2009 Şubat Anneleri

kızlar günaydın....ya bende ki bu psikolojik gelgitleri ne yapacağız????bazen kendimi acayip mutsuz hissediyorum...allahın gücüne gitmesin nasıl yaptım ben bu çocuğu, deli miyim diyorum...mis gibi eşimle ikimiz rahat rahat yaşayıp gidecektik diyorum...sonra alıyor beni bir endişe...çocuk büyüdükçe derdi de büyüyecek...nasıl otorite kurucam, nasıl onu kötülüklerden koruycam diye...valla bu aralar pek çalkantılıyım...doğurucan, bebeği görünce geçer diyor herkes...ya geçmezse???

albenden de o kadar canım..allahım gucune gıtmesın affet benı ama bende ara mutsuz oluyorum ve bu bebk benım mı dıye sorgulamaya baslıyorum sonrada ducuncelerım ıcın kızıyorumkendıme baglıyorum aglamay :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

ölüyorum uykusuzluktan. günlerdir 2-3 saatlik uykularla dura dura zombi gibi oldum. tabi bu durum bi de beni asabi yapıyo.. nasıl uyuyosunuz kızlar ya o kocaman karınla?? bi de üstüne ateş basması..
Allah'ım az kaldı sabırrr..

ölüyorum uykusuzluktan. günlerdir 2-3 saatlik uykularla dura dura zombi gibi oldum. tabi bu durum bi de beni asabi yapıyo.. nasıl uyuyosunuz kızlar ya o kocaman karınla?? bi de üstüne ateş basması..
Allah'ım az kaldı sabırrr..

ben bu gece belki bin kere döndüm yatakta öyle yorgun ve uykusuzdum ki o halde bile uyudum karnının altına ince bir yastık koy belki uyuyabilirsin

Günaydın ciciler...
Geceleri 2-3 kere tuvalete kalkıyorum. Sıkıldım artık... Mide yanmalarım var, neredeyse oturur pozisyonda yatıyorum. Renü nün şurubunu içiyorum o iyi geliyor. İğrenç kan haplarım ve kan iğnem var. Oğlum bazen canımı yakıyor.
Dğrusu zaman zaman bende neden bebek yaptım diyorum. Sonra bu benim küçük danam içimde kıpır kıpır kıpırdandıkça umut veriyor, neşe veriyor bana. Kara bulutlar dağılıyor ve çektiklerimin sonunda bana aşık aşık bakacak o iki küçük göz için Rabbime binlerce kez şükürler edeceğimden eminim...

Günaydin güzel annelerrr hihoyyyt ben uykumu iyi aldim cok mutlu uyandim bu sabah

NILOCAN cnm güzel haberlerini bekliyoruz bakalim melegin kac kilo olmus hihoyyyt

EFLATUN cnm sanada gecmis olsun doktorunun haberi varmi benim doktorum devamli kusma ates bas agrisi gibi sikayetlerin olursa gel enfeksiyon kapmis olabilirsin demisti aman dinlen cnm bol bol ins. sikayetlerin gecer en yakin zamanda
sikayetleri olan güzel hamisler ins. hepinizin sikayetleri en yakin zamanda gecer güzel rahat bi hamislik dönemi gecirirz :))

ELIFCIM saka gibiii orda yatmasi gereken biri varsa oda sensin cnm olurmu hic öyle, eger sen orda yatmicaksan cnm ,en iyisi o cekyati o odadan cikartin ,eger emzirmek icin koyduysan o cekyati hani sallanan sandalyeler varya emzirmek icin cok idealler onlardan koy bence yoksa cok basin agrir kayinvalidenler yüzünden :teselli:
aslinda varya hic onlara söylemeden bebegin yatagini odaniza tasiyin gelip sizin odanizda yaticak hali yokya kaynanin :jeyyar:

DERSU cnm gecmis olsunnnn :teselli: ins. bir daha deprem olmaz :Saruboceq: devamli yaz merak etmeyelim seni :1hug: Allah´a emanet olun cnm

ASOSYECIM cnm masallah bebisine :nazar: herseyin yolunda olmasina sevindim
NESTLECIM cok normal seyler bunlar ama nolur olumsuz düsüncelerden uzak durmaya calis ,simdiden bebeginin ilerki yasantisi icin endise duyuyorsunuz,bakabilcekmiyim diye uykulariniz kaciyor sirf bunlari düsündügünüz icin hepiniz cook iyi süper anneler olucaksiniz :1hug: :hooray:

Son düzenleyen: Moderatör:
Musluk suyu hamileler için riskli

Yapılan bir araştırmada şebeke sularındaki klorun hamile kadınlar için büyük risk oluşturduğu öne sürüldü
İNGİLTERE’DE yapılan bir araştırmada şebeke sularındaki klorun hamile kadınlar için büyük risk oluşturduğu öne sürüldü. Birmingham Üniversitesi’nin 400 bin bebekle yaptığı araştırmaya göre klorlanma sonrası suda oluşan THM adlı maddenin doğacak bebeklerde kalp ve beyin hasarlarına neden olabiliyor. Klorlu sular içilmese bile THM maddesi duş sırasında deriden geçerek ya da kaynayan suyun buharının solunmasıyla vücuda girebiliyor.
alintidir

Hamileye havuz yasak

İngiliz bilim adamlarının araştırmasına göre, klorlu suda yüzen, içen, banyo yapan hatta bu suyun kaynadığı bir ısıtıcının yanında durarak buharına maruz kalan hamilelerin bebekleri büyük tehlike altında

Bu bebeklerin henüz anne karnındayken ciddi hastalıklarla yüzyüze geldiğine yer veren İngiliz Daily Mail gazetesi, “Bebeklerde kalp hastalığı, ağır beyin hasarı ve damak yarıklığı gibi hastalıklara yakalanma riski 2 kat artıyor” dedi.

KALPTE DELİĞE YOL AÇIYOR

Yeni doğmuş 400 bin bebek üzerinde araştırma yapan bilim adamları, klorlu suda bulunan ‘trihalometan’ adlı kanserojen maddenin kalpte delik, beyinde ve kafatasında hasara yol açabileceğini ortaya koydu. Hamileleri uyaran araştırma başkanı Prefesör Jouni Jaakkola ise, “Her 6 evden birinde musluktan akan sudaki klor oranı tehlikeli boyutta. Bu yüzden dezenfekte işlemlerine çok dikkat edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Hamileliğinizi stresten uzak geçirmek için...

Hayatınızın hassas dönemlerinden biri olan hamileliğinizde, stresten uzak kalmanız, sizin için en sağlıklısıdır.
Geçirdiğiniz bu süreçte size yardımcı olacak maddeleri Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Ayas, sizler için sıraladı. Unutmayın, yaşadığınız her anı huzurlu kılmak sizin elinizde.

Beslenmenize önem verin

Çok masum görünen çay kahve gibi içecekler bile ellerde titreme, dikkat ve konsantrasyon güçlüğü, huzursuzluk gibi istenmeyen durumlara sebep olabilir. Mümkün olduğunca bu içecekleri kullanmamaya özen gösterin. Daha doğal içecekler olan meyve sularını, bitki çaylarını tercih etmeye çalışın.

Uykunuza özen gösterin

Yatağa yatmadan yarım saat ya da bir saat önce kendinizi gevşetin ve bu hissi yatağınızda da devam ettirmeye çalışın. Yatmadan önce eğer mümkünse ılık bir banyo yapmanız, sizi rahatlatacaktır. Geceleri çay, kahve, kolalı içecekler içmemeye gayret edin. Yatacağınız saatlere yakın, ağır yemekler yemeğin. Yattığınız zaman uyuyamıyorsanız, sürekli oradan oraya dönerek yatakta vakit geçirmeyin. Kalkın ve kendinize ılık bir süt ya da ıhlamur hazırlayın. Uykunuz gelene kadar rahatlatıcı, hoş bir şeyler okumaya çalışın. Uyumak için kendinizi zorlamayın. Gevşek bırakın.

Gününüzü daha iyi planlayın

Güne başlamadan önce, o günü nasıl geçireceğinize dair plan yapın. Bu planda gevşeme molaları, sadece kendinize ayırdığınız saatler, düzenli ve sakin öğünler, yapacağınız işler yer alsın. Böylece günlük belirsizliğinden sıyrılıp sakin, daha az kaygılı ve huzurlu, neşeli bir gün geçirdiğinizi göreceksiniz.

Gevşeme egzersizlerini uygulayın

Uzun süre strese maruz kalırsanız, bedeniniz gergin hale gelir. Yani vücudunuz ve beyininiz sürekli alarmda olur. Bu durumda bedeninizde kas ve eklem ağrılarınızın doğmasına neden olur. Stres reaksiyonunda artan adrenalini azaltmak için, vücudunuzu gevşetme egzersizleri faydalıdır. Gevşeme halinde, vücudunuz daha az enerji harcar ve dinlenme pozisyonuna girer. Stres modern çağın bir gerçeğidir, kaçmak yerine çözüm yolları aramak sizin için faydalı olacaktır. Kendinize her gün, ara ara gevşeme molaları vermeyi adet haline getirin ve vücudunuzu kontrol ederek mümkün olduğu kadar gevşetin.

Yaratıcı hobiler edinin

Hobilerin amacı, kişiyi iş dışında bir oyun dünyasında rahatlatmaktır. Hobiler sizi de rahatlatacaktır. Bazıları hobilerini bile, bir iş haline dönüştürür. Hobi edinmekteki amaç, yapılan işten keyif almaktır. Bazıları hobilerinde bile bir yarış halindedirler, diğer kişiler ile sürekli rekabet ederler, bir türlü gevşeyemezler. Siz asla bu tuzağa düşmemelisiniz.

Rutin işler arasında kaybolmayın

Yaşamın getireceği streslerle karşı karşıya kaldığınız zaman, en büyük düşmanınız can sıkıntısı ve monotonluktur. Yaşantınızda yapacağınız ufak değişiklikler, vücudunuza istirahat kadar yararlı olacaktır. Kafanızı sabit şeylere saplanmaktan koruyacaktır. Farklı bir yaşam tarzı, değişik bir öğle yemeği, yeni bir saç biçimi, değişik bir eğlence, seyahat, ilgilendiğiniz yeni bir konu, evin içinde ufak bir farklılık, programınızda yapacağınız değişiklikler size yardımcı olacaktır.

İletişim becerilerinizi geliştirin

Sağlıklı bir iletişim kurmanız ve çevrenizden destek almanız stresle mücadelede işinizi kolaylaştırır. Sağlıklı bir aile yaşamı, iyi bir evlilik ilişkisi, hayatınızı kolaylaştırır. Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Ayas: “Türkiye’de bu konuda kadınların erkeklere oranla daha başarılı oldukları görülmektedir. Kadınlar daha korumacı yetiştirildikleri için strese daha dayanıksız görülürken; sorunlarını çevreleri ile daha kolay paylaşıyor olmaları önemli avantajlar sağlamaktadır. İletişim becerileri doğuştan getirilen özellikler değildir. Zaman içerisinde öğrenilebilir.” diyor.

Stresle mücadelede ne zaman destek alınmalı?

Uyku, iştah bozukluklarınız, iş yerinde ya da özel hayatta sık sık girdiğiniz tartışmalar, alkole veya sigaraya daha yoğun ihtiyaç duymanız gibi davranışlarınız, stresle mücadelede zorlandığınızın bir göstergesidir. Bu gibi durumlarda profesyonel destek almanız en doğrusudur.

anneyizbiz

Tatoşu bende merak ediyorum canım ne zamandır yazmıyor umarım bebeğinin durumu iyidir.

kızlar ben doğumun evrelerini okuyordumda şimdi çok kötü oldum nasıl doğuracam korkmaya başladım yaaa

Cimcime çok teşekkür ederim bu güzel bilgilerin için .Ben doğum iznine ayrıldım çok sıkılıyorum evde iş de yapamıyorum Böbreğime yeni tel takıldı. Korkuyorum. anlayacağınız.Ailem Ankarada buralarda kimsemde yok. Bütün arkadaşlarımda okula gidiyor.Eşim derseniz yoğun çalışıyor. Offf offf

ben de sıkılacağımı düşündüm evde o nedenle 5 hafta daha çalışabilir raporu alacağım .. doktor dün vermedi tam 32 ol öyle yazıcam dedi :KK43:

kızlar oğlumun odası gelmiş ayy çok merak ediyorum akşama kadar ölmezsem meraktan iyidir.

Canım çok keyifli birşey ya... Güle güle kullansın oğluşun. Benimki geleli 1,5 ay oldu.
Aldıklarımı koştura koştura gidip yerleştiriyorum dolabına. Her sabah çıkmadan bi bakıyorum odasına sıpamın... Bende şimdi halı ve perde araştırıyorum. Disney in bir halısı var muhtemelen onu alacağım...Tavsiyeleriniz var mı denizci odasına uygun halı için...Gerçi benim araştırmadığım site kalmadı.

Cimcime çok teşekkür ederim bu güzel bilgilerin için .Ben doğum iznine ayrıldım çok sıkılıyorum evde iş de yapamıyorum Böbreğime yeni tel takıldı. Korkuyorum. anlayacağınız.Ailem Ankarada buralarda kimsemde yok. Bütün arkadaşlarımda okula gidiyor.Eşim derseniz yoğun çalışıyor. Offf offf

Canım geçmis olsun.
İzne ayrılmıssın ne güzel yat evinde keyfine göre hareket et ne güzel işte.
Canını sıkma sıcacık evinde dinlen bebişinle birlikte ye iç keyfine bak hayatımm.:teytey:
Biz halen işe geliyoruz kış geldi bi yandan zor oluyor.
Benim ailem de ankda bende denizlide yalnızım canım.
Eşin de yoğun calısıyormus (ama eşlerin özellikle hamileyken ve yalnızsan) büyük destek olması gerek.Benim eşim saolsun destek oluyo olmasa ne yapardım bilmiyorum.:nazar:

gunaydın canımm hihoyyytnasılsınn vala herkez uyuyor sanırım erkencıyız
ya ben bısı sorucam benım dun basım cok dondu ve gozlerm karardı tansıyon dustu sanırım bole bısı sende de oluyomu yada bılgın varmı:uhm:

canım arasıra bende de oluyor böyle ama sürekli degil.başım dönüyo gözlerim kararıyo

gunaydın canımm hihoyyytnasılsınn vala herkez uyuyor sanırım erkencıyız
ya ben bısı sorucam benım dun basım cok dondu ve gozlerm karardı tansıyon dustu sanırım bole bısı sende de oluyomu yada bılgın varmı:uhm:

günaydın güzel hamişler ya ben sabahları kahvaltı sonrası 8,30-9,30 saatleri arasında adeta nöbet geçiriyorum ya midem bulanıyor,ateş, ter basıyor, sıkıntı geliyor resmen ölecek gibi oluyorum canımdan can gidiyor ya tam da bu sıralarda oğluşum da öyle bir hareketli oluyor ki sormayın acaba onun bu hareketlerinden dolayı mı ben rahatsızlanıyorum yoksa ben rahatsızlandığım için mi oğluşum hareketleniyor bayramdan beri 5 iş gününün 3ünde bu şikayetlerim oluyor artık yatar gibi koltuklara oturuyorum yüzüme, kafama soğuk sular serpiyorum geçene kadar kıvrım kıvrım kıvranıyorum bende mide yanması yerine bu olay mı oluyor acaba anlamıyorum ya niye böyle oluyor aranızda böyle rahatsızlanana var mı arkadaşlar[/QUOTE
Aynı rahatsızlıklar bende de oluyor arkadaşlar geçenlerde sinemada olmuştu bayılacak gibi oldum . Birde bu sabah yaşadım kahve yaparken elim ayağım titredi uzanmazsam bayılacak gibi oldum yine tansiyon 9 a 5 çıktı ama sanırım biz ölçene kadar yükseldi .Yanınızda birşeyler bulundurun yiyecek bir parça çikolata yada tuzlu kraker ve mümkünse uzanıp rahatlamaya çalışın

günaydın kızlar ayy sinirlerim tepemde yaa.dün akşam kaynanamla eşimin teyzesi geldi kalmaya bugün mobilyalar geliyo başında duracaklar adamların.ayy kadın herşeye karışıyo deli etti beni bende cvp verince bozuluyo.salonda kocaman koltuk var açılıyo orda yatın dedim bebeğin odasında da çekyat var açılsada küçük orada yatıcaz diye tutturdu rahat edemezsiniz dedim bebeğin odasında yatmamı istemiyomusun diyo üffffff deli oldum sinirden
Kibarlıkla söyle canım bebek gelmeden odasında kimsenin yatmasından hoşlanmıyorum diye belki anlayış gösterirler asıl sen eve gidince odayı nasıl döşicekler onu düşün umarım istediğin gibi yaparlar delikafadulden
Günaydın kızlar,
Dünden beridir deprem oluyor biraz önce yine oldu beşik gibi sallanıyoz allah hayırlara cıkarsın.Umarım böyle hep fazla şiddetli olmadan geçer sürekli.Buirası 1.derece deprem bölgesi bende denizliye geldiğimde öğrendim.
Allahbir daha o acıları yaşatmasın çok zor zamanlardı umarım küçük sarsıntılarla atlatırsınız .

günaydın kızlar. dün doktora gittik. kızım 1,750 gr olmuş maşallah.. her şey yolundaymış artık 2 haftada bir gidecekmişim kontrole
Oh maşallah kızına benim ki sizin yanınızda ufak kaldı yaa 1500 gr. dı 30+5 te normalmi ki acaba :nazar::nazar:
kızlar günaydın....ya bende ki bu psikolojik gelgitleri ne yapacağız????bazen kendimi acayip mutsuz hissediyorum...allahın gücüne gitmesin nasıl yaptım ben bu çocuğu, deli miyim diyorum...mis gibi eşimle ikimiz rahat rahat yaşayıp gidecektik diyorum...sonra alıyor beni bir endişe...çocuk büyüdükçe derdi de büyüyecek...nasıl otorite kurucam, nasıl onu kötülüklerden koruycam diye...valla bu aralar pek çalkantılıyım...doğurucan, bebeği görünce geçer diyor herkes...ya geçmezse???
Aynı takıntılar bende de var hatta buraya yazmaya bile çekindiğim şeyler var utanıyorum aklıma geldikçe geçenlerde hayatımız bitti diyorum bende herşey kısıtlı bundan sonra nasıl anne olucam diyorum of çok zor yaa bazı anneleri görüyorum ne kadar rahatlar diyorum ben de böyle olucam düşündükçe aklıma neler geliyor -tatlicadiarzu-

kızlar oğlumun odası gelmiş ayy çok merak ediyorum akşama kadar ölmezsem meraktan iyidir.

İçinde oğlunu görmek nasip etsin içinde güle güle kullansın iyi sağlıklı mutlu günlerde :nazar::sm_cool:

Son düzenleme:
X