ya bende ikisini de beğendim.. çift isim olabilir.. ama illa tekse bende ELİZ diyorum..rutin canım
bakalım özledik şımarığı artık geceleri uyutmuor ne tarafıma yatsam o tarafı tekmeliyor:):)
merve bende bu isim konusunda tam kararımı vermiştim ki yine kafam karıştı biz de referandum yapıoruz eşimle şimdi size de soruyorum kızlar fikirleriniz benim için çok değerli..
DERİN mi? ELİZ mi?
ikisininde kökü türkçe
elizin anlamı nur yüzlü demekmiş bir de el izi:):),
ezgiiye yakın die çok hoşuma gittii ama derine de çok alıştık
help pleaseeeeeeeeeeeeeeeohaoldumsmileohaoldumsmile
hadi bakalım maşallah.. sonuş gayet iyi çıkmış...Kızlar selaaam;
Merve bana meraksız anne demiş çizelgede :)))) Meraksız değilim((( Sadece mecalim yok...
Ama öğrendim şeker yüklememin sonucunu..
0. dakika 90, 60. dakika 135 arkadaşlar... Yani çok iyi.. Bunu atlattım bakalım hayırlısıyla:)))
Merveciiim, hadi hayırlı olsun çatlağın:)) eheheheheheh zeytin yağı sürün... ben de bi tane bile yok şu ana kadar:)
Hepinizi öptüüüm:)
sen bizim çatlaklarımızla dalga geçersin he.. geç geç... gülme komşuna gelir başına demişler... alacağın olsun senin..
Kızlar, ev tipi ana kucağı almayı düşünüyor musunuz?
Ben biraz kararsız kaldım. Bebek bütün gün yatmayacak sonuçta ve 2. aydan itibaren bir ana kucağına bağlı olarak önünde oyuncaklarıyla yarı oturur pozisyonda etrafıyla iletişim halinde olması gerek.
Misafirliğe gittiğinde veya anne mutfakta iş yaparken de bebek rahatlıkla taşınıp yakında tutlabiliyor.
Bu ana kucakları titreşimli, müzikli, sallanır şekilde ekstra kolaylıklar da sunuyor.
Şimdi bebeğimizi anne sütü ile emzireceğimizi düşünürsek 6. aya kadar sorun yok. hatta ek gıdalara başladığımızda bebeği yine aynı ana kucağına oturtup besleyebilriiz. Ama bebek için bir mama sandalyesi almanın da zamanı gelmiş olacak.
Eğer sütümüz gelmez, bebek emmez veya süt yetmezse o zaman 4. aydan ek gıdalara başlanıyor. mama sandalyesi mi ana kucağımı ikilemi tekrar ...
Ev tipi ana kucağı için Chicco ve FisherPrice modellerine baktım. 99 TL'den başlıyor 179 TL'ye kadar gidiyor. McLaren gibi 250 TL ve üstü olanlar da var.
Mama sandalyeleri de 180 TL'den başlıyor.
(Bunlar hep e-bebek fiyatları. Haşim İşcan'dan daha ucuza da bulunuailir herhalde)
Chicco'nun Polly Magic diye bir modeli var. Önce ana kucağı olarak kullanılıyor. Müzik veya titreşim özelliği yok. Oyuncak barı var. Sırtı ayarlanabiliyor, aşağı yukarı ayarı var vs.. 6. aydan itibaren önüne tepsi takılıp mam sandalyesi oluyor. 12. aydan itibaren de masada çocuk sandalyesi gibi kullanılabiliyor. Kılıfı plastik, katlanıyor. Yalnız tekerlekleri yok. 36 aya kadar kullanılabilirmiş.
Bunun fiyatı da 349 TL...
Karar veremedim bir türlü...
off pelin şimdi bi ana kucağı kalmıştı he aklımı kurcalamayan.. aşkolsun yanii.... zaten herşeyi düşün düşün yakında deli bi anne olucam...