2009 Şubat Anneleri

ssaalan senden çok biz heyecanlıyız. Allah kolaylık verir . Bebişimizde sağlıklı olur.inşallah

ay ssaslan canım naptın kimbilir.inşallah gönlünce olmustur herşey.bebişine kavusmussundur inşallah

selam kızlar sabah uyandığımda ilk aklıma gelen ssaslan oldu sanki ben doğuruyom valla düngece eşimede söyledim doğum yapacağını o da heyecanlandı tahminime göre şu an minik yavrusu kollarında olmalı ssaslanın bekliyoruz annemizi bakalım ne zaman haber verecekler bize eşi iki kelime yazsada arahtlasak demi..:)

ssaslan canım meleğini inşallah hayırlı sağlık bir şekilde kucağına alırsın, uzun zamandır nete giremiyorum neler olmuş vallahi herkes neredeyse doğum tarihi almaya başlamış bile ne güzel hepimiz için hayırlı olur inşallah.:Saruboceq:

Kızlar biraz daha dayanın ve lütfen temizlik yapmayı bırakın artık, bende geçen haftaya kadar herşeyi yapıyordum ama, en son banyoyu yıkarken ayağım kaydı ve ne yazıkki biraz belimi incittim allahtan bir gün sonra ağrısı geçti ama çok koktum, son haftalar hiç riske girmeyin bence.a.s.

slm kızlar nasılsınız ben çok iyiyim işyerime geldim ssaslana geçmiş olsun bebişimi doğdu yoksa tam okuyamadım ama allahtan sağlık diliyorum hepinize :nazar:

Bugün çok sakin burası, kimse yok kızlardan yaa
Olanlarda yazmıyolar saolsunlar,
Herkes iyice ağırlaştı galiba yazmak bile zor geliyo herhal artık
ssaslan dan gelecek haberlerimi bekliyorsunuz sessizce kızlar,
Yoksa herkesin işimi var yada doğumunuzumu beklemeye başladıınız
Allah sağlık versin hepinize ve bebişlerinizeee.

ssaslan kız ben demedim mi kocan bizi habersiz bırakmasın diye...çatlayacağız burda...yılın ilk çınar ı doğmuştur şimdiye kadar..umarım o bızdık da sen de iyisinizdir...kim bilir ne duygular yaşıyorsundur şimdi..hepsinin tadını çıkar...darısı hepimizin başına inşallah...haber bekliyoruzzzzzzzzzzzzz

Anne sütü bebeğin savunma kalkanı
Anne sütüyle beslenen çocuklarda başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın ve alerjilerin görülme sıklığı azalır; beyin ve zeka gelişimi daha iyi olur.

Anne sütünde bebeğiniz için gerekli besinler doğru miktar ve oranlardadır. Anne sütüyle beslenen çocuklarda başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere birçok hastalığın ve alerjilerin görülme sıklığı azalır; beyin ve zeka gelişimi daha iyi olur.

Anne sütüyle beslenmeye hastanede başlanmalıdır.
Anne sütüyle beslenme hem bebeğiniz hem de sizin için bir öğrenme sürecidir. Göğüslerinizde zaten erken süt, diğer adıyla kolostrum mevcuttur. Bebeğiniz bu sütü doğumdan hemen sonra almaya başlayabilir. Kolostrum onu birçok hastalıktan korur. Hastanemizdeki deneyimli bebek hemşireleri anne uygun olur olmaz hemen emzirmeyi başlatırlar.

Bebeğinizi en azından her iki üç saatte bir veya günde 8-12 kez emzirmeniz gerekir. Eğer emmek istemiyorsa yarım saat ya da bir saat sonra tekrar deneyebilirsiniz. Ancak ilk haftalarda 5 saatten daha uzun süre emzirmeden uyumasına izin vermeyin.

Bebeğinizi uyandırmak için yapabilecekleriniz:
- Üzerini soyun veya bezini değiştirin.
- Oturtun ve sırtını, karnını, ayaklarını nazikçe sıvazlayın.
- Yüzünü nemli bir havluyla silin.
- Bebeği teninizle temasa geçirin.

Kızlar ya kaç günlerdi ne yazdıklarınızı nede kimin nasıl olduğunu biliyorum off ya şu pc hayatmış evimde yok öle bulduğum yerlerde bakıyorum artık ama olmuyo kş rahat rahat
işyerinde ii di eee izine ayrılınca
kızlar valla çok zor günler geçirdim gerçi arada 1-2 kez yazdım 5 gün hastanede yattım idrar yolumdaki iltihap böbreklere sıçramış sağ böbrekte buyüme olmuş ayın 16 da rapor almıştım doğum raporu 17 de hastalandım öle idare ettim 18 hastaneyi boyladım 5 gün kobus elimin yüzümün şekli şemali attı düdaklarım burnum uçukladı allahtan şimdi ii yiyim bebişte ii artık karnımda durmaz ooldu ayağını uzatıvercek gibi geliyo aşağıdan korkuyom fazla zamanda kalmadı ama artık iiiden ağırlaştım sizde ölesinizdiz eskiden hoplaya zıplaya yapılanlar şimdi işkence geliyo . evde oturmak kötü bişi ya çalışmaya alışmış ins. için zaman geçmiyo ama bebiş gelince arıcaz bu zamanları kızlar valla özlemişim ya bayada yazmışım
:lepi:

ssaslan umarım bebişini sağlıklı bi şekilde almışsındır kucağına darısı doğum yapacak bütün annelerin hepimiizin başına..

Selam kızlar
VİDİ canım allah yardımcıları olsun ne kadar zordur düşünmek bile istemiyorum . Allah sabır versin ve en kısa zamanda acılarını unutturacak bir bebekleri olsun .
Bende kaç gündür giremiyorum çarşamba evime çıktım beşiği falan getirdi ablamlar öylece bıraktık eve evim o kadar soğuk ki inanamadık yaa ben nasıl ısıtcam evi .
Dünde dr. randevumuz vardı Kafamdaki herşeyi konuştum rahatladım.2.000 ytl diyorlar doğum için paket fiyat bebeğinin aşıları ilk kontrolleri hepsi içinde bir de kriz sebebi ile bazı kredi kartlarına 3 taksit :))Normal yada sezeryan konuşmak için çok erken daha fakat kesinlikle epidrali tavsiye ediyorum dedi anestezi ekibini araştırdım akşam çok iyiler .Son haftalarında alttan muayene ile çatılarına bakarız dedi hayırlısı nasılsa öyle olsun şimdiden şartlama kendini dedi .
Bu arada bebeğimin boyu :43 cm kilomuz : 1970 gr. tam haftandasın dedi biraz zayıf değilmi diye sordum normal dedi bu haftalarda alınan ölçümlerin tam doğruluk payı olamayabilirmiş yaklaşık rakamlardır dedi ama ben 2 kilo almışım ilk defa 20 günde toplamda 10 kiloyu gördüm yanii
SSASLAN dan haber yok sanırım belki ancak kendine gelir akşama doğru haber veriri eşi yada o .Umarım bebekte ssaslan da iyidir.

Son düzenleme:
bende merak ettim sasslani ama derincim dedigin gibi anca kendine gelir :)))
en gec yarin yazarlar keske bi telefon numarasi falan alsaydik hic aklima gelmedi

derincim massalah bebisine iyimis kilosu benimki gecen hafta 1908 gr di zayif degil cnm :))
sen cok iyi kilo almissin ins. böyle devam eder

iaşallah sağ salim kucağına almıştır bebişini keşke tel numarası alsaydık aklımız aldı şimdii orda

ay kızlar ssaslandan haber yo mu daha çok merak ediyorum. İnşallah iyidir. Cimcime senin nasıl geçti ebe ile görüşmen. Umarım sempatik birisidir.

kızlar bence bugün beklemeyin yazamaz, daha hastaneden çıkamamıştır o, evine hemen gelmez, gelse bile zaten bilgisayarın başına oturamaz

sanırım haber almak için bir kaç gün beklemeliyiz

kızlar ben bugün resmen bittim ağlayacaktım nerdeyse, Allahım çıkış zili çalsa da kendimi eve bir atabilsem diye dakikaları saydım, inanılmaz ağrı yaşadım bugün, artık taşıyamıyorum kızımı yaa, çok ağır geliyor

son ders beden eğitimiydi de neyseki, öğretmenler odasındaki iki koltuğu birleştirip uzandım da anca kendime geldim

smsylow canım önerin çok haklı ancak, 2 hafta daha dayanayım diyorum, ünkü bu izinler bana doğum sonrası çok lazım, kızım için dayanıyorum inan

hafatsonuna da seminer görevi veirldi malesef, sabah saat 9 dan 1, 30 a kadar, nasıl dayanacağım bileiyorum,oofff yaaa ben haftasonunu iple çekiyordum oysaa, çok canım sıkıldı, valilik görevlendirmeseydi gitmeyecektim ama mecburen katılmalıyım artık

ya kızlar bu arada doğlagaz faturalarına baktım binadaki ağzım açık kaldı herkese 350 400 gelmiş bi bize 125 gelmiş oda hiç çamadık düşünün yaniii nedcez ya yandı bu milelt olmzi bu adrda bi kira parası valla yazık hani bide yaktığınla ısınsan gam yemicemmmm gene buz gene buz .en iisi çalışmakmış çalıştığın zaman saddecce akşamları 1de yakıyodum oda azıcık ılıtsın diye şimdi evdeyimm heralde hiç yataktan çıkmamak laızm kızlar allah yardımcısı olsun milletinnnn yazık ya

X