2009Nisan Anneleri İftarda Ne Yemeli Bebişlere Sütü Azalmasın Diye?

benim annemle babam geldiğinden beri annemle beraber döktürüyoz iftarda valla bgnü yazıyım patlıcan salata,rus salatası,tavuk çorbası(biz arabaşı çorbası deriz)yoğurtlu mantı,patates köftesi(kendi icadım bi ara tarifini yazarım).sütlaç

misafirim vardı sultancım onlara
maşallah tam geldi valla muhallebili kadayıfı yaptım sağolun herkes çok beyendi
bu gun anneme gidicem yemek falan yok yaşasın

Ay şu kadayıfı ben de yapayım bari,herkes pek bir memnun kaldı,Ama bu tarifin aynısı Mart annelerinde de var,hatta tıpatıp aynısı.

kızlar maşallah seher özellikle sana cnm ben bu yemekleri bebeğim olmasa yapardım ama şimdi yaptığımı hayal bile edemiyorum ela 40 dk dan uzun uyumuyo kalkıyo geçenlerde pasta yaptım hem kreması hem keki 40 dk sürdü ama arada kalktığı için muhallebi topaklanmış 2 dk karıştırmadım diye ya benim bebişde bişii var ya bende sanırım :))

kızlar dün akşam tavuklu silor u yaptım. tadı güzel oldu gerçekten ama hamuru çok yahu.. bursa karacabey de şuna benzer ama ortası boş tabi, kuru mantılar satılır, aynı silor tarifi gibi hazırlanır. onunla daha güzel olur gibi geldi sanki bana.. bir de belki orjinal hamurdan yapılmıs silordan yapılsa belki bu kadar hamuru fazla olmaz..

Eklentiler

• $mnt.jpg
    $mnt.jpg
    51,5 KB · Görüntüleme: 35
Valla ben de ancak buraya bakıp bakıp sonra akşama hiçbirşey yapmayanlardanım,güya deneyeceğim buradaki tarifleri,ama ne zaman?:kedi:

dünkü menümüz:
kaşarlı domates çorbası
etli bezelye(bahçemizin ilk mahsülü bezelyeler)
pilav
çacık
patlıcan-patates-biber kızartması

valla konu başlığı bana göre değil çünkü artık süt müt kalmadı artık bende..
ancak kilo yapar bu yazdıklarım süt değil..
ama...az yiyorum artık kararlıyım..

bu gun ku menu
ovmaç çorbası
egelilerin çığırtma bizim domatesli patlıcanımız(ptlıcanı kızartıp sarımsaklı domatesle ocakta pişirme )
makarna
tatlı şöbiyet
ve canım kısır istedi kısır yapıcam

X