• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

demek BİDİCÜK:):)süpermişşşşş
ben de hiççççççççççç hamileymişim gibi bi duygu yok henüz belkide hiç belirti olmadığı için..çoğu zaman unutup tehlikeli hareketler bile yapıorum sonradan aklıma geliorrr belki kalp atışından sonra..

ya kalp atışını duyunca da tam olmicak içimizde hissetmeye başlayınca olucak bene tam anlamıyla bide karnımız falanda büyümedi ya

kızlar ben bir konuyu danışmak istiyorum size şimdi ben iş yerimdeyim ya tam modemin yanında otuyruyorum ve bilmiyorum biliyomusun modemden gelen radyasyon geri dönüşen değil vücutta diek kalan radyasyon sizede modem yakın mı bide lap tobumu getiriyorum işe oda kablosuz bağlanıyorum bide ordan radyasyon alıyorum ben bunu bir araştırıcam ama sizede danışayım dedim

bende az önce aynısını düşündüm gizemli ben de tm güüüün laptop ın önünde hatta bazen kucağıma falan alıorum ama yastık koyuyorum altına:)tehlikeli bencede aslında

Hamilelikte röntgen zararlı mıdır?
Radyoaktif ışınlar olan X-ışınları ya da yaygın adı ile röntgen ışınları ve bunlar kullanılarak çekilen filmler ile tomografi gibi yöntemler vücut içinde yaşanan patolojilerin saptanmasında son derece yararlı bilgiler veren tanı teknikleridir. Tıbbın hemen her alanında zaman zaman röntgen filmlerine gerek duyulur.

İyonize edici radyoaktif ışınların kullanıldığı bu tekniklerin hamile bir kadın üzerinde kullanılması doğal olarak olayın içinde yer alan her kişide endişe oluşturur.

Tüm tanı ve tedavi yöntemlerinde olduğu gibi röntgen filmlerinin de potansiyel yarar ve zararları mevcuttur. Bu hem hamile olan hem de olmayan kişiler için geçerlidir.

İyonize radyasyon hızlı bölünen ve çoğalan hücreler üzerinde daha fazla tahrip edici etkiye sahip olduğu için gelişmekte olan fetus üzerinde de zararlı etkileri olabilir. Ancak bu etkilerin doz ve süreye bağlı olduğu unutulmamalıdır.

Yapılan araştırmalarda fetusa zararlı olabilecek radyasyon dozunun 5 rad olduğu, fetusun bu miktarın altında radyasyona maruz kalması durumuda ise zarar görme olasılığının son derece uzak olduğu ortaya konmuştur. 5 rad hiçbir radyoloji tekniği ile ulaşılamayacak oldukça yüksek bir dozdur.

Amerikan Aile Hekimliği Akademisi gebelik sırasında çekilen rontgen filmlerini güvenli olarak sınıflamaktadır. Bunun en önemli nedeni herhangi bir tanısal rontgen fiminde fetusa ulaşan dozun zarar verebilecek dozdan yüzlerce kez daha az olmasıdır.

Örneğin en sık karşılaştığımız sorulardan biri olan hamilelikte diş röntgeni konusuna baktığımızda ağızda çekilen tam 21 adet film netcesinde bebeğe ulaşan radyasyon dozu anne adayının doğadan güneş ışınları vb. ile 3 günde aldığı dozdan daha azdır. Bu kadar düşük bir dozun bebekte kalıcı hasara neden olması ve ilerki dönemde kansere yol açması yok denecek kadar düşük bir olasılıktır.

Bir başka örnek ise akciğer filmidir. Hamile bir kadın akciğer filmi çektirdiğinde bebeğe ulaşan radyasyon dozu ortalama 0.05 miliraddır ve bebek için riskli olabilecek dozdan yüzlerce kez daha azdır.

Bazı sık kullanılan röntgen filmlerinin bebeğe ulaştırdığı radyasyon dozları şu şekildedir.

İnceleme Doz
Kafa < 50 mrad
Boyun ve ense < 50 mrad
Göğüs < 50 mrad
Mammografi < 50 mrad
Myelography < 500 mrad
Üst gastrointestinal < 500 mrad
Diş 0.02 mrad
IVP 1 rad
Bel 400
Pelvis 400

Görüldüğü gibi uterusa çok yakın bölgeler için çekilen röntgen filmlerinde bile uterusa ulaşan doz zarar verebilecek olan dozun çok daha altındadır.Hamilelikte röntgen ışınları güvenli olarak kabul edilse bile yine de gereksiz yere ışın almamak için film çekilirken karın üzerine kurşun gömlek konulması önerilir.

Hamilelikte röntgen çekilmesi ve radyasyon?
Eğer bir kadın adet gecikmesi olmadan önce ya da birkaç günlük gecikme sırasında röntgen filmi çektirirse bu durum tek başına gebeliği sonlandırmak için yeterli bir neden değildir. Çünkü böyle bir durumda bebeğin etkileme olasılığı yok denecek kadar azdır.

---yani şimdi modemden gelen radyasyon o kadar zararlı değil mi ne demek şimdi bu 5 rd

canım kullan dedi yanlız ben kendi doktoruma gittim kese görmek için benim test günüm 15 nisandı aradım sonuç için 30 nisanda gelin dedi selcan hemşire sonra kendi doktorumu aradım o da gel ben sana keseyi gösteriim dedi..seni kaç gün sonra çağırdılar

bu arada eşim hatırladı sizi ben hatırlamamaıştım o söledi..
sen stres olmiim diye parayı peşin veren hastasın dimi

evet canım biz o çiftiz:))))) bende perşembe gidicem 6. haftam oluyor galiba 27 martta transfer yapılmıştı bana hadi hayırlısı inş keseyi görürüz kalp atışlarını duyarız:Saruboceq::Saruboceq: dua et bana :)))

evet canım biz o çiftiz:))))) bende perşembe gidicem 6. haftam oluyor galiba 27 martta transfer yapılmıştı bana hadi hayırlısı inş keseyi görürüz kalp atışlarını duyarız:Saruboceq::Saruboceq: dua et bana :)))

e hadi hayırlısı o zaman.....dua edicem tabi etmezmiyim herkese ediyorum zaten..kendine dikkat et hayırlı haberlerini vermeyi unutma

bilgisayarın rad ne kadar olduğunu bilmek ger ma 5 rad ın altındadır bence
yai sorun yok derimm
bilgi içinde thanks ettim şekerim gerçekten faydalı ve bugüne kada yanlş bildiğim bi bilgiydi

amiinnn canım bakalım minişler napıyolar:))))ama gerçekten arada giren kasık ağrım olmasa hamile olduğumu unutuyorum valla

evet aynen bende öle biz eşimle daha pek bişey anlamadık sanırım kalbini duyunca anlicaz canım ya inşallah hayırlı olur seninde şurda 1,5 saat kaldı ne zaman çıkıcan evden

evet aynen bende öle biz eşimle daha pek bişey anlamadık sanırım kalbini duyunca anlicaz canım ya inşallah hayırlı olur seninde şurda 1,5 saat kaldı ne zaman çıkıcan evden

işteyim canım eşimi bekliyorum yoldaymış malum taaa Fulya ya gidicez yağmurda var trafik inşallah felç değildirbilmiyorumkismile

kızlaaaar, kendimde Çağla Şikel davranışları gözlemliyorum. Ultrason mu aşeriyorum ne:).... öğle arasında yakındaki bir merkeze gittim, hemen ultrasona girdim. Kanamalar bebekten ve kesesinden gelmiyormuş. Kese gayet sağlıklı görünüyormuş. Öbür makine dolu olduğu için farklı bir makinede ultrason çekti, küçük gibi biraz dedi. Sonra biraz endişelenip diğer makineye aldı, 0,62 cm yani 6,2 mm olmuş, tamam büyümüş dedi. Rahatladım. Gördüğüm kötü rüyalar çok etkilemişti beni.

Valla bana kalsa eve portatif ultrason cihazı alıp her akşam kontrol ederdim herşey yolunda mı diye.
Kalp atışını da duyduk ama bir sonraki randevum taaa 15 Mayıs'ta :(( Zaten ctesi de çok uzun bakamadım. Ağlamaktan ne gördüğümü de anlamadım tam. Tek hatırladığım gri bedeninde titreşen beyaz bir nokta. Oradan sonrasını hatırlamıyorum :))

bu eve ultrason işi çok ii hakikaten:)
hayatım da hiç bu kadar istememiştim kadın doğumcu bi kankam abim ablam olsaydı keşke:)
siz herşeyi gördünüs ben daha yarın ancakk keseyi görüces kalp atışı kimbilir ne zamanaaa:(:(

teyzeleri sizi biraz meraklandırdım ama akşam hastanede dişim tuttu dişçi müdahale etmedi gebelik erken diye doktorlarım yapılsın sakıncası yok dedi ama bizim içimize sinmedi ben bağıra bağıra kıvrana kıvrana dayandım ağrı kesici bile içmedim akşam eve gelince sızmışım merakta bıraktım sizleri kızmayın

bakın meleğimin resmi 4 hafta 4 günlük usg ye sat tam uydu doktor satını 17 mart demiştin ama dolu dolu kanama olduğun adetin ilk günü sayılır dolu dolu ne zaman kanaman oldu dedi bende 18 mart dedim usg de de tam o çıktı allaha şükür şimdi bir sorun yok kızlar

darısı kese görmek isteyenlerin başına şimdilik ikiz mi değilmi bişey diyemiyolar o kalp atışında belli oluucakmış.....

hadı bakalım hayırlı olsun bebişin artık...
bende perşembe gideceğim demekki belli olmuyor şimdiden ikiz olup olmadığı ...
ama olsun onun orada olup olmadığını görmek bile yeter ...Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah...ay ne güzel teyzeleride erkenden gördü bebişimizi :))))
:içelim:

kızlaaaar, kendimde Çağla Şikel davranışları gözlemliyorum. Ultrason mu aşeriyorum ne:).... öğle arasında yakındaki bir merkeze gittim, hemen ultrasona girdim. Kanamalar bebekten ve kesesinden gelmiyormuş. Kese gayet sağlıklı görünüyormuş. Öbür makine dolu olduğu için farklı bir makinede ultrason çekti, küçük gibi biraz dedi. Sonra biraz endişelenip diğer makineye aldı, 0,62 cm yani 6,2 mm olmuş, tamam büyümüş dedi. Rahatladım. Gördüğüm kötü rüyalar çok etkilemişti beni.
ohh ii olmuş rahatlamışsın bebişte ii demek maaşallah diyelim o zaman
Valla bana kalsa eve portatif ultrason cihazı alıp her akşam kontrol ederdim herşey yolunda mı diye.
Kalp atışını da duyduk ama bir sonraki randevum taaa 15 Mayıs'ta :(( Zaten ctesi de çok uzun bakamadım. Ağlamaktan ne gördüğümü de anlamadım tam. Tek hatırladığım gri bedeninde titreşen beyaz bir nokta. Oradan sonrasını hatırlamıyorum :))
ya varya o fikir bende de var keşke öle bişey olsa dimi ne güzel olurdu bütün gün onu seyrederdim walla ben
bu eve ultrason işi çok ii hakikaten:)
hayatım da hiç bu kadar istememiştim kadın doğumcu bi kankam abim ablam olsaydı keşke:)
siz herşeyi gördünüs ben daha yarın ancakk keseyi görüces kalp atışı kimbilir ne zamanaaa:(:(
sende görceksin canımın içi inşallah sende görceksin ve merak bi kat daha artıcak kalbi atıcak mı diye
hadı bakalım hayırlı olsun bebişin artık...
bende perşembe gideceğim demekki belli olmuyor şimdiden ikiz olup olmadığı ...
ama olsun onun orada olup olmadığını görmek bile yeter ...Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah...ay ne güzel teyzeleride erkenden gördü bebişimizi :))))
:içelim:
canım benim ki tek yumurta olduğu için tek kese ya gözükmüyor ama senin ki çift embriyoydu hatırladığım kadarıyla gözükür o zaman

Back