2009 Şubat Anneleri

izmirli arkadaslar bi sorum var
dün gece aklima takilmisti ,bi aralar duymustum izmirin cesme suyu artik icilmiyor diye yani icilmezse daha iyimis dogru mu bu ??

ewt güzelim doğru duymuşsun.hatta su parası bile ödemiyorlar birsüredir.sular arsenikliymiş...belediyede güzellik yapmış öyle oluncada.hatta annemler yemeklere bile çeşmeden su koymuyorlar..bu arada geçmiş olsun sana cnm.havaların çok soğuduğundan bahsetmiştin belkide ellerinin böyle olmasının sebebi budur..ablamında hava soğuyunca arada oluyor böyle hele elleri sürekli suyun içindeyse..sabundan olcağını sanmıyorum çünkü hep kullandığın sabunmuş..

geçmiş olsun cimcime bence de değerleri güzel olan bir sıvı sabun kullan bazen kaliteli diye alıyorsun ama bana da yapıyor.ya kızlar ben kendimi fil gibi hissediyorum aslında gibisi fazla oldum zaten.dün tartıldım aç karnına 98 geldim Allah'tan saldır suldur bir tipim yok ama kendimi kötüü hissediyorum 3 ayım var ve 7-8 kilo alsam doğumdan sonra muhtemelen 100 kilo olacağım gebeliğime başladığımda 87 kiloydum diyeisyene gittim beni sinir etti bana 15 günlük program verdi kilo almamanı hdefliyoruz dedi oysaki 15 günde bebek bile kendisi bir 100 gram falan alır yani doğumdan sonra emziren annneler hızlı kilo veriyorlarmış die duydum doğru mu bilginiz var mı

cnmm benim hic kendimi öyle hissetme hamileyiz kilo almamiz normal ,bazi insanlar ne yerlerse yesinler kilo almazken bazilarida su icse bile yarar ... hic böyle seyler icin kendinni kötü hissedipde bebiside üzme :teselli:
hamur islerinden kacarsak eger dogum sonrasida okadar cabuk kilo veririz ( gerci ben ne kadar yemicem diye kendimi sartlarsam okadar cok gözleme ,puaca börek yiyorum :eek:klava: bide isin kötüsü mutfakta hamur islerine elim yatkin üsenmeden yapiyorum bidee :eek:klava: :eek:klava:birinin gelip asil bana dur demesi lazim kötükedihüso ) hamileligin tadini cikart hayatim :teselli:

ewt güzelim doğru duymuşsun.hatta su parası bile ödemiyorlar birsüredir.sular arsenikliymiş...belediyede güzellik yapmış öyle oluncada.hatta annemler yemeklere bile çeşmeden su koymuyorlar..bu arada geçmiş olsun sana cnm.havaların çok soğuduğundan bahsetmiştin belkide ellerinin böyle olmasının sebebi budur..ablamında hava soğuyunca arada oluyor böyle hele elleri sürekli suyun içindeyse..sabundan olcağını sanmıyorum çünkü hep kullandığın sabunmuş..

saol cnmm benim cevabin icin :1hug:
bende duymustum annemi uyardim önemsemiyor kadin yaaaaa :eek:klava:
haziran ayinda annemin yanina gitcem inan simdiden suyu falan düsünmeye basladim
ona söyledigim halde tamam kizim demiyorda bisey olmaz diyor aklim almiyor :eek:klava:
sanirim cnm havalardan ,birde mutfaktayken ellerimi cok bulasik deterjaniyla yikiyorum oda yapiyormus :eek:klava:

Son düzenleyen: Moderatör:
biz de izmirde devamlı damacana suyu kullanıyoruz canım yemeklerin içine meyve sebze yıkamada,
hatta eşim abartıp benim alt temizliğimde bile iyi su kullandırtıyor
oradan bebeğe gider diye

arkadaşlar hamileliğiniz boyunca toplam kaç kilo aldınız?ben kafayı yicem yakında...46kiloyla başladın 57 kiloyum şimdi:çok üzgünüm: bide boyumda kısa top gibi oldum yaw:bbo: son 3 ayda dahada çok alınırmış zaten...hareketlerim falan kısıtlandı baya...çok çabuk yoruluyorum...nefes nefese kalıyorum hemen..sizler ne alemdesiniz..normal mi acaba bu şekilde olmasısenağlama

ben 27 inci haftamdayim ve yaklasik 10 kilo aldim simdiye kadar ama seninkide fazla degil yani ama tabi dikkat etmende faya var cerezden ve cikolatadan kacin :)

arkadaşlar hamileliğiniz boyunca toplam kaç kilo aldınız?ben kafayı yicem yakında...46kiloyla başladın 57 kiloyum şimdi:çok üzgünüm: bide boyumda kısa top gibi oldum yaw:bbo: son 3 ayda dahada çok alınırmış zaten...hareketlerim falan kısıtlandı baya...çok çabuk yoruluyorum...nefes nefese kalıyorum hemen..sizler ne alemdesiniz..normal mi acaba bu şekilde olmasısenağlama

canım ben 63 le başladım hamişliğime şuan 65 oldum sositososito
o kadar yiyorumda nereye gidiyor anlamıyorum hihoyyyt
bu konuda kendimi şanslı hissediyorum...
yalnız ben hareketliyim yani hem yiyorum hemde yediğimi yakıyorum...cokacimcoook

:nazar: maşallah bacım ama üzülme
ben kilolu hamile kaldım bu nedenle çok dikkatli idim ilk zamanlar ama artık dikkat edemiyorum şuan 26 haftam bitti 5 kg aldım ama sanırım böle devam edersem ben 100 kg olurum .dedimya sen zayıf hamile kalanlkardansın yani şanslısın ya ben ne yapayım :uhm:

bebeğimiz sağlıklı olsunda napalım zayıflarız artıkın üzülmee.:ecrin_bebek: :ecrin_bebek:

biz de izmirde devamlı damacana suyu kullanıyoruz canım yemeklerin içine meyve sebze yıkamada,
hatta eşim abartıp benim alt temizliğimde bile iyi su kullandırtıyor
oradan bebeğe gider diye

gelde bunlari benim anneme anlat cnm , bende cok hassasim bu tarz konularda ,saglik beslenme,cocuk pskolojisi ... ,benim abarttigimi söyler durur ,anne böyle yapma kanser yapiyor diyorum senin dedigin gibi cok özen gösterenlerde kanser oluyor diyor :eek:klava:
annem benim söyledigim seylere hep karisir öyle yapma söyle yap yanlis yapiyorsun gibilerinden ,cogu konusmalari emir tarzindadir
bi konusma gecmisti aramizda :
onun üst komsusuda canim gida mühendisi yasida 35-38 vardir
annem onun ogluna bisey vercekti sanirim abla biz böyle yapmiyoruz demis annemde tamam demis
ben sordum ben sana deseydim ben bunu böyle yapmiyorum diye banada tamam dermisin ?? ona tamam derim ama sana karisirim dedi
cook gücüme gitti benim söylediklerim neden hep yanlista baskalarininkilermi dogru ?? senağlama
ben besinler hakkinda,cocuk gelisimi,psikolojisi hakkinda bilgi edinmeyi cok severim bana abartiyorsun cok üstüne düsme bu konularin der
bu konusmadan sonra zaten asiri sogudum annemden kücüklügümden beri hep emir vermeyi sever bir sey yaparken danismaz ... simdi cok sükür evliyim de artik bana karisamazsin diyorum kaydirigubbakcemile2
simdiden bile gittigimde nasil zaman geccek diye düsünüyorum cnm

:nazar::nazar::nazar:maşallah yaa...bi dombili benim sanırımsırnaşık şey amann napimm dikkat edicez mecbur zaten 3 ay bişeyimiz kaldı dimi ...aaahh ah:bbo:

:nazar: maşallah bacım ama üzülme
ben kilolu hamile kaldım bu nedenle çok dikkatli idim ilk zamanlar ama artık dikkat edemiyorum şuan 26 haftam bitti 5 kg aldım ama sanırım böle devam edersem ben 100 kg olurum .dedimya sen zayıf hamile kalanlkardansın yani şanslısın ya ben ne yapayım :uhm:

bebeğimiz sağlıklı olsunda napalım zayıflarız artıkın üzülmee.:ecrin_bebek: :ecrin_bebek:

saol cnmm..ama sende boy fln wardır kesin bende o yok işte ordan kaybediyorumm...5kilo çok ii Allah nazardan saklasın...iyi gitmişsin:nazar::nazar: dediğine katılıyorum Allah bebeklerimize sağlık wersinde artık idare edicez bi şekildea.s.

bende toplam 5 k,lo aldım ama karnım bile 3 haftadır falan hamile karnı gibi galiba doktorun dediğine göre iç karnım geniş

:nazar:hakkatten aynı haftadayız..hadi bakalım tatoş kim önce doğuracak:lepi:

tabiiki öncelik benim haberin olsun :dilcikar:
çünki ben ablayım süprizzzzz
belkide aynı gün doğum yaparız...:1hug:
zamanında doğsun meleklerimiz :Saruboceq:
sana hangi güne tarih verdiler CADIARZU

hayalciğim 5 kilo iyi tatlım..bundan sonra daha çok almamaya çalış..
doğumdan sonra vermek kolay olsun...

arkadaşlar bende kikolu hamile kalanlardanım...96 kg oldum bile....allah sonumuzu hayır etsin..ama inanın hiç bir önemi yok...bebek bize o kadar güzel yaktıracakki bu kiloları...emzirmek de kilo verdiriyor zaten..herhalde 6 ayda formumu bulurum diye düşünüyorum..şimdi kendimi kasmıyorum açıkçası...ama benim kilo dışında asıl problemim doktorum hastane değiştirdi..ben medical park mehtap yazıcıoğlu na gidiyordum..kendisi ssk anlaşması olmayan bir hastaneye geçti...bu hafta için medipol hastanesi leyla hanım dan ve medical park can şener den randevu aldım...artık ikisinden birini seçeceğim...dere geçilirken at değiştirilmez derle büyükler ama bu doktorlar bizi çok kötü yarı yolda bırakıyorlar ya...inşalla memnun kalırım birinden...

canım bende medikal parkta banu hanıma gittim 2 kere ama o hastane bana çok garip geldi doktor odası ayrı yerde ultrason ekilen yer ayrı yerde anlamadım valla.bide ücretleride şu an 35 ytl olmuş gliba çok pahalı kimbilir doğumda kaç para isteyecekler.ve özellikle tahlil ücretleri falan çok uçuk 2 tahlile benden 80 ytl istediler normal kan sayımı ve idarra tahlili. başka hasaatnede 30 a yaparken burad bu kadra pahalı olması çok uçuk geldi bana

tabiiki öncelik benim haberin olsun :dilcikar:
çünki ben ablayım süprizzzzz
belkide aynı gün doğum yaparız...:1hug:
zamanında doğsun meleklerimiz :Saruboceq:
sana hangi güne tarih verdiler CADIARZU

ayıp ediosun ablacım ben beklerim senikaydirigubbakcemile3bana 18i gibi dedi doktor geçen gün.sen hangi hastaneye gidiosun ablacm ?

X