiştir, annesini çok bekletmemiştir minik kızımız:)

Nalancım, doktorlar çok komik değil mi:) onlara göre herşey normal:D Ama biz vucudumuzdaki en ufak değişimi bile hissettiğimiz için normal olarak endişeleniyoruz:)

Dün Ezgi ile konuşurken, "benim hamile iken uyandığım saatlerde uyanıyor Derin" dedi... Eyvah dedim:) Ben geceleri hep uyanığım, ya bu kız uyumazsa:D:D:D:D Ama yüce yaradan nasıl bir düzenek yarattıysa, uykusuzluktan hiç ama hiç şikayet etmedim son bir aydan beri... doğal denge bize yardım ediyor demekki, ve annelik sabrına böyle hazırlıyor bizi...

günaydın fundacımmm maşallah sizeee:nazar::nazar::nazar::nazar:38 haftaya girmişsiniz tatlım korkma allahın izniyle saglıkla gelcek melegimiz gününde ve zamanında bendede var o sancılar hemde 4 gündür bazen çok korkuyorm ama çok şükür sürekli olmuyor ara ara geliyor fundacım cnm rabbim hayırlı ve saglıklı dogum nasip etsin sana ve bekleyen herkese sizden sonra sıra bize geliyor allahın izniyle ayy ne güzellll:nazar::nazar:
:nazar::nazar::nazar:ezgimize ve minik kızmızada maşallah hoş gelmiş prensesimizz :64::64::64::64::64::64:

Teşekkür ederiz Ayşeciiim:))) Hepimize sağlıklı doğumlar olur inşallah:))

slm kızlar !
maşallah derin bebekte dünyaya geldi rabbim analı babalı buyutsun....
merveden haber yok insallah ıyıdır benımde telde rehberım sılındı arayamıyorum ah su bıcırık kuzenler!:36:
ben hafta sonunu yıne evımde gecırdım ;elıfin uykusetini yıkadım cok sukur her işimiz bitti artık misafirimizi bekliyoruz ....
bende de ıkı-üç gündür altta ağrılar çoğaldı her harekete vuruyo acıtıyo...

kızlaar size öneemli bir soru önce yazılmışmıydı bılmıyorum nişan gelmesi ne ve nasıl oluyor dra sormayı unuttum.nişan gelınce ne yapmak lazım doğum nişandan sonra hemen başlıyor mu?
ya dun durduk yere bende akıntı yokken krem rengi sert kıvamda bi akıntı geldı acaba nişan mı dıye korktum bakalım sız ne dusunuyorsunuz:91:

Benim göğüslerde emzirmeden 2 saat sonra sızı oluyor ve sertleşmeye başlıyor, emzirme aralığı 4 saate çıkarsa resmen kaskatı kesiliyor. Süt sızıntısı sürekli, günde 3 kez falan ped değiştiriyorum.
Kaan saat 11-12 civarı gece uykusuna başlıyor. 11'de yatarsa gece 3 civarı uyanıyor. Ağlatmadan hemen alıp altını değiştiriyorum ve emziriyorum. 4 gibi tekrar uyuyor. Emzirme sırasında memeden uzaklaşıp ıkınırsa hemen gazını çıkarıyorum, emmeye devam ediyor. Bizimki ilk 5 dk memeyle debeleniyor sonrasında bir başlıyor emmeye 10 dk boyunca aralarda duraklayarak emiyor. Bazen çok emdiğinde boğazına kaçıyor, öksürüyor. Ben memede oynadığına inanmıyorum. Randımanlı olarak alıyor sütü. ARada yorulup dinlenmesi normal.

Bizde de hemen hemen ayni saatler gecerli. Baslarda Emek tok da olsa gece 02:00 ye kadar uykuya dalamiyordu, ben de Ezgi gibi hamileligimdeki duzene gore uyuyor diyordum, ama sonradan 11:00/04:00/08:00 duzeni kendiliginden oturdu. 4 saatte goguslerim benim de doluyor yani geceleri dolmus oluyorum ama gunduz 4 saat uyumuyor Emek, kimi periyodlarda 3 kiminde 2 saat uyuyor, o zaman sut o kadar birikmis olmuyor. Son 2 gundur sutumun yettigine ikna oldum, kusmasi da daha oncesine gore cok azaldi, sadece emerken uykuya dalip yemek borusunda filan kalani cikartiyor, arada da bir tatli kasigi kadar kestirip cikariyor, o da genelde altini degistirirken sogukla karsilasinca oluyor. Oglum hala ciplakligi ve sogugu hic sevmiyor, ama anasi gibi biraz da sicak suyla banyo yapmayi cok seviyor.

bende memede oynadıklarına inanmıyorum.zaten yorulunca veya doyunca uyuya kalıyor. sonlarına doğru baştaki gibi güçlü çekmiyor ve kendisi memeyi bırakıp uykuya dalıyor.gazını çıkartmaya çalışırken uyanıp tekrar emmek istiyor. kızlar bu arada bi yazı okudum nette emzirme sırasında ilk gelen süt daha sulu son gelen kısım daha yağlıymış bu nedenle sık sık meme değiştirmektense bir memeyi uzun süre emip o yağlı kısmı alması sağlanmalıymış. bebek asıl o zaman tokluk hissini hissedermiş. hatta her beslenme tek memeyi emizirin demiş uzmanın biri. bende şimdi uzun süre tek meme vermeye çalışıyorum yetmediğini hissedersem diğer memeye geçiyorum.
valla eflin 4 saat uyumadığı için öle aşırı sertleşme olamıyor bende. ama süt sızıntısı sürekli var.birde benim sol meme ameliyatlı olduğu için süt kanalları kesilmişti. bende ısrarla onu vermeye çalıştım şimdi sağ memeyi emzirirken sol memeden şakır şakır akıyor ped bile yetmiyor üstüm başım ıslanıyor. buarada ben lansinoh pedlerden almıştım bitmek üzereydi denemek için bebedor aldım ama çok pişman oldum.tavsiye etmem. resmen pamuklar kılıfın içinde toplanmış gibi oldu.
bende göğsüm yumuşakken artık eflin gece 3 saat içinde uyumadan 4.kez emdiğinde bile ağzının kenarından süt akıtıyor.bazen bakıyorum ağzından çıkardığında yüzüne doğru fışkırıyor:) çok komiik oluyor:) demekki diyorum süt var.bizimki gaz sıkıntısını gidermek için emmeye çalışıyor. ama eşimede dedim şimdiden kesintisiz uyumayı özledim:)

Esracim sutu sagarken benim de dikkatimi cekti ilk baslarda gelen sut resmen sut bardaginin bulasigi kivaminda, ama sonralari rengi de kivami da yerine geliyor. Gogus pedi olarak ben de bir kutu lansinoh bir kutu da bebedor almistim, ilk bebedoru actim ama ben de senin gibi begenmeyip lansinoh'a dondum.

Fundaam, hakikaten son donemece girmissin, cok az kaldi, cok yakinda hem bu agrilarindan kurtulacaksin hem de bebeginle tanisacaksin. Emek dogduktan sonra ben de bir donem o butunlugumuzun bozulmasina ve artik onu paylasmak zorunda olmama icerledim, ozellikle kayinvalidem "yavrum kuzum falan fistik" diye showlara girisince:)))) Nereden senin yavrun oluyormus, benim o dedim icimden:)))) Ama kacinilmaz olan bu, hem soyle dusun, kucagina aldiginda artik seninle iletisim kurabilecek kizin:))) Ben elimi tutup gozlerini bana diktiginde henuz birsey anlamasa bile deli oluyorum...

slm kızlar !
merveden haber yok insallah ıyıdır benımde telde rehberım sılındı arayamıyorum ah su bıcırık kuzenler!:36:
ben hafta sonunu yıne evımde gecırdım ;elıfin uykusetini yıkadım cok sukur her işimiz bitti artık misafirimizi bekliyoruz ....

kızlaar size öneemli bir soru önce yazılmışmıydı bılmıyorum nişan gelmesi ne ve nasıl oluyor dra sormayı unuttum.nişan gelınce ne yapmak lazım doğum nişandan sonra hemen başlıyor mu?
ya dun durduk yere bende akıntı yokken krem rengi sert kıvamda bi akıntı geldı acaba nişan mı dıye korktum bakalım sız ne dusunuyorsunuz:91:

Sekercim nisan dogumun yakin oldugunu haber verir ancak hemen ardindan dogum gelecek diye birsey yok, nisanin gelmesiyle dogum arasinda 5-10 gun olabiliyormus. Bir de nisan tek bir seferde cokca bir miktarda geldigi gibi parca parca da gelebiliyormus. O bahsettigin koyu kivamli krem rengi akinti seninle ayni haftalardayken bende de olmustu. Ama nisan oyle birsey degil, daha bulamac gibi kanli ve miktar olarak da daha fazla birsey olacak. O gordugun akinti vajinanin genislemesi dolayisiyla kolay cikan normal vajinal salgi sadece.

Sekercim nisan dogumun yakin oldugunu haber verir ancak hemen ardindan dogum gelecek diye birsey yok, nisanin gelmesiyle dogum arasinda 5-10 gun olabiliyormus. Bir de nisan tek bir seferde cokca bir miktarda geldigi gibi parca parca da gelebiliyormus. O bahsettigin koyu kivamli krem rengi akinti seninle ayni haftalardayken bende de olmustu. Ama nisan oyle birsey degil, daha bulamac gibi kanli ve miktar olarak da daha fazla birsey olacak. O gordugun akinti vajinanin genislemesi dolayisiyla kolay cikan normal vajinal salgi sadece.

saol canım gece öle olunca korktum bırden vakıt yaklastıkca ınsan hem endıse yapıyor hem heyecanlanıyo ınsan bakalım haıyrlısı

slm kızlar !

cnm ben dün gece merveyi aradım annesi çıktı tele merve ve bebegi evde çok şükür kızımıda eve gelmiş bir sorun yok merveyle konuşamadım çünkü kızyla ilgeleniyormuşş aman bir sorun olmasında konuşmadıgım problem degil kısacası kızmında mervede çok ii merak etme :nazar::nazar::nazar:

cnm ben dün gece merveyi aradım annesi çıktı tele merve ve bebegi evde çok şükür kızımıda eve gelmiş bir sorun yok merveyle konuşamadım çünkü kızyla ilgeleniyormuşş aman bir sorun olmasında konuşmadıgım problem degil kısacası kızmında mervede çok ii merak etme :nazar::nazar::nazar:

:52::66::66::66::66::64::64::64::64::64:yuppi o sorunda halledıldı sorunsuz bi şekilde cok sevindim yaaa cok şükür darısı bız hamişlere inşallah:64::64:

kızlar benım ağrılarım arttı ya çatım cok agrıyo acıyo yoksa bu kız beklemıcekmi dıyorum sol kasıgımdakı agrıda aarttı yatım kalkınca sol bacagımın uzerıne basamıyorum....sag kaburgam sankı artık iflas edecek o kadar acıyoki anlatamam bakalım bı gun daha sabır 15inde carsamba randevum var

merhaba kızlar biz 8 aralıkta doğum yaptık ve Naz kızım dünyaya geldi :nazar::nazar::nazar:maalesef yeni yaşantımıza uyum sağlamaya çalışıyoruz yarın dr kontrolü müz var herşey o kadar yeniden başladıkı hayatımızda bazen nasıl adapte olucam diye korkmaya başladım galiba ilk uykusuz günlerin verdiği lohusa sendromuna girdim süt emdide emmedi? mama versekmi vermesekmi? niye yiyoda 10 dk da bir uyanıyo ?acaba yanlış bişeylermi yapıyorum diye kafayı yiyorum gerçi hele bir yarın ilk kontrolümüzü yapalım da umarım kafamdaki sorulara cevap bulurum...neyse hazır küçük hanım kedi uykusunda uyumuşken ben biraz dinleniyim bari

Back