2009 Şubat Anneleri

5. Ay

Memelerden ilk süt gelebilir,
bu sadece silinmeli, meme sıkılmamalıdır.

Cilt koyulaşması artabilir.

Sırt ağrısı, kasıklarda gerilme, vajen akıntısı,
dişeti kanaması gibi yakınmalara sık rastlanır.

Bebeğinizin hızlı büyüdüğü ve sizin de hızla kilo alacağınız
bir döneme girdiğinizden sağlıklı beslenmeye çok dikkat etmelisiniz.

kızlar fazla giremiyorum hala.misafirler vardı onlar gitti dün gece ben kötü oldum.rahatsızlandım.öksürügüm gribe cevirdi kramplar giriyor bacaklarıma.ayy dünde doktora gittim sormayı unuttum.ilaç falan yazardı en azından.artık eşim kat kat giydirdi saolsun.şimdide koca bi tabak meyve yıkadım onları yiyorum.arkadasım basınız saolsun derinzlim.kızlar bebeiğmde hasta olurmu benimle birliktesenağlamasenağlamasenağlama

kızlar fazla giremiyorum hala.misafirler vardı onlar gitti dün gece ben kötü oldum.rahatsızlandım.öksürügüm gribe cevirdi kramplar giriyor bacaklarıma.ayy dünde doktora gittim sormayı unuttum.ilaç falan yazardı en azından.artık eşim kat kat giydirdi saolsun.şimdide koca bi tabak meyve yıkadım onları yiyorum.arkadasım basınız saolsun derinzlim.kızlar bebeiğmde hasta olurmu benimle birliktesenağlamasenağlamasenağlama

Canım çok sağol .Sanada geçmiş olsun canım aman ihmal etme ara dr.unu anlat durumu ilaç adı yada başka birşey önerir belki . yat dinlen bol bol . bebeğin hasta olmaz canım o çok güvenli bi yerde :CüvCüv:

Canım çok sağol .Sanada geçmiş olsun canım aman ihmal etme ara dr.unu anlat durumu ilaç adı yada başka birşey önerir belki . yat dinlen bol bol . bebeğin hasta olmaz canım o çok güvenli bi yerde :CüvCüv:

canım ya dün sormayı unutmuşum doktora.artık 5 gün sonra bidaha gidicem o zamana kadar gecmesse o zaman söylerim.hem 5 gün sonra renkliye giricez.ve ücret istemediler bizden.:1shok:

cnmm gecmis olsun c vitamini tüket bolca ,kesinlikle cok su icmeye bak yanina sise al ,kendine belli bir zaman ver iki üc dk da bir birkac yudum al ,kesinlike ilac alma uzak dur doktorlar ne kadar alabilirsin deselerde almamak bebeklerimiz icin daha iyi

bak sana ne buldum ,

Gribe yakalanmak bebeği etkiler mi?
Grip veya soğuk algınlığının belirtileri sizi rahatsız etse de genellikle bebeğe zarar vermez.

Gebelikteki bağışıklık (immün) sisteminizdeki değişiklikler nedeniyle gebelik sırasında soğuk algınlığı belirtileri daha uzun sürebilir.

Ailenizde veya yanınızda çalışan kişilerde soğuk algınlığı varsa, ellerinizi sık sık yıkayın ve onlardan uzak durun. Çünkü bu mikroplar kolaylıkla hasta kişiye temas etmeyle bulaşır.

Gebelikte soğuk algınlığı ve griple başetmenin en iyi yolu, ilaç almadan kendinize en iyi şekilde bakmaktır. Bol dinlenme ve fazla sıvı alma ile şikayetleri azaltabilirsiniz.

Ayrıca;
Odanızı devamlı nemlendirin, bunu bir miktar su kaynatıp buharının odanızda dağılmasını sağlayarak yapabilirsiniz.
Ateşinizin olması durumunda ise hafif ılık banyolar sizi rahatlatacaktır.
İştahınız soğuk algınlığından etkilenmiş olsa bile, yemenize dikkat edin. Özellikle az az ve de sık sık yiyin.
Sıvı tüketimini arttırın. Bazı bitkisel çayları (adaçayı, ıhlamur, papatya gibi) ılık olarak içilebilirsiniz.

Tüm önlemlere rağmen şikayetleriniz artıyorsa doktorunuzu gecikmeden arayınız. Daha ciddi bir probleminiz olabilir.

canım ya dün sormayı unutmuşum doktora.artık 5 gün sonra bidaha gidicem o zamana kadar gecmesse o zaman söylerim.hem 5 gün sonra renkliye giricez.ve ücret istemediler bizden.:1shok:

Bence bekleme daha ilerlemeden arayıp danış dr.una .Renkli için mi ücret istemediler amanınnn şaşırdım :1shok::1shok::1shok:

KIZZZLLAARRRRR şok şok şok iki arkadaşım hamile idi .Birinin 10 günü vardı diğerinin 1 ayı . Bugün ikiside doğum yapmış ikisininde oğlu oldu .Nerdeyse günleri olan iyi ama diğer bebeği kuvöze almışlar umarım ikiside iyi olurlar . Önümüzdeki hafta bol bol bebek gezmesi yapıcam yanii altında yükseldi : )))
Darısı bizlerin başına

demircool cnm odayi nemlendirmek icin su kaynatip buharinin odasina dagilmasini saglamak yerine eger kalerifer varsa evde kaleriferin üstüne devamli islak havlu ,yada kaseyi suyla doldurup koy bunu kaleriferi acik olan her yerde yap
devamli su kaynatirsak elektirik,gaz paralarina yetisemeyiz :))))))

Bence bekleme daha ilerlemeden arayıp danış dr.una .Renkli için mi ücret istemediler amanınnn şaşırdım :1shok::1shok::1shok:

evet canım istemediler.bende cok şaşırdım ama kadın ssk lıyız deyince ücret göremiyorum dedi.:1shok: hem ben ilaç alırken falanda ücret ödemiyorum.eşim ödüyor ama ben çalışmadığım için ödemiyorum.

KIZZZLLAARRRRR şok şok şok iki arkadaşım hamile idi .Birinin 10 günü vardı diğerinin 1 ayı . Bugün ikiside doğum yapmış ikisininde oğlu oldu .Nerdeyse günleri olan iyi ama diğer bebeği kuvöze almışlar umarım ikiside iyi olurlar . Önümüzdeki hafta bol bol bebek gezmesi yapıcam yanii altında yükseldi : )))
Darısı bizlerin başına

hadi gözleri aydin cnm umarim ikiside iyi olurlar :1hug:

kızlar ya bende girp oldum burnum hiç durmuyo eşim girpti ilaç içti düzeldi sanırım ondan bana geçti e bende ilaç içemiyorum bol bol c vitamini tüketmeye çalışıyorum birde gözümün altında bişey çıktı sinek ısırığı gibi ama etrafı mor oldu bugün nedense umarım önemsenmiycek bişeydir

kızlar ya bende girp oldum burnum hiç durmuyo eşim girpti ilaç içti düzeldi sanırım ondan bana geçti e bende ilaç içemiyorum bol bol c vitamini tüketmeye çalışıyorum birde gözümün altında bişey çıktı sinek ısırığı gibi ama etrafı mor oldu bugün nedense umarım önemsenmiycek bişeydir

canım yaa ne zor oluyor dimi gripsenağlama yakında burnumu sile sile burnumda yara olcak.ondanda cok korkuyorum.

Arkadaşlar benim ara sıra sulu byaz akıntım oluyo. Bazen çamaşırım ıslanıyo. Sizlerde de oluyor mu? Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

canım merak etme bendede oluyor hatta arasıra değil sürekli hale geldi. doktoruma sordum herhangi bir koku veya yeşile dönük renk olmadığı sürece sorun yok dedi..

canım yaa ne zor oluyor dimi gripsenağlama yakında burnumu sile sile burnumda yara olcak.ondanda cok korkuyorum.

evet canım çok zor normalde burun akıntım bi gün sürer ya ertesi gün daha kötü olurum yada iyileşirim bakalım hamileliktede öyle olucak mı umarım en yakın zamanda iyileşiriz :sm_confused:

kızlar yarın ayrıntılı ultrasonumuz var biliyorsunuz...bebek hareket etmiyor diye endişe içindeydim...dün akşamla bugün sanki 2-3 kez dönme hareketi gibi birşeyler oldu karnımda...gözle göremedim hareketi ayaktaydım...ama dün akşamda bugünde hissettim...çok belirgin olmamakla birlikte bir hareket işte...içim rahatladı azıcık...bakalım yarın 13.30 da çekilecek ultrasonu...allah hepimizin bebişlerine sağlık versin inşallah....

demircool,sunseet geçmiş olsun..geçen hafta 2 gün benimde burnum aktı ve bademciklerim sızladı.ben sürekli nane limon kaynatıp içtim ve her fırsatta uyumaya çalıştım.dinlenmek ve bol sıvı almak çabuk toparlanmamızı sağlıyor.aman dikkat edin kendinize..

canım merak etme bendede oluyor hatta arasıra değil sürekli hale geldi. doktoruma sordum herhangi bir koku veya yeşile dönük renk olmadığı sürece sorun yok dedi..

Teşekkür ederim içimi rahatlattın biraz. Sulu olunca acaba bebeğin sıvısı mı azalıyor diye korkuyorum bazen. Bazen sarı oluyor. Sen de de öyle mi. Çamaşırımın ıslandığını hissederek tuvalate gidiyorum.

Teşekkür ederim içimi rahatlattın biraz. Sulu olunca acaba bebeğin sıvısı mı azalıyor diye korkuyorum bazen. Bazen sarı oluyor. Sen de de öyle mi. Çamaşırımın ıslandığını hissederek tuvalate gidiyorum.

hayatım aynı akıntı problemi bende de var sarıya yakın çamaşırda leke bırakan bir akıntı...doktorum önce mantar olabilir önlem olarak vajinal fitil kullanalım dedi...kullandım ama akıntı aynen devam...zaten kaşıntı / yanma filan yoktu...o zaman normal dedi...hormon değerlerinin artışıyla ilgili bir durum...sanırım aşağı yukarı hepimiz yaşıyoruz aynı şeyi....

ayrıntılı ultrason yaptıran arkadaşlara bir sorum olacak...arkadaşlar ultrasonu kadın doğum doktorunuz mu yoksa radyoloji doktoru mu yaptı?

X