çok geçmiş olsun sevgicim. gerçekten seni merak ettik ama annenin şuan iyi olduğuna sevindim. . acil şifalar.
slm kızlar ayyy dun gece cok acılı gectı evıme gıtmıstım apartopar anneme geldım şimdi kasıklarımı acıtıyo ve kaburgama acayıp baskı yapıo tatlısım sıkıstı iice....
sevgicim hoşgeldin geçmiş olsun buarada rabbım şifa versın annene.....
senındemı canını yakıyo miniğin neyse son gunler dayanıcaz artık senın gununu ne zamana verdı 27 si dedi bana ama bakalım beklerse 1 ocak istiyorum sene kaybı olacak dıyorlar ama sonucta kucuk olucak zatensene sonu oluyo ya ne bılım bakalım belkı kendı beklemıcek
sevgicimm çok geçmiş olsun anneciğine çok çok selamlar..en kısa zamanda iyileşmesi dileğiyle..
canım arkadaşlarım;
biz sabah 8 de hastanede olacağız kan tahlili,lavman vs. derken 10 da sezeryana gireceğim..umarım çok sağlıklı bi şekilde çıkacağız...
herbirerinize bugüne kadar verdiğiniz destek için, iyi kötü her anımda yanımda olduğunuz için çoooook teşekkür ederim...tüm bu süreci sizinle atlattım şimdi en güsel anımıda sizinle paylaşıorum...
en kısa zamanda görüşmek dileğiyle..
hepinizi öpüorumm...
selam kızlar:)
pelin ve bilge size bi sorum olucak eşimi sağlık ocağından arayıp randevu vermişler kan için ve 1-2 saat burda olcak bebiş müşade filan demişler.eşimde neden diye sormamış.sizinde işiniz okadar sürmüşmüydü? yoksa topuktan kan aldırıp geldinizmi?
birde devit -3 e başladınızmı? bizim dr. günde 4 damla dedi. ama saat filan konuşmadık size sabah yada akşam daha iyi olur dedilermi yada aç veya tok diye bişi söledilermi?
bu arada doğum yapan yeni arkadaşlarada yada bu günlerde yapacak olanlara sağlıklı ve bol emzirmeligünler dilerim.
bu arada spinal anesteziyle doğum yapacak arkadaşlar varsa şiddetli tavsiyem en az 4 litre su içmeleri. 2-3 gün 4-6litre suyla spinal iğnenin yapıldığı delik kapanıyor ve başağrısı kalmıyor. eğer su kaybı olmazsa hiç başağrısı olmuyomuş.ben eve geldiğim ilk gece stresten sabaha kadar çıkardığım için sıvı kaybından başım ağrımaya başlamıştı. 2 litre serum ve 4 litre suyla 2 günde geçmişti. onun dışında anestestezi anı iğnenin yapılışı çok kolay ve bebeği görmek muhteşem. sonrasında hafif sedasyon ile dikişler sırasında 15dk kestirmek de zamanın çabuk geçmesi için süperdi.
Esracigim, ikinci cagirislarinda sadece kan aldilar ama biz o kani saglik ocaginda degil dogum yaptigim hastanede verdik. Bence saglik ocagi sadece kan almayacak, vazifesi olan ilk muayeneyi yapacak, musahadeden kasti da o bence. Endise edilecek birsey oldugunu hic sanmiyorum. Biz henuz buyuk bir muayene gecirmedik. Emek 4 gunlukken ilk muayenemize gittik, genel bir muayene yapildi, bir de sarilik bakildi. Devit-3 ten hic bahsetmedi. Daha hastaneden cikmadan doktorumuz topuk kani belgesiyle birlikte saglik ocagina gittiginizde onlar size vitamin verecek demisti. Biz daha saglik ocagina gidemedigimiz icin baslayamamistik. Persembe gunu sigorta sirketi bir hemsire yolladi evimize, Devit-3 e baslamamiz gerektigini o soyledi. Fakat ne zaman kullanacagimizi soylemedi. Ben de senin gibi kararsizim. Iki gundur aksam saatlerinde veriyorum. Cuma gunu birinci ay muayenemiz var, o zaman soracagim.
Benim de sana ve Pelin'e sorum olacak. Bir suredir Emek emdikten sonra kusuyor. Kjustugunda sutun sindirimi baslamamis oluyor, oldugu gibi cikariyor, peynir yapmis tabir ettigimiz gibi kesik kesik cikarmiyor. Biz bunun cok emdigi midesi doldugu icin oldugunu dusunuyorduk. Fakat simdi tarti alamadigi icin endise etmeye basladik. Bir de sutu kusuyor ama iki gundur basladigimiz emzirme ustune verdigim mamayi kusmuyor. Ben bu cocuk ne kadar doyuyor ne kadar besleniyor endise ediyorum. Sutum yagli filan mi gelyior da sutu kusuyor acaba diye dusunuyorum. Size bu konuda birsey soylendi mi? Bir de sagdiginizda ne miktarda sut cikiyor, bebekleriniz ne siklikla ve kac dakika emiyor, arada mama veriyor musunuz, veriyorsaniz ne kadar veriyorsunuz? Ayyhhh, en buyuk korkum cocugu iyi besleyememekti, bir haftada 35 gr alinca panikledim. Buyuk ihtimalle ben hasta oldugum icin oldu, bir de kilo almamis ama boyu 10 gunde 2 cm uzamis, belki o kadar da endise edilecek birsey degildir, ama elimde degil...
Selam arkadaşlaaar,
Ezgi Doğum yaptı:))) Derin Bebek dünyaya gözlerini açtı.. Ben saat 11.05 de doğum haberini aldım, ama topiğe anca girebildim... Ezgi ile konuştum ancak çok yeni çıkmıştı, detay alamadım.. Derin annesini emmiş ve hemen uyumaya bile başlamış...
ALLAH ANALI BABALI BÜYÜMEYİ VE BÜYÜTMEYİ NASİP ETSİN...
MAŞALLAH DERİN:)
bilgecim eflin ne kadar kilo aldı bilmiyorum tartmadık henüz.ama ilk haftanın sonunda dr.kontrolümüzde kilo vermesi durmuştu hatta 3 günde 150gr almıştı. eflin ilk memeyi 20dk emiyorsa ikinci memeyi 10dk anca emiyor ve en fazla 2-2.5 saat uyuyor. gece veya gündüz bazı öğünlerde sürekli emmek istiyor doymuyor o zaman 20cc mama veriyorum. o zaman 3 saat uyuyor. geceleri bizim kız çok fena saat 11den sabah 6 ya kadar,yada 1 den 7 ye kadar, yada 3 ten 8 e kadar uyumadığı oluyor.mide gazını rahat çıkartamıyor ve tüm gece ağlıyor. emerken ıkınıyor ve sık sık kaka yapıyor.nerdeyse hiç boşu yok. sıkıntısını emerek geçirmeye çalışıyor. sabahı sabah ediyoruz.eve geldiğimizden beri her gece böle. kusması 2 kere oldu biri mamadan sonra gazla beraber. birde anne sütünü sindirmeden yine gazla beraber. gazını geç çıkarıyor. birde bizim kız gazını çıkarmadan sırtüstü yattığında hıçkırık tutuyor. sık sık da gaz çıkardıktan sonra kendi kendine hıçkırık tutuyor. garibim hıkkıdı hıkkıdı hıçkırıp duruyor. bir süre sonra geçiyor. bebekler ağladıklarında hava yutarlarmış. emek ağlıyorsa emmeden önce ondan olabilir. biz artık eflin mıkırdandığında ağlamadan alıp altına bakıyoruz ağlatmadan hemen arandığında meme veriyorum. ve kucağıma emi,zrmek için aldığımda şöle bi gazını çıkartmaya çalışıyorum. bazen gaz çıkarıyor. bize dr. babuline diye şurup verdi günde 3 kez bir çay kaşığı süte karıştırıp veriyoruz. bi etkisi varmı anlamadım. pek düzenli veremedim artık saatli veriyorum. ben emzirmeden sağdığımda 120cc tek memeden çıkmıştı. bu gün emzirme ardından sağdım 2memeden 50cc çıktı. bu günlerde göğüslerimde doluluk hissetmiyorum. bazen dolu oluyor ilk emmede hemen yumuşuyor. sürekli sert ve dolu dolu olması mı gerekiyor? acaba benimde sütümmü azaldı? humana içiyorum. tahin pekmez yiyorum. ve en az 3 litre su içiyorum. gaz yapıcak diye çok seçerek yiyorum. soğan,baklagil,acı,ekşi yemiyorum. asitli içmiyorum.süt içmiyorum. sizin göğüslerde doluluk her emzirme sonrası yeniden oluyormu? yoksa benim gibi artık ilk günlerdeki gibi değilmi?Esracigim, ikinci cagirislarinda sadece kan aldilar ama biz o kani saglik ocaginda degil dogum yaptigim hastanede verdik. Bence saglik ocagi sadece kan almayacak, vazifesi olan ilk muayeneyi yapacak, musahadeden kasti da o bence. Endise edilecek birsey oldugunu hic sanmiyorum. Biz henuz buyuk bir muayene gecirmedik. Emek 4 gunlukken ilk muayenemize gittik, genel bir muayene yapildi, bir de sarilik bakildi. Devit-3 ten hic bahsetmedi. Daha hastaneden cikmadan doktorumuz topuk kani belgesiyle birlikte saglik ocagina gittiginizde onlar size vitamin verecek demisti. Biz daha saglik ocagina gidemedigimiz icin baslayamamistik. Persembe gunu sigorta sirketi bir hemsire yolladi evimize, Devit-3 e baslamamiz gerektigini o soyledi. Fakat ne zaman kullanacagimizi soylemedi. Ben de senin gibi kararsizim. Iki gundur aksam saatlerinde veriyorum. Cuma gunu birinci ay muayenemiz var, o zaman soracagim.
Benim de sana ve Pelin'e sorum olacak. Bir suredir Emek emdikten sonra kusuyor. Kustugunda sutun sindirimi baslamamis oluyor, oldugu gibi cikariyor, peynir yapmis tabir ettigimiz gibi kesik kesik cikarmiyor. Biz bunun cok emdigi midesi doldugu icin oldugunu dusunuyorduk. Fakat simdi tarti alamadigi icin endise etmeye basladik. Bir de sutu kusuyor ama iki gundur basladigimiz emzirme ustune verdigim mamayi kusmuyor. Ben bu cocuk ne kadar doyuyor ne kadar besleniyor endise ediyorum. Sutum yagli filan mi gelyior da sutu kusuyor acaba diye dusunuyorum. Size bu konuda birsey soylendi mi? Bir de sagdiginizda ne miktarda sut cikiyor, bebekleriniz ne siklikla ve kac dakika emiyor, arada mama veriyor musunuz, veriyorsaniz ne kadar veriyorsunuz? Ayyhhh, en buyuk korkum cocugu iyi besleyememekti, bir haftada 35 gr alinca panikledim. Buyuk ihtimalle ben hasta oldugum icin oldu, bir de kilo almamis ama boyu 10 gunde 2 cm uzamis, belki o kadar da endise edilecek birsey degildir, ama elimde degil...
Esra'cım biz perşembe günü gittik sağlık ocağına, kanı almaları 15-20 dk sürdü. Bir de boyunu ölçüp bingıldağına baktılar o kadar. Devit verelim dediler, ben ACD3 almıştım, o zaman gerek yok dediler. ACD3 için doktorumuz reçeteye 1. aydan itibaren yazmış o yüzden ben başlamamıştım ama sağlık ocağında başlayın dediler. Bugün vereceğim. Günde 1 defa 10 damla.
Bilge'cim Kaan emzirdikten hemen sonra gazını çıkarırsam kusuyor ama kesik kesik çıkıyor süt. Bugüne kadar 3-4 kez kustu ancak. Gazını hemen çıkarmıyorum ki kusmasın diye. Ben hiç mama vermedim. her memeyi yaklaşık 20-25 dk emiyor ve memede uyuya kalıyor. 2 defa biberonla sütümü verdim, 120-130 ml rahat bitiriyor ve sonrasında daha meme istiyor. 10 günde 300 gr almıştı son kontrolde. Sütümü sağdığımda her memeden rahat 120 ml çıkıyor. Kaan emdikten sonra sağdığımda 40-50 civarı çıkıyor. Yani benim tahminim her memeden rahat 80 ml emiyor. Toplamda 160 yani. Bu bana çok geldi aslında. Bir bebeğin günlük süt ihtiyacı 150 ml x kilosu kadarmış. Yani kaan'ın aslında günde maksimum 600 ml , yani 3 saatte bir 80-90 ml civarı emmesi yeterli ama bizimki obur galiba. Kaan gündüz 3 saatte bir, gece 4 saatte bir emiyor. Doğduğundan beri bu rutini aksatmadık. Doyuyor ki kesintisiz uyuyor. Emerken kaka yapıyor. Altı hep dolu.
Bence Emek'e mama verme ve sık sık meme emmesini sağla. Bu sayede senin sütün de artar. Emziremiyorsan da bol bol sağ. Mamayı sadece gece ver, daha uzun uyur. Yani nacizane fikrim. Umarım Emek kilo almaya başlar kısa sürede.
bilgecim eflin ne kadar kilo aldı bilmiyorum tartmadık henüz.ama ilk haftanın sonunda dr.kontrolümüzde kilo vermesi durmuştu hatta 3 günde 150gr almıştı. eflin ilk memeyi 20dk emiyorsa ikinci memeyi 10dk anca emiyor ve en fazla 2-2.5 saat uyuyor. gece veya gündüz bazı öğünlerde sürekli emmek istiyor doymuyor o zaman 20cc mama veriyorum. o zaman 3 saat uyuyor. geceleri bizim kız çok fena saat 11den sabah 6 ya kadar,yada 1 den 7 ye kadar, yada 3 ten 8 e kadar uyumadığı oluyor.mide gazını rahat çıkartamıyor ve tüm gece ağlıyor. emerken ıkınıyor ve sık sık kaka yapıyor.nerdeyse hiç boşu yok. sıkıntısını emerek geçirmeye çalışıyor. sabahı sabah ediyoruz.eve geldiğimizden beri her gece böle. kusması 2 kere oldu biri mamadan sonra gazla beraber. birde anne sütünü sindirmeden yine gazla beraber. gazını geç çıkarıyor. birde bizim kız gazını çıkarmadan sırtüstü yattığında hıçkırık tutuyor. sık sık da gaz çıkardıktan sonra kendi kendine hıçkırık tutuyor. garibim hıkkıdı hıkkıdı hıçkırıp duruyor. bir süre sonra geçiyor. bebekler ağladıklarında hava yutarlarmış. emek ağlıyorsa emmeden önce ondan olabilir. biz artık eflin mıkırdandığında ağlamadan alıp altına bakıyoruz ağlatmadan hemen arandığında meme veriyorum. ve kucağıma emi,zrmek için aldığımda şöle bi gazını çıkartmaya çalışıyorum. bazen gaz çıkarıyor. bize dr. babuline diye şurup verdi günde 3 kez bir çay kaşığı süte karıştırıp veriyoruz. bi etkisi varmı anlamadım. pek düzenli veremedim artık saatli veriyorum. ben emzirmeden sağdığımda 120cc tek memeden çıkmıştı. bu gün emzirme ardından sağdım 2memeden 50cc çıktı. bu günlerde göğüslerimde doluluk hissetmiyorum. bazen dolu oluyor ilk emmede hemen yumuşuyor. sürekli sert ve dolu dolu olması mı gerekiyor? acaba benimde sütümmü azaldı? humana içiyorum. tahin pekmez yiyorum. ve en az 3 litre su içiyorum. gaz yapıcak diye çok seçerek yiyorum. soğan,baklagil,acı,ekşi yemiyorum. asitli içmiyorum.süt içmiyorum. sizin göğüslerde doluluk her emzirme sonrası yeniden oluyormu? yoksa benim gibi artık ilk günlerdeki gibi değilmi?
Selam arkadaşlaaar,
Ezgi Doğum yaptı:))) Derin Bebek dünyaya gözlerini açtı.. Ben saat 11.05 de doğum haberini aldım, ama topiğe anca girebildim... Ezgi ile konuştum ancak çok yeni çıkmıştı, detay alamadım.. Derin annesini emmiş ve hemen uyumaya bile başlamış...
ALLAH ANALI BABALI BÜYÜMEYİ VE BÜYÜTMEYİ NASİP ETSİN...
MAŞALLAH DERİN:)
merhaba arkadaşlar
öncelikle hepinizi kutlarım Rabbim yavrularınızla sağlıklı ,mutlu,huzurlu bir ömür nasip eder inşallah.bende tüp bebek yolunda ilerliyorum ve daha önce iki başarısız denemem oldu.sorunumuz sperm azlığı ve şekil bozukluğu.ilk iki denememi umut tüp bebekte doç.dr ulun uluğ ile yaptık.şimdi ise prof.dr lemi ibrahimoğlu ile üçüncü denemeyi yapmayı düşünüyoruz.lemi bey kendi ekibi ile birlikte Florence Nightingale hastahanesinde çalışıyormuş.benim sizden ricam bu doktor hakkında bir bilginiz var mı bunu söyler misiniz.birde bana tedavi sürecimde yapmamı önerdiğiniz bir şeyler var mı?lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.bende meleğimin gelmesini istiyorum artık.şimdiden teşekkürler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?