kızlar günaydın...cumartesi doktordaydık benim oğlan 2900 gr olmuş...ben bu çocuğu nasıl doğurucam hiç bilmiyorum valla:)) boyu da 49 cm...bugün daha 33. haftamıza yeni girdik...doktor iyice bir muayene etti...sıvısı filan yeterliymiş...nst ye de bağladı...bebek sıkıntı da değil, herşey normal dedi...kızlar bu doğum işini ben de konuştum bu gidişimizde....epidural sezaryan önerdi...anestezist zaten benim doktorun karısıymış...15 dakika da tamamlanıyormuş epidural sezaryan...bebeği de ilk sen görüyorsun dedi...ama benim bir handikapım var...doğum sonrası myom temizlemesi yapılacak bende...o esnada da bir uyku ilacı ile seni uyuturuz dedi...önce aklıma yattı ama sonra yeğeni,m dedi ki, ya sen pimpirik bir insansın..doğum esnasında doktor hemşireye bağırsa, ya da şunu neden şöyle yapmadınız filan dese sen hemen panik olursun, acaba birşeyler ters mi gidiyor diye düşünürsün dedi...hak verdim kıza...tüm konuşulanları duymak iyi birşey değil gerçekten...ama şu var ki genel anesteziden çok daha az ağrı hissediliyormuş...bir de doktorum epidural sonrası bel ağrısı olayına tamamen uydurma dedi...o bel ağrılarını kadınlar denge merkezleri değiştiği için yaşıyorlar...karınlarından yaklaşık 8-9 kg kalkıyor bir anda, tabi ki omurganın duruşu değişiyor buna bağlı olarak dedi..yani epidural bel ağrısı yapmıyormuş...böyle bir yan etkisi yokmuş....