canım senın dedıgın dogru cıktı elifim 2640 olmus dr 3 kılo dogabılır dedıYahu Sevgi yok 2 gündür, sürpriz yapmasın bizee:))
evet Pelin'cim kızımla senin doğum günün aynı gün olacakk sen bana en uygun zamanında uzuuun uzuuunn anlatırsan sevinirim 11 aralık kızını:))Kaan'ın topuk kanı ilk gece hastanede alındı sonra 2. gün tekrar alınmadı ama bana hemşire bir açıklama kağıdı verip 2. kez sağlık ocağında kan aldırmam gerektiğini söylemişti. Ben o kağıdı kaybettim( Hastaneden çıkarken bütün belgeler aynı dosyanın içindeydi ama biryerlerde düştü herhalde. Neyse hemşire ilk 15 gün içinde demiş ama ben o kafayla yanlış anlamışım. Bugün sağlık ocağında sorun olmadığını söylediler. Hastanede verilen kağıdın aynısından verdiler. Üzerinde kanın alındığı tarih ve saat yazıyor. Bu kanlar Ankara Refik Saydam'a gönderiliyor. Bazen örnek yeterli gelmiyormuş, testte sorun çıkıyormuş vs tekrarını istiyorlarmış. Arayıp tekrar kan isteyebilriz, endişelenmeyin dediler.
Kaan gündüz 3 saatte bir emiyor. genelde uyandırmama gerek kalmıyor, kendi uyanıyor ve meme aranıyor. Ağlamadan alıp hemen altını değiştirip iyice uyanmasını sağlıyorum. Alt açma ve emzirme 1 saat sürüyor. Gaz çıkarmak için özellikle uğraşmıyorum, çok şükür gazını kendi çıkarıyorGece ise 4 saat uyuyor. gece gündüz farkını anlasın diye gündüz (sabah 8'den akşam 10'a kadar) salonda yatıyor. TV açık. Geçen gün evi süpürdüm, hiç umursamadı. Saat 10 civarı emip odamıza geçiyoruz. Uyuması bazen 11 bazen 12 değişiyor. 4-4,5 saat sonra uyanıyor. Bol kaka yaptığı için şimdilik gece de altını açıyorum. Kakası halen çok sıvı ve tahriş edebiliyor. O yüzden gece açmak lazım. Daha sonra gece altını açmayacağım ki kakasını sabah yapmaya alışsın. Gece de emmesi genelde 1 saat sürüyor. Özellikle çok az ışık açıyorum. kırmızı bir gece lambamız var. Işık ne kadar az olursa o kadar iyi. Çabuk dalıyor. Sabah 4 -5 gibi tekrar emziriyorum. Sonra sabah 8'de yeni bir güne başlıyoruz. Şimdilik bir rutin oluşturduk gibi. Düzen bebekler için çok önemli. Ne kadar erken alışırsa o kadar rahat eder. Tabi biz de.
Ezgi'cim Derin bebek bana da doğumgünü hediyesi olacak. Senin cebin yok bende ama inşallah o gün güzel haberlerini alırız. Bizi habersiz bırakma.
çok teşekkür ederim tatluum cevabın için..Yok sekercim bugunden hic dusunme ucuncu kisileri, gunu geldiginde de ne derlerse ne yaparlarsa hic takma. Boyle kendinde diilmissin hala narkozun etkisindeymissin gibi davran, hosuna gitmeyen birsey diyen olursa suratina bos bos bak filan:))) Ben yaptim ise yaradi:))) cocugun kucaga alinmasi opulmesi, sarilip sarmalanmasi gibi konularda (bizde hastane 85 derece iken kaynanam sarin burun, pencereyi acmayin gak guk yapiyordu) doktorlari hemsireleri one sur. hatta kimse yokken hemsire ile anlasip gelip milleti haslamasini iste:)))
Emek'in ismi degismeyecek, ama bir ikinci isim sozkonusu olacak galiba. Is arkadaslarimiz, ki beni 7-8 senedir tanir cogu, Rusya'da o calisma kampi ortaminda gece gunduz birlikteydik, benim dikkafaliligimin protest karakterimin cocugun gelecegine zarar verecegini zirt pirt adi yuzunden karakola cekilecegini filan dusunuyorlardi, ben de "siz boyle odlek davrandiginiz icin bunlar boyle tepemize ciktilar, zalimliginden korktuklariniz cocuklarina mabaddan uydurma isim koyarken hic korkmuyorlar ama" diyordum. Yine de bir ikinci isim koymamizin ilk isminin etkisini yumusatacagini soyluyorlardi. Bunu o kadar cok duyduk ki, bir de esimin dayisi eee artik babanin ismini koyarsin filan yapinca zaten zor unutturdugum kayinpederin ismini ikinci isim olarak koyma fikri hortladi. Simdi esim vicdan yapiyor bana. Cok istiyor biliyorum, icim de sizliyor onun istedigini yerine getirmiyorum diye ama o feodal gelenegi surdurmek istemiyorum. Bundan 50 sene once babam abime isim koyarken yapmamis, benim hem anneannemin hem babaannemin ismi Kezban ve ben olup olabilecek son torundum; bana isim koyulurken yapmamis, ben mi yapicam simdi, babamin feodaliteye karsi katettigi mesafeyi 50 sene geriye mi goturecegim? Neyse, bir caresine bakacagiz artik...
Bence pompa ozellikle ilk zamanlarda kesinlikle sart. Nuby'nin guzelligi meme saskinligi yapmamasi, en azindan bizde olmadi. Biberonun agzi zaten anne memesine cok benziyor. Akisi da cok fazla olmayinca aradaki farki farkedemiyor bebekler:)))
EZGİİİM; dr dan dönünce haber ver:)) beklemedeyiim:)
canım senın dedıgın dogru cıktı elifim 2640 olmus dr 3 kılo dogabılır dedıveeee gunumuzu 27 aralıga aldık ama drla konusup eger beklerse kızımız 1 ocak yaptıracagız....cok tatlıydı resmen kirpiklerını gordum melegım parmağını emıyordu ya maşallah kuzuma benım dr dediki bıraksam aksama kadar ızleyeceksin ayyyy şu 20 gunde saglıkla geçer inşallah
pany maşallah elif kocaman olmuş. aramızda birhafta var senle ve heycan verdi çok bana. benim tarihim 10ocak dedi dr. inşallah normal doğum olur.
senin normalmi olacaktı...
evettt ya sevgi yokkk nerde ki bu kızzzz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?