2009 Temmuz Anne adayları burada bulusalim...(ARŞİV)

gunaydın kızlar nasılsınız?
bızım pasada 2400 olmus hersey normal dedı ama asırı hareketlı ayına gore dedı terstı donmus o cok sevındırdı bızı hayırlısıyla normal gelıcek ınsallah..........
oğleden sonra gıdıp nts ve kan sayımı yaptırcam sanırım kanım baya bi düşmüş :KK43:
nefes alırken cok zorlanıyorum

maşallah paşana canım :nazar:
inşallah öğleden sonra da nst ve kan sayımın iyi sonuçlanır ...

Gunaydin guzel annisleer a.s.

hoşgeldinnn kaydirigubbakcemile5

Evet yine ekşına dalmışsın. Geçmiş olsun canım. Tansiyon olayı önemli. Neyse ki idrarda bişey çıkmamış. Eşin yılmakta haklı. Valla 9 aylık zamanı siz 18-24 ay gibi yaşadınız. Neyse çok az kaldı. En asından 32'yi devirdin. Bundan sonrası daha kolay gelir artık.

evet canım ya , ben artık 34e bile razıyım biliyo musun , 36 ise son nokta olacak benim için sanırım ..
hayırlısı ne zamansa o zaman olsun diyeyim , kendimi elli bir zamana şatlamayayım en iyisi yerimseniben

cnm ben sınava girmiycem karıştırdın heralde sınava giren nur 84vereliniortak

ay evet :eek:

günaydın temmuz anneleri..:)

selam starcım..sizede koca b masallah..
..

slm canım hoş geldinn Şeniz

iyi yapıyosun canım , neye kalpten inanırsan ve onu dilledirirsen o olurmuş ya , bence senin kız 38i geçer böyle gidersen sen kaydirigubbakcemile5

İnşallah. Geçsin tüm yıtrık operasyon periyotlarımı ona göre ayarlamaya çalışıyorum. Anladın sen. Az derdim varmış gibi bir de bunu hesaplayıp duruyorum.

sana katılıyoum canım ..
tuhaf geliyor , karnında hareket eden bir canlı var , bebeğin o senin , o dünyaya gelince artık herşey eskisi gibi olmayacak , büyük olasılıkla mükemmel olacak ama hala rüyaymış gibi geliyor ..
kıyafetlerle dahi çkan göbüşünü aynada görsen bile inandırıcı gelmiyor , açıp çıplak göbşüne dokunuyorsun , ı -ıhhh , kendini değişik hissediyorsun o kadar .. bu yazdıklarım belki de uzun yıllar hamile kalmaya inancımın olmadığındadır . e ama doğuma sayılı haftalar kalmışken biraz daha olaya vakıf olmalıyım dyorum , olmuyor .. beki de tadını çıkartacak kadar yürek ferahliğıyla geçmediği için günlerim ve onu hakikaten " karnımda bir emanet " gibi gördüğüm için anlayamıyorum ne ouyor ne bitiyor ...
kısmet , belki anne olunca alıycaz herşeyi :asigim:

Bir arkadaşım 3 aylık kızıyla bana gelmişti. Ay inanamıyorum bu senin kızın gibi gelmiyor demiştim. O da ne desin. Bana da. Galiba doğumdan epey sonra insan alışıyor.

aaaaaaaa ya o anda kasılmam olmazsa hastaneden çıkınca gelirse hohoyt yada hani diyolar ya sancım varmış ben fark etmemişim diyenler var alla alla bakışım değişti şimdi nst denen can sıkıcı makineyedelikafadulden:CüvCüv:

Tabiii. 2 arkadaşım sabah NST'ye girdi bişey yok dediler akşamında doğurdu. Böyle örnekler de var hani.

herkese gunydın
bugun cok rahatsızım pek fazla katılamıcam aranıza iyi sohbetler.....
geçmiş olsun canım.inş önemli bişeyin yoktur :teselli:
herkese günaydın nasılsınız şekerler bugün...
bizim evimiz temizleniyor bugün
hadi kolay gelsin canım a.s.yardımcı olamadım kusura bakma :eek:

Günaydın kıslar İyi haftalar hepinize biz geldik çalışıyoruz bu hafta son cuma izne ayrılıyorum kısmetse
Cumartesi doktordaydık kontrolümüz çok güsel geçti herşey yolunda böyle giderse günümüzü doldurcaz kısmetse doktorum ileriki haftalarda çatı muaynesi yapıcaz dedi ama sanırım 2 hafta sonra felan olur müsaitmi bakmamız lazım dedi
Artık herhafta gidicez kontrole Nstyede her hafta bağlanıcaz 20 dk bağlandık cumartesi günü bebeğin kalp atışlarını ve hareketlerini takip ediyorlar bebek hareket ettikçe elinizdeki düğmeye basıyorsunuz hareketlerin kalp atışlarının hızlanması ile paralel olması lazım dedi doktorum o şekilde çıktı neyseki
Bende sancı çıkmadı gayet iyisin çalışabilirsin dedi o yüzden bu hafta sonuna kadar gelicem kısmetse bizde haberler bu şekilde:emir_bebek:

Kızlar günaydın herkesee. Bizimde cumartesi kontrolümüz vardı. sancım filan çıkmadı ama doktor 2 haftaya kadar alabiliriz artık bebeği dedi şu an 37. haftamdayım. 18-22 haziran tarihleri arasında bigün olacak ama ben 18 istiyorum perşembe gününe geliyo doktorumda hastanede olur 20 olsa cumartesiye geliyo doktor öğlene kadar hastanede sonra yok..Sanırım 18 haziranda doğucak Kuzeyim..
kocabi maşallah size ve bebişlere alkisalkisalkis
hadi hayırlısı bakalım günün çok az kalmış delikafadulden delikafadulden

günaydınnnnnnnnnnn hihoyyyt
sağlıklı , huzurlu ve erkenden doğurmadığımız bir hafta olsun hepimize kaydirigubbakcemile3
aminnnnnnnnnnn yerimseniben
teşekkür ederim kızlarr şimdi öbür doktoru aradımda gelmen gerekiyoo diyee bana bağırdııı ben çıkayımm bariii yoksa bu çocuk eve gelcekkdelikafadulden

kızlar duşumu aldım çıkyorumm eşimi aradım sadece o gelcekk kimseyi telaşlandırmak istemiyorum eğer doktor olumsuz bişey derse o zman haber vercemm herkese bana duaa edindee benim sıpaa erken davranmasınn:Saruboceq:
dualarımız seninle canımmma.s.
inş güzel haberlerle gelirsin :Saruboceq:
ayyy heycan bastı delikafadulden

dün aramadım seni Z raporu vermek için :))))))
yuh diycen biliyorum ama yazıyorum yine de :))
dün akşam üzeri hastanedeydik yine ..
sabahtan bulantım vardı , kahvaltıdan sonra çkarttım hepsini .. bir gün öncesinden de beri bi tuhaf hisediordum kendimi , saf gibi ersem gibi , havada yürüyormuşum gibi bazen ..
ctesi-pazar yaklaşık 1er saat arayla tansiyon ve nabız ölçtük : 14-15 / 7.6 , nabızsa 116 gibiydi hep .. baş ağrısı da eklenince tuz biber oldu . dün bütün gün kırıklık ve halszlik vardı vücudumda bonus olarak bir de ..
bari azıcık moralim yerine gelsin diye dün 32+0 olunca şu gebelik haftamızı takip ettiğmiz siteden 33. gebelik haftasnı açtım , ne göreyim ?? dünkü belirtilere göre ( idrarda protein bulgusu hariç ) preeklampsi olduğumu zannetik ve en azından içimiz rahat etmesi için acle gittik , nabız-tanziyon lçüm vs . ardından idrar tahlili yapıldı , şükür temiz çıktı , protein yokmuş :Saruboceq:
eşim artık diyorki " gebelikte yaşanması muhtemel rahatsızlıkların - olası risk drumlarının çoğunu sektirmeden yaşadık , kalan bir şey varsa netten bulup öğrenelim , önlemimizi ona göre alalım , ne biliiiim yapılacak testler felan varsa yaptıralım da her defasında yüreğimiz azımıza gelmesin böyle " kaydirigubbakcemile3
adamceyiz de yıldı ama en çom da ana üzülüyor böyle durumlarda .. korkuyorm çünkü artık yaa , bazen çok fazla geliyor , isyan etmeye ramak kalıyor , son anda toparlıyorum ...
yani canimu , artık ekşınlar haftada 1-2 den günde 1 e düştü , bizim de böyle geçecek sanırım günlerimiz .. Allah sağlık ve sabır versin diyorum , daha da başka bir şeyy diyemyorum benneyaptımki

ay canım benimmm Rabbim yardımcın olsun..
az kaldı ama sende günleri saymaktan bi hal oldun.inş paşan sağlıklı ve zamanında gelirde sende bu günleri gülerek anarsın canımm:1hug:
kocabi maşallah herşeye rağmen sabrını ve neşeli halini bırakmıyorsun a.s.
böyle olmaya devam et canımmm herşey bebişler içinn yerimseniben

bızım pasada 2400 olmus hersey normal dedı ama asırı hareketlı ayına gore dedı terstı donmus o cok sevındırdı bızı hayırlısıyla normal gelıcek ınsallah..........
oğleden sonra gıdıp nts ve kan sayımı yaptırcam sanırım kanım baya bi düşmüş :KK43:
maşallah kuzucuğuna :emir_bebek::asigim:
güzel haberlerle gelirsn canım inş a.s.

senin eben patronun olacak galiba , zalım adam , her daim sıcak suyu hazır etsin bari :asigim:
anacım sana artık bu haftadan sonra gelme demeyecek mi yaaaaaa kötükedihüso

yok canım daha bişey dediği hala evrak toplatıyo harıl harıl doğurusa iş kalmasın diye ben ümidi kestim artık

bide kızlar benim gögsüm ağrıyo önce kolum sandım sağ kolum ağrıdan kalkmıyodu yeni fak ettim ki gögsümden kaynaklanıyo ağrı resmen yem yeşil olmuş gögsümün damarları kasılıp kalmış kolumu zor oynatıyorum sşzdede böyle bişey varmı bu hafta gögüskremine başladım ondan mı oldu acaba

geçenlerde lohusanlıkla ilgili konuşmalar geçmişti.ibadetler ve diyer mevzular için kanama bitincemi yoksa 40 ı beklemelimi diye karasız kalınmıştı.bende merak ettim ve diyanetin açıklamasını sizinle paylaşmak istedim :1hug:
böylece kimsenn kafasında soru işareti kalmaz umarıma.s.

B) NİFAS(LOĞUSALIK)

Fıkıh dilinde nifas yani loğusalık, doğumdan hemen sonra kadının cinsel organından gelen kan veya bu şekilde kan gelmesinin sebep olduğu hükmî kirlilik (hades) halinin adıdır. Böyle kadına da loğusa (nüfesâ) tabir edilir.

Nifas fizyolojik ve tıbbî bir olay olduğundan nifasının en kısa ve en uzun süresinin belirlenmesi konusunda yine tıp bilim dalının ve uzmanlarının görüşü esastır. Fakihler bu konuda bir süre telaffuz etmekte hayli çekimser davranmışlardır. Ancak doğum yapan kadının ne zaman ibadetleri ifa etmeye başlayabileceğine açıklık getirme maksadıyla nifas kanı için âzami süre koymanın ve bu süreden sonra akan kanın hastalık (istihâze, özür) kanı sayılmasının yararlı olacağını düşünmüşlerdir. Onların bu belirlemesi esasen toplumlarının kültür ve tecrübe birikimlerini yansıtmaktadır. Hanefî ve Hanbelîler nifasın en uzun süresinin 40, Mâlikî ve Şafiîler ise 60 gün olduğu görüşündedir. Bu süreler tamamlanmadan da nifas kanı kesilebilir. O zaman fiilî durum esas alınır ve kanın kesilmesiyle nifas hali dinen sona ermiş sayılır.

Nifas için âzami süre belirlemesi, nifas kanına hastalık kanının eklenmesi halinde önem taşır ve böyle bir belirleme kadının dinî mükellefiyetlerine açıklık getirmeyi sağlar. Bu süreden sonra gelen kan nifas kanı değil hastalık kanı sayılacağından, bu durumdaki kadının boy abdesti alarak nifas halinden çıkması ve özürlü kimselere tanınan ruhsatı ve öngörülen hükmî temizlenme usulünü kullanarak ibadetlerine başlaması gerekir.

Normal doğumla veya el, ayak gibi uzuvları belirmiş olan bir çocuğun düşmesiyle nifas hali meydana gelir. Daha önceki dönemdeki düşükler için nifas hükümleri uygulanmaz. Nifasın âzami süresi içinde fâsılalı olarak görülen temizlik de nifastan sayılır.

Kadınların hayız hali ile ilgili dinî hükümler nifas için de geçerlidir. Nifas halinde kadınlara ibadetler konusunda muafiyet tanınır. Namaz kılamaz, oruç tutamaz, Mushaf'ı eline alamaz, Kur'an okuyamaz, mescide giremez, Kâbe'yi tavaf edemez, cinsel ilişkide bulunamaz. Bu sürede terkettiği namazları kazâ etmez, fakat tutamadığı farz ve vâcip oruçları sonradan kazâ eder. Loğusalık dönemindeki cinsel ilişki dinen haram olduğu gibi kadının beden ve ruh sağlığı açısından da son derece zararlıdır. Hayız hali için söz konusu edilen ruhsatlar nifas için de geçerlidir.

Nifas hali sona eren kadının gusletmesi gerekir. Gusletmedikçe belirtilen ibadetleri eda edemez. Cinsel ilişkinin helâl olabilmesi için nifas kanı kesildikten sonra kadının gusletmesi veya (Hanefîler'e göre) bir namaz vakti kadar sürenin geçmesi gerekir.

cgülistan sağol canım yardımcı olmaya çalışman yeterli benim için..
allaha şükür buldum değilse pis kalacaktık

selam kızlarrr

biz bugün kızımla geç uyandık tembellik yaptık-tatlicadiarzu-

herkes iyidir inşallah şöyle bir geçmişe bakalımmm:içelim:

cgülistan sağol canım yardımcı olmaya çalışman yeterli benim için..
allaha şükür buldum değilse pis kalacaktık

bulmana çok sevindim canım..bulduklarım başka bi yere gitmiyorlar.aslında burada yaptıran çok olunca başkabiyerei düşünmüyorlar..:mymeka:neyse

oh negüzel işin bitnce bide kahveni alıp tertemiz evi seyredecen :nazar:
en çok sevdiğim sey yerimseniben

İnşallah. Geçsin tüm yıtrık operasyon periyotlarımı ona göre ayarlamaya çalışıyorum. Anladın sen. Az derdim varmış gibi bir de bunu hesaplayıp duruyorum.

:roflol: , hakılısnnnn

Bir arkadaşım 3 aylık kızıyla bana gelmişti. Ay inanamıyorum bu senin kızın gibi gelmiyor demiştim. O da ne desin. Bana da. Galiba doğumdan epey sonra insan alışıyor.

hadi yaa .. yalnız lk 3 ay önemliymiş , hatta benim İst.daki dr.a göre ilk hafta .. o ilk anlardan itibaren bir hafta nasıl başlarsa bebekle iletişim hayat boyu öyle devam edermiş .. o bzimle didişecekmiş , kavga edecekmiş , biz de onunla didişisek bir ömür boyu geçimsiz olurmuşuz veletlerlen :))))

Tabiii. 2 arkadaşım sabah NST'ye girdi bişey yok dediler akşamında doğurdu. Böyle örnekler de var hani.

vay canına , en korktuğum şey aslında bu benim :1shok:

Bence sen 37+ larda doğuracaksın. Heh bak buraya yazıyorum demedi deme.

bana mı dedim şekercim , öyleyse inşallah diyeyim :Saruboceq:

ay canım benimmm Rabbim yardımcın olsun..
az kaldı ama sende günleri saymaktan bi hal oldun.inş paşan sağlıklı ve zamanında gelirde sende bu günleri gülerek anarsın canımm:1hug:
kocabi maşallah herşeye rağmen sabrını ve neşeli halini bırakmıyorsun a.s.
böyle olmaya devam et canımmm herşey bebişler içinn yerimseniben

canımm, çok sağol Şeniz
inşallah öyle olacak , düşününce ne tedavileri göz yaşlarını geride bıraktım ve şimdiden flulaşmaya başladı , sanki onca şeyi ben yaşamamışım gibi ...
bu günleri de ince bir tebessümle anabilmeyi çok istiyorum , kucağım da kuzum ve onun mis kokusu :asigim:

selam kızlarrr

selam tatlımmmmmmmm Şeniz
hoşgeldinn
aman ne güzel , geç uyanıp tembellik yapabilenler var aramızda delikafadulden

sagol canım sabah bacaklarıma kramp gırdı yuruyemıyorum esım işten geldı kahvaltımı falan hazırladı tekrar gıttı öglene dogru yıne gelırım dedı beklıyorum ıste
ayy canım yaa geçmiş olsun..eşinn işi yakın galiba ..ne güzel ilgilenebiliyo seninle..
selam kızlarrr

hoş geldin canımm..son tembelliklerimiz bırak keyfini çıkar zemuszemus

selam kızlarrr

Hoşgeldin canım yapabildiğin kadar tembellik yap uyu bol bol.Benim uykularımın hiç hayrı yok saat başı uyanıyorum gece.

Günaydın kıslar İyi haftalar hepinize biz geldik çalışıyoruz bu hafta son cuma izne ayrılıyorum kısmetse
Cumartesi doktordaydık kontrolümüz çok güsel geçti herşey yolunda böyle giderse günümüzü doldurcaz kısmetse doktorum ileriki haftalarda çatı muaynesi yapıcaz dedi ama sanırım 2 hafta sonra felan olur müsaitmi bakmamız lazım dedi
Artık herhafta gidicez kontrole Nstyede her hafta bağlanıcaz 20 dk bağlandık cumartesi günü bebeğin kalp atışlarını ve hareketlerini takip ediyorlar bebek hareket ettikçe elinizdeki düğmeye basıyorsunuz hareketlerin kalp atışlarının hızlanması ile paralel olması lazım dedi doktorum o şekilde çıktı neyseki
Bende sancı çıkmadı gayet iyisin çalışabilirsin dedi o yüzden bu hafta sonuna kadar gelicem kısmetse bizde haberler bu şekilde:emir_bebek:
canim gozun aydin izne ayriliyomusun, bundan sonra dinlenirsin artik, ben nst ye girmedim daha hic, haftaya gircem ins, ay cok merak ediyorum nasi bisey acaba...
sağol canım allahın izniyle bitsinde şu iş ...
kızlar ya benim bugün adet sancısı şeklinde sancım var
nurcum yoruldun galiba ev temizlenirken, kendini fazla yorma canim, bende gun icinde biraz fazla hareket edeyim, hemen sanci giriyo nedense...
Kızlar günaydın herkesee. Bizimde cumartesi kontrolümüz vardı. sancım filan çıkmadı ama doktor 2 haftaya kadar alabiliriz artık bebeği dedi şu an 37. haftamdayım. 18-22 haziran tarihleri arasında bigün olacak ama ben 18 istiyorum perşembe gününe geliyo doktorumda hastanede olur 20 olsa cumartesiye geliyo doktor öğlene kadar hastanede sonra yok..Sanırım 18 haziranda doğucak Kuzeyim..
canim cok az kalmis, hadi hayirlisi....
kızlar duşumu aldım çıkyorumm eşimi aradım sadece o gelcekk kimseyi telaşlandırmak istemiyorum eğer doktor olumsuz bişey derse o zman haber vercemm herkese bana duaa edindee benim sıpaa erken davranmasınn:Saruboceq:
dilos gule gule git canim, hayirli haberlerini bekliyoruz canim, bizi merakta birakma....
dualarimiz seninle...
dün aramadım seni Z raporu vermek için :))))))
yuh diycen biliyorum ama yazıyorum yine de :))
dün akşam üzeri hastanedeydik yine ..
sabahtan bulantım vardı , kahvaltıdan sonra çkarttım hepsini .. bir gün öncesinden de beri bi tuhaf hisediordum kendimi , saf gibi ersem gibi , havada yürüyormuşum gibi bazen ..
ctesi-pazar yaklaşık 1er saat arayla tansiyon ve nabız ölçtük : 14-15 / 7.6 , nabızsa 116 gibiydi hep .. baş ağrısı da eklenince tuz biber oldu . dün bütün gün kırıklık ve halszlik vardı vücudumda bonus olarak bir de ..
bari azıcık moralim yerine gelsin diye dün 32+0 olunca şu gebelik haftamızı takip ettiğmiz siteden 33. gebelik haftasnı açtım , ne göreyim ?? dünkü belirtilere göre ( idrarda protein bulgusu hariç ) preeklampsi olduğumu zannetik ve en azından içimiz rahat etmesi için acle gittik , nabız-tanziyon lçüm vs . ardından idrar tahlili yapıldı , şükür temiz çıktı , protein yokmuş :Saruboceq:
eşim artık diyorki " gebelikte yaşanması muhtemel rahatsızlıkların - olası risk drumlarının çoğunu sektirmeden yaşadık , kalan bir şey varsa netten bulup öğrenelim , önlemimizi ona göre alalım , ne biliiiim yapılacak testler felan varsa yaptıralım da her defasında yüreğimiz azımıza gelmesin böyle " kaydirigubbakcemile3
adamceyiz de yıldı ama en çom da ana üzülüyor böyle durumlarda .. korkuyorm çünkü artık yaa , bazen çok fazla geliyor , isyan etmeye ramak kalıyor , son anda toparlıyorum ...
yani canimu , artık ekşınlar haftada 1-2 den günde 1 e düştü , bizim de böyle geçecek sanırım günlerimiz .. Allah sağlık ve sabır versin diyorum , daha da başka bir şeyy diyemyorum benneyaptımki
]

canim cok gecmis olsun, ben kendi halime sikayet ederken, seni dusunuyorumda senin durumun hic kolay degil canimcim, halime sukur ediyorum, cok sukurki tahlillerin temiz cikmis canim. az daha sabret, esine de allah sabir versin, allah hepimizin yardimcisi olsun

Canim masallah pasana, hersey normalmis cok sevindim senin adina...

geçenlerde lohusanlıkla ilgili konuşmalar geçmişti.ibadetler ve diyer mevzular için kanama bitincemi yoksa 40 ı beklemelimi diye karasız kalınmıştı.bende merak ettim ve diyanetin açıklamasını sizinle paylaşmak istedim :1hug:
böylece kimsenn kafasında soru işareti kalmaz umarıma.s.

B) NİFAS(LOĞUSALIK)

teşekkürler canım paylaşımın için Şeniz

X