• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

kızlar gebelik takibinizi tüp bebek merkezinizde mi yaptıracaksınız? Okuyup anladığım kadarıyla yeni tüp bebek yönetmeliği tüp bebek merkezlerine tedavi ettikleri hastalarının gebelik takiplerini yürütmeyi şart koşuyorlardı. Ben ilk birkaç kontrolümü tüp bebek yaptırdığım merkezde yaptırmayı ama sonra daha yakın ve daha sakin bir yerde gebelik takibine devam etmeyi düşünüyordum. Bu durumda yaptıramayacak mıyım?

valla cnm benim yasanın bu kısmıyla ilgili herhangi bir fikrim yok ama sanmıorum örneğin benim merkezim izmirdeydi ben aydındayım sürekli oraya gidip gelmem zor özellikle doğum zamanı, ayrıca ben istesemde benim merkezimde gebelik takibi yapılmıor doktorum yetişemem ozaman tüp bebek hastalarına dedi çünkü 2 doktorlardı biri ayrılmış tek beşına kalmış kadın mecbur burdan yada bi doktor edinicem kendime..ama kalp atışını duyuncaya kadar oraya gitmeye devam..

Benim doktorum Amerikan hastanesine bağlı ama kadrolu değil. Muayenehanesi hastanenin yanında. Ben opu ve transfer dışında hastaneye gitmedim. Bana böyle bir zorunluluktan bahsetmediler.

Gizemli,

nasil merak ettirdin kendini.. hadi gozun aydin;-)) Dis icin gecmis olsun diyorum. Araba devrildikten sonra yol gosteren cok olurmus benimkide o misal olacak ama transferden once dislerini kontrol ettirmemis miydin? Hamilelikte disler cok etkileniyor diye hamilelige hazirlikta yapilmasi gereken en onemli olaylardan biri bu. Bizim bu yazilarimizi okuyan hanims adayi bayanlar dikkat etsinler.. Bir de hamilelik surecinde dis fircalamak kadar floss yapmakta cok onemli. Lutfen her yemekten sonra mutlaka floss yapmayi unutmayin..

bsp,
simdide seni merak ediyoruz;-)) ben ucuz diyorum senin bebislere;-))) hadi hayirli haberler ver;-))

Sevgiler herkese

bu eve ultrason işi çok ii hakikaten:)
hayatım da hiç bu kadar istememiştim kadın doğumcu bi kankam abim ablam olsaydı keşke:)
siz herşeyi gördünüs ben daha yarın ancakk keseyi görüces kalp atışı kimbilir ne zamanaaa:(:(

gelbebek nasılsın?
sen ne zaman bebişini görmeye gideceksin bakalım?
o büyük günün ne zaman canım:emir_bebek:

arkadaşlar lekelenmesi olan var mı? Benim 4. hafta üç gün üst üste iki parmak yeri ancak kirletecek kadar kahverengi lekelenmem oldu, sonrasında doktor muayenem vardı, doktorum herşeyin normal olduğunu söyledi, hatta bebeğin kalp atışlarını da gördük. Sonra geçen hafta da iki gün üst üste oldu. bir gün ara verdikten sonra tekrar son iki gündür progestan kapsülle birlikte yine kahverengi birşeyler geldi. Böyle koyu renkli olunca eski kanamalar şimdi geliyor demekmiş. Araştırdım hamile kadınların %30 unda görülürmüş. Bunların da yarısı düşükle sonuçlanırmış. Yani sadece matematiksel olarak düşünürsek şu anda düşük yapıyor olma ihtimalim %50. En azından şimdilik önemli bir sorun olmadığını tahmin ediyorum, böyle kanamalarım varken iki farklı doktora göründüm, kese etrafında kanama alanı yok dediler. Yani kanayan başka bir yerlermiş. Ama çok korkuyorum. Bu sabah rüyamda kesenin elime geldiğini gördüm. İşimdeki yoğunluk nedeniyle bu günlerde izin de alamıyorum. Öğlene doğru yakında bir merkez var oraya gidip ultrasona gireceğim. Dua edin kızlar.

slm cnm benimde transferden sonra 8. 9. günler lekelenmem oldu doktor coraspini bıraktırdı geçti birdahada gelmedi allaha şükür dün kese görmeye gittim kese göründü ama gerizekalı doktor bana kanaman var heran kanamayla düşük yapabilirsin dedi ama ultrasona bakan doktor başka kadın doğumcu başka rapora göre konuşuyo sonra soluğu başka bi doktorda aldım allaha şükür kanama deilmiş yumurtaları büyütürken bazıları sonradan gelişiyormuş ve çatladığı zamanda orda sıvı görünüyormuş yine yatman gerekiyor dedi ama hiç olmazsa çok korkutmadı diğeri gibi açıkladı herşeyi ilaç vermek için istanbuldaki tüp bebek doktorumu aradı ultrasonda gördüklerini anlattı allah razı olsun çok bekledim sıra ama değdi kafam rahatladı 30 nisan kalp atışı için randevu verdi doktordan doktora çok var ben çok çektim doktorlardan bizim gebeliklerimizi her doktor değerlendiremiyor herhalde yada ne kadar kırılgan olduğumuzu bilmiyorlar

gelbebek nasılsın?
sen ne zaman bebişini görmeye gideceksin bakalım?
o büyük günün ne zaman canım:emir_bebek:

iyiyim tatlım sen nasılsın
napıor ikizler biri ba biri kaymak çok hoş olmuş bayldım:)
yarın gidicem canım bi aksilik olmazsa heyecanlıyım ama kalp atışını duyamayıp tekrar beklicem içinde şimdiden sabırsızım:(:(

slm cnm benimde transferden sonra 8. 9. günler lekelenmem oldu doktor coraspini bıraktırdı geçti birdahada gelmedi allaha şükür dün kese görmeye gittim kese göründü ama gerizekalı doktor bana kanaman var heran kanamayla düşük yapabilirsin dedi ama ultrasona bakan doktor başka kadın doğumcu başka rapora göre konuşuyo sonra soluğu başka bi doktorda aldım allaha şükür kanama deilmiş yumurtaları büyütürken bazıları sonradan gelişiyormuş ve çatladığı zamanda orda sıvı görünüyormuş yine yatman gerekiyor dedi ama hiç olmazsa çok korkutmadı diğeri gibi açıkladı herşeyi ilaç vermek için istanbuldaki tüp bebek doktorumu aradı ultrasonda gördüklerini anlattı allah razı olsun çok bekledim sıra ama değdi kafam rahatladı 30 nisan kalp atışı için randevu verdi doktordan doktora çok var ben çok çektim doktorlardan bizim gebeliklerimizi her doktor değerlendiremiyor herhalde yada ne kadar kırılgan olduğumuzu bilmiyorlar

prettycik boşver sen o zevzek doktoru çok bilior onlar son doktorun ne kadar güzel ilgilenmiş bak boşver diğeri..
birde sakıncası yoksa bu son gittiğin doktorun yada hastanenin ismini verebilirmisin acaba ben hala endime doktor edinemedim de ya bazen sinir olurum böyle küçük bi şehirde yaşadığım için..mecburum izmire gidip gelicem ama orda da hiç bi doktoru tanımıorum kendi tedavi merkezimden başka onlarda bebek takibi yapmıorlarrr:(

ege sağlık hastanesi cnm şevki kılıçaslan 41 senelik doktor çok memnun kaldım ben sadece çok bekleniyor sıra ama ultrason dahil herşeye kendi bakıyor her hastasıyla detaylı ilgileniyor herşeyi anlatıyor sgk var o çok güzel bana hatta heyet raporu verecek yat yatabildiğin kadar dedi
ben 1 de gittim oraya 2 kere ultrasonda baktı sonra yarım saat anlattı 5.buçukta çıktım çok bekleniyor işte bi o sorun transferimiz aynıydı kalp atışı için 30 nisan dedi benim randevum 4 te gelirsen tanışırız inşallah sende memnun kalırsın

ege sağlık hastanesi cnm şevki kılıçaslan 41 senelik doktor çok memnun kaldım ben sadece çok bekleniyor sıra ama ultrason dahil herşeye kendi bakıyor her hastasıyla detaylı ilgileniyor herşeyi anlatıyor sgk var o çok güzel bana hatta heyet raporu verecek yat yatabildiğin kadar dedi
ben 1 de gittim oraya 2 kere ultrasonda baktı sonra yarım saat anlattı 5.buçukta çıktım çok bekleniyor işte bi o sorun transferimiz aynıydı kalp atışı için 30 nisan dedi benim randevum 4 te gelirsen tanışırız inşallah sende memnun kalırsın

canım benim çoook teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim kalp atışına kadar tedavi merkezinde devam edilecekmiş kalp atışından sonra kendi seçtiğim dotora gidebilicem bu sebepten 30 nisan olamasada tanışmamız belki bi sonraki randevu da tanışırız tekrar teşekkürler..öpüldün ii gecelerrrr

Gizemli,

nasil merak ettirdin kendini.. hadi gozun aydin;-)) Dis icin gecmis olsun diyorum. Araba devrildikten sonra yol gosteren cok olurmus benimkide o misal olacak ama transferden once dislerini kontrol ettirmemis miydin? Hamilelikte disler cok etkileniyor diye hamilelige hazirlikta yapilmasi gereken en onemli olaylardan biri bu. Bizim bu yazilarimizi okuyan hanims adayi bayanlar dikkat etsinler.. Bir de hamilelik surecinde dis fircalamak kadar floss yapmakta cok onemli. Lutfen her yemekten sonra mutlaka floss yapmayi unutmayin..

bsp,
simdide seni merak ediyoruz;-)) ben ucuz diyorum senin bebislere;-))) hadi hayirli haberler ver;-))

Sevgiler herkese
walla canım belki haklısın ama ben o diş ipini denen şeyi hiç yapamıyorum dişlerime baktırdım tabi ama bende diş fobisi olduğu için dişçiye gittiğimde dişim artık kanal bile yapılmayıp direk çekilecek duruma gelmiş oluyor.o yüzden bu konuda çok hatalıyım sabah akşam detaylı fırçalarım ama bizde diş çürümesi ırsi bizim çürüklere tıpta beyaz çürük diyorlar diş içten çürümeye başlıyor dışarı vurduğunda artık iş işten geçmiş oluyor ve o zamana kadar ağrı yapmadığı için sen birşey anlamıyorsun belirli aralıklarla diş röntgeni çektirmen gerek dedi doktorum ama nerdeeeee ahh ahh hep benim ihmalkarlığım

bu arada sen nasılsın fıstık akşamları giremedim iki gecedir konuşamadık
ya bu doktorlar kesinlikle deli ya öyle bile olsa insan tedavi srecinden geçen bir hasataya küt diye söylermi insan onun stresinden düşürür walla çocuğu allah korusun neyseki öyle birşey değiliş canım senin adına çok sevindim....ayrıca kalp atışı duyma günümüz aynı hadi bakalım hayırlısı

günaydın dünyanın en güzel annelerii nasılsınız bakalım bugün kaynatmışsınız yine akşam bu akşam bende giricem

arkadaşlar beim 17 nisan test günümdü. çok şükür bhcg 163 çıktı.iki gün sonra ki değerimde 346 çıktı.şimdi keseyi görmek için gün sayıyoruz.hep bi bekleyiş içerisinde olmak çok zormuş gerçekten.şimdi acaba bebeğim sağlıklımı keseyi görebilicekmiyiz, kalp atışalarını duyabilecekmiyiz endişesi içerisindeyiz.çok şükür buraya kadar çok güzel geldik.inşallah bundan sonrada herşey yolunda gider.

arkadaşlar beim 17 nisan test günümdü. çok şükür bhcg 163 çıktı.iki gün sonra ki değerimde 346 çıktı.şimdi keseyi görmek için gün sayıyoruz.hep bi bekleyiş içerisinde olmak çok zormuş gerçekten.şimdi acaba bebeğim sağlıklımı keseyi görebilicekmiyiz, kalp atışalarını duyabilecekmiyiz endişesi içerisindeyiz.çok şükür buraya kadar çok güzel geldik.inşallah bundan sonrada herşey yolunda gider.

canım hoşgeldin aramıza tedavinin olumlu geçmesine çok sevindim

senden bana
son adet tarihi
yaşın kilon
transfer tarihini
beklenen doğum tarihini
yazarsan senide listemize ekliim

ArkadaŞlar bıŞey sorucam benım hala Çok can acıtıcı kasık agrılarım var dÜn baya fazlaydı sonra kesıldı buĞÜn tekrar baŞladı sızdede Öyle oluyormu

ArkadaŞlar bİŞey sorucam benİm hala Çok can acıtıcı kasık agrılarım var dÜn baya fazlaydı sonra kesİldİ buĞÜn tekrar baŞladı sİzdede Öyle oluyormu

canım hem rahmin genişliyor hemde dün ben ugye gittim ya içimde bi sürü yumurta vardı hemde kocaman tedavi zamanında çok minik kalanlar yeni büyümüş onlar çatlayıp yok olurkende ağrı olurmuş belki seninde öledir bide ayağını üşütmeyeceksin sıkı giyineceksin ve yürüyüş yapıp gaz çıkarmaya çalışıcaksın çünkü bi kısmı gaz sancısı

günaydın kızlar ben geldiiiim ...dün doktordan sonra fırsatım olmadı size haber vermeye şimdiii öncelikle bebiş göründüüüüü hatta kalbinin atışını bile gördüm bebek siyah bir karartı halindeydi ama böyle bebek görüntüsü vardı ve içinde beyaz bişey yanıp yanıp sönüyodu meğer kalbiymiş doktora kalbini duyabilirmiyiz dedim çok erken ama deneyelim dedi çok derinden pıt pıtlarınıda duydum maaşallah ayyy çok ilginç bişey ya içinde atan başka bir kalp sonra doktor incelemeye devam etti ve 2.yi arıyorum dedi sonra bayağı bir uğraştıktan sonra Allah Allah dedi çok ilginç sanki 2.kesede var dedi ama bebeğin hemen bitişiğinde tam algılayamadım ama 2. keseyi gördü bebeği göremedi 10 gün sonra tam belli olur dedi 29 nisanda yine gidicez bakalım hayırlısı

kasık ağrısı bendede oluyor canım.ama sürekli değil.bir anda sancı giriyor kasıklarıma 30 sn falan kalıyor sonra gidiyor. gün içerisinde böyle 5-6 defa oluyor.
bsp çok sevindim tatlım.kalp atışlarını bile duymuşsun.çok sevindim senin için.

arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum.kullandığımız crinone jeli kadın doğum doktoruna yazdırsak devlet karşılıyormu?

günaydın kızlar ben geldiiiim ...dün doktordan sonra fırsatım olmadı size haber vermeye şimdiii öncelikle bebiş göründüüüüü hatta kalbinin atışını bile gördüm bebek siyah bir karartı halindeydi ama böyle bebek görüntüsü vardı ve içinde beyaz bişey yanıp yanıp sönüyodu meğer kalbiymiş doktora kalbini duyabilirmiyiz dedim çok erken ama deneyelim dedi çok derinden pıt pıtlarınıda duydum maaşallah ayyy çok ilginç bişey ya içinde atan başka bir kalp sonra doktor incelemeye devam etti ve 2.yi arıyorum dedi sonra bayağı bir uğraştıktan sonra Allah Allah dedi çok ilginç sanki 2.kesede var dedi ama bebeğin hemen bitişiğinde tam algılayamadım ama 2. keseyi gördü bebeği göremedi 10 gün sonra tam belli olur dedi 29 nisanda yine gidicez bakalım hayırlısı

oley demek minik pıtpıt ları gösterdimaaşallah canım gözün aydın he bide demek ki ikiz olma ihtimali var he yaşasın bakalım neler olucak:teytey::teytey::teytey::nazar:

Back