Bir yaşında bezli bebeğe bakılan yerler var, ama Merve'nin dediği gibi biraz pahalı, fakat düşününce senin evde çocuk için yapacağın pek çok masrafı onlar senin adına yapıyor oluyorlar. Araştırıp bulmak lazım, neyse ki daha o aşamaya çok var.
Kamera konusunu biz de düşünüyoruz. Benim eşimin işinin bir parçası onların kurulumu ve işletilmesi. Ben de uygun fiyatla malzeme satışı yapan yerler biliyorum işim gereği. İlk başta kendimiz için başında olmadığımız zamanlarda kullanmak üzere odasına kuracağız. Sonra bakıcı durumunda kamera sayısı çoğaltılabilir.
Ya ben hissediyorum, çocuğun eğitimi terbiyesi söz konusu olunca çok feci bir gelin olacağım. Bize çok feci tartışmalar görünüyor. Eşimi acilen eğitmem lazım. "Bu zamana kadar anneni engellemek konusunda bana hiç yardımcı olmadın ama bundan sonra olman gerekecek, çünkü ben artık "neyse, tamam" demeyeceğim, benden duyacağına senden duymalı bazı şeyleri" diye tembihlemem lazım ki konular açılmadan kapanabilsin. Çünkü kayınvalidemde oğlunu hakem tutma alışkanlığı var, bana "sen konuşuyorsun ama son sözü benim oğlum söyleyecek nasılsa" havası çalmaya çalışıyor. Hiçbir zaman da son sözü oğlu söylemiyor ama kadın bunun farkında değil, suyuna gidip göstermiyoruz ona. Ama artık görmesi lazım çünkü çocuğumun bakımı ve terbiyesi konusunda eteğimin boyu ya da tatil planlarım üzerinde yorum yaptığı zamanki kadar anlayışlı olmayacağım.