2009 Şubat Anneleri

arkadaşlar epidural normal doğum hakkında neler bilyorsunuz
duyduklarınız neler
paylaşırsanız sevinirim

canım rahim 4 cm açıldıktan sonra belden uyuşturuyorlar sen dokunmalarını hissediyorsun ama acı duymuyorsun.epidurali uygulayan kişinin iyi bir uzman olması gerekiyormuş ve uygulamak içinde zamanlama önemliymiş.

EPİDURAL ANESTEZİ şutarafagittiburadan inceleyebilirsin canım.

epıdural ıcın farklı seyler soluyo herkes aslında mantıklı ama kımılerıne gore zaten acılıncaya kadar ağrı cekıyoun sonrasına bısey kalmıyo gereksız falan dıye yorum yapanlarda oluyo bende kararsızım normal doğum yapmak ıstıyorum ama benı gececek olan sure bellı olmadığı ıcın korkutuyo bu kontrolde bende konusucam doktorumla artık bellı olsun

Canım ben KC Göksupark Sitesinde oturuyorum..Migrosun arkasındaki bloktayım..Hastane olarak da ilk 6 ay HRS Hastanesine gittim, sonra doktorumla ilgili sorunlarımdan dolayı Medicana'ya geçtim..Sen nerde oturuyorsun canım..Bu arada iyi dileklerin için tşk ederim, hepimizin bebeği için aynı temenniler geçerli..

Canım bende okyanusa yakın oturuyorum. Bende lokman hekime gidiyorum. Bakalım nasıl olacak 2 hafta önce bi komşum orda doğurdu (benim tavsiyem üzerine :1rolleyes: ) ve çok memnun kaldı bende şimdilik memnunum ama 1 ay daha bekleyip göreceğiz bakalım :dance: Çok az kaldı ya!

günaydın kızlar nasılsınız bakalım hafta sonu neler oldu bakalım kötü bi şeyler yoktur inşallah bir ara okurum ama şimdi zamanım yok biz de c.tesi doktordaydık 31+3 1963gr olmuş oğlumuz doktor her şey iyi dedi ama ehliyet sınavına yetişcem diye tam konuşamadık çarşamba günü çalışabilir raporu almaya tekrar gitcem ya nasıl olsa diye önemsemedim ama o gün soracağım ben de doğumla ilgili sorularımı sabah kahvaltı sonrası olan problemlerimi de uzun süre aç kalmaktan kaynaklanıyordur dedi gece uyanınca bir şeyler ye uzun süre aç kalma dedi ben de hiç sevmem gece bir şeyler yemeyi yaaa uzun süre aç kalıp sonra da yiyince mide problem çıkarıyormuşşş

Günaydın annişler,
Hafta sonu 2 gün girmedim oku oku bitmedi :)
Hafta sonunuz nasıl geçti umarım iyidir.
Bebişler çok hareketlendi değilmi ve hareketleri de bazen sert oluyo acıtıyo bilmem sizinde öylemi.
C.tesi bebiş için alısveris yaptık biraz.
Stork un park yatağını, lulababy anakucağı,çantası,wenywell bebek telsizi,chicco burun asp.,2 tane nuk cam biberon aldım.
alacaklarda daha da bitmedi bakalım allah bizlere sağlık bebişlerimize uzun ömür,keselerimize bereket versin :)

Eflatuncumm,sınavın nasıl geçti umarım iyi geçmiştir.
Anıl da maşallah 2 kiloya yaklasmıs annesi.Büyüdüler iyice.
Canım doktorun mide problemi ile ilgili söylediği doğrudur bende gece kalkıp yemesini hiç sevmem.
Bende sabah erkenden uyanıyorum mutlaka.O zaman bişiler yemek iyi oluyo canım...
İşyerine gelmeden önce mutlaka bişiler yiyorum aç kalmıyorum canım.

Canım ne kadar güzel. Ankarayı özlettin bana. Ah şu doğu da görevimiz bitsede biz de hemen Ankaraya dönsek:Saruboceq:

seni çok iyi anlıyorum dilekçiğim ben de doğudayım Muş'tayım donuyoruz valla... bu yaz görev süremiz doluyor... inşallah dönüyoruz ankaraya....kaydirigubbakcemile2

günaydın kızlarr nasılsınız umarım herkez iyidir hafta sonunuz iyi geçmiştir sunset maşşşllah bebişine doktoruna şahsen bende kızdım nedemek doğuma girmiyorum madem öyle baştan niye söylememiş çok saçma benim içinde dün çok yoğun bir gündü arkadaşım oğluna doğum günü yaptı ordaydık bütün gün akşam rahatsızlandı acile götürdük onu okadar kalabalıkki çocuklar hep hasta birde tartışma çıktı baya yorucu bi geceydi

Günaydın annişlerrrr çok rahatım artık ben de çalışmıyorummmm ewdeyim daha biraz önce kalktım ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh çok mutluyum ya biraz önce aradım artık gelemicem dedim patrona hayret tamam dedi :teytey::dance::sm_cool:

günaydın kızlaar. hava soguk yataktan hiç çıkmak istemiyordum kiii eşim aradı dışarı bak dedi ve ben birden kendime geldim aaaaaa kaaaaaaarrdelikafaduldendelikafadulden her yer bembeyaz olmuş harika manzara var.:dance::dance:

kızlar günaydın...cumartesi doktordaydık benim oğlan 2900 gr olmuş...ben bu çocuğu nasıl doğurucam hiç bilmiyorum valla:)) boyu da 49 cm...bugün daha 33. haftamıza yeni girdik...doktor iyice bir muayene etti...sıvısı filan yeterliymiş...nst ye de bağladı...bebek sıkıntı da değil, herşey normal dedi...kızlar bu doğum işini ben de konuştum bu gidişimizde....epidural sezaryan önerdi...anestezist zaten benim doktorun karısıymış...15 dakika da tamamlanıyormuş epidural sezaryan...bebeği de ilk sen görüyorsun dedi...ama benim bir handikapım var...doğum sonrası myom temizlemesi yapılacak bende...o esnada da bir uyku ilacı ile seni uyuturuz dedi...önce aklıma yattı ama sonra yeğeni,m dedi ki, ya sen pimpirik bir insansın..doğum esnasında doktor hemşireye bağırsa, ya da şunu neden şöyle yapmadınız filan dese sen hemen panik olursun, acaba birşeyler ters mi gidiyor diye düşünürsün dedi...hak verdim kıza...tüm konuşulanları duymak iyi birşey değil gerçekten...ama şu var ki genel anesteziden çok daha az ağrı hissediliyormuş...bir de doktorum epidural sonrası bel ağrısı olayına tamamen uydurma dedi...o bel ağrılarını kadınlar denge merkezleri değiştiği için yaşıyorlar...karınlarından yaklaşık 8-9 kg kalkıyor bir anda, tabi ki omurganın duruşu değişiyor buna bağlı olarak dedi..yani epidural bel ağrısı yapmıyormuş...böyle bir yan etkisi yokmuş....

bu arada kızlar spinal için ise aynı şeyi söylemedi...doğumdan yaklaşık 5 gün sonra ortaya çıkan ve 2-3 gün süren çok şiddetli baş ağrıları yaşanıyormuş...bu da spinal in yan etkisiymiş...haberiniz olsun...

ay ne çok anlatacak şey varmış..yaz yaz bitmedi...bu hafta sonu bebişe kayınpederlerle / kayınbiraderim ortak olarak BABY 2 GO nun AVANGARDE travel setini aldılar...boynerden aldılar...450 ytl idi...%15 turkcell indirimi yapılıyor boynerde...380 ytl ye filan geldi araba+oto koltuğu...bir arkaşımda chicco nun ana dizini hediye etti...valla şanslı şimdiki bebekler...ben beşli set almayı planlıyordum ama vazgeçtim...içindeki parçalara ihtiyaç kalmadı...bir tek kanguru alacağım...

merhaba kızlar
hastalarımıza geçmiş olsun
drdan iyi haberlerle gelenler gözünüzaydın çok sevindim

kızlar kusura bakmayın meraklandırmışım sizi
c.tesi girdim aslında ama yazamadan çıkmak zorunda kaldım
eşim bırakmadı bir türlü

dün de ablam geldi malum boşanma konusunda konuşmalar falan olunca pc açmadım gün boyu

zaten çok keyfim de yok bebiş hiç rahat vermiyor sürekli kaburgalarımı itiyor
bir de 1-2 gündür anormal sola yatıyorum sanki bütün vücudu sol tarafımdan çıkıverecekmiş gibi belime doğru kısımda itekleyip duruyo
güreşiyoruz resmen
elimle destekliyorum ortalara doğru gitsin diye ama nafile bi 2 dak çekilip geri dönüyor
olmuyor deyip sağa dönüyorum hoop beyefendi benden önce sağ tarafta
dün akşam acayip bir sancı girdi bayağı korktum ama geçti

bir de size benim kasılmalar yok artık demiştim çok şom ağızlıyım ya da kendi kendime nazar değdirme yeteneğim çok yüksek sanırım 2-3 gündür yine kasılıyorum

şu cuma gelsin artık yeni kontrolüm cumaya

bu arada 2 gün sonra 36. haftamızdan gün almaya başlıyoruz teyzeleri
artık eşim de ben de doğsa da kucağımızda görsek der olduk
ve evimizi özlediiiiiiiiikkkkkk
yatağımızı birlikte uyumayı ve ev içinde kendi başımıza kalmayı özledik yaaaa

Canım evet baya oldu senin maşallah 36 hafta en kaldı valla kanımca şubat ananelrinden ilk doğuan sen olursun gibiii sonra vidi sorad sırayla dökülürüz herlde aman sen 38 den önce doğurma da şurda 3 hafta daha sabret güselim az kaldııı

kızlar günaydın...cumartesi doktordaydık benim oğlan 2900 gr olmuş...ben bu çocuğu nasıl doğurucam hiç bilmiyorum valla:)) boyu da 49 cm...bugün daha 33. haftamıza yeni girdik...doktor iyice bir muayene etti...sıvısı filan yeterliymiş...nst ye de bağladı...bebek sıkıntı da değil, herşey normal dedi...kızlar bu doğum işini ben de konuştum bu gidişimizde....epidural sezaryan önerdi...anestezist zaten benim doktorun karısıymış...15 dakika da tamamlanıyormuş epidural sezaryan...bebeği de ilk sen görüyorsun dedi...ama benim bir handikapım var...doğum sonrası myom temizlemesi yapılacak bende...o esnada da bir uyku ilacı ile seni uyuturuz dedi...önce aklıma yattı ama sonra yeğeni,m dedi ki, ya sen pimpirik bir insansın..doğum esnasında doktor hemşireye bağırsa, ya da şunu neden şöyle yapmadınız filan dese sen hemen panik olursun, acaba birşeyler ters mi gidiyor diye düşünürsün dedi...hak verdim kıza...tüm konuşulanları duymak iyi birşey değil gerçekten...ama şu var ki genel anesteziden çok daha az ağrı hissediliyormuş...bir de doktorum epidural sonrası bel ağrısı olayına tamamen uydurma dedi...o bel ağrılarını kadınlar denge merkezleri değiştiği için yaşıyorlar...karınlarından yaklaşık 8-9 kg kalkıyor bir anda, tabi ki omurganın duruşu değişiyor buna bağlı olarak dedi..yani epidural bel ağrısı yapmıyormuş...böyle bir yan etkisi yokmuş....

Maşallah canım bebişine sağlık açısından bi problem yoksa sorun yok yani
Benim sezeryan olsa uyuyup uyanmayı seçerdim valla ne bilim o onuşmalar falan kötü olurdum

Canım evet baya oldu senin maşallah 36 hafta en kaldı valla kanımca şubat ananelrinden ilk doğuan sen olursun gibiii sonra vidi sorad sırayla dökülürüz herlde aman sen 38 den önce doğurma da şurda 3 hafta daha sabret güselim az kaldııı

gönül sabretmeyi istiyor güzelim de
yatarken çok zorlanıyorum
zaten son kasılmalarım sanırım dikişlere baskıyı arttırdı iyiden iyiye
kasılma geçince inceden inceden sızlıyor dikiş civarı
dr rahime zarar vermeden almak niyetinde bakalı hayırlısı
eski paranoyaklığım hortladı zaten:tomato:
her tuvalet ihtiyacı sonrasında kanama var mı diye panikle kontrol halindeyim :CADIARZU

Allah yardımcın olsun ama atık doğsada alalhın izniyle bişyecik olmaz yavruna sen merak etme.daha rahatsındır artık düşünme açısından streste yapma herşeyin düşmanı stres bililiyosun

X