• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

mervecim canım giderken yolda dikkatli olun.. yollar epey kötüdür şimdi yağmur yüzünden.. ayrıca hemn bitircem diye kendini çok yorma sakın.. telefonunda açık olsun.. öpüyorum canım..

mervecim canım giderken yolda dikkatli olun.. yollar epey kötüdür şimdi yağmur yüzünden.. ayrıca hemn bitircem diye kendini çok yorma sakın.. telefonunda açık olsun.. öpüyorum canım..

eşim bırakıcak sevgim feribota ordan da kayınpederim alacak....eşim cumartesi sabahı gelecek ühhühühühühü:roflol: biz kızımla gidiyoruz yani kitapta aldık yanımıza....

bilge'cim maşallah ikinizede sağlıklı olmanıza çok sevindim..
ben 1 kere nst çektirmek zorunda kaldım ve çok mutsuz ve huzursuz hissetmiştim..zaten o pozisyonda yatmak çok zor üstüne bi garip psikolojisi var sanki..bi sorun varmış da ordaymışsın gibi yada doğum yapmış da napıcamı bilmior gibi..
gerçi ben hastanenin nst sine girmiştim yan oda doğum odasıydı ve derinin hareketlerini hissedemiorum şikayetiyle gitmiştim, zaten çok hoş değildi durumum:))
sende ilk kez bağlandığın içindir öyle hissetmiş olabilirsin bitmeden kalkamıorsun ya..

Bilmezmiyim hiç Sevgi, sürekli şükrediyorum. Eşim de memnun bu durumdan. Geçinip gidiyoruz. Annem olmasa elin bakıcılarına nasıl bırakırdım oğlumu düşüneemiyorum bile.

bence de en büyük şansın birisi de eşinin ve ailesinin anlayışı pelin..sanırım eşinin annesi istanbulda, diebilirdi ben bakiim nie annen geliyor die,yada eşin öyle isteyebilirdi..
bu sorunu yaşayan çok arkadaşım olmuştu benim sen hem annen hem çevren konusunda çok şanslısın..derinde 11 aralıkta olsun şanslı olsun..

Son düzenleme:
Haklısın Ezgi'cim, eşiminde benimde ailelerimiz aynı kafada. Çok iyi anlaşıyorlar zaten. benim kaynanam yok, 2 annem var :) Kayınvalidem Bakırköy'de oturuyor. Çok şükür sağlığı yerinde ama bayağı yaşı var. İstese de Kaan'a sürekli bakamaz ama ben çok istedim evlerini satıp bizim tarafa geçsinler diye. Eltim de bize yakın. Onlar karşıda olduğu için çok endişeleniyoruz. Başlarına birşey gelse (Allah korusun) biz gidene kadar neler olur kimbilir. Neyse maalesef onlar hayatlarından memnun, ev değiştirmeye hiç niyetleri yok. Belki torunlar ardarda doğunca fikirleri değişir.
Hayalimde şöyle 3 katlı bir evde hep beraber oturmak var ama hayal işte :)

Merveeee güle güle git, kızına ve kendine iyi bak, ağır hareket etmeye çalış ve bir an önce internet bağlantını ayarla :))) Özletme kendini...

ben nstye hiç girmedim.. nasıl bişiy olduğunu bile bilmiyorum.. ama siz şimdi böyle dediniz ben korktum.....eyvahedigeldismile

Sevgi'cim hiç korkulacak birşey değil yaw :))
Normal bir masaya ya da yatağa uzanıyorsun, karnına bir kemer takıyorlar. kemere 2 tane ultrason başlığı gibi parça takılıyor. Biri ile bebeğin kalbinin olduğu yeri buluyorlar, jel sürülüyor aynı ultrason gibi. Diğeri de rahmin herhangi bir yerine gelecek şekilde karnının üzerinde duruyor. Bunlar bir cihaza bağlı. Bir yandan bebeğin kalp atışlarını dinliyorsun, diğer yandan rahimde kasılma var mı diye cihaz kayıt tutuyor. EKG çektirir gibi yani. Sırtüstü yatıyor olamak biraz sıkıntılı. Doktorumun muayenehanesinde bir oda var. oraya güzel bir yatak koymuş. Oraya uzanıyorum ben. Sırtımda 2-3 yastıkla. Hafif müzik dinletiyorlar. Kaan'ın kalp atışlarını dinlerken uykum bile geliyor yani. Eşim de yanımda oturuyor.. Biz seviyoruz nst'ye bağlanmayı. 20 veya 30 dk sürüyor. Arada bebekyer değiştirdiğinde kalp atışları gidiyor tabi, tekrar buluyorlar. Gerçekten endişe edilecek birşey değil. Tabi Ezgi'nin yaşadığı deneyim kötüydü.

sakın sevgi'cim kötü etkilenme sen..
korkulacak hiiç bişey yok ultrasonun görüntüsüzünü düşün seslisi sadece:):)
belki de ilk deneyim olunce öyle ürktüm ben bilmiorum ya nasıl bişey olduğunu e bide acile gitmişim ondan hoş değildi..yoksa güsel bile olabilir uzun süre kalp sesini dinlemek hele de pelinin doktorunda ki gibi sırtında yastık falan hiç sorun olmaz..

Evet evet Sevgicim, herhangi bir sekilde cani acitacak zorlayacak birsey yok. Sirt ustu yatmak bana zor geldi tek sorun oydu. Ben normalde kendi kendime sirt ustu yatmiyormusum o yuzden rahat edemedigimi farkedememisim. Rahatsiz hissedince nooluyoruz diye panikledim. Taa 28 haftalikken sgk doktoruna gittigimde ultrason icin uzaninca doktor kadinlar hamilelikte sirt ustu yatmaktan rahatsiz olurlar, baslari doner, oyle birsey olursa soyle demisti. Ben hic bana oyle birsey olmadi demistim. NTS de hemsire ya saga ya da sola hafif yaslanin demisti ama cihaza bagliyken donmekten korkunca biraz zorlandim sadece.

slm kızlar bugün doktordaydık ve çok güzel geçti herşey benim birden şişkolaşan tosuncuğum kardeşide kıskanmış hemen oda onu geçmiş yani kilolarını dengelediler 1444 1420olmuşlar ve bir hareket görsenz doktorm bune yaaa diyooo tosun paşalarım benimmmm :)))
yani aradki fark sorunumuz ortadan kalktı şükürler olsun şeker konusundada içim çok rahat 2 güdür değerlerim çok güzel çıkıyoo korkulacak diyetlik bişey yokmuş yinede dikkat etmeye çalış dedi günlük ölç şekerini dedi şimdi 3 kez ölçüyorum elimde bi cihaz :D
birde 34 almayı planladığını söledi doktorum gelişimleri çok güzel dedi çok bekletirsek başka sorunlar çıkar dedi
nst konusuna gelince ben birkere bağlandım korkulacak bişey değil aa sırt üstü yatamama sorunu olnlar için kötü kımıldamamak gerekiyo
bende o açıdan fenalaşıp kusmuştum çok fena bir durum ama ben ne zmn sırt üstü yatsam oluyorum
bugün tetenoz aşımın 2. dozunu vurundum sağlık oçağında birdahaki sefere bebeklerinle gel diye espiri yaptılar onlar benden daha heycanlı :)) birde benim kiloma taktılar ay sen niye kilo almıyorsun diyolar 67 kiloyum geçen aydan beri almadım çatlatacakalr benii :D ay almıyım ne güzel
yarın gecelik ,lohusa sütyeni vs eksiklerimizi alıyoruz herşeyimiz hazır cicilerimiz yıkandı ütü kaldı tek
biz genel olarak hazırız tosun paşalarım heycanla sizleri bekliyoruz
bu arada mevlüt şekerimizi kendim yaptım süsleme işlemi birsin fotosunu koyacam çok tatlı oldular
ayyy ben çok mutluyummmmmm
gizemli güle güle git cnm bu saatte görmezin geldiğin zmn görcen büyük ihtimalle
hepinizi öpüyorum oğluşlarımla birlikte

slm kızlar bugün doktordaydık ve çok güzel geçti herşey benim birden şişkolaşan tosuncuğum kardeşide kıskanmış hemen oda onu geçmiş yani kilolarını dengelediler 1444 1420olmuşlar ve bir hareket görsenz doktorm bune yaaa diyooo tosun paşalarım benimmmm :)))
yani aradki fark sorunumuz ortadan kalktı şükürler olsun şeker konusundada içim çok rahat 2 güdür değerlerim çok güzel çıkıyoo korkulacak diyetlik bişey yokmuş yinede dikkat etmeye çalış dedi günlük ölç şekerini dedi şimdi 3 kez ölçüyorum elimde bi cihaz :D
birde 34 almayı planladığını söledi doktorum gelişimleri çok güzel dedi çok bekletirsek başka sorunlar çıkar dedi
nst konusuna gelince ben birkere bağlandım korkulacak bişey değil aa sırt üstü yatamama sorunu olnlar için kötü kımıldamamak gerekiyo
bende o açıdan fenalaşıp kusmuştum çok fena bir durum ama ben ne zmn sırt üstü yatsam oluyorum
bugün tetenoz aşımın 2. dozunu vurundum sağlık oçağında birdahaki sefere bebeklerinle gel diye espiri yaptılar onlar benden daha heycanlı :)) birde benim kiloma taktılar ay sen niye kilo almıyorsun diyolar 67 kiloyum geçen aydan beri almadım çatlatacakalr benii :D ay almıyım ne güzel
yarın gecelik ,lohusa sütyeni vs eksiklerimizi alıyoruz herşeyimiz hazır cicilerimiz yıkandı ütü kaldı tek
biz genel olarak hazırız tosun paşalarım heycanla sizleri bekliyoruz
bu arada mevlüt şekerimizi kendim yaptım süsleme işlemi birsin fotosunu koyacam çok tatlı oldular
ayyy ben çok mutluyummmmmm
gizemli güle güle git cnm bu saatte görmezin geldiğin zmn görcen büyük ihtimalle
hepinizi öpüyorum oğluşlarımla birlikte

Elvinnaz gözün aydııın arkadaşıım.. İnan o kadar enerji dolu yazmışsın ki, okurken inanılmaz pozitif yüklendim:)) Maşallah kuzucuklarına ve sana... hayırlı doğumlar olur inşallah:)

Günaydın kızlar... Ben akşam saat 11 de yattım, saa1 gibi uyandım.. o saatten beri ayaktayııım:(:( böle giderse bir yerde bayılırım herhalde...

Günaydın herkeslere zemuszemus
Bugün işyerinde son günüm :) ve yarım gün :) 26 Kasım gibi doğurursam dönüşüm 14 Mart :) Çok heyecanlı.
Dün gece ben de 11'de yattım, 1,30'da kalktım. Yatakta rahat edemediğimi farkettim. Her gece 2 saatte bir sancı ile uyanmam sağıma veya soluma yatmaktan oluyor. Dönemiyorum zaten. Salonda koltuğa 2 tane kocaman minder koydum, sırtüstü ama yarı oturur şekilde uzandım ve mışıl mışıl uyudum. En azından 4 saat :))

herkeseee günaydınnn:emir_bebek:
ELVİNNAZ gözün aydın canım bak yakalmışlar işte birbirlerini yakışıklılar çok sevindim...
FUNDAAA ben de 2.33 de kalktım en son saate baktığımda saat 7 di..sonra uyumuşummm..
PELİNN gün sayarken bitirdin iş günlerini..üstelik güzel bi yarım günle olabildiğince uzuuuuun süre sonra dönmen dileğiyle..bu arada 26 kasım dersen tam 1 ay sonra olurr....eee 4 haftacık yanii...ayyyy böyle olunce çok heyecanlanıorummm...

Ben de çok heyecanlıyım Ezgi'cim :) Geçmez dediğim günler geçti, 23 kasım'ı hedeflediğim için de 1 ay kaldı sadece. Umarım daha erken gelmez. Sezaryen olursam 26 kasım olsun istiyorum. Bakalım, oğlumuz neye karar verecek:)

Elvinnaz, ikizlerinin sağlıklı olmasına çok sevindim. Seninle aynı zamanlarda kavuşacağız bebeklerimize. İkiz olmanın avantajı mı desem :) İnşallah sağlıkla doğar oğulların.

Ezgi'cim tam 40 hafta 2 Aralık'ta bitiyor ama ben o güne kadar bekleyeceğini sanmıyorum. Eğer dönmüş olursa son güne kadar bekleyeceğim ama dönmezse sezaryen olmam gerekeceği için 26 Kasım'da 40. haftaya girmiş oluyoruz.

anladım..ama sen hazırlıklı ol pelinn bence 26 kasıma kadar beklemeden normal doğumla gelecek KAAN valizin falan hazır olsun artık:))

Back