2009 Şubat Anneleri

kizlarr benim cok isim var
bu sayfa fena aliskanlik yapti yemeklerimi ev islerini falan aksatmaya basladi :))))
allahtan esim daha agzini acmadi ::))))))
ben kalkip evimi bi toparliyim yemegimi yapiyim kocacim ac gelir isten :)))
aarada bir gelip yazarim :))

kizlar ya bebeisi cok kipirdayan varmi ben 19 haftamdayim bizimkini tutabilene ask olsun bazen korkuyorum bi sorunumu var acaba nie bukadar oynak diorum anasinami cekti artik bilmem ki:))
sabah aksam yok mubarek nerdeyse her saat hissettiriyo kendini bukadar fazla diilmi acaba ne dersiniz benimki gibi kipirdayani varmi aranizda???

CANIM YAAA AYNEN BENİMKİDE OYNAKKK hihoyyyt
OYNASIN BOL BOL OYNAMADIĞI AN PANİK OLUYORUM ACABA BİR SORUN MU VAR DİYEEE (ALLAH KORUSUN BEBİŞLERİMİZİ)
OYNADIKCA MUTLU OLUYORUM ANNE BEN BURADAYIM DER GİBİkaydirigubbakcemile5
KURBAN OLURUM ONLARI BİZLERE LAYIK GÖRENEEEEE
:1hug::1hug:

Cimcimem git işine bak arada gel takip et formu:))
ben hem yemek yapip hemde burayi takip ediyorum alişkanlik yapti ayrilamiyorumki:))

Cimcimem git işine bak arada gel takip et formu:))
ben hem yemek yapip hemde burayi takip ediyorum alişkanlik yapti ayrilamiyorumki:))

ayy öyle cnm yaa sırnaşık şey
nasil elim ayagim tutustu bi görseniz bak sayiyim size :1shok:

• bulasik makinasindakileri yerlestircem
  • camasirlar var yikancak
  • ütülerim var
  • oglumun odasini hic saymiyim sepetini tüm eve bosaltmis yüzlerce kücük arabalar yap bozlar,kitaplar.....tüm evde :1shok: :eek:klava:

normalde saat 5 bucukta yemek yiyoruz oglumla ben dünden kalan yemegi isittik
esim gelcek ona yemek yok :eek:klava: hemen biseyler uydurmam gerek ona :eek:klava:

iyi akşamlar kızlaaarrr, 2 gündür giremiyordum, bugün girdim ama acelem var, yürüyüşe çıkacağız, o yüzden hemen alelacele size gelişmeleri aktarayım..

1)dün doktora gittik, kötü habeerrr 2 haftada tam 4 kilo almışım, doktorun neredeyse bir ohaaa!! demediği kaldı, gözleri fal taşı gibi açıldı ve beni çok ciddi şekilde uyardı, diğer ay en fazla 1 kilo almış şekilde geleceksin dedi, bebeğe çok zararlı dedi ve zararlarını bir bir anlattıı, gözüm korktu, dünden beri rejimdeyimmmm

2) kızımı gördük, çok tatlı bişey yaaww, büyüdükçe tatlılaşıyor, babasına renkli halini gösterdi doktor, 429 gr mış ve baş popo mesafesi 15 cm miş

3) Bugün sağlık ocağına gittim, tetanoz aşımı oldum... en şaşırdığım ise ebe elini karnıma götürdü rahmimim çapını aldı ve kaç aylık hamile olduğumu söyledi, nasıl anladı pesss yaniii,,,

cimcimemm eşine biraz rahatsız olduğunu ve canının evdeki hiçbir şeyi çekmediğini dışardan yemek siparişi vermeyi teklif etsen işe yararmı canım:))
olmadı kahvaltı türü birşeyler hazırla:))

aybükee neden rahime yakın tekmeleri hissediyormuşuz sordunmu canım...
çok merak ediyorum :uhm:

birde karnımda sertleşme oluyor sizlerdede oluyor mu kızlarrr...:uhm:
bu kadar erken olmasıda iyi değil diye biliyorummmmmm ama umarım yanılıyorumdur...

tatoscum esim gercekten cok anlayisli önüne tomates ve tost cikarsam bile yüzü güler eline saglik askim der
ama isten gelcek zaten öyle sebze yemegini cok seven biri degildir domates soslu makarna yapsam dünyalar onun olur cocuk gibi sevinir askim benim :))

saol cnm ilgine :))

aybuke dikkat et canim benim ,cok yazamiyorum asiri isim var cnm
yarin yapsamda olur ama hep erteliyorum bugün bitirmeye caliscam islerimi

kızlar iyi aksamlar.pc bozulmustu aksam cimcime seninle konustuktan sonra bozuldu anca eşim şimdi yapabildi.aksama kadar canım cıktı valla.benimde karnım cok şişiyor hele şu anda patlicak gibiyim.ama olsun bebişim akşama kadar hiiiiiiiiiiç durmadı hep oynadı.yirim ben onları

demircool mrb cnm
bezen bizim pc dede sorun oluyor bütün bir günü birak bir saat olmasa bile nasil canim SIKILIYOR
devamli pc basinda degilim ama pc acik olunca daha rahat ediyorum
bende bugün bir öglen klasik müzik dinlerken bi uzandim hemen uyuyakalmisim
okadar tatliydi ki uykum
kizlar yarin tekrar normal kontrol üm olcak siz nasil yatiyorsunuz simdi ?
doktoruma sorcam bende sola mi yatmam gerek diye bakalim o ne diyecek ... cnm senin ki klasik müzikleri dinleyince baya bi costu desene :KK70: bendeklasik müzik dinletiyorum oynasin diye ses seda yok ..

benimde pc min kasası kafayı yemiş dün eşim tamire götürmüştü baktım yenisiyle gelmiş...çünki öbürü iflas etmiş:))
tabikii bize masraf oldu ama ne yapıyım sizlerden ayrı kalmakda zor geliyor..
a.s.

cimcimem benim bir arkadaşım vardı kulakları çınlasın..bebeğine sürekli klasik müzik dinletirdi...
neyse minik yavrusu doğdu ve biraz büyüdükten sonraaa klasik müzik dinlemek yerine bebiş ibrahim tatlıses dinliyormuşşşş birde eşlik etmeye çalışıyormuşşşş...:roflol: :roflol:

aybükee neden rahime yakın tekmeleri hissediyormuşuz sordunmu canım...
çok merak ediyorum :uhm:

ya dün kızımın tekmeleri gayet normaldi, bugünde normal, bir de ultrasonda da duruşu normaldi, o yüzden sormadım, aslında sormak aklıma bile gelmedi, hepinizde oluyordur, doktorun yanına gidince bir bir unutuyoruz soracaklarımızı..

ama siz de yaşıyorsanız demekki sıradan bişey, bebeğin duruşunda bir sıkıntı yoktu yaa içim rahatladı

ya dün kızımın tekmeleri gayet normaldi, bugünde normal, bir de ultrasonda da duruşu normaldi, o yüzden sormadım, aslında sormak aklıma bile gelmedi, hepinizde oluyordur, doktorun yanına gidince bir bir unutuyoruz soracaklarımızı..

ama siz de yaşıyorsanız demekki sıradan bişey, bebeğin duruşunda bir sıkıntı yoktu yaa içim rahatladı

doğru canım soracaklarımızı o anda unutuyoruzzz heyecandan olsa gerek.kaydirigubbakcemile3.
en azından sorun çıkmadığına çok sevindim...:nazar::nazar:
bende yakında gidersem unutmazsam soracagım...:eek:

cimcimem benim bir arkadaşım vardı kulakları çınlasın..bebeğine sürekli klasik müzik dinletirdi...
neyse minik yavrusu doğdu ve biraz büyüdükten sonraaa klasik müzik dinlemek yerine bebiş ibrahim tatlıses dinliyormuşşşş birde eşlik etmeye çalışıyormuşşşş...:roflol: :roflol:

:roflol: :roflol: :roflol: ahh canmmm cok taliymisss masallah ona :nazar:

kizlar aklima geldikce migdem bulaniyorrrrrrr

dün canim cektigi icin lahmacun yapmistim , bir kac tanede pide yaptim kiymasinida bol koymustum
aslinda iyi olmuslardi cig degillerdi ama bir saat önce pideleriden birazz yemek istedim agzima cig et geldi ... cok fena bulantim oldu aksam yemegi bile yiyemedim hic canim istemiyor
cok korkuyorum dünden beri kac tane lahmacun pide yedim ya onlarin arasindada vardiysa bebegime bisey olmaz degilmiii ???

az önce bi yazi okuduk esimmle sizede kopyaladim yaziyi asagida
aklima gedikce migdem bulaniyor ,esim artik doguma kadar eve et almiyoruz hele sana kesinlikle yasak dedi hatta yumurtayi bile haftada bir yada iki defa ye dedi
doktorum iki testten bahsettmisti bana yazmistim o testlerin nedenide o sayfada yaziyor

aman dikkat edelim yediklerimize arkadaslar

Evet hamilelik döneminde çiğ ya da az pişmiş et yemek kesinlikle sakıncalıdır. Bunun en önemli nedeni toksoplazma ve salmonella başta olmak üzere bazı bakteri ve parazitlerin bulaşma olasılığıdır.

Bir tür gıda zehirlenmesi olan salmonella enfeksiyonu oldukça rahatsızlık verici bir durumdur. Şiddetli bulantı, kusma, ishal ve yüksek ateş temel belirtileridir. Hamilelerde sıvı kaybı çok daha ciddi sonuçlar doğurabileceği için çoğu zaman hastanede yatırılarak tedavisi gerekir. Bebek üzerinde direkt bir etkisi olmamakla beraber sizin genel durumunuzu bozarak bebeğinizi de indirekt olarak etkileyebilir. Salmonella en sık tavuk eti ve yumurtadan bulaşır. Toksoplazmozis ise kediler tarafından taşınan bir parazittir. Enfekte olan kedinin dışkısı ile de bulaşabilmesine rağmen en sık çiğ et ve iyi yıkanmamış sebzelerden bulaşır. Hamilelikte aktif bir enfeksiyon düşük, erken ya da ölü doğum, veya bebekte anomaliye neden olabilir. Çoğu zaman grip benzeri bir tablo ile atlatılır ve kişi toksoplazma olduğunu fark etmez. Tanı yapılacak olan kan testi ile konur. Enfeksiyon birkez geçirildiğinde bağışıklık kazanılır ve yeniden enfeksiyon olmaz. Bebekte en ciddi hasarı ilk aylarda ortaya çıktığında yaratır. Toksoplazmozis için herhangi bir aşı yoktur.
Nadir görülmesine rağmen ciddi sonuçlar doğurabilen toksoplazma ve diğer enfeksiyonlardan korunmak için eğer bağışıklığınız yoksa hamileliğiniz sırasında bazı noktalara dikkat etmelisiniz.

Hamileliğiniz sırasında çiğ olarak tüketilen salam, sucuk, jambon, çiğköfte gibi besin maddelerinden uzak dumaya çalışın
Eti çok iyi pişirin
Çiğ eti dolapta saklarken suyunun başka maddeler ile temas etmemesine özen gösterin
Çiğ ete dokunmayın ya da eldiven giyin
Çiğ ete dokunduktan sonra ellerinizi yıkayın
Çiğ et kestiğiniz bıçakla başka birşey kesmeyin
Çiğ et kestiğiniz kesme tahtası vb. materyali çok iyi yıkamadan başka birşey kesmek için kullanmayın

X