• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

bilgem sen görümcen konusunda çok duyarlı davranmışsın, iyi de yapmışsın..
bende bilmiş görümceleri hiç sevmem.. allahtan benim yok.. 2 ad kaynım var.. onlarda melek gibi zaten..

bsp canım kocaman olmuş prensesin.. 700gr ay ne güzel ya.. bakalım benim meleğim ne kadar büyümüş...

pany canım benim nasılsın..

Mothercare'in yeni cicileri de çok güzel ama tabi pahalı. Kasım'ı bekleyeceğim, o zamana kesin indirime girer.
C&A'de güzel ve ucuz şeyler var ama özellikle body alırken dikkat edin, bazılarının kumaşı çok sert ve esnemiyor. Elinle çektiğinde genişlemesi, boyun kısmının yumuşak olması önemli. Dikkatli seçmek lazım.

amma dedikodu yapmışsın dün ya.. ne kaynana kalmış ne görümce.. bizde geçen eşimlen atıştık.. sinir krizine soktu beni.. benim eşim balıkesirli.. ailesi hala orda yaşıyo.. neymiş efendim bebek olunca annesi bize yerleşcekmiş bakıcakmış bebeğe.. ya kadın gelmiş 60 yaşına... ayağında kemik erimesi var.. tv izlerken uyuyup kalıyor, top patlatsan duymuyor.. ben nasıl güvenip çocuğu ona bırakırım diyorum.. e tanımadığım bi insana nasıl bırakcakmışım.. tamam bende istemiyorum bırakmak, ama yoldan çevirdiğim birini eve sokmucam ki.. araştırcaz etcez herhalde.. hem annesine kadar büyük ablam bende bakarım diyor.. bilmiyorum yanii.. bizde de baya bi yaygara olucak gibi..

Bir de o hikaye var tabii, kim bakacak mevzusu... Bence sen kayınpederi öne sür, adamcağız ne yapsın, buraya gelse sıkılır filan şeklinde. Sıkıştığımızda dönemsel olarak çağırırız ama tam zamanlı ve sürekli insanların düzenini bozmayalım filan gibi...

Benim annem 65 yaşında, oldukça dinç fakat babam daha yaşlı ve biraz da son zamanlarda geçirdiği hastalıklardan dolayı huysuzlaştı, başkasının evinde duramıyor, duracak olsa da o evi kendi evi düzenine getirmek istiyor filan. İstanbul'da çok fazla duramıyor o yüzden. Ben de babamı annemsiz bırakmak istemiyorum. İlk birkaç ay annem destek için yanımda olur, sonra evlerine dönerler, sonra ben artık ne zaman çalışmaya başlarsam o zaman bir bakıcı bulurum, yine ilk zamanlarda annem bakıcıyla oturur, denetler, dikkat ettiğim ne varsa öğretir filan. Ya da bir yaşına kadar ben bakabilirsem bir yaşından sonra doğrudan doğruya kreşe veririz diyorum. Kayınvalidenin bakabilecek durumu yok, ancak sıkıştığımda geçici sürelerle çağırabilirim, zaten pek istemiyorum, sabırlı bir insan değil, bunalıveriyor hemen, bence çocuk emanet edilmez yani.

amma dedikodu yapmışsın dün ya.. ne kaynana kalmış ne görümce.. bizde geçen eşimlen atıştık.. sinir krizine soktu beni.. benim eşim balıkesirli.. ailesi hala orda yaşıyo.. neymiş efendim bebek olunca annesi bize yerleşcekmiş bakıcakmış bebeğe.. ya kadın gelmiş 60 yaşına... ayağında kemik erimesi var.. tv izlerken uyuyup kalıyor, top patlatsan duymuyor.. ben nasıl güvenip çocuğu ona bırakırım diyorum.. e tanımadığım bi insana nasıl bırakcakmışım.. tamam bende istemiyorum bırakmak, ama yoldan çevirdiğim birini eve sokmucam ki.. araştırcaz etcez herhalde.. hem annesine kadar büyük ablam bende bakarım diyor.. bilmiyorum yanii.. bizde de baya bi yaygara olucak gibi..

ayyy sevgi yaaa
buda tam dedikoduluk bir konu yani
dediğin gibi güvenilmez
hem sen bide bebeğe ve kayınvaldene bakmak zorunda kalıcan
en mantıklısı eğer oluyorsa ablanın bakması

çalışmak lazım walla evde otururak bunlara ii bir gelecek hazırlamamız zor yani

Mothercare'in yeni cicileri de çok güzel ama tabi pahalı. Kasım'ı bekleyeceğim, o zamana kesin indirime girer.
C&A'de güzel ve ucuz şeyler var ama özellikle body alırken dikkat edin, bazılarının kumaşı çok sert ve esnemiyor. Elinle çektiğinde genişlemesi, boyun kısmının yumuşak olması önemli. Dikkatli seçmek lazım.
ay evet ona bende dikkatediyorum ben genelde ordan aksesuar aldım zaten
şapka atkı eldiven çorap elbise tulum vs..
daha doğrusu anneannesi aldı
bide zaradan ayakkabı aldık patik gibi ortopedik ama ne tatlı allahım
kuzenimde 012 den kot almış ay bi damla bebeğe kot giydirilirmi ki

ya bizim tickerlara nolmuşşş..
mortlamışşşşşlarrrr delikafaduldendelikafadulden
Bir de o hikaye var tabii, kim bakacak mevzusu... Bence sen kayınpederi öne sür, adamcağız ne yapsın, buraya gelse sıkılır filan şeklinde. Sıkıştığımızda dönemsel olarak çağırırız ama tam zamanlı ve sürekli insanların düzenini bozmayalım filan gibi...

Benim annem 65 yaşında, oldukça dinç fakat babam daha yaşlı ve biraz da son zamanlarda geçirdiği hastalıklardan dolayı huysuzlaştı, başkasının evinde duramıyor, duracak olsa da o evi kendi evi düzenine getirmek istiyor filan. İstanbul'da çok fazla duramıyor o yüzden. Ben de babamı annemsiz bırakmak istemiyorum. İlk birkaç ay annem destek için yanımda olur, sonra evlerine dönerler, sonra ben artık ne zaman çalışmaya başlarsam o zaman bir bakıcı bulurum, yine ilk zamanlarda annem bakıcıyla oturur, denetler, dikkat ettiğim ne varsa öğretir filan. Ya da bir yaşına kadar ben bakabilirsem bir yaşından sonra doğrudan doğruya kreşe veririz diyorum. Kayınvalidenin bakabilecek durumu yok, ancak sıkıştığımda geçici sürelerle çağırabilirim, zaten pek istemiyorum, sabırlı bir insan değil, bunalıveriyor hemen, bence çocuk emanet edilmez yani.

ay bilge eksik kalsın boşver
benimkiler karışmaz allahtan ben nasıl istiyorsam öle yetiştiriler
ama görümcem çok yaşıyor bu durumu
benim kayınvaldem çok güzel bakıyor çocuklara eğitimlerine oyunlarına falan dikkat ediyor
görümcem bi gönderiyor kayınvaldesine anaaaa çocuklar başlamış tuaf tuaf konuşmaya
yok tuvaletini yapmak yerine ....tım demeye falan kız deli oluyor
bide bnm görümcem çocuk gelişimi mezunu bu konuda bi ton kursa gidip sertifika almış donanımlı biri ama kendi çocuğuyla baş edemiyor böle olunca
bi hafta babaneye gönderiyorum elle salataya dalıyorlar reçele ekmek banıyorlar falan diyor
aman sakın sıkışsanda başkası baksın
çocuklar herşeyi hemen kapıo

ya ablam diyorki ben gelip sizin evinizde bakarım diyor.. yemeğini de yaparım, evini toplarım diyor.. ama işte bizim ev şehir dışında biraz... yani ablamın evine yarım saat uzaklıkta.. ay bimiyorum ya.. geriyor bu mevzular beni bu ara... iki yudum bebeği yabancıya teslim etmek istemiyorum.. ama rahatımda kaçsın, düzenim bozulsun istemiyorum.. bakalım artık.. o zamanlar ne getircek bize gelirken..

ya ablam diyorki ben gelip sizin evinizde bakarım diyor.. yemeğini de yaparım, evini toplarım diyor.. ama işte bizim ev şehir dışında biraz... yani ablamın evine yarım saat uzaklıkta.. ay bimiyorum ya.. geriyor bu mevzular beni bu ara... iki yudum bebeği yabancıya teslim etmek istemiyorum.. ama rahatımda kaçsın, düzenim bozulsun istemiyorum.. bakalım artık.. o zamanlar ne getircek bize gelirken..

ya yada ne olur biliyomusun
sen bi uygun fiyata bakıcı bulursun
ablan bir süre yanında kalır görür gözlemler
baktı oluyor bırakırsın mecburen
el kadar bebekte devamlı git gel olmaz
kan uykusundan al yarım saat yol git
e hergün ablanda gelemez belki
garanti biri olmalı

ya bilgem 1 yaşında kreşe alıyorlar mı?

o tam kreş gibi değilde
prof yerler oluyor bildiğim kadarıyla
yani yeni doğan bakımı için özel yerler
hatta bildiğim kadarıyla kamera ile bağlantı yapılyıor 24 saat seyret
takip et
hergün çocuğun ne yaptı ne yedi ne içti
tuvaleti oyunu uykusu herşeyi aileye rağor ediliyor
ve bildiğim kadarıyladan çok pahalı
ama dediğim gibi tam prof yerler

kızlar wallahi şimdi eşime sordum bakıcı tutucaksanız
2 odaya kamera ve kameranın 300 dolarmış ama herşeyiyle

e bide bunun kartının uyumlu olduğu bi blg lazımmış kişinin kendi blg si uyuyorsa sorun yokmuş

taktırıcaksın evine mis gibi seyrediceksin milleti

eşim böle şeyleri yapmıyor ama fiyatlarını bilir

neti statik ıp yaptığın zamanda bütün gün seyret dedi

Ezgiii senin avatar resmindeki hamile göbeğinde göbek deliğinin yukarısında da çizgi var. Bende de belirdi o çizgi. Altta zaten vardı artık tamamen aşağıdan yukarıya..
Sizde de oldu mu kızlar?

pelin benim göbek deliğimin altında oluştu o çizgi ama henüz üst kısım da oluşmadı..acaba altta oluşup üstte olmaması gibi bi durum söz konusu mu yoksa zamanla üsttede çıkacak mı hiç bilmiorum:(:(
ama çok hoşuma gidior bide artık yukarıdan göremiorum aşşağıdaki çizgiyi ayna karşısına geçip seyrediorum:):)

pelin benim göbek deliğimin altında oluştu o çizgi ama henüz üst kısım da oluşmadı..acaba altta oluşup üstte olmaması gibi bi durum söz konusu mu yoksa zamanla üsttede çıkacak mı hiç bilmiorum:(:(
ama çok hoşuma gidior bide artık yukarıdan göremiorum aşşağıdaki çizgiyi ayna karşısına geçip seyrediorum:):)

ay bende sezaryen dikişime bakıyorum
artık sadece aynadan görebiliyorum

hele abdest alıken ayaklarımı lavaboya kaldırıcam göbüş sıkışıyor
o sebepten ayak kısmımı artık küvette yıkicam sanırım

Back