• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Veee evet bizim bugün randevumuz vardı. Doktorumuz çok yoğundu, 2 saat beklemek zorunda kaldık. Sabah 2 tane doğuma girmesi gerekmiş, bütün randevuları sarkmıştı. Neyse Kaan beklemekten sıkıldı ve tüm kontrol boyunca fosur fosur uyudu. Bir tek resim alamadık, yüzünü elleriyle sakladığı ve sırtı dönük yattığı için bize hiçbir yerini göstermedi. Pipisi dahil kaydirigubbakcemile3
Doktorumuz biraz salladı, sarstı, ben öksürdüm falan ama bizimki hiiç tınmadı. Herşey yolunda, keyfi yerinde keratanın. Yalnız daha dönmemiş. Kafa sağda yukarıda, gerisi çapraz duruyor karnımda.
1990 gr olmuş, artık 2kg diyebiliriz. Bacakları, omuzları, kilosu herşey haftasıyla uyumlu veya az ileride. Ancak kafası 2 hafta önde gidiyor. Bu duruma canımız sıkıldı. Böyle giderse 38. haftada 40 haftalık boyutta olacak ve benim normal doğum ümitlerim suya düşecek. Büyüme durursa ne ala.
2 seçenek var önümde ya 37. haftada kanala girmiş olursa suni sancı ile normal doğum (bu da Kaan bayram öncesi doğar ve akrep burcu olur demek), ya da 39. haftada zorunlu sezaryen. Yoksa yırtılma olmadan, epizyotomi yapılmadan doğurmam neredeyse imkansız.
Bir sonraki randevumuz 23 Ekim'de. O zaman karar vereceğiz gibi gözüküyor :(((

Unutmadan kontrol öncesi NST'ye bağlandım. Kalp atışlarını ve rahimde kasılma varsa diye. Normalde 32. hafta nst için erken ama bizim doktor çok pimpirikli malum, bir bakalım dedi. Kaan'ın kalp atışları maşallah çok güçlü ve düzenliydi. Sanırsınız bir sürü at dört nala koşturuyor. Keyifle dinledik :)) Kasılma da yok, erken doğum riski şimdilik gözükmüyor.

Nagehan canım sordum senin durumu ama ben çok net anlatamamış olabilirm. Beyin sıvısının limitte olmasının yarttığı riskler beyin dokusunun normal olan miktarına bağlıymış, raporları görmesi gerekirmiş. Yoksa bir yorum yapması doğru olmazmış.

Yani çok genel konuşabildi. Sen daha detaylı gönderebilirsen ben de ona mail atar daha açıklayıcı bilgiler alabilrim belki. İstersen bana özelden yazabilirsin...

biz geldiiik gizemli teyzee :))
listeye bizi de ekler misin ??
evoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

hamilesinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn demekkkkkkkkkkkkkkkkk:teytey::teytey::teytey:

Günaydın kızlar dün acildeydk biz.Zor bi geceydi bizim içn.Ben bir kaç gündür hafif kasık ağrım ve drar şikayetim vardı ha bire yapıyodum yani sizlere sorduğumda normal dediğinizde endişelenmedm hç ondan sonra.Ama dün akşam bebeğimn bi kaç saat kıpırdamaması o kadar yediğim şeylerden sonra hareketlenmesinden sonra ben başladım ağlamaya kesin bişy oldu diye eşim hemen apar topar götürdü tabi bize de en yakın kadın doğum doktoru şişlide var dediler o kadar zaman da kaybedemezdim neyse hemen sarıyerde devlet hastanessinde nts ye girdim allaha şükür bişiy yokmuş ama çok korktum bide o kadar çok uyuz oldum ki yok ben niye telaş yapıyomuşum bunlar normalmiş falan flanlar sanane gerizekalı ben neler çektim o çocuğu yapana kadar sanki dert oldu devlet hastanesi ya hepsi aynı
aman ne anlasın o salaklar ya bende merdivenlerden yuvarlandığım da kadın bana diyor ki her hamile bir kere düşer ben düşmedim yuvarlandım yalnız arada fark var farkında mısınız dedim.neyse ki sende ve bebişte birşey yokmuş gözün aydın

kizlar merhaba sizler prosgesteron fitil ya da jelini kacinci haftaya kadar kullandiniz? doktorum 12.haftaya kadar dedi ama bazi arkadaslara 13,14 haftaya kadar dendigini hatirliyorum, hatirlayan herkes bir cvp yazarsa cok sevinirim bebisleriniz ve sizleri opuyorum.
cnm ben 8 hafta progestan ondan sonrada haftada bir olmak üzere proluton dye bir iğne oldum tüm bu iğne fitil teranesi 12 . haftam dolunca bitti

pelin teyzecim çok teşekkür ederz hediyemizi aldık ve çok beğendik bu bzim ilk hediyemiz olduğu için bzzim için çok önemli biliyomusun seni ve Kaanı çok öpüyoruz bu aradaopuyorumnanaktan
aaaaaaaaaaaa ne kadar güzel çekilişimizin ilk hediyesi gelmiş demek aralma ya ciciş topiğine resim eklesen bizde görelim

Veee evet bizim bugün randevumuz vardı. Doktorumuz çok yoğundu, 2 saat beklemek zorunda kaldık. Sabah 2 tane doğuma girmesi gerekmiş, bütün randevuları sarkmıştı. Neyse Kaan beklemekten sıkıldı ve tüm kontrol boyunca fosur fosur uyudu. Bir tek resim alamadık, yüzünü elleriyle sakladığı ve sırtı dönük yattığı için bize hiçbir yerini göstermedi. Pipisi dahil kaydirigubbakcemile3
Doktorumuz biraz salladı, sarstı, ben öksürdüm falan ama bizimki hiiç tınmadı. Herşey yolunda, keyfi yerinde keratanın. Yalnız daha dönmemiş. Kafa sağda yukarıda, gerisi çapraz duruyor karnımda.
1990 gr olmuş, artık 2kg diyebiliriz. Bacakları, omuzları, kilosu herşey haftasıyla uyumlu veya az ileride. Ancak kafası 2 hafta önde gidiyor. Bu duruma canımız sıkıldı. Böyle giderse 38. haftada 40 haftalık boyutta olacak ve benim normal doğum ümitlerim suya düşecek. Büyüme durursa ne ala.
2 seçenek var önümde ya 37. haftada kanala girmiş olursa suni sancı ile normal doğum (bu da Kaan bayram öncesi doğar ve akrep burcu olur demek), ya da 39. haftada zorunlu sezaryen. Yoksa yırtılma olmadan, epizyotomi yapılmadan doğurmam neredeyse imkansız.

Unutmadan kontrol öncesi NST'ye bağlandım. Kalp atışlarını ve rahimde kasılma varsa diye. Normalde 32. hafta nst için erken ama bizim doktor çok pimpirikli malum, bir bakalım dedi. Kaan'ın kalp atışları maşallah çok güçlü ve düzenliydi. Sanırsınız bir sürü at dört nala koşturuyor. Keyifle dinledik :)) Kasılma da yok, erken doğum riski şimdilik gözükmüyor.

oyyyyyyyyy tontimmmmmmmmmmm maaşallah annesi 2 kg olmuş miniğin yahuu alah nazardan saklasın
pelincim canını sıkma tatlık sen belki kaancığın minik kafası daha fazla büyümez bundan sonra bu konuda daha önce olduğu gibi kontrollü ol ve sezaryen konusunada adapte olmaya çalış
yeterki kaan için ii olsun doktorun onun ve senin için en ii olanı bulacaktır

ben seni çok ii anlıyorum o kadar tartıp planlamıştın şimdi ya olmazsa demek bile üzücü ama sakın suni sancı falan filan diye diretme olur mu oda çok meaşakkatli bir durum
benim annem beni doğururken 6 saat çekmiş ve sonra sonuç epizyo olmuş

hem dur bakalım dediğim gibi belki minik kaanın kafacığı minik kalır

kizlar merhaba sizler prosgesteron fitil ya da jelini kacinci haftaya kadar kullandiniz? doktorum 12.haftaya kadar dedi ama bazi arkadaslara 13,14 haftaya kadar dendigini hatirliyorum, hatirlayan herkes bir cvp yazarsa cok sevinirim bebisleriniz ve sizleri opuyorum.

ben 16. haftama kadar kullandım Özlem.. Hatta progesteron haftalık iğnelerimi 19. haftaya kadar kullandım

Aralmacım geçmiş olsun canım.... Hiiiç umursama milleti, sen yine hassas ol... Anlamazlar seni çünkü:)

PELİN; Kaan a maşallah canımmm..

öptüm hepinizi..

kizlar cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.anladigim kadariyla en azindan fazladan kullanmanin yani 12 haftadan fazla zarari yok. ben de nedense azaltarak da olsa kullansam mi die icimden geciriyorum doktoruma ayrintili soracagim.

bir de arkadaslar ikili testi yapan uzman rahim boyunu olctu 4;5 cm cikti. biliyorum kotu degil (henuz doktorumla gorusemedim) ama 12+2de daha uzun olmasi gerekmez mi benim haftalarimda aranizda olcturen var mi? cok soru sordum kusura bakmayin ama tecrubelerinize cok guveniyorum:)

pelly doktoruna sordunmu cnm benim konuyu

kaymaklicim gonlunu ferah tut Allah'in izniyle bebegin nur topu gb cok saglikli gelicek kolarina :nazar:
canim ben de fransadayim ve bence bu tarz konularda olmasi gerektiginden cok daha fazla pimpirikliler burda.sana kotu bir sey yok diyorlarsa yoktur canim yani en fazla bu konuda cok konusmayan birine denk gelmissindir baska birine daha git olmadi yoksa boyle bir konuda rahat olmalari aciklama yapmamalari gb bir konu soz konusu bile olamaz. hangi ulkede olursa olsun. eltimin bebeginde ufak bir sorun gorunmustu, o da fransada kadina yapmadiklari test kalmadi surekli bunaltici sekilde kontrol altinda tutuldu ve sorun icin oysaki basit bir sey demislerdi ona ragmen. bebisi de turp gb dogud ve Masallah iki yasini bitirdi. diyecegim o ki zaten her ulkede bu konuda hassaslardir ustune ustluk burda abartiyorlar bile bence. ben dun ikili testte 30 dakika ultrasonda kaldim onlarca resim var, ense kalinligi olctuler. en yuksek deger bile cok dusuk olmasina ragmen bunu yaptilar.

Son düzenleme:
Özlem'cim benim rahim boyum hiç ölçülmedi. Kaldı ki benim rahmim hamile kalmadan önce normalden küçüktü. Şimdi maşallah kocaman oldu, çok güzel genişledi. Önemli olan bebeğin suyu iyi olsun.. ne az ne çok...

Slm kızlar dün akşamı yine olaylı atlattım ben Malüm bi kaçgündür sorun yaşıyorum ya idrar kasık ağrısı vs.Cumartesi akşamı arkadaşımın nşanı vardı ona hazırlandım ben tam dışarı çıkıcam b tuvalete gideyim dedim bi baktım çamaşırımda leke var kan lekesi kaynar sular döküldü kafamdan eyvah bebğim geliyo diye neyse biz o vaziyette düğün kıyafetiyle sırf zaman geçmeyelim diye çıktık evden ben doktorumu arıyorum cevap alamıyorum sinirlerim iyice bozuldu benim akşam olmuş bu saatte nasıl kadın doğumcu bulcam diye hemen Fath Medikal Parka gittik hemen bebeğe baktlar suyuna kalp atışlarına falan nlar normal dedi.Ama erken doğum olabilr dedi rahimde açılma var mı diye bakmam gerekiyo dedi baktı falan açılma yokmuş çok kötü bşiy eliyle falan baktı canım çok yandı.Sonra idrar tahlili istedi onu verdm 15 dk sonra çıktı zaten sonuç olarak da enfeksiyon kapmışım idrar yollarımada tahriş olmuş oda kanamaya neden olmuş.Bi tane antibyotikle b tane toz verdi biraz iyi geldiler bana rahatladım kasık ağrım falan gtti..Kızlar kendinze çok dikkat edin üşütmeyin sakın.Ben evi boya bodana yaparken üşüttüğümü düşünüyorum etkisini şimd gösterdi özelliklede ayaklarınıza.Eskiden kolay kolay hasta olmayan artık çok daha kolaylıkla hasta olabiliyorum gerçekten büyükler doğru diyolar hamilelilkte çabuk üşütürsün diye öpüyorum sizler

Slm kızlar dün akşamı yine olaylı atlattım ben Malüm bi kaçgündür sorun yaşıyorum ya idrar kasık ağrısı vs.Cumartesi akşamı arkadaşımın nşanı vardı ona hazırlandım ben tam dışarı çıkıcam b tuvalete gideyim dedim bi baktım çamaşırımda leke var kan lekesi kaynar sular döküldü kafamdan eyvah bebğim geliyo diye neyse biz o vaziyette düğün kıyafetiyle sırf zaman geçmeyelim diye çıktık evden ben doktorumu arıyorum cevap alamıyorum sinirlerim iyice bozuldu benim akşam olmuş bu saatte nasıl kadın doğumcu bulcam diye hemen Fath Medikal Parka gittik hemen bebeğe baktlar suyuna kalp atışlarına falan nlar normal dedi.Ama erken doğum olabilr dedi rahimde açılma var mı diye bakmam gerekiyo dedi baktı falan açılma yokmuş çok kötü bşiy eliyle falan baktı canım çok yandı.Sonra idrar tahlili istedi onu verdm 15 dk sonra çıktı zaten sonuç olarak da enfeksiyon kapmışım idrar yollarımada tahriş olmuş oda kanamaya neden olmuş.Bi tane antibyotikle b tane toz verdi biraz iyi geldiler bana rahatladım kasık ağrım falan gtti..Kızlar kendinze çok dikkat edin üşütmeyin sakın.Ben evi boya bodana yaparken üşüttüğümü düşünüyorum etkisini şimd gösterdi özelliklede ayaklarınıza.Eskiden kolay kolay hasta olmayan artık çok daha kolaylıkla hasta olabiliyorum gerçekten büyükler doğru diyolar hamilelilkte çabuk üşütürsün diye öpüyorum sizler
ARALMA cım çok dikkat et kendine... İdrar yolu enfeksiyonu önemli hamilelikte.. Gerçi doktorlar da söylemiştir sana.. Çok geçmiş olsun... Kızına da kendine de iyi bak...

Kızlar; Aklınızda olsun: Bu hafta emzirme haftası olduğu için LANSİNOH ürünleri JOKER mağazalarında %50 indirimli satılıyor... Ben doktorumu aradım göğüs ucu çatlakları için kremini al dedi... Normal fiyatı 37.99 tl Yarı fıyatına satılıyr işte... ben bir de göğüs pedlerinden aldım...

Tühh ben geçen hafta aldım kremimi ve pedleri.. Tabi 1 tüp yetmez belki 2.'yi de şimidden alırım. iyi ki söyledin Funda'cım..

Özlem'cim benim rahim boyum hiç ölçülmedi. Kaldı ki benim rahmim hamile kalmadan önce normalden küçüktü. Şimdi maşallah kocaman oldu, çok güzel genişledi. Önemli olan bebeğin suyu iyi olsun.. ne az ne çok...

canim cok sagol kocaman Masallah. :nazar:
rahim boyu degil de canim rahim agzi uzunlugu bu ve cok cok onemli doktorun kesin bakmistir ultrasonla olcuyorlar anlamiyorsun bile olculdugunu ama doktorlar genelde soylemiyor muhtemelen benimki de bakti soylemedi. sorun gormeyince soylemiyorlar tatlim.
aralmacim cok gecmis olsun insanin basindan kaynar sular dokulur anlayana kadar neler cektin o anlarda kimbilir, cok gecmis olsun.

Son düzenleme:
Site bakima girdi bir ara yeni duzeldi..

Arkadaslar yukaridaki link premature annelerin dogum izninin yasayla uzatilmasi icin yapilan calismaya destek icin. Eger tiklayip yorum birakirsaniz sesimizi daha cok duyurmus oluruz. Aslinda mesaji yazdiktan sonra cekindim acikcasi belki premature bebek gormek istemeyebilirsiniz diye. Sistem o sirada bakima girdi ve simdide edit yapmama musade etmiyor. Eger sizleri uzduysem kusura bakmayin. Cok kotu durumda olan yasam destege falan bagli olan bir bebek degil. Premature annelerinin folderlarindaki resimler gibi. Benim de icim buruldu ama resimden ziyade bebeklerin annelerinin izin durumlarindan.. Biz de her gun burda izin meselelerine degindigimiz ve erken dogumun herkesin basina gelebilecek bir olay olmasi nediniyle sizlerle paylasmak istedim..

Bize ii uykular size guzel gunler...
patly'cim iyi ki de yolladın linki..
elimden geldiğince de dağıtmaya çalışacağım..
,
özlem ben 16. haftaya kadar kullandım yalnızca crinone jel kullandım..

pelin'cim maşallah Kaan'a:):)en sağlıklı en istediğin şekilde gelecek sana merak etme..

Kızlar; Aklınızda olsun: Bu hafta emzirme haftası olduğu için LANSİNOH ürünleri JOKER mağazalarında %50 indirimli satılıyor... Ben doktorumu aradım göğüs ucu çatlakları için kremini al dedi... Normal fiyatı 37.99 tl Yarı fıyatına satılıyr işte... ben bir de göğüs pedlerinden aldım...

ben aldımmmm:):)

ARALMA geçmiş olsun canım..bir an önce iyileşmen dileğiyle..

slm kızlar:)
bizde dün babamızla gidip kozmetiklerimizi tamamladık.bu arada e bebektede indirim var 31 ekime kadar emzirme haftasından dolayıda birçok emzirme ürünü indirimde.süt sağma makines,n, aldım ameda lactalin 319tl di 239 tl ye inmiş. lansinohlarda indirimliydi ama jokerdeki kadar değil.bende jokerden aldım:) yarın aşımızı olucaz sonra annanemiz gelicek ütülerimizi yapıcaz.ayy yıkayıp astım 2 gün boyunca kızımın eşyalarını odaya gidip gidip elime alıp sevdim.içim bi hoş oldu.bi baktım akşam eşimde almış eline minnacık çorapları öpüyo:)) ben çok endişeli bir yapıya sahibim çok pinpirikliyim cuma günü anne bebek çantası almaya gittim bebek az hareket ediyo giib geldi.dönüşte kendimi sağlık ocağına attım.kalp atışlarını dinledim.normaldi.sonra eve geldim uzandım bebekte kendine geldi alaha şükür.eşimde bana diyoki biraz rahatla bu eşyalara baktıkça mutlu olman gerek ama bende diyorumkş baktıkça endişeleniyorum ya kötü bişi olursa diye. çarşamba günkü randevumuzu iple çekiyorum. birde kızlar bişi sorcam ben biraz ayakta kaliim veya yürüyeyim alttan vaginama iğne batırıyolarmış gibi hissediyorum. yatınca olmuyor. arada oluyor.sizdede oluyomu?
benim dr.bna normal doğurtalım seni demiştiya bakalım bu kes ne dicek. bence bebek hala dönmedi.hareketleri aşağıda hala. bende epizyotomiden korkuyorum ve benim bildiğim kadarıyla özellikle ilk doğumlarda mutlaka epizyo kesisi yapılmalı ki ilerde rahim sarkması,idrar kaçırma gibi sorunlar önlenebilsin. hatta 2 tip kesi var biri dümdüz makata kadar.diğeri 45 derede sağ veya sola 3-4cm.genellikle bu uygulanıyor. sonuç olarak içte 1-2, dışta 4-5 dikiş oluyor. bakımı sezeryana göre daha zor. mesela papatya özlü oturma banyosu çok iyi geliyomuş. ve fönle dikişleri kurutmak. sezeryanda da dkişleri banyodan sonra fönle kurutun diolar. ben kendimi bi türlü normal doğuma hazırlayamıyorum. kısmet bakalım belki bebek dönmez mecbur sezeryan oluruz. yada sezeran isteyen arkadaşım gibi kontrole gittiğimde açıklık var diyip 4-5 saatte normal doğrurum:) kısmet neyse.

Son düzenleme:
arkadaslar 3 aydır osman bey' gıdıorum.3 kez asılama denedık olmadı.simdi tup bebek yoluna gıdıcez ama benım bu konuda korkularım var.yumurta toplama donemınde ve mikroenjeksiyon doneminde acı hissediyormusunuz.anestezimi uygulanıyor yada sedasyon (uyku hali) bilen arkadas varsa lutfen benıde bılgılendırsın...ona gore karar werıcem.tecrubelerınızı beklıyorum.

arkadaslar 3 aydır osman bey' gıdıorum.3 kez asılama denedık olmadı.simdi tup bebek yoluna gıdıcez ama benım bu konuda korkularım var.yumurta toplama donemınde ve mikroenjeksiyon doneminde acı hissediyormusunuz.anestezimi uygulanıyor yada sedasyon (uyku hali) bilen arkadas varsa lutfen benıde bılgılendırsın...ona gore karar werıcem.tecrubelerınızı beklıyorum.

cnm öncelikle bol şans diliyorum tedavinde.pozitif düşün ve hep umutlu ol.
yumurta geliştirici iğne vurulacaksındır göbekten çok ince uçlu insülin iğnesi gibi ilaçlar biraz yakabiliyor ama dayanılmayacak gibi değil sinek ısırığı gibi. yumurta toplama genel anestezi altında oluyor çok kısa sürüyor.anestezi dozuda çok fazla olmadığından uyanma sonraı zorluk yaşamıyorsun. adet ağrısı gibi sancın oluyor belki 2-3 damla lekelenmen olabilir. mikroenjeksiyon demek spermin yumurta hücresinde ejekte edilmesi demek oluyor seninle bir alakası yok.laboraturda embryolog yapıyor.ve sonra sana döllenme ile ilgili bilgi veriliyor. genelde 3.gün yada embriyo gelişimi iyi ise 5.gün transfer yapılıyor onda uyanıksın ve idrara sıkışık olman gerekiyor. benden tavsiye sabah evde idrarını yapmadan git ve bol su iç hazır olduğunda işlemi yapıyorlar. vajinal yoldan ince bir çubukla rahimine döllenmiş embriyon bırakılıyor.ultrasonda aynı anda bakılarak yapıldığından sende rahatça görebiliyorsun müstakbel bebişinin rahimine bırakılışını. kendini strese sokma idrara sıkışık olmandan dolayı sorun yaşamıyorsun ben yaşamadım.ve hemen sonrasında odana götürülünce sürgüye idrarını yapabiliyorsun.transfer sonrası 3-4 saat hastanede yatıp sonra eve gönderiliyorsun.evdede ben 5-6 gün wc ve yemek dışında genelde yattım ayağımın altına yastık koyup sırt üstü uyudum. hergün böğürtlen çayı iç sallama poşet olabilir.ve 7 gün boyunca bir dilim ananas ye ortasıyla beraber. transfer sonrası 3 gün banyo yapmıyorsun. ilaçlarını düzenli kullanman önemli. ve unutmaki her tüp bebek tedavisi kişiye özel oluyor. herkes farklı ilaçlar kullanıyor,iğnelerin dozları ve günleri farklı oluyor.dr.una güven ve olumlu düşün.

birde sorun galiba eşinden kaynaklanıyor. anlamadığım ona göre karar vericem demen. zorlu bir süreç hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak ama aşılama gibi yöntemlerde sonuç alınamadıysa mikroenjeksiyon önerildiyse seçme şansı yoktur bence.eğer anne olmak isteniyorsa her yola gözün kara çıkılmalıdır. bak biz bu forumda ve bundan önce şu ayda tüp bebek deneyecekler gibi forumlarda neler paylaştık halada daha bir sürü arkadaş paylaşıyor. maalesef kolay olmuyor.ama herşey geçiyor.

Son düzenleme:
Back