• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

slm kızlar bu gün hastaneye gittik agrılarım çogalmıştı megerse rahimde acılma başlamış d.r yat hiç kalkma dedi bol bol dinlen diyorr kesinlikle yürüyüş hareket hepsi yasak bebegin suyu 12 günde daha çok artmış offfffffffffff rabbim daha beterinden korusun aminn kızlar bir süre nete falan giremiycem haberiniz olsun sanırım bi 10 gün falan yokum hepinizi çok öpüyorm yaradana emanetsiniz öpüyorm sizii yarın ablam geliyor 10 gün bende ful sırt üstü yatacamm artık nasıl yatacaksammm:))) bu hiparaktiflilkee hepinize şimdiden ii bayramlar kendinize ve bebişlerinize çok ii bakın

canım çok geçmiş olsun. sol yanına yatmayada çalış.bebeğin en iyi beslendiği pozisyon sol yana yatışmış. inşallah herşey yoluna girecek üzme kendini.

Ayşecim çok geçmiş olsun... Az daha sabır:)) dinlen diyorsa doktorun, devir totoyu yat:D:D:D Eh, bıraz sıkıcı ama, bebek için katlanacaksın, çare yok:))) Sağlıklar diliyorum sizee..

Pelin, genel anestezi kesin demişsin... Özel bir sebebi mi var? Neden epidural tercih etmediniz, merak ettim...

Funda'cım ben epiduralden korkuyorum. Anestezi uzmanı çok önemli, en ufak bir hatada ömür boyu baş-bel ağrısı çekenleri duydum. Doktorumun abisi de beyin cerrahı ve o da bu durumla çok karşılaştıklarını söyledi. Riske girmek istemiyorum. Bir de hastaneyi beğendim ama anestezi uzmanını bir kere göreceğim. Nasıl bir doktordur bilmiyorum. Kendi doktorum yapsa belki gözüm kapalı girerdim ama şu an gözüm yemiyor. Oğlumu doğar doğmaz görebilmeyi çok istiyordum ama kısmet artık.

Aaaa o zaman haklısın tabi.. Dediğin çok doğru.. Tanımadığın bir hekim ile bu iş zor hakkaten... Ben henüz tam olarak hastane belirlemedim, iki alternatifim var.. Ama hangisi olursa olsun, dr um kendi anestezistini yanında götürdüğü için ben o endişden kurtuldum.. Çünkü 3. kez aynı anestezist ile anesteziye girmiş olacağım:) Senin için de hayırlısı olsun... bu işlerde herşey kısmet... Kaan sağlklı olsun da, gerisi teferruat..

Bu sabah kan ve idrar testi yaptırdım SSK'da veee bende de idrar enfeksiyonu çıktı :( Asemptomatik dedi doktorum. Cidden hiç belirti yok. Her kontrolde bu tahlillerin yapılması cidden şart. Şu an bir tehlike yok sanırım, Monurol diye bir ilaç verdi, tek seferlik kullanılıyor, bu gece yatmadan önce içeceğim. Şurada doğuma 8 gün kaldı. Bir sıkıntı olmaz inşallah.

Saka yaptiiiiiiiiiikkkk:))))))

Gittik hastaneyi teftis ettik geldik kizlar:))) Tuhaf bir deneyim oldu. Neler gectigini anlatmadan once hepinize iyi dilekleriniz ve muthis desteginiz icin cok tesekkur ederim.

Bildiginiz gibi carsamba gunu normal muayenemde doktorum tansiyonumu 14/9 olarak gorunce dinlenmemi ve cumaya tekrar gelmemi istemis, cuma yuksek cikarsa hemen yatiririm gun icinde takip eder, daha yukselirse hemen, daha yukselmezse ertesi sabah alirim demisti. Ben o iki gunu pek iyi gecirmedim, hic kabullenemedim hemen doguracak olmayi. Aklim sira direndim bu ihtimale karsi ama iste tansiyon anlik bir olay ve sinir strese cok bagli. O iki gun icinde tansiyonum normal seyretmesine ragmen doktora gidince gene artti, ilk olcumde 14/9, yatiriyoruz lafini duyunca da 15/10'a cikti tansiyonum. Biz her ihtimale karsi valizimizle gitmistik, hemen yatisi yaptik ama bu benim icin cok vurucu oldu. Cok paralamadim kendimi ama boyle caktirmadan aglamaya calistim. Esim ile benim anne babam iste yatmadin, etmedin, az su ictin filan diye beni biraz gerdiler, tabii onlar da uzulup gerildikleri icin oyle dusunduler. Bir taraftan da ben spesifik olarak dogum olayina kendimi fazla hazirlamamistim, yani o kesme bicme kismina.... Biraz daha vaktim var, gun verecek o gun gelip de gittigimde hazir olmus olacagim diye dusunmustum. Henuz o hazirligi yapmadigimi farkettim. Tansiyon ile operasyona girmek fikri de pek bu isi kolaylastirmadi. Iste biraz zirildayip aileme biraz kapris yaptiktan sonra odama yerlestim. Biraz bunalticiydi, sicak bir yandan heyecan bir yandan... Hemsirelerden izin alip dusa girdim, soylemesi ayip agdaciya gitmeyi planladigim gun doktor yatiyorsun diyince o acidan da hazirliksiz yakalanmistim. O da beni cok gerdi. Dusta da o isi pek duzgunce goremedim. Biraz yalap sap oldu. Kanimi alip sabahki operasyon icin rutin testleri yaptilar, saatbasi tansiyonumu olctuler, 3-4 kez nst ye bagladilar. Butun hemsireler tansiyonu yuksek goremeyince neden seni bu kadar erken yatirdilar diye sordu. Aksamustu doktorum ugradi, tansiyonumun iyi gittigini ogrenince sabah yerine oglen uzerine kaydirabiliriz operasyonu dedi. Yuksek tansiyon teshisi ile yattigim icin yemegim de 0 tuz ile geldi, pek birsey yiyemedim anlayacaginiz. Gece sadece kocami istedim yanimda, o son geceyi onunla gecirmek istedim. Uyku saati geldiginde sabah bebegimin dogacak olmasini artik kabullenmistim, Hatta hic ummadigim sekilde gece uyuyabildim. Tabii biraz da dogumdan sonra gucumun yerinde olmasi, emzirebilmek icin uyudum. Bu arada milupa'nin sut yapan still tea'sina baslayabilecegimi soylemisti hemsire, aksam yemegine kadar onu icmeye devam ettim. Sabah bir nst ve tansiyon olcumunden sonra kendimi hazir hissediyordum, hatta kalkip odayi filan toparladim. Sabah cok erken saatte ablam Ankara'dan geldi, ardindan abimlere yolladigim annem ve babam abimle birlikte geldi. Kayinaile de kizlari ile birlikte geldi, hep beraber oturup saati beklemeye basladik, Doktor saat 11:00 gibi tekrar ugradi, tansiyonumun iyi gittigini ogrenince biz de ertelesek mi diyince, "bak gordun mu dogru durust istirahat edince dusuyor, bu is boyledir zaten, evde yatacagina soz veriyorsan cikarayim, gunde en az 3 kez tansiyonunu olc, gun asiri da nst'ye gel, bayram sonrasina kadar boyle devam edelim" dedi. Ben anlatamayacagim kadar cok sevindim bu ise. Toparlanip taburcu olup geldik, Simdi dinlenmeye devam ediyorum, sanki tas mi tasidim da dinleniyorum diye kendime sormadan edemiyorum, o ayri tabii:)))

Boyle iste kizlar bizim hikayemiz, enteresan bir ani olacak ogluma anlatacagim; biraz zor yoldan da olsa Allah yine gonlume gore verdi, erken dogsun istemiyordum, insallah umdugumdan erken gelmeyecek boylelikle.

bilge'cim gerçekten anı sayılacak bi macera atlattın..doğum tatbikatı yapmış oldun, o psikolojinin nasıl olduğunu anlamış oldun bi dahakinde alışmış, sakin, cesaretli olacaksın..oğlun seninle kalmak istior biraz daha keyfini çıkar:))
slm kızlar bu gün hastaneye gittik agrılarım çogalmıştı megerse rahimde acılma başlamış d.r yat hiç kalkma dedi bol bol dinlen diyorr kesinlikle yürüyüş hareket hepsi yasak bebegin suyu 12 günde daha çok artmış offfffffffffff rabbim daha beterinden korusun aminn kızlar bir süre nete falan giremiycem haberiniz olsun sanırım bi 10 gün falan yokum hepinizi çok öpüyorm yaradana emanetsiniz öpüyorm sizii yarın ablam geliyor 10 gün bende ful sırt üstü yatacamm artık nasıl yatacaksammm:))) bu hiparaktiflilkee hepinize şimdiden ii bayramlar kendinize ve bebişlerinize çok ii bakın
ayşecim kesinlikle dinle doktorunu ve hareket etme..
açılmayı arttıracak her türlü küçük hareketten bile uzak dur..
çok geçmiş olsun kafana da çok takma dinlenmen yeterli...

Bu sabah kan ve idrar testi yaptırdım SSK'da veee bende de idrar enfeksiyonu çıktı :( Asemptomatik dedi doktorum. Cidden hiç belirti yok. Her kontrolde bu tahlillerin yapılması cidden şart. Şu an bir tehlike yok sanırım, Monurol diye bir ilaç verdi, tek seferlik kullanılıyor, bu gece yatmadan önce içeceğim. Şurada doğuma 8 gün kaldı. Bir sıkıntı olmaz inşallah.

gerçekten çok tehlikeli..
bende de enfeksiyon çıktı perşembe günü ama hiçbirr belirtisi yoktu hala yok çok dikkat etmek gerek..

bu arada kızlar ben günde neredeyse 3 lt su içiorm ama çok çok az idrara çıkıorum sizce neden olabilir??

herkese günaydın.. tabi siz evinizde mışıl mışıl uyuyun... biz kızımla bu güzel havada işe gelelim...haksızlık bu..
bilgem herşeyin yoluna girmesine çok sevindim.. emek şimdiye kadar annesini hiç üzmedi, bu saatten sonra da hiç üzmücek inşallah..
pelin noluyo ya.. kaancık aldı başını gidiyo maşallah.. 3.5 kilonun üstünede doğacak inşallah.. tosun kaan.. :nazar::nazar:
ayşecim çok geçmiş olsun tatlım.. sen hiç kötü şeyler düşünme.. yat, keyfine bak.. sakın canım sıkıldı, kalkıyım falan deme..

Günaydın güzel hamileler (hala hamileyiz lol :)) :49:

Bugün evde temizlik var, bayram+doğum öncesi temizliği. Öğlen yine doktora gidiyorum nst'ye bağlanmaya. Benim sancılar da ufak ufak başladı sanırım. Braxton Hicks kasılmaları hep vardı zaten ama şimdi 3-4 saatte bir ufaktan adet sancısı gibi sancılarla birlikte kasılıyor rahim. Ctesi ultrasonda Kaan'a bakarken de kasıldım, doktor işte sancı geldi dedi. Şimdilik beni rahatsız etmiyor. Geceleri uykudan uyandıran da genelde bu kasılmalar zaten. Sancı kısmına pek dikkat etmemeişim demekki. Belinizde ve kasıklarınızda adet sancısı hissederseniz dikkat edin. Saatini not edin mutlaka ve bir sonrakini de. Doktorunuza öutlaka söyleyin..

gunaydin kizlar siz dogumdan bahsettikce ben de heycanlaniyorum Allah bize de o haftalari gormeyi nasip etsin, planli programli doguralim hepimiz Insallah.
kizlar ayseden haber alan olursa haberlerini ben de bekliyorum.

gunaydn prens ve prenses annelerı vede anne adayları

bugun oglen ıle ıkındı namzı arasında hacılar hac gorvlerını yerıne getırecekler.dua edecekler allha bızlerde bırbırmıze edelım.
rabbım kabul eylesın ....ne olursunuzzzzzzz duanızı eksık etmeyın :98:

bu arada kızlar ben günde neredeyse 3 lt su içiorm ama çok çok az idrara çıkıorum sizce neden olabilir??
cnm hamilelikte böbrekler bira zyavaşlıyor bu durum olası ve zaten sanırım senin bir böbreğinde sorun vardı bunu doktorunla paylaşmaslısın ezgicim bir sor içimiz rahatlasın
herkese günaydın.. tabi siz evinizde mışıl mışıl uyuyun... biz kızımla bu güzel havada işe gelelim...haksızlık bu..
bilgem herşeyin yoluna girmesine çok sevindim.. emek şimdiye kadar annesini hiç üzmedi, bu saatten sonra da hiç üzmücek inşallah..
pelin noluyo ya.. kaancık aldı başını gidiyo maşallah.. 3.5 kilonun üstünede doğacak inşallah.. tosun kaan.. :nazar::nazar:
ayşecim çok geçmiş olsun tatlım.. sen hiç kötü şeyler düşünme.. yat, keyfine bak.. sakın canım sıkıldı, kalkıyım falan deme..
günaydın sevgicim e sende bunaldıysan al bi rapor otur evinde cicim ısrarla çalışyıorsun dmeokraside çareler tükenmez

Bugün evde temizlik var, bayram+doğum öncesi temizliği. Öğlen yine doktora gidiyorum nst'ye bağlanmaya. Benim sancılar da ufak ufak başladı sanırım. Braxton Hicks kasılmaları hep vardı zaten ama şimdi 3-4 saatte bir ufaktan adet sancısı gibi sancılarla birlikte kasılıyor rahim. Ctesi ultrasonda Kaan'a bakarken de kasıldım, doktor işte sancı geldi dedi. Şimdilik beni rahatsız etmiyor. Geceleri uykudan uyandıran da genelde bu kasılmalar zaten. Sancı kısmına pek dikkat etmemeişim demekki. Belinizde ve kasıklarınızda adet sancısı hissederseniz dikkat edin. Saatini not edin mutlaka ve bir sonrakini de. Doktorunuza öutlaka söyleyin..
günaydın Pelinciğim demek vücudun sinyalleri başladı ne ulvi bir durum dimi herşey planlı hazır Allah herşeyi bi sıraya koymuş şimdide Kaan kendini hazırlıyor şimdi son kontrolünden sonra 23 olup olmayacağı kesin belli olacak değil mi
gunaydn prens ve prenses annelerı vede anne adayları

bugun oglen ıle ıkındı namzı arasında hacılar hac gorvlerını yerıne getırecekler.dua edecekler allha bızlerde bırbırmıze edelım.
rabbım kabul eylesın ....ne olursunuzzzzzzz duanızı eksık etmeyın :98:

canım dua etmezmiyiz devamlı ediyoruz zaten ama bu mübarek günlerde birbirimize dua etmek daha önemli seninde dediğin gibi rabbim herşeyi gönlüne göre verir inşallah

Günaydın güzel anneler ve minikler

Biz cilveloşla iyiyiz ilaçlarımızı düzenli içiyoruz pek ayaklarda gezmeyincede kasılmalarımız ve baskımız azalıyor tabi ama en ufak dikkat etmediğimiz zaman tekrarlıyor öle böle derken 28 günümüz kaldı..

Kızlar dün eşimle Saw 7 ye gittil hemde 3d kızım korkmasın diye sesten karnıma iki kat mont kapattık çok sadist sahnelerde kendimi sıkarım oda etkilenir diye bakmadım bi an içimiz rahat etmedi çıkalım dedik bi an kalalım öle böle derken film bitti..şimdi vican yaptık eşim ağlayacaktı bebeğimiz korktu biz delimiyiz diye eheheheheheh kız piskopat olacak Allah korusun :84::95:

Yahu benim de kasıklarımda o adet sancısına benzer ağrılar oluyor.. ama günde bir ya da iki kez:(((( Son kontrolde dr hiç bişey demedi, tehlike vs açısından... Ama ayakta kalamıyorum, Tanem çok aşağı çekiyor kedini, ve o zaman işte kasık ağrılarım başlıyor... Bu kız planlanan zamandan erken gelmese bari...

gelbebekcim eger bu 3 lt su icip az idrara cikman besin zehirlenmesinden sonra basladiysa cok normal, 3 kez basima geldigini yazmistim ucunde de bir sure bende de ayni oldu dusunki vucudumuz ne kadar su kaybetti onu yerine koyuyor o yuzden cikardigin gunler serum almak onemliydi ama su an o suyu geri yerine koyuyorsun merak etme. tabiiki de doktoruna danis en iyisini o bilir ama bende ucunde de ayni durum olmustu asiri susuyip cok su iciyordum normalde idara cok cikan biri olmama ragmen az cikiyordum.

Kuzuuu, terliyorsan veya kakan hala düzene girmedi ise o nedenle olabilir... E malum o gıda muhabbetinde çok su kaybettin, vucut kendini anca toparlıyordur.

gelbebekcim eger bu 3 lt su icip az idrara cikman besin zehirlenmesinden sonra basladiysa cok normal, 3 kez basima geldigini yazmistim ucunde de bir sure bende de ayni oldu dusunki vucudumuz ne kadar su kaybetti onu yerine koyuyor o yuzden cikardigin gunler serum almak onemliydi ama su an o suyu geri yerine koyuyorsun merak etme. tabiiki de doktoruna danis en iyisini o bilir ama bende ucunde de ayni durum olmustu asiri susuyip cok su iciyordum normalde idara cok cikan biri olmama ragmen az cikiyordum.

canlarım çok teşekkür ederim.içimi rahatlattınız..doktorumada ulaşamadım çünkü yurtdışında ister istemezde kafam takılıordu neden tuvalete gidemiorum sorusuna şimdi rahatlaım..doğru diorsunuz hem terlemem devam edior hem de çok su kaybettim o yüden çünkü o günden sonra başladı bu durum..çok öpüorum ikinizide:):)

cnm hamilelikte böbrekler bira zyavaşlıyor bu durum olası ve zaten sanırım senin bir böbreğinde sorun vardı bunu doktorunla paylaşmaslısın ezgicim bir sor içimiz rahatlasın

günaydın sevgicim e sende bunaldıysan al bi rapor otur evinde cicim ısrarla çalışyıorsun dmeokraside çareler tükenmez

günaydın Pelinciğim demek vücudun sinyalleri başladı ne ulvi bir durum dimi herşey planlı hazır Allah herşeyi bi sıraya koymuş şimdide Kaan kendini hazırlıyor şimdi son kontrolünden sonra 23 olup olmayacağı kesin belli olacak değil mi

canım dua etmezmiyiz devamlı ediyoruz zaten ama bu mübarek günlerde birbirimize dua etmek daha önemli seninde dediğin gibi rabbim herşeyi gönlüne göre verir inşallah
soramıorum i doktoruma fıstık yurt dışında:((
ama kızlar rahattlattı kkorkmuştum bayaa çünü dinliorum kendimi böbrekte bi problem olsa ağrı yapar öyle bişii de yok..dedikleri gibi su kaybından sanırım..

tek çalışan sen değilsin bee009 bizde çalışıyoruz kızımla.ama ben şikayetçi değilim çünkü evde kalınca kendimi çok dinliyorum.hep yatıyorum.sersemleşiyorum.o yüzden 37 haftaya kadar çalışacağım.

Back