2010 Ankara anneleri

çok zor degilmi emelcim hastalıkla ugraşmak bizde maşallah çağan ishale yakalanmıştı ozamandan beri dr gitmedik bi daha ayşenur kuzuma çok geçmiş olsun allah sağlık sıhhat versin bu arada bu meyve çayını çok merak ettim acil ilk fırsatta yaz tarifini canımm

ohh ne güzel gezmişsiniz dilekle biz jaleyle pasif kaldık valla yakınız ama ualşmamaız çok zor kız bu soğukta ne işin var bartında yazın git hem belki aynı günlerde gideriz amasrada görüşürüz meltemcim

tamam canım haberi var biz sabahtan geliriz bi isteğin varsa söle canım zannedersem kısır yapacaktım ben sende ama pasta börek türü bi isteğinde olursa sakın söylemek için çekinme canım benim

iyi geceler kızlar hepiniz mışıl mışıl uyuyosunuzdur heralde bebişlerinizle çağan 1 haftadır gece 3 ten aşağıya uyumuyo sinir ediyo beni hastada degil bi tarafıda agrımıyo uoyun oynamak istiyo sabaha kadar ama gözündende uyku akıyo altta oturanlarda karı koca çalışıyolar sabahın 7 sinde işe gidiyolar valla çağanın gürültüsü yüzünden kadının suratına bakmaya utanır oldum bu çocuk gerçekten sonuncu olduğu için çektiriyo bana sürekli mızmız huysuz hiçbirşeyden memnun olmayan bi çocuk olacak emelcim şimdi beni salı gününün korkusu sardı eminim rezil edecek beni senin evde uyumuyacak ağlayıp duracak aynı bu bebek gibi bi dakika yerinde durmuyo

2010 annesi olarak bende yarım. geç kalmadım umarım
28nisanda bitanecik oğlumuza kavuştuk
sıbel galıb aadın gule gule buyut
Bu arada yine sarı civciv oldum,bir daha asla kızıla boyatmıcam
kılda yakısmıstı dılek gule gule kullan saclarını
cok özledım abımlerı hemde balık yıyecem hemde onlar bennuyu özlemısler yengem cok özledm dedı
yanı krızdeyız daha gıdebılırsem
ben alıstırmdım bennuda gecenlerde ötle ıstemıstı kalkıp oynamak ınatla uyuttum valla oturamam ben öle gece yarısına kadar bebe avutamam sana allah yardım etsın
gunduz fazla uyutma aksam erken yatar
bennuda mızırdanıyo 6 dan sonra uyutmuyorum oynatıyorum sonrada yatırıyorum sabaha kadar kac kez uyanıyo emıyor gerı uyuyor bende dıgerlerınde görmedım böle bısey demekkı tekne kazıntıları böle oluyorlarmıs

Yok canım açtırırmıyım hiç,yıpranır saçlarım.Bizim dükkanda boyattım,özel boyaları var onlarla yaptı,yoksa zırt pırt renk değiştirmekten kafamda saç kalmazdı

Bende inanmıyorum canım bir tek sevilayda tuttu ama bu çin takvimi

ayy iyi sevindim Ayşenur için bebişler hasta olunca çok üzülüyorum ben çok şükür Rabbime daha 2 kez hastalandı Arda bugüne kadar maaşallah oğluma

Canım inş. bir daha hiç hasta olmazlar.Bu kış doğal olarak bekliyordum hasta olmasını çünkü yerlerde geziniyor her şeyi ağzına alıyor dışardan mikrop geliyor biz dışarı çıkıyoruz derken bünyeye çoktan girmişti virüs zayıf anını kolluyordu sadece.Çok şükür kısa sürede kurtulduk...

2010 annesi olarak bende yarım. geç kalmadım umarım
28nisanda bitanecik oğlumuza kavuştuk

Hoşgeldin canım Rabbim analı babalı büyütsün bebeğini.İsmi ne oğlunun?Dişleri çıktımı?Emekliyormu?

Canım nice 10 yılları böyle sevgiyle saygıyla mutlulukla çoluk çocuk ailece devirirsiniz inş.

HCG sonucu 0.1 ,yani hamile değilim Hafta sonu doktor bulabilirsem muayene olucam inşallah.
Evet Emelcim,kısmet olursa Meltemle beraber gelicez.

Canım strestende gecikmeler oluyor bazen.Doğumdan sonra hormonlar geç toparlanıyor sanırım.Benimde artık hep geç olmaya başladı.Önceden 2-3 gün geri gelirdi şimdi hep ileri gidiyor..
Melteme adresi gönderdim beklerim canım ...

Bu arada yine sarı civciv oldum,bir daha asla kızıla boyatmıcam

Güle güle kullan saçlarını face teki eski fotolarında gördüğüm kadarıyla sarı saç sana yakışıyor...

Canım hayırdır sıkıldınmı uzun saçtan? Sana yakışıyor o tonlar.Salı günü herkes değişik saçlarla gelecek anlaşılan.Sen kestirmişsin,DİLEK boyatmış,sanırım komşum MELTEM de boyatacak dün gideceğim diyordu çünkü.Ben erteledim yoksa geçen hafta boyatmış olacaktım çoktan.1-2 ay daha erteledim yıpranmasın saç diye.

Evet maaşallah uzun yıllar olmuş daha evlendiğin gün dün gibi sanki.Sonsuz ömürlü olsun inş. canım.Yusufda sende çok iyi bir çiftsiniz birbirinizi tamamlıyorsunuz.Bunca zamandır görüşüyoruz ne yusuftan yana ne senden yana bir gün olsun rahatsızlık sıkıntı yaşamadım.Evinize gelen kimseye misafir gibi davranmayıp onlarada misafirmiş yabancılığını çektirmiyorsunuz.Biliyorumki ne zaman evine gelsem dolabını rahatlıkla açıp bir şeyler yiyebileceğim evinin her köşesinde çekinmeden dolaşabileceğim hatta eşyanı kırıp döküp kirletsem bile bir kere gözünün ucuyla bakmayacağın 'boşver önemli değil bir daha alırız' deyip gerçektende söylediğin gibi hiç önemsemeyeceğin bana kendi evimmiş gibi rahat hareket etme özgürlüğünü hissettireceğin çok sevdiğim saydığım ve takdir ettiğim dostumsun.İnsanları rahatlatan güven veren davranışlarınızla ailenizden aldığınız güzel terbiyeler sonucu oturan kişiliğinizle daha çoook uzun yıllar sürdüreceğinize inanıyorum bu evliliği.Rabbim sizi korusun ... İnan bu yazdıklarımın altına eşimde dahil çevrendeki bütün arkadaşların imzasını atar.Hep böyle kalın .....
Bak aklıma gelmişken bir ara senin düğün cd sini kopyalayacağım eşime ve kızıma izleteceğim 11 yıl önceki halimi görmeyi özledim...

Canım küçükken hasta olduğunda derdini anlamak çok daha zor.Şimdi şükürler olsunki ilaç yada bitkisel çaylar verebiliyoruz oyuncaklarla oyalayabiliyoruz.Benden çok kızım için zordu yorgun bir hali vardı.Sürekli kucağımda uyumak ve emmek istiyordu.Hatta zorla memeyi ağzından çekiyordum canım acıyordu artık.Çocuğunu iyi gözlemlersen aslında doktora bile ihtiyaç yok inan.Senin ishal durumun hariç tabii.Zamanla artık hastalık gelmeden hissedip hemen önlem almaya başlayacağız.Bana kalsa doktora götürmezdim fakat eşim pimpirikli boşuna gideceğiz diyorum kızıyor ya bir şey olursa falan diyerek içime kuşku düşürüyor.Haliyle sırf onun içi rahat etsin diye gidiyorum doktora.Ve her gittiğimizdede yolda söyleniyorum bak boşuna hırpalayacağız çocuğu diye.Nitekim o günde öyle oldu doktor fazla önemsemedi zaten sabahın köründe ayakta uyuyordu geçiştirdi gidelim istedi herhalde bir an önce uykuya dalmak için Antibiyotiği değiştirdi o kadar.Onun dışında Rabbimin yardımıyla ilaçlarla müdahalelerimle atlattık.Sadece yorgun şimdi.O da geçer inş. 1-2 güne..

tamam canım haberi var biz sabahtan geliriz bi isteğin varsa söle canım zannedersem kısır yapacaktım ben sende ama pasta börek türü bi isteğinde olursa sakın söylemek için çekinme canım benim

Güzel arkadaşım sağol düşünmen yeter geldiğinde kısır yapman yeterli başka şey istemem sağol canım...

Aman hasta olmasınlarda varsın dağıtsınlar ortalığı yesinler birbirlerini.Salonda şimdi sadece balıklar var onlarıda alıp odaya koyacağım onun dışında tv sehpasının çekmecesine kilit almalıyım hafta sonu yoksa zırt pırt orayı açıp sıkıştırırlar ellerini.Başkada zarar görecek bir şey yok sanırım salonda.Birde şey var balkonun kenarlarına çektiğimiz süngerler ona gidiyor bazen ayşenur söküp ağzına alıyor.Olmazsa koltuğuda oraya doğru iterim görmezler.Yani rahat rahat dolansınlar salonda... Uyutmak için jaleye gösterdiğim oda var yerde bir yorgan serili birde kanepe var yere yatırırız hepsini.

sagol emelcim.tamam bekliyorum.

Bitki meyve çayı tarifim ;

1 adet kök zencefil
1 adet kök zerdeçal
1 adet kök tarçın
1 çimdik çörek otu
4-5 adet karanfil
1 çimdik ıhlamur
1 çimdik rezene (bunu her zaman katmıyorum bazen unuttuğum oluyor)
1 tatlı kaşığı nane

(Önce kökleri 5 dakika kaynatıyoruz ben 500-600 ml arası suya koyarak kaynatıyorum.Kökler kaynadıktan sonra ıhlamur,nane ve diğerlerini ilave ediyoruz.1-2 dakika daha kaynıyor ama ocağın altı kısık olarak)
(Bir ara hatmi çiçeğide kullanmak istiyorum bunların içine.Güzel olur umarım.)

En son evde bulunan meyvelerinizi kabuklarıyla dilimleyerek ilave ediyorsunuz.

Yarım portakal
Yarım limon
yarım elma
yarım armut
yarım mandalina
yarım havuç
yarım greyfurt

Hepsi olmak zorunda değil olan meyvelerinizden koyarsınız.5 dakika kısık ateşte hepsi birden kaynayınca ocaktan alıp biraz ılık duruma gelince süzerek bir sürahiye boşaltıyorum.Duruma göre bal yada pekmezle karıştırıp tatlandırıyorum.Pekmezle tatlandırırsanız kısa sürede içirmeniz gerek tadında değişmeler olabiliyor.Bal şart değil ama kesinlikle şeker kullanmayın henüz yasak 1 yaşından önceki bebeklere.Bal alerjen olduğu için yasak fakat onuda göğsünü yumuşatmak için ve o ekşi tadı kırmak için katıyorum.Siz isterseniz pekmezle yapabilrsiniz...

selam şekerler nasılsınız?

sagol emelcim.tamam bekliyorum.

Sağol canım iyiyz şükürler olsun sen nasılsın?Kayınvaliden nasıl oldu?
Tubişe face ten yazarım birazdan.Sanada gönderirim mesajla.Berabermi gelirsiniz diyeceğim ama sen sabahtan geleceksin eşin bırakacak değilmi?Sabah beraber yaparız kahvaltıyı sevilay,jale,sen ben.Peki Tubişim nasıl gelecek?

iyi valla biraz önce gittim yoktu evde.annesine falan gitti galiba.düşün yani:)))))))) o kadar iyi.sandıgımdan daha cabuk iyi oldu.canım ben büyük ihtimal sabahtan gelmicem eşim eryamandan çıktı bahçelide takılıyor şimdi.eger bırakırsa ne ala.bırakamazsa sözleştik kendim gelicegim.tuba ile konuşurum pek görmüyorum aslında kendisini.olmadı birlikte geliriz onunla daha iyi benim için.

ellerine sağlık canım:) eminim nefis oluyordur.

kızlar zamanda ne çabuk geçiyor.şu çizelgeye bakıyorumda 50 gün kalmış.birde benim bebek bi buçuk hafta ilerden geliyor.40 gün de 40 gün sonra doguracagım inşallah:))))))

Tamam canım tubişle beraberde gelseniz olur bende görmüyorum şu aralar topiğe uğrayamıyor kayınvalidesi nedeniyle sanırım.Gelince sorarız tubişle sen iletişim halinde olursan ayrı ayrı gelme durumunuz olmaz hem yakınsınız sanırım birbirinize.. Eşin için bahçeli daha uzak oluyordur eminim.Bir uçtan diğer uca Allah yardımcısı olsun...

ellerine sağlık canım:) eminim nefis oluyordur.

Evet canım çok faydalı yalnız içindeki meyvelerde asit nedeniyle çocukların her gün içmemesinde yarar var çünkü pişik yapabilir.Ben şu ara her gün veriyorum hastalık geçirdik diye.Tam düzene girince haftada 2 kez falan vereceğim yine.Bende içiyorum bazen hem sütümden geçsin hemde benide korusun hastalıklardan diye.İnş. şu kışı bir hastalıksız atlatsaydık Allahın izniyle.Gerçi ben hep baharda hasta olurum.Herkes iyileşir ben başlarım bu defa

kızlar zamanda ne çabuk geçiyor.şu çizelgeye bakıyorumda 50 gün kalmış.birde benim bebek bi buçuk hafta ilerden geliyor.40 gün de 40 gün sonra doguracagım inşallah:))))))

Canım az kalmış gerçektende Rabbim sağlıcakla kurtulmanızı nasip etsin ikinizinde.İlk bebeğini tam zamanında doğum yaptın değilmi?

Yok canım açtırırmıyım hiç,yıpranır saçlarım.Bizim dükkanda boyattım,özel boyaları var onlarla yaptı,yoksa zırt pırt renk değiştirmekten kafamda saç kalmazdı

canım saçlarını güle güle kullan.sana bişey sorcam emziriyor musun?emziriyorsan neyle boyandı saçların bende boyatmak istiyorum ama 5 ay önce boyattım bitkisel boyayla üzerine norma boyayla gölge yaptılar dipten olmadıgı ıcın. ama simdi güvenemıyorum boyatılabılrı mı acaba?:26:

evet canım eger görürsem buralarda konuşcamda göremedim hiç.birlikte gelsek daha iyi tabi.bahçeli bize daha yakın hatta evime en merkezi yer.alıştık ya.orası daha iyi.ama mesaisi çok fazla akşam 9 da falan geliyor.laf aramızda hiçte gitsin istemiyorum alışmıştım sabah 10 akşam 5. şimdi sıkılıyorum evde.tuba ile eh işte yakın sayılırız.o benden biraz daha ilerde oturuyor sanırım.kısmet olmadı ki onunla görüşmek tek vasıta aslında ama görüşemedim.anşallah sende tüm arkadaslarla görüşcez.evet ahmet hakanı tam gününde dogurdum 40 hafta 2 gün:) bu erken gelcek gibime geliyor ama inşallah olmaz öyle bişey.tam gününde gelsin buda.

Son düzenleme:
amiiiiiiiiiiinn

ayy valla pasif kaldık biz.. yarın sana mı gelsem naapsam

selam şekerler nasılsınız?
iyiyiz canım sen nasılsın bebiş nasıl

Canım nice 10 yılları böyle sevgiyle saygıyla mutlulukla çoluk çocuk ailece devirirsiniz inş.
amiiin canım benim hepimiz öyle olalım inşallah

ayy ne güzel yaa benim de o günlerim gelseydi bi bugün tamm 21 haftalık oldu daha 133 günümüz var yani.... sağlıkla gelsin bebişlerimiz inşallah

vay beee 8 yıl boş boş geçti de 2 yıl içinde 2 çocuk annesi olacağım Allah izin verirse Allah'ım isteyen herkese nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…