Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ay canım ne anlar onlar bizim endileşelerimizden.. Boşver hiç sıkma canını..günaydın kızlar dün acildeydk biz.zor bi geceydi bizim içn.ben bir kaç gündür hafif kasık ağrım ve drar şikayetim vardı ha bire yapıyodum yani sizlere sorduğumda normal dediğinizde endişelenmedm hç ondan sonra.ama dün akşam bebeğimn bi kaç saat kıpırdamaması o kadar yediğim şeylerden sonra hareketlenmesinden sonra ben başladım ağlamaya kesin bişy oldu diye eşim hemen apar topar götürdü tabi bize de en yakın kadın doğum doktoru şişlide var dediler o kadar zaman da kaybedemezdim neyse hemen sarıyerde devlet hastanessinde nts ye girdim allaha şükür bişiy yokmuş ama çok korktum bide o kadar çok uyuz oldum ki yok ben niye telaş yapıyomuşum bunlar normalmiş falan flanlar sanane gerizekalı ben neler çektim o çocuğu yapana kadar sanki dert oldu devlet hastanesi ya hepsi aynı
canım herkes cevaplamış zaten.. Ben jel kullandım..doktorum 12. Haftanın sonuna kadar kullan dedi.. Ama ben 12.haftadan 16.haftanın sonuna kadar günde bir tane olarak devam ettim..kizlar merhaba sizler prosgesteron fitil ya da jelini kacinci haftaya kadar kullandiniz? Doktorum 12.haftaya kadar dedi ama bazi arkadaslara 13,14 haftaya kadar dendigini hatirliyorum, hatirlayan herkes bir cvp yazarsa cok sevinirim bebisleriniz ve sizleri opuyorum.
ay bu ne ya.. Kocaman olmuş bizim abimiz.. Maşallah ona.. Canım umarım herşey istediğin gibi olur...ama olmazsa da bebeğin ve senin için en iyisi olsun..veee evet bizim bugün randevumuz vardı. Doktorumuz çok yoğundu, 2 saat beklemek zorunda kaldık. Sabah 2 tane doğuma girmesi gerekmiş, bütün randevuları sarkmıştı. Neyse kaan beklemekten sıkıldı ve tüm kontrol boyunca fosur fosur uyudu. Bir tek resim alamadık, yüzünü elleriyle sakladığı ve sırtı dönük yattığı için bize hiçbir yerini göstermedi. Pipisi dahil kaydirigubbakcemile3
doktorumuz biraz salladı, sarstı, ben öksürdüm falan ama bizimki hiiç tınmadı. Herşey yolunda, keyfi yerinde keratanın. Yalnız daha dönmemiş. Kafa sağda yukarıda, gerisi çapraz duruyor karnımda.
1990 gr olmuş, artık 2kg diyebiliriz. Bacakları, omuzları, kilosu herşey haftasıyla uyumlu veya az ileride. Ancak kafası 2 hafta önde gidiyor. Bu duruma canımız sıkıldı. Böyle giderse 38. Haftada 40 haftalık boyutta olacak ve benim normal doğum ümitlerim suya düşecek. Büyüme durursa ne ala.
2 seçenek var önümde ya 37. Haftada kanala girmiş olursa suni sancı ile normal doğum (bu da kaan bayram öncesi doğar ve akrep burcu olur demek), ya da 39. Haftada zorunlu sezaryen. Yoksa yırtılma olmadan, epizyotomi yapılmadan doğurmam neredeyse imkansız.
Bir sonraki randevumuz 23 ekim'de. O zaman karar vereceğiz gibi gözüküyor ((
unutmadan kontrol öncesi nst'ye bağlandım. Kalp atışlarını ve rahimde kasılma varsa diye. Normalde 32. Hafta nst için erken ama bizim doktor çok pimpirikli malum, bir bakalım dedi. Kaan'ın kalp atışları maşallah çok güçlü ve düzenliydi. Sanırsınız bir sürü at dört nala koşturuyor. Keyifle dinledik :)) kasılma da yok, erken doğum riski şimdilik gözükmüyor.
çok geçmiş olsun tatlım.. üşütmekten bende korkuyorum.. Soğuk algınlığında aksırık ve öksürük bebeği aşağıya iteceğinden erken doğum olasılığını arttırıyormuş.. Büyük allahım bebişlerimizi daima korusun..slm kızlar dün akşamı yine olaylı atlattım ben malüm bi kaçgündür sorun yaşıyorum ya idrar kasık ağrısı vs.cumartesi akşamı arkadaşımın nşanı vardı ona hazırlandım ben tam dışarı çıkıcam b tuvalete gideyim dedim bi baktım çamaşırımda leke var kan lekesi kaynar sular döküldü kafamdan eyvah bebğim geliyo diye neyse biz o vaziyette düğün kıyafetiyle sırf zaman geçmeyelim diye çıktık evden ben doktorumu arıyorum cevap alamıyorum sinirlerim iyice bozuldu benim akşam olmuş bu saatte nasıl kadın doğumcu bulcam diye hemen fath medikal parka gittik hemen bebeğe baktlar suyuna kalp atışlarına falan nlar normal dedi.ama erken doğum olabilr dedi rahimde açılma var mı diye bakmam gerekiyo dedi baktı falan açılma yokmuş çok kötü bşiy eliyle falan baktı canım çok yandı.sonra idrar tahlili istedi onu verdm 15 dk sonra çıktı zaten sonuç olarak da enfeksiyon kapmışım idrar yollarımada tahriş olmuş oda kanamaya neden olmuş.bi tane antibyotikle b tane toz verdi biraz iyi geldiler bana rahatladım kasık ağrım falan gtti..kızlar kendinze çok dikkat edin üşütmeyin sakın.ben evi boya bodana yaparken üşüttüğümü düşünüyorum etkisini şimd gösterdi özelliklede ayaklarınıza.eskiden kolay kolay hasta olmayan artık çok daha kolaylıkla hasta olabiliyorum gerçekten büyükler doğru diyolar hamilelilkte çabuk üşütürsün diye öpüyorum sizler
güsel anneler ve en tatlı yeğenlerrrr nasılsınızzz:1hug:
Günaydın fıstıklar.. Bugün çok güzel bir gün.. Akşam eve gittiğimde kızım ben ve babası yalnız olacağız.. Kaynanam ve sevgili oğlu şu saatlerde balıkesir otobüsüne binmek üzereler.. :teytey::teytey::teytey:
artık doğuma gelirler herhalde.. zaten doğum sonrası neler olucak çooook merak ediyorum.. allah yardımcımız olsun ( kaynanası yanında olacaklar)
cnm çok geçmiş olsun ya kimbilir ne kadar kormuşsundurSlm kızlar dün akşamı yine olaylı atlattım ben Malüm bi kaçgündür sorun yaşıyorum ya idrar kasık ağrısı vs.Cumartesi akşamı arkadaşımın nşanı vardı ona hazırlandım ben tam dışarı çıkıcam b tuvalete gideyim dedim bi baktım çamaşırımda leke var kan lekesi kaynar sular döküldü kafamdan eyvah bebğim geliyo diye neyse biz o vaziyette düğün kıyafetiyle sırf zaman geçmeyelim diye çıktık evden ben doktorumu arıyorum cevap alamıyorum sinirlerim iyice bozuldu benim akşam olmuş bu saatte nasıl kadın doğumcu bulcam diye hemen Fath Medikal Parka gittik hemen bebeğe baktlar suyuna kalp atışlarına falan nlar normal dedi.Ama erken doğum olabilr dedi rahimde açılma var mı diye bakmam gerekiyo dedi baktı falan açılma yokmuş çok kötü bşiy eliyle falan baktı canım çok yandı.Sonra idrar tahlili istedi onu verdm 15 dk sonra çıktı zaten sonuç olarak da enfeksiyon kapmışım idrar yollarımada tahriş olmuş oda kanamaya neden olmuş.Bi tane antibyotikle b tane toz verdi biraz iyi geldiler bana rahatladım kasık ağrım falan gtti..Kızlar kendinze çok dikkat edin üşütmeyin sakın.Ben evi boya bodana yaparken üşüttüğümü düşünüyorum etkisini şimd gösterdi özelliklede ayaklarınıza.Eskiden kolay kolay hasta olmayan artık çok daha kolaylıkla hasta olabiliyorum gerçekten büyükler doğru diyolar hamilelilkte çabuk üşütürsün diye öpüyorum sizler
çok kıymetli bir bilgi fundacım paylatığın için çok teşekkür ederimKızlar; Aklınızda olsun: Bu hafta emzirme haftası olduğu için LANSİNOH ürünleri JOKER mağazalarında %50 indirimli satılıyor... Ben doktorumu aradım göğüs ucu çatlakları için kremini al dedi... Normal fiyatı 37.99 tl Yarı fıyatına satılıyr işte... ben bir de göğüs pedlerinden aldım...
ne kadar güzel birşey değil mi esraslm kızlar:)
bizde dün babamızla gidip kozmetiklerimizi tamamladık.bu arada e bebektede indirim var 31 ekime kadar emzirme haftasından dolayıda birçok emzirme ürünü indirimde.süt sağma makines,n, aldım ameda lactalin 319tl di 239 tl ye inmiş. lansinohlarda indirimliydi ama jokerdeki kadar değil.bende jokerden aldım:) yarın aşımızı olucaz sonra annanemiz gelicek ütülerimizi yapıcaz.ayy yıkayıp astım 2 gün boyunca kızımın eşyalarını odaya gidip gidip elime alıp sevdim.içim bi hoş oldu.bi baktım akşam eşimde almış eline minnacık çorapları öpüyo:)) ben çok endişeli bir yapıya sahibim çok pinpirikliyim cuma günü anne bebek çantası almaya gittim bebek az hareket ediyo giib geldi.dönüşte kendimi sağlık ocağına attım.kalp atışlarını dinledim.normaldi.sonra eve geldim uzandım bebekte kendine geldi alaha şükür.eşimde bana diyoki biraz rahatla bu eşyalara baktıkça mutlu olman gerek ama bende diyorumkş baktıkça endişeleniyorum ya kötü bişi olursa diye. çarşamba günkü randevumuzu iple çekiyorum. birde kızlar bişi sorcam ben biraz ayakta kaliim veya yürüyeyim alttan vaginama iğne batırıyolarmış gibi hissediyorum. yatınca olmuyor. arada oluyor.sizdede oluyomu?
benim dr.bna normal doğurtalım seni demiştiya bakalım bu kes ne dicek. bence bebek hala dönmedi.hareketleri aşağıda hala. bende epizyotomiden korkuyorum ve benim bildiğim kadarıyla özellikle ilk doğumlarda mutlaka epizyo kesisi yapılmalı ki ilerde rahim sarkması,idrar kaçırma gibi sorunlar önlenebilsin. hatta 2 tip kesi var biri dümdüz makata kadar.diğeri 45 derede sağ veya sola 3-4cm.genellikle bu uygulanıyor. sonuç olarak içte 1-2, dışta 4-5 dikiş oluyor. bakımı sezeryana göre daha zor. mesela papatya özlü oturma banyosu çok iyi geliyomuş. ve fönle dikişleri kurutmak. sezeryanda da dkişleri banyodan sonra fönle kurutun diolar. ben kendimi bi türlü normal doğuma hazırlayamıyorum. kısmet bakalım belki bebek dönmez mecbur sezeryan oluruz. yada sezeran isteyen arkadaşım gibi kontrole gittiğimde açıklık var diyip 4-5 saatte normal doğrurum:) kısmet neyse.
günaydın güzel anne ezgi ve güzel kızzzz derinnnnngüsel anneler ve en tatlı yeğenlerrrr nasılsınızzz:1hug:
ooooooooooooooo akşama romantik dakikalar siz bekliyor galibaGünaydın fıstıklar.. Bugün çok güzel bir gün.. Akşam eve gittiğimde kızım ben ve babası yalnız olacağız.. Kaynanam ve sevgili oğlu şu saatlerde balıkesir otobüsüne binmek üzereler.. :teytey::teytey::teytey:
artık doğuma gelirler herhalde.. zaten doğum sonrası neler olucak çooook merak ediyorum.. allah yardımcımız olsun ( kaynanası yanında olacaklar)
Oh mervecim iyi yapmışsın.. Kurtlarını dökmüşsün ne güzel.. Bişiy olmaz benim kızıma oda annesi eğlendi diye mutlu olmuştur zaten.. çok bilmesin o teyzeler..
sor cnmmerhabalar bısey sormak ıstıyorum sızlere
herkese merhaba kızlar :)
gizemlicim çok saol canım halay için çok beğendik :))
benim sizlere sorularım olacak.kaç senedir tedavilerle ilgilenmekten hamilelik hakkında pek bir bilgi edinemedim.
gebelik haftası son adet tarihine göre hesaplanıyo dimi.yani benim sat:29 ağustos ben şimdi 5+1 mi oluyorum?
bide doktorum bana ilk randevuyu 13 ekime verdi.yani 10 gün sonraya.kese ve kalp atışı ne zaman görülüyo?
bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim :)
Kızlar nerdesinizzzzzzzzzzzzzzz