2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba inaysa benim kızım 3 ay 1 haftalık aynı sorun bende de var daha önce tok olsa bile hayır demezdi ama şimdi emmek istemiyor gunboyu 4 5 defa tam anlamıyla emiyo amadikkatimi çekti ocak bebişlerinde buna benzer sorunlar var o yuzden ben pek kafaya takmıyorum sonuçta ac olsalar çığlık çığlığa aglarlar
 
inaysa benimki de cok emmiyor mama yedigi icin sadece uyuyacagi zaman bir de cok aciktigi zaman emiyor o da binbir guclukle...sinirleniyor bir daha almak istemiyor aglayarak istedigini yaptiriyor valla mamayi iciyor..coooooooooooook inattci..napicaz bilmiyorum:KK43:
 
ekinsu canım geçmiş olur inşallah sen bu satırları okuduğunda:)
enel sizede geçmiş olsun canım,
kızlar bu yaz tatilini hiç düşündüğünüzmü gidecekmisiniz biryerlere
biz erken rezervasyondan yararlanmak istiyoruz kemer de limak limra hoşumuza gitti geçen sene de orda maxim resortteydik çok güzeldi gideniniz varmı acaba limak limraya ,bebekle nasıl olacak acaba çok merak ediyorum biz eylülde gitmeyi düşünüyoruz havalar biraz serinler daha rahat olur hem büyür az daha diye düşündük valla iple çekiyorum
 
kızlar pamuk eller cebe lütfen en kıdemliniz benim ama puanıma bakkımbenneyaptımki

ellere vorda bize yoq mi?

yoq mi yoooqqq mi?
 
inaysa benimki de cok emmiyor mama yedigi icin sadece uyuyacagi zaman bir de cok aciktigi zaman emiyor o da binbir guclukle...sinirleniyor bir daha almak istemiyor aglayarak istedigini yaptiriyor valla mamayi iciyor..coooooooooooook inattci..napicaz bilmiyorum:KK43:

kançiçeğim senin kız da mı emmek istemiyor canım.hiç mi emmedi yoksa yeni mi bıraktı.Benim oğlan gibi inatçı demek seninki de.dün doktorda yine emzireyim belki bi umutla alır dedim kıyameti kopardı doktor bile şaşırdı:1shok:Herhalde bu ocak bebişlerinden en inatçı kız seninki en inatçı oğlan da benimki-tatlicadiarzu-Biz de senle beşik kertmesi yapalımnaniknanik
 
Son düzenleme:
yarım saat ağladı ay anlamıyorumki öneceden gaz sorunu vardı şimdi sorun ne ağlaya ağlaya uyudu ay zırt pırt dokroruda aramak istemiyorum napıcam bilmiyorum
calemity ben verdim canım daha doğrusu gün içinde herkese puan veriyorum :)
 
oo pembe sende kançiceğimin kızına göz diktin bakıyorum valla bende inannanı kısına talibim nil kızımız maşalalh hem çıtı pıtı hem güzel kıs inanna istemeye gelcem nili :))))))))))))
 
Bebekler neden ağlar?
Kendi başlarına hiçbir şey yapamayan bebekler yiyecek, sıcaklık, rahatlık gibi tüm gereksinimlerini ağlayarak belirtirler. Yeni anne babalar da zamanla bebeğin neden ağladığını kestirmeye başlarlar. Aç mı, susadı mı, sıkıldı mı, kucaklanmak mı istiyor? Hepsi için farklı bir ağlama tarzı olduğunu algılarlar.

Bebek büyüdükçe göz teması, ses çıkarma, gülümseme ile kendini ifade etmeye ve daha az ağlamaya başlar. Eğer zor sakinleştirilen bir bebeğiniz varsa, sık görülen ağlama nedenlerini düşünüp sorunu çözmeye çalışmalısınız. Böylece bebeğinizin ihtiyaçlarını karşıladığınızdan emin olabilirsiniz.

Bebekler baş yukarı tutulup yumuşak bir tonda konuşulunca sakinleşir. Annesinin sesini duyunca ve yüzünü görünce ses çıkarmaya başlar.

Pek çok bebek masajdan, sarılıp okşanmaktan ve öpülmekten hoşlanır.

Ağlamak bir iletişimdir. Tamamen sağlıklı bebekler günde 1-3 saat ağlar.

Pek çok bebek masajdan, sarılıp okşanmaktan ve öpülmekten hoşlanır.

Aslında ne istiyor?
Acıktım!
En sık ağlama nedenidir. Bebeğinizin yaşı büyüdükçe diğer nedenler de önem kazanmaya başlar

Daha rahat olmak istiyorum!
Giysileri ya da bezleri çok sıkı veya altları kirli iken bebekler ağlarlar. Bazı bebekler altları kirli de olsa aldırmazken bazılarının derileri daha çabuk rahatsız olur ve temizlenmek isterler.

Üşüdüm veya çok sıcakladım!
Bebekleri fazla sıcak tutacak şekilde sarmak veya yetersiz giydirmek rahatsız olmalarına yol açar.r.r.r.

Kucak istiyorum!
Bazı bebekler kucakta olmaya özellikle ihtiyaç duyarlar. Bebeklerin buna alışmasını istemeseniz bile ilk aylarda rahatlatmak için bebeği kucağa almanız uygundur. Çok fazla kucak isteyen bebeklerde elleriniz boşta kalacak şekilde kullanabileceğiniz askılı bir taşıyıcı (kanguru) yararlı olabilir.

Yoruldum, uykum geldi!
Aşırı uyarılma, kalabalık ziyaretçiler, aşırı ışık ve gürültü bebeği yorabilir.

Hastayım, beni iyileştirecek bir şeyler yapın!
Her şeyi yaptığınız halde hala ağlıyorsa, bir ağrısı veya hastalığı olabilir. Keza normalin dışında aşırı sakinlik de bebeğin hastalığının bir işareti olabilir. Hasta bebeğin ağlaması bebeğin önceki ağlamalarından farklı ve daha yüksek tonludur. Sizin bebeğinizi sizden daha iyi kimse tanımaz. Bu nedenle en iyi yaklaşım sizden gelecektir. Bir şeylerin hatalı olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuzu arayınız. Ağlarken nefes alma zorluğu varsa, kusma, ishal veya kabızlık veya onu rahatsız ettiğini düşündüğünüz herhangi bir durumda mutlaka doktorunuzu arayınız.

Bir şey istiyorum ama ne olduğunu ben de bilmiyorum!
Bazen bebeğinizin niye ağladığını kestiremezsiniz. Bu mutsuzluk ağlaması birkaç dakika bazen birkaç saat sürebilir.

Gaz sancım var!
Beslendikten sonra bebeğin gazı çıkarılmalıdır. Emme esnasında bebekler bir miktarda hava yutarlar. Ayrıca midede sindirim sırasında doğal olarak gaz oluşur. Beslenmeden sonra bunun çıkarılması gerekir. Bunun için bebek yüzü yana ve dışarı gelecek şekilde annenin göğsüne karın üstü yatırılmalı ve sırtına hafif el vuruşları ile çıkarılmaya çalışılmalıdır.

Sallamak ışe Yarar mı?
Pek çok bebek hafifçe sallanmaya bayılır. Kucakta bebekle yürümek veya sallanan sandalyede oturmak rahatlatıcı olabilir. Bazıları da arabada gitmek gibi daha hızlı hareketlerden hoşlanabilirler.

Bir Ritim Bulun!
Bazı bebekler belli ses ve ritimlerle sakinleşirler. Ninni dinlemek, çamaşır makinesi sesi gibi sürekli aynı ritimde devam bir sesi dinlemek rahatlatabilir.

Kolik Ağlaması
Kolik yeni doğan bağırsağının henüz tam olgunlaşmamış olmasından kaynaklanır ve genellikle 2-4 haftada başlar ve 3 ayda, nadiren 6-9 ayda azalıp geçer. Bebek ayaklarını karnına çeker veya uzatır, yüzü kızarır, karın gergin, hassastır. Kolik yanı gaz sancısında pek fazla bir tedavi yöntemi yoktur. Karna sıcak havlu koyun. Ayaklarını sıcak tutun.
 
Üç Amerikan askeri Iraklı bir amcanın bakkalına girerler alış veriş yaparken
'kahrolsun Amerika'diye ses duyarlar. Etrafa bakınırlar ve sesin bir
papağandan geldiğini görürler.

Bunun uzerine Iraklı bakkal amcaya 'bu papağanı buradan yok et yarın
geldiğimizde görürsek seni mahvederiz'derler.

Askerler gittikten sonra bakkal amca kara kara düşünmeye başlar çünkü
papağan kuşunu çok sevmektedir. Derken aklına cami imamlarının papağanı
gelir. Hemen imamın yanına koşar başından geçenleri anlatır ve 'Hocam eğer
sakıncası yoksa papağanları değişelim'der Hoca kabul eder ve değişim
gerçekleşir. Ertesi gün işgalci Amerikan askerleri gelir, papağanı görürler
ve kızarak :'biz sana bunu yok edeceksin demedikmi? '
Amca bu papağan o değil desede inandıramaz.
Sivri zekalı askerin biri ben şimdi anlarım bunun dünkü papağan olup
olmadığını der ve papağanın tekrarlamasını umarak bağırır:
'Kahrosun Amerika!!
ses çıkmyınca bakkal amca dahil hep birlikte bağırmalarını söyler:
-Kahrolsun Amerika!
(ses yok)
-Kahrolsun Amerika!
(ses yok)
-Kahrolsun Amerika!

papağan dile gelir
-Amin evlatlarım.....)))
 
:nazar:
oo pembe sende kançiceğimin kızına göz diktin bakıyorum valla bende inannanı kısına talibim nil kızımız maşalalh hem çıtı pıtı hem güzel kıs inanna istemeye gelcem nili :))))))))))))

oooo inaysacım ..bende beğeniorum çağan oğlumuzu olur valla kısmet,ama bi müddet saklamak lazım babasından:teytey:
güleryüzlü damadım benim:nazar:
 
hera,sheeda saolun canıma.s.
valla nil hep oturur vaziyette,kendi kendine kalkmaya çalışıo,bi süredir de sırt üstü yatarken poposunu kaldırıp yan dönüodudelikafadulden.bugün itibariyle de yüz üstü koyunca dönüo :sm_cool:bem de kara kara düşünüorum ordan burdan düşer mi die:uhm:

hamileliğim esnasında burda bir annenin başına gelen şey benimde başıma geldi kızlar,o zaman alla alla nasıl dikkat etmemiş demiştim kendi kendime,ama inanın 1 sn lik bir olay herşey o anda oldu bitti,dün berrak koltuktan attı kendini,altını açmıştım,kakasını yapmış batırmış,koltığun kenarında bile deildi arka kısmındaydı,yalt açılınca böle bacaklarını sağa sola atıp duruodu ama hiç dönmemişti,ben eğilip bezini yere bırakmamla birlikte nasıl yaptı nasıl döndü bilemiorum yerde gördüm kendini,sırt üstü atmış kendini,halının üstündeydi,nasıl aklım çıktı o an anlatamam size,ewde tek başımayım,böle bir kan ter fışkırdı benden,yazık yavrum öle bana baktı,kucağıma aldım ağlamaya başladı,bi kaç dakıka sürdu ağlaması,o ağlıo ben ağlıorum napcağımı şaşırdım,bıryandanda ne kadar aptalım nasıl görmedim nasıl böle bir hata yaparım özür dilerim berrak die söylenıorum,ben böle konuşunca gülmeye başladı kuzum,hemen yatırıp kafasını kollarını bütün vücudunu kontrol ettım,hiçbiryerınde bişey yok,allahtan koltuğum alçak koltuklardan ve halımda iplikli kalın halılardan ,halı onu yumuşak tuttu,ama allah korur ya bebeklerı biraz daha öne atsa kendını direk parkeye düşecek,sırt üstu hiç bir yerını çarpmadan direk halıya yattı ,eşim geldi yarım saat sonra ona anlattım,oda kendimi suçlamamamı herkesin başına gelebilir demekki bundan sonra daha dikkat etmemiz gerektiğini söledi,1 defada kendisi kontrol etti kafasını vucudunu,3-4 saat uyutmadık ,allaha binlerce şükür olsun ki bunu böle atlattık,artık 1 sn ye bile gözümü ayırmam,kızlar nolur çok dikkat edin benim başıma geelmez demeyin,bende o kadar dikkat etmeme rapmen 1 snyede oldu,

ewet ianna çok dikkat et ,ilk dönmesınde bizim başımıza bu geldi
 
teşekkürler inaysacım bilgiler için:))şu 1-3 saat ağlama nası normal ben anlayamıorum valla??
fıkrada pek bi hoşmuş dünür:))
 
hamileliğim esnasında burda bir annenin başına gelen şey benimde başıma geldi kızlar,o zaman alla alla nasıl dikkat etmemiş demiştim kendi kendime,ama inanın 1 sn lik bir olay herşey o anda oldu bitti,dün berrak koltuktan attı kendini,altını açmıştım,kakasını yapmış batırmış,koltığun kenarında bile deildi arka kısmındaydı,yalt açılınca böle bacaklarını sağa sola atıp duruodu ama hiç dönmemişti,ben eğilip bezini yere bırakmamla birlikte nasıl yaptı nasıl döndü bilemiorum yerde gördüm kendini,sırt üstü atmış kendini,halının üstündeydi,nasıl aklım çıktı o an anlatamam size,ewde tek başımayım,böle bir kan ter fışkırdı benden,yazık yavrum öle bana baktı,kucağıma aldım ağlamaya başladı,bi kaç dakıka sürdu ağlaması,o ağlıo ben ağlıorum napcağımı şaşırdım,bıryandanda ne kadar aptalım nasıl görmedim nasıl böle bir hata yaparım özür dilerim berrak die söylenıorum,ben böle konuşunca gülmeye başladı kuzum,hemen yatırıp kafasını kollarını bütün vücudunu kontrol ettım,hiçbiryerınde bişey yok,allahtan koltuğum alçak koltuklardan ve halımda iplikli kalın halılardan ,halı onu yumuşak tuttu,ama allah korur ya bebeklerı biraz daha öne atsa kendını direk parkeye düşecek,sırt üstu hiç bir yerını çarpmadan direk halıya yattı ,eşim geldi yarım saat sonra ona anlattım,oda kendimi suçlamamamı herkesin başına gelebilir demekki bundan sonra daha dikkat etmemiz gerektiğini söledi,1 defada kendisi kontrol etti kafasını vucudunu,3-4 saat uyutmadık ,allaha binlerce şükür olsun ki bunu böle atlattık,artık 1 sn ye bile gözümü ayırmam,kızlar nolur çok dikkat edin benim başıma geelmez demeyin,bende o kadar dikkat etmeme rapmen 1 snyede oldu,

ewet ianna çok dikkat et ,ilk dönmesınde bizim başımıza bu geldi

ah bebeğim..kıyamam sana..çok geçmiş olsun canım,biliorum hepimizin başına gelecek ama işte analık seni çok ii anlıorum,sakın kendini suçlama ama alllah beterinden korusun:nazar:
öp benim için kuzumu:ecrin_bebek:
 
ezra çok geçmiş olsun.bende çok korkuyorum benim oğlanda çok hareketli.bir düşerse benimki direk parkeye düşer zaten.allah korusun bebişlerimizi.
 
kızlar nil de az emiodu ,o emmeyince yeterli süt olmuodu ben de mama verdim 2 gün 1 'er kere 40ml falan içti ama bugün sütüm yok gene ıslanıo tişörtüm ama hemen bitio,süt bööle mi biter?emziremeyek miyim ben daha??tecrübeli analar şu işi bi yazın lütfen??
süt nası biter??
 
saolun kızlar,dünden beri kendimi yedim zaten,ama olan oldu,ilk defa dün anneliğin farklı bir duygusunu tattım,onu her türlü tehlikeden korumak isterken aniden birşey geliverio ınsanın başına,ve çaresiz kalıosun,allah hepimizin bebişlerini korusun.....
 
kızlar nil de az emiodu ,o emmeyince yeterli süt olmuodu ben de mama verdim 2 gün 1 'er kere 40ml falan içti ama bugün sütüm yok gene ıslanıo tişörtüm ama hemen bitio,süt bööle mi biter?emziremeyek miyim ben daha??tecrübeli analar şu işi bi yazın lütfen??
süt nası biter??

benden hiç akmıyo süt.herkes emzirirken yada bebek emmediği zaman süt kendiliğindn akıyor diyor ama bende hiç olmadı.sütüm azmı desem sıkınca geliyor.eymende ağlamıyor demekki doyuyor.
 
benden hiç akmıyo süt.herkes emzirirken yada bebek emmediği zaman süt kendiliğindn akıyor diyor ama bende hiç olmadı.sütüm azmı desem sıkınca geliyor.eymende ağlamıyor demekki doyuyor.

benim de sıkınca gelio ama boş hissediorum göğüslerimi bi de sıkınca çok gelirdi şimdi az gelio??

ezracım yeme kendini,berrak'ın ayaklarını yedelikafadulden şaka bi yana evet hergün yeni bişiler öğreneceğiz artık çünkü bebeklerimiz alıştı hayata,yatay durumdan dikey duruma geçtiler:içelim:
 
X