2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Kaan'ın topuk kanı ilk gece hastanede alındı sonra 2. gün tekrar alınmadı ama bana hemşire bir açıklama kağıdı verip 2. kez sağlık ocağında kan aldırmam gerektiğini söylemişti. Ben o kağıdı kaybettim ( Hastaneden çıkarken bütün belgeler aynı dosyanın içindeydi ama biryerlerde düştü herhalde. Neyse hemşire ilk 15 gün içinde demiş ama ben o kafayla yanlış anlamışım. Bugün sağlık ocağında sorun olmadığını söylediler. Hastanede verilen kağıdın aynısından verdiler. Üzerinde kanın alındığı tarih ve saat yazıyor. Bu kanlar Ankara Refik Saydam'a gönderiliyor. Bazen örnek yeterli gelmiyormuş, testte sorun çıkıyormuş vs tekrarını istiyorlarmış. Arayıp tekrar kan isteyebilriz, endişelenmeyin dediler.

Kaan gündüz 3 saatte bir emiyor. genelde uyandırmama gerek kalmıyor, kendi uyanıyor ve meme aranıyor. Ağlamadan alıp hemen altını değiştirip iyice uyanmasını sağlıyorum. Alt açma ve emzirme 1 saat sürüyor. Gaz çıkarmak için özellikle uğraşmıyorum, çok şükür gazını kendi çıkarıyor Gece ise 4 saat uyuyor. gece gündüz farkını anlasın diye gündüz (sabah 8'den akşam 10'a kadar) salonda yatıyor. TV açık. Geçen gün evi süpürdüm, hiç umursamadı. Saat 10 civarı emip odamıza geçiyoruz. Uyuması bazen 11 bazen 12 değişiyor. 4-4,5 saat sonra uyanıyor. Bol kaka yaptığı için şimdilik gece de altını açıyorum. Kakası halen çok sıvı ve tahriş edebiliyor. O yüzden gece açmak lazım. Daha sonra gece altını açmayacağım ki kakasını sabah yapmaya alışsın. Gece de emmesi genelde 1 saat sürüyor. Özellikle çok az ışık açıyorum. kırmızı bir gece lambamız var. Işık ne kadar az olursa o kadar iyi. Çabuk dalıyor. Sabah 4 -5 gibi tekrar emziriyorum. Sonra sabah 8'de yeni bir güne başlıyoruz. Şimdilik bir rutin oluşturduk gibi. Düzen bebekler için çok önemli. Ne kadar erken alışırsa o kadar rahat eder. Tabi biz de.

Ezgi'cim Derin bebek bana da doğumgünü hediyesi olacak. Senin cebin yok bende ama inşallah o gün güzel haberlerini alırız. Bizi habersiz bırakma.

bugün dr amaliyat yerime baktı iyiye gidiyormuş
sezeryandan korkmayın kızlarr ben çok rahat doğum yaptım darıısı herkeze...oğluşlarımın göbekleri düştü,sarılıkları düzeldi....gece uykularımız yok
emzirirken diğeri uyusa bile uyanıyo ve aranıyoo o zmn çok bunalıyorum yetişemiyorum çocuklarıma diye dün gece ikisini birden emzirdim
hoş bi görüntü değil amA onlar için herşeye değerrrrr

Yok sekercim bugunden hic dusunme ucuncu kisileri, gunu geldiginde de ne derlerse ne yaparlarsa hic takma. Boyle kendinde diilmissin hala narkozun etkisindeymissin gibi davran, hosuna gitmeyen birsey diyen olursa suratina bos bos bak filan:))) Ben yaptim ise yaradi:))) cocugun kucaga alinmasi opulmesi, sarilip sarmalanmasi gibi konularda (bizde hastane 85 derece iken kaynanam sarin burun, pencereyi acmayin gak guk yapiyordu) doktorlari hemsireleri one sur. hatta kimse yokken hemsire ile anlasip gelip milleti haslamasini iste:)))

Emek'in ismi degismeyecek, ama bir ikinci isim sozkonusu olacak galiba. Is arkadaslarimiz, ki beni 7-8 senedir tanir cogu, Rusya'da o calisma kampi ortaminda gece gunduz birlikteydik, benim dikkafaliligimin protest karakterimin cocugun gelecegine zarar verecegini zirt pirt adi yuzunden karakola cekilecegini filan dusunuyorlardi, ben de "siz boyle odlek davrandiginiz icin bunlar boyle tepemize ciktilar, zalimliginden korktuklariniz cocuklarina mabaddan uydurma isim koyarken hic korkmuyorlar ama" diyordum. Yine de bir ikinci isim koymamizin ilk isminin etkisini yumusatacagini soyluyorlardi. Bunu o kadar cok duyduk ki, bir de esimin dayisi eee artik babanin ismini koyarsin filan yapinca zaten zor unutturdugum kayinpederin ismini ikinci isim olarak koyma fikri hortladi. Simdi esim vicdan yapiyor bana. Cok istiyor biliyorum, icim de sizliyor onun istedigini yerine getirmiyorum diye ama o feodal gelenegi surdurmek istemiyorum. Bundan 50 sene once babam abime isim koyarken yapmamis, benim hem anneannemin hem babaannemin ismi Kezban ve ben olup olabilecek son torundum; bana isim koyulurken yapmamis, ben mi yapicam simdi, babamin feodaliteye karsi katettigi mesafeyi 50 sene geriye mi goturecegim? Neyse, bir caresine bakacagiz artik...

Bence pompa ozellikle ilk zamanlarda kesinlikle sart. Nuby'nin guzelligi meme saskinligi yapmamasi, en azindan bizde olmadi. Biberonun agzi zaten anne memesine cok benziyor. Akisi da cok fazla olmayinca aradaki farki farkedemiyor bebekler:)))

Yok sekercim bugunden hic dusunme ucuncu kisileri, gunu geldiginde de ne derlerse ne yaparlarsa hic takma. Boyle kendinde diilmissin hala narkozun etkisindeymissin gibi davran, hosuna gitmeyen birsey diyen olursa suratina bos bos bak filan:))) Ben yaptim ise yaradi:))) cocugun kucaga alinmasi opulmesi, sarilip sarmalanmasi gibi konularda (bizde hastane 85 derece iken kaynanam sarin burun, pencereyi acmayin gak guk yapiyordu) doktorlari hemsireleri one sur. hatta kimse yokken hemsire ile anlasip gelip milleti haslamasini iste:)))

Emek'in ismi degismeyecek, ama bir ikinci isim sozkonusu olacak galiba. Is arkadaslarimiz, ki beni 7-8 senedir tanir cogu, Rusya'da o calisma kampi ortaminda gece gunduz birlikteydik, benim dikkafaliligimin protest karakterimin cocugun gelecegine zarar verecegini zirt pirt adi yuzunden karakola cekilecegini filan dusunuyorlardi, ben de "siz boyle odlek davrandiginiz icin bunlar boyle tepemize ciktilar, zalimliginden korktuklariniz cocuklarina mabaddan uydurma isim koyarken hic korkmuyorlar ama" diyordum. Yine de bir ikinci isim koymamizin ilk isminin etkisini yumusatacagini soyluyorlardi. Bunu o kadar cok duyduk ki, bir de esimin dayisi eee artik babanin ismini koyarsin filan yapinca zaten zor unutturdugum kayinpederin ismini ikinci isim olarak koyma fikri hortladi. Simdi esim vicdan yapiyor bana. Cok istiyor biliyorum, icim de sizliyor onun istedigini yerine getirmiyorum diye ama o feodal gelenegi surdurmek istemiyorum. Bundan 50 sene once babam abime isim koyarken yapmamis, benim hem anneannemin hem babaannemin ismi Kezban ve ben olup olabilecek son torundum; bana isim koyulurken yapmamis, ben mi yapicam simdi, babamin feodaliteye karsi katettigi mesafeyi 50 sene geriye mi goturecegim? Neyse, bir caresine bakacagiz artik...

Bence pompa ozellikle ilk zamanlarda kesinlikle sart. Nuby'nin guzelligi meme saskinligi yapmamasi, en azindan bizde olmadi. Biberonun agzi zaten anne memesine cok benziyor. Akisi da cok fazla olmayinca aradaki farki farkedemiyor bebekler:)))

Bilgeciiim; sonuna kadar o feodal düzene karşıyım.. Ben de bu konuda çok savaş verdim... İsim koymaya çalışırken herkesin burnunu sokturacaktı eşim, ama zar zor kavga grültü vaz geçirdim.. İnşallah nüfus kaydında sürpriz ile karşılaşmam.:26: ama eğer benim bilgim dışında bir ekleme falan olursa da cıngar çıkarırırm ikinci isim konusunda anlaşın ama babasının ismi falan olmasın yahuuuu.. Sen güzel güzel anlatırsın:)))) eşin de anlar:))))))

Elvinnazcım Maşallahhh bebeklerine tatlım...

Şebnemciim ATA ya da maşallah:)

Patlyyy; teşekür ederim canıım.. Geri sayım başladı ama ben de Ezgim gibi korkuyorum ve saymıyoruum:))))

Yahu Sevgi yok 2 gündür, sürpriz yapmasın bizee:))
canım senın dedıgın dogru cıktı elifim 2640 olmus dr 3 kılo dogabılır dedıveeee gunumuzu 27 aralıga aldık ama drla konusup eger beklerse kızımız 1 ocak yaptıracagız....cok tatlıydı resmen kirpiklerını gordum melegım parmağını emıyordu ya maşallah kuzuma benımdr dediki bıraksam aksama kadar ızleyeceksin ayyyy şu 20 gunde saglıkla geçer inşallah

evet Pelin'cim kızımla senin doğum günün aynı gün olacakk sen bana en uygun zamanında uzuuun uzuuunn anlatırsan sevinirim 11 aralık kızını:))
aferin Kaan a maşallah ona sakin düzenli bi bebek hep böyle devam eder die düşünüorum darısı Derin e:))
ben elimden geldiğince hızlı haber vermeye çalışacağım size telefonumuda seve seve yollarım Pelin'cim..
çok teşekkür ederim tatluum cevabın için..
ben zaten sabırla beklemedeyim kayınvalidenle olan dialoglarını dinleyip kahkahalarla gülmek için
isim konuusunda içine nasıl sinicekse öyle yap fıstıkımm sen gerekçelerinin hepsinde haklısın fundaya katılıorum eşin kesinlikle anlayacaktır...
EZGİİİM; dr dan dönünce haber ver:)) beklemedeyiim:)

kuzuuum geldikk...
3350 gr derin..cumartesi saat 10. da gireceğim doğuma..8 de burda ol dedi..dr anlaştık sonda anesteziden sonra takılacak çok sevindim:)
oda işi de tamam..
çok gerginim

canımm maşallahh elifee
sen hiç merak etme son haftalarda çok cabuk kilo alıorlar..

pany maşallah elif kocaman olmuş. aramızda birhafta var senle ve heycan verdi çok bana. benim tarihim 10ocak dedi dr. inşallah normal doğum olur.
senin normalmi olacaktı...

ezgimm derin artık hazırım diyor maşallah kocamanda olmuş yaa... hayırlısı ile girip bebişin kucağında çıkıcaksın. c.tesi sabahı tüm dualarım seninle olacak.

pany maşallah elif kocaman olmuş. aramızda birhafta var senle ve heycan verdi çok bana. benim tarihim 10ocak dedi dr. inşallah normal doğum olur.
senin normalmi olacaktı...

evet canım heyecan basladı...benım sezeryan canım dıger bebekte hala karnımda oldugu için mecbur bızım insallah bız onları kucagımıza alalımda normal sezeryan farketmezya bakalım inşallah kuzum üç gun daha beklerse 1 ocakta olur...3 gunle sene kaybı olsun ıstemıorum...ama buyuk bi ihtimalle kızım oğlak olacak annesi gibi

Kizlaar, bugun evimize bizi ziyarete bir bebek hemsiresi geldi. Sigorta sirketimizin boyle bir hizmeti varmis. Basta iyi basladik ama sonunda biraz moralim bozuldu. Hemsire genel olarak oglumu cok saglikli ve guclu buldu. Bebegi yuzustu yatirdi, oglum resmen emekledi!... Kafasini kaldirmasina filan cok sasirdi. Hastanenin bize verdigi takip kitapcigina bakti, abgar skoru diye birsey varmis, dogumdan hemen sonra bebegin canliligini olcen birseymis. Kac dakikada agladi, eli kolu hareketli miydi falan filan gibi bir takim kriterleri iceriyormus. En yuksek skorla dogmus. Bu bebek cok guclu, annesi sen karninda neyle besledin oglunu dedi. Boyunu olctu, 2 cm uzamis bunu da cok iyi buldu. Fakat sira tartiya gelince isler degisti. Oglum cumartesi gunu kan vermek icin gittigimizde tartildigindan beri sadece 35 gr almis. Benim gribim ogluma gecmedi cok sukur ama grip oldugum sure boyunca cocuk hic kilo almamis. Bezine cisine kakasina bakti, bak idrari yogun degil, yani aslinda besleniyor ama sadece vucudunu calistirmaya ve boyunu uzatmaya yetmis, kilo almamis dedi. Giydirdigimiz kiyafetleri ve battaniyeleri fazla buldu. Hararetten de kilo alimi dusebilir dedi. beraber ustunu degistirdik. Kisa kollu bir body uzerine penye yenidogan takimlarimizdan birini giydik. Battaniyeyi de ince ince iki tane kullaniyorduk, teke dusurdu. Gunde 3 kez mama verecegiz, ama cok fazla mamaya dusmesin diye emdikten sonra uzerine tam doymasini saglamak icin verecegiz. Kilo alamamasina cok uzuldum. Mamayla ugrasmak zorunda olmamiz da cok uzucu. Sutum de az degil, cok da uzun sure emzirmeye calisiyorum ama ben emiyor sandigim sirada o oyun oynuyormus demek ki. Kampa girecegiz bir sureligine, haftaya bir ara ilk ay muayenemiz olacak. Ona kadar tarti kazaniriz belki.

Merhaba kızlaaar..
Pany ciim, kızının büyümüş olmasına çok sevindim, daha da büyüyecek annesiii.. Bak son 15 gününde karnındaki değişikliğe sen bile şaşıracaksın:))) Maşallah ELİF kızımıza:)

EZGİİM; canım kızımı koccaman yapmışsın annesi... Funda teyzesinden derin adına komacan bi aferiiiiin, onu iyi büyüttüğün için... Sabırsızlıkla bekliyorum:)

KAAN a da maşallah.. Uslu oğlannımız bizim:)))) Hep böyle devam etsin inşallah...

EMEEEK, kuzum sen de kilo al teyzeciiim, üzülmesin annen... Şimdi hiç oyun sırasımı yahu, emerken ye anneni, kalmasın ona süt falan:)))))) Senin o gülen yüzün anneni de güldürsün hep:))) ısıydım popoşundan:)))

KIZLAR; Dün akşam Sevgiye mesaj atmıştım, yanıt gelmedi.. Bugün de girmemiş, az evvel aradım, telini açmadı.. Ciddi ciddi merak ettim bu sefer.. Dila doğdumu yoksa

evettt ya sevgi yokkk nerde ki bu kızzzz??

Ben de merak ettim simdi.. Umarim haber aliriz Sevgi den..

Angelcim valla benim de basima ne gelecek ben de merak icindeyim;-)) Beklemekte zevkli ama benden soylemesi

Bilgecim masallah Emege.. Demek oyun oynuyormus memede.. Olsun uzulme ilk uc ay bazen sirf takviye olsun diye mama veriyorlar burda da.. Apgar score u burda cok onemli genelde 10 uzerinden en iyi 9 aliyor bebekler. Dogduktan sonraki renklerine, reflekslerine, aglamalarina, seslere tepkilerine gore veriyorlar. Bir nevi bebegin ilk karnesi;-)

Bizim aslinda normalda randevumuz gelecek Carsamba idi. Ama ben bugun biraz hemsireyi arayip ortaligi karistirdim. Bahsetmisimdir burda derdini ilk olarak hemsireye anlatiyorsun o da gerekli gorurse dr una mesaj godneriyor. Hemsireye Dr um beni arasin dedim cikistim biraz.. Carsamba gunku NST de bizim kiz uyuyordu herhalde pek hareket etmemisti. Mirin kirin ettiler ama testi gecti dediler. Benim de icime sinmedi Dr la konisiyim bir dedim. Neyse DR c.tesi hastanedeymis gel bir NST ye gir dedi. BElki muayene ederiz ona gore hastaneye yatman icin gun kararlastiririz dedi.. Biizm kizin rahatini bozup zorla durtuklemeden benden ayrilmaya niyeti yok gibi.. Yeni gelismeler oldukca yazarimmm..

Kendinize iyi bakin..

günaydın güzel anneler, hayırlı cumalar..

sevgiyi bende merak ettim ya kızımız süpriz yapmış olmasın

patly bizi haberdar etmeyi unutma seni çok merak ediyorum.

bilgeee canım maşallah emeğin gelişimi negüzelmiş. kilo kaybı olmadıktan ve sağlığıda iyi olduktan sonra kilo alımıda sen iyileşince muhakkak yerine gelicektir. ozaman bu mama işide alışkanlık kazanmadan son bulur inşallah.

ezgii nedurumdasın heycan doruktamı.

fundacım nasılsın tanem iyimi. artık durum yoklaması yapmamız gerekiyor malum geri sayımdayız :18:

merveden yeni haber varmı. lina nezaman annesiyle evine gidicek bilen varmı..

yaa buarada kızlar ben çok şişiyorum akşam oldumu ayaklarım bacaklarım içi su dolu balon gibi oluyorlar. kendimi sumo güreşçilerine benzetiyorum. içtiğim suyun yarısını idrar olarak çıkartıyorum. müthiş su tutuyor vücudum ama sadece ayak ve bacaklarım böyle. bacaklarımı diker yatarsam sorun yok. tuzuda çoktaaan kestim. dr.tansiyonun yükselmediği sürecede sorun yok dedi ama bu şişlikler normal doğuma engel olurmu bilmem. artık önümüzdeki haftadan itibaren herhafta kontrole gittiğimde bu sorunun cevabı belli olacak herhalde:)))

kızlar günaydın.. ya hepinizi meraklandırdığım için özür dilerim.. annem biraz rahatsızlandı.. o yüzden 4 gündür orda kalıyoruz.. telefonu da evde bırakmışım telaşla.. bir daha da eve gelmedik.. dün gece döndük eve.. fundacım ayşecim mesajlarınızı da akşam okuyabildim ancak.. şu an annem gayet iyi.. küçük bir kalp spazmıymış.. ama bizi epey korkuttu.. geçmişi henüz okuyamadım.. bir bakıyım neler olmuş.. ay özlemişim sizi ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…