2009 Şubat Anneleri

kizlarr cok mutluyum annem sonunda beni anladi :)))
et olayini anlattim ona evet kizim dikkat et dedi okadar titiz olma diyince bende ona acikladim biliyorsunuz sanirim ben doktor asistani olmak istiyorum hatta belki diyetisyen doktorlugu yada baska bi doktorluk dalinda üniversiteye bile gidebilirim ( eger üniversite okumak icin yeterli parayi biriktirebilirsem )
beslenmeye vitaminlere proteinlere
hastaliklara, cocuk sagligina,cocuk egitimi psikolojisine,kaza anindaki ilk yardim konularina .... cok asiri ilgi duyuyorum ve hergün yeni birseyler ögrenmek istiyorum ,bu konular hakkinda bilgi edinmeden yapamaz hale geldim devamli not bile aliyorum ,titizligimden degil dedim aferin iyi yapiyorsun kizim dedi
bebisim dogsun ilk yardim kursuna gitmeyi düsünüyorum hatta mecburum cünki iki cocugum var allah korusun ani bisey oldugunda bilgili olmaliyim :))

dua edin kizlar okulumu bitirip doktorluk dalinda bir meslek edinmek istiorum ,bu meslek benim icin cok kutsal :)))
biz hamilelierin duasi kabul olur :)))))

cimcimecim herşey günlünce olsun tatlım.ben de yarın doktora gidiyorum prensesimi görmeye.doktor renkliye göndericem demişti belki yarın renkliye gideriz.bakalım inşallah herşeyin hayırlısı olur.kızım da uyudu heralde aksama kadar tepindi durdu şimdi dürtüyom karnıma banamısın demiyo valla

cimcimecim herşey günlünce olsun tatlım.ben de yarın doktora gidiyorum prensesimi görmeye.doktor renkliye göndericem demişti belki yarın renkliye gideriz.bakalım inşallah herşeyin hayırlısı olur.kızım da uyudu heralde aksama kadar tepindi durdu şimdi dürtüyom karnıma banamısın demiyo valla

saol cnmm ins.
bende oturdum önüme cokokrem kavonoznu aldim onu kasikliyorum sırnaşık şey
kendimi tutmaya calisiyorum ama olmuyor iste gecenlerde esimden cips istedi azicik tabaga koysun diye baktim posetini getirdi önüme
getirme tabaga koy hepsini yerim yoksa dedim ( cok yiyip kilo almiyim diye ) oda anlamadi heralde bitir askim istersen ikincisinide getiriyim demezmii :1shok: :eek:klava:
benimkide uyuyor sanirim :asigim:
daha gecen gün bana iki poset cips teklif eden adam kalmis simdi cokokremimi görünce oo masallah diyor yaaaa :roflol: :icecream:

fotografini merak ediyorum yain hemen koy olurmu

ya dün kızımın tekmeleri gayet normaldi, bugünde normal, bir de ultrasonda da duruşu normaldi, o yüzden sormadım, aslında sormak aklıma bile gelmedi, hepinizde oluyordur, doktorun yanına gidince bir bir unutuyoruz soracaklarımızı..

ama siz de yaşıyorsanız demekki sıradan bişey, bebeğin duruşunda bir sıkıntı yoktu yaa içim rahatladı

Günaydın kızlar 2 haftalık bi aradan sonra nasılsınız bakalaım
Ben doktoruma bu soruyu sordum kafa kısmı göbek tarafında ayakları aşağıda o yüzden sana öyle geliyor dedi fetus aşağıda değil dedi kafa yukarıda bir problem yok dedi korkmanıza gerek yok ve detaylı usg ye girdim allaha şükür herşey yolunda ve erkek olduğu kesinleşti kaydirigubbakcemile3

Günaydın kızlar 2 haftalık bi aradan sonra nasılsınız bakalaım
Ben doktoruma bu soruyu sordum kafa kısmı göbek tarafında ayakları aşağıda o yüzden sana öyle geliyor dedi fetus aşağıda değil dedi kafa yukarıda bir problem yok dedi korkmanıza gerek yok ve detaylı usg ye girdim allaha şükür herşey yolunda ve erkek olduğu kesinleşti kaydirigubbakcemile3

günaydin cnm
bende gecenlerde doktora gittim benimkinin kafasi göbegimin asagisinda sag taraftaydi
ayaklarida yukarda ,doktorum nerseyin normal oldugunu söylemisti
seninkinin kafasi yukardami ?? :uhm:

saol cnmm ins.
bende oturdum önüme cokokrem kavonoznu aldim onu kasikliyorum sırnaşık şey
kendimi tutmaya calisiyorum ama olmuyor iste gecenlerde esimden cips istedi azicik tabaga koysun diye baktim posetini getirdi önüme
getirme tabaga koy hepsini yerim yoksa dedim ( cok yiyip kilo almiyim diye ) oda anlamadi heralde bitir askim istersen ikincisinide getiriyim demezmii :1shok: :eek:klava:
benimkide uyuyor sanirim :asigim:
daha gecen gün bana iki poset cips teklif eden adam kalmis simdi cokokremimi görünce oo masallah diyor yaaaa :roflol: :icecream:

fotografini merak ediyorum yain hemen koy olurmu

haha ya kızlar bize noluyo böyle. bende acayip bi iştah patlaması var. yani korkmasam durmadan yiyecem. cokacimcoook

bende çukultaya karşı acayip bi istek var. diğer tatlılar öyle değil. ama çukulatayı aynı senin gibi bi kavanozu alıp yarılayabilirim. ne olsa yerim hiç farketmiyo. sürekli açım nolcak bu işin sonu kızlar ya :sm_confused:

çevremdekilerde bana bakıp gülüyolar. ilk zamanlar iştahsızlk vardı öyle mıymıy bişeyler yiyodum işte. şimdi ne görsem yiyesim geliyo:bbo:

yardımınıza ihtiyacım var.. gebelik cetveli koyacağım ama bir türlü adresleri kabul etmiyor.. hangi adresi yapıştırmam gerekiyor ?

kizlar aklima geldikce migdem bulaniyorrrrrrr

dün canim cektigi icin lahmacun yapmistim , bir kac tanede pide yaptim kiymasinida bol koymustum
aslinda iyi olmuslardi cig degillerdi ama bir saat önce pideleriden birazz yemek istedim agzima cig et geldi ... cok fena bulantim oldu aksam yemegi bile yiyemedim hic canim istemiyor
cok korkuyorum dünden beri kac tane lahmacun pide yedim ya onlarin arasindada vardiysa bebegime bisey olmaz degilmiii ???

az önce bi yazi okuduk esimmle sizede kopyaladim yaziyi asagida
aklima gedikce migdem bulaniyor ,esim artik doguma kadar eve et almiyoruz hele sana kesinlikle yasak dedi hatta yumurtayi bile haftada bir yada iki defa ye dedi
doktorum iki testten bahsettmisti bana yazmistim o testlerin nedenide o sayfada yaziyor

aman dikkat edelim yediklerimize arkadaslar

Evet hamilelik döneminde çiğ ya da az pişmiş et yemek kesinlikle sakıncalıdır. Bunun en önemli nedeni toksoplazma ve salmonella başta olmak üzere bazı bakteri ve parazitlerin bulaşma olasılığıdır.

Bir tür gıda zehirlenmesi olan salmonella enfeksiyonu oldukça rahatsızlık verici bir durumdur. Şiddetli bulantı, kusma, ishal ve yüksek ateş temel belirtileridir. Hamilelerde sıvı kaybı çok daha ciddi sonuçlar doğurabileceği için çoğu zaman hastanede yatırılarak tedavisi gerekir. Bebek üzerinde direkt bir etkisi olmamakla beraber sizin genel durumunuzu bozarak bebeğinizi de indirekt olarak etkileyebilir. Salmonella en sık tavuk eti ve yumurtadan bulaşır. Toksoplazmozis ise kediler tarafından taşınan bir parazittir. Enfekte olan kedinin dışkısı ile de bulaşabilmesine rağmen en sık çiğ et ve iyi yıkanmamış sebzelerden bulaşır. Hamilelikte aktif bir enfeksiyon düşük, erken ya da ölü doğum, veya bebekte anomaliye neden olabilir. Çoğu zaman grip benzeri bir tablo ile atlatılır ve kişi toksoplazma olduğunu fark etmez. Tanı yapılacak olan kan testi ile konur. Enfeksiyon birkez geçirildiğinde bağışıklık kazanılır ve yeniden enfeksiyon olmaz. Bebekte en ciddi hasarı ilk aylarda ortaya çıktığında yaratır. Toksoplazmozis için herhangi bir aşı yoktur.
Nadir görülmesine rağmen ciddi sonuçlar doğurabilen toksoplazma ve diğer enfeksiyonlardan korunmak için eğer bağışıklığınız yoksa hamileliğiniz sırasında bazı noktalara dikkat etmelisiniz.

Hamileliğiniz sırasında çiğ olarak tüketilen salam, sucuk, jambon, çiğköfte gibi besin maddelerinden uzak dumaya çalışın
Eti çok iyi pişirin
Çiğ eti dolapta saklarken suyunun başka maddeler ile temas etmemesine özen gösterin
Çiğ ete dokunmayın ya da eldiven giyin
Çiğ ete dokunduktan sonra ellerinizi yıkayın
Çiğ et kestiğiniz bıçakla başka birşey kesmeyin
Çiğ et kestiğiniz kesme tahtası vb. materyali çok iyi yıkamadan başka birşey kesmek için kullanmayın

Bak şimdi bende tedirgin oldum, hiç dikkat etmiyordum bende çiğ eti eldivensiz doğruyordum, bir de çiğ köfte yemiştim çok azdı ama yedim neticede. cimcime bilgi için çok teşekür ederim artık et konusunda daha dikkatli olucam korktum vallahi

Günaydın arkadaslar;
Günde bir yada en fazla 2 kez fincan sütlü kahve içmenin bir zararı olurmu?.İçiyorum pişmanlık duyuyorum acaba bebeğe etkisi olurmu diye.Ama canımm istiyoo :KK43:(

DeRSu bende seninki gibi gebelik cetveli koymak istiyorum ama bi türlü beceremedim bana yardımcı olurmusun ?

kizlar merabaa
doktorda geliyorum simdi hem iyi hem kötü haberlerim var size
iyi haberim oglum saglikli hersey iyi görünüyor
kötü haberimse bir ayda 3 bucuk kilo almisim :eek:klava:
doktorum okadar kalori bebek icin hic iyi degil cok dikkat et dedi ikinciside et olayini anlattim evet aldigin etlere cok dikkat et dedi
balik olayinada dondurulmus aldigim icin cok iyi yapiyorsunuz dedi her hafta balik yemedigim icin
balik yagi ve omega 3 iceren bir kapsul ve ilac verdi cünki artik et ve yumurta yemegi düsünmüyorumm toksoplasma enfeksiyonu yüzünden
pazartesi bebegim 350 gramdi bugün 380 gram olmus :1shok: okadar cok yiyorsun bebegide sisirdin diyorrr kaydirigubbakcemile3
esim devamli takilip duruyor bana gelir gelmez oturdum pc nin basina size haber vermek icin otur otur bir iki ay sonra sigamicaksin oraya diyorr :1shok: :roflol:
birde eve gelirken demezmi bende sasirdim bir ayda nasil bu kadar büyüdü göbegin diye, evdeki cikolatalar bitsin sana baska cikolata yok dedi senağlama
toksoplasma yüzünden etde almiyoruz artik dedi :mymeka:
birde demezmi simdi hamilesin ama dogumdan sonra böyle gitmez diye :roflol: :roflol:
saka maka cok ciddi sorunlara yol acabilir böyle ani kilo almalar artik daha dikkatli olcam
hamilelikte neler yemeliyim ki cok yemedigim halde bu kadar aliyorum kizlar -tatlicadiarzu-​

teşekkürler canım
benimkisi enfeksiyon sebepli değil gerçi
rahim ağzı yetmezliği imiş
normalde bu problemi olan gebelere 13-14. haftalarda dikiş atılıp dikkatli hareket edilmesi gerekiyormuş ama ilk gebelikte tespit edilmeme ihtimali yüksek olabiliyormuş
bu arada ameliyatımı kent hastanesinde oldum bayağı tuzluya maloldu

tabi ya kent te ücretler uçuk diye biliyorum. Allah size maddi manevi kolaylıklar versin.

haha ya kızlar bize noluyo böyle. bende acayip bi iştah patlaması var. yani korkmasam durmadan yiyecem. cokacimcoook

bende çukultaya karşı acayip bi istek var. diğer tatlılar öyle değil. ama çukulatayı aynı senin gibi bi kavanozu alıp yarılayabilirim. ne olsa yerim hiç farketmiyo. sürekli açım nolcak bu işin sonu kızlar ya :sm_confused:

çevremdekilerde bana bakıp gülüyolar. ilk zamanlar iştahsızlk vardı öyle mıymıy bişeyler yiyodum işte. şimdi ne görsem yiyesim geliyo:bbo:

sorma canim yaa hadi azicik yiyim diye diye ne hale geldim :eek:klava:
asiri kilo almisim ya
canim ne yapcam ben yaaa doktora sordum diyet yok dikkat etceksin dedi kafamçokkarıştı
olmazki diyet yapmazsam sisierim hadi aldigim kilolar veririlir de bebegede cook zararli :eek:klava:
hamilelikten önce haftada bir tane cikolata bile yemezken simdi kavonozlari alip önüme kasikliyorum senağlama

Bak şimdi bende tedirgin oldum, hiç dikkat etmiyordum bende çiğ eti eldivensiz doğruyordum, bir de çiğ köfte yemiştim çok azdı ama yedim neticede. cimcime bilgi için çok teşekür ederim artık et konusunda daha dikkatli olucam korktum vallahi

bisey degil cnm cok dikkat edelim salam sosis falan iyice izgara yaptiktan sonra yiyelim
evime iki haftada bir kiyma giriyordu simdi oda esim tarafindan yasaklandi :sm_confused: a.s.

iyi akaşmlar hanımlar işten geldim size bir bakayım dedim doktordan ayrıntılı için randevumuda aldım hayırlısıyla bunuda sorunsuz atlatırız inşlalh bu arada bebişim hoşgeldin tatil nasıldı

hoşbulduk canım..tatilim güzel geçti ama eve döndüm şimdide kışlıkları çıkar evi topla sil süpür bide misafirim var canım çıkıyo açıkçası :KK43:(

evet cimcime ya ben de çok kilo almışım. iyiki kilolu değildim başında. fazla yemediğim halde kilo alıyorum. işin iyi yanı aldığım kilolar belli olmuyor. dr. bile öyle söyledi. belli olmuyor nerende saklı kilolar dedi. ben 5,5 aylık oldum ve toplam 8 kilo aldım. yuhh. ara öğünde kek v.b. yiyordum onu meyveye çevirdim. iştahlı değilim allahtan. bir de iştahlı olsam 30 kilo fazlayla doğuma gidecektim herhalde. kiloları veririz de benim korkum karın fazla gerilirse cilt çatlar. ne spor ne yürüyüş yapıyorum. hareketsizlikten böyle oluyor. aman ne yapalım en büyük derdimiz bu olsun.

X