2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Gecmis olsun serpil. İnsallah olmaz sıkma canini...

Filiz ne guzel cocuklardan fırsat bulursan ugrarsin :)

Sevda iki cocuk zor valla.komsu kizini birakiyo bazen,cok iyi anlasmalarina ragmen arada bi yolusuyolar bide cigliklar :) zaten ikinci cocuk dusunmuyorum ,allah olana sabir versin.ben almim diyorum :)

Bizde dis kontrolune gittik dislerinde kucuk curukler var :KK43: bir ay sonra tekrar gidecegiz. Yedigi lokmayi agzinda tutmaktan disleri curudu.bi arada inat etmisti fircalatmiyordu. Neyse doktoru Sevdi cokta guzel durdu muayene olurken.simdi duzenli fircaliyoruz ama yediklerini agizda tutmaya devam :KK43:
 
ayy bi kameraya çeksene bizde görelim kavgalarını. bende koyun can derdinde...kasap oldum dimi..
çağanı dr.a götürdüm bugün öksürüyo yine. bu sefr çok uslu durdu rahat dinlledi dr. bronşiolit dedi. ailede astım varsa astıma ciddi aday dedi. vantolin verdi bide burun açıcı. canım sıkıldı çok inşallah astım falan olmaz

gemiş olsun canım yaa bu çocuklların hastalıkları bitmiyo kreştede çok kapıyolar diğer çocuklardan Allah kolaylık versin

ay kamera kayıtları varda denedim yükleyemedim canım bi problem var resim bile yüklemiyorum artık okadar uzun zamanda yüklüyoki face yoruluyorum onu beklerken bi kadarda sinirleniyorum,çok güzel resimlerimiz videolarımız var ama gözüm yemiyo beklemeyi

Gecmis olsun serpil. İnsallah olmaz sıkma canini...

Filiz ne guzel cocuklardan fırsat bulursan ugrarsin :)

Sevda iki cocuk zor valla.komsu kizini birakiyo bazen,cok iyi anlasmalarina ragmen arada bi yolusuyolar bide cigliklar :) zaten ikinci cocuk dusunmuyorum ,allah olana sabir versin.ben almim diyorum :)

Bizde dis kontrolune gittik dislerinde kucuk curukler var :KK43: bir ay sonra tekrar gidecegiz. Yedigi lokmayi agzinda tutmaktan disleri curudu.bi arada inat etmisti fircalatmiyordu. Neyse doktoru Sevdi cokta guzel durdu muayene olurken.simdi duzenli fircaliyoruz ama yediklerini agizda tutmaya devam :KK43:

ayy bizim durum öle komşu kızı falanla olmuyo hayatım sen bi çocuk bide komşu kızıdiyon
bi arkadaşım var burda kızı kaandan 3 gün küçük evini taşıyo çocukla fazla ilgilenemiyo die üzüldüm arada getir 2-3 saat oynasın çocuk dedim oda akşam saat 7 gibi getirdi eşiyle evi yerleştirmeye gitti saat 10 alırım dedi ok dedim içeri girdik yarım saat sonra alt katımda bi kadın var torununa bakıyo kızının işi falan olduğunda bebek 9 aylık geçenlerde kızı ankaraya gitmiş ona bırakmış 3-4 günlüğüne anam saat akşam 8 kapı çaldı açtımki komşu sevda başedemedim çok ağlıyo morardı korktum susmuyo napcam diee :)) hadi burdan yak gel abla dedim dört bebe ve ben var siz düşünün gerisini :))) döktüm oyuncakalrı aldım hepsini etrefıma oyun oynadık,boya yaptık,kitap okudukk hopladık zıpladık saat 11 evli evine uykulu yatağına ben pert bilgisayar başına :))))
 
sevda senin yazdıklarını okurken umutsuz ev kadınlarındaki elif canlandı gözümde...
çağana geçmiş olsun,
hepinize güzel bir gün diliyorum, benimde yola çıkma zamanım geldi, düzcedeyim bugün...
 
merhabaaa...
serpilcim geçmiş olsun..nası anlaşılıomuş??nili de götürcem kbb 'a..hiç düzelmio..
sevdaaa manyak mısın anacım:)))nası ya..ben aaaaaaaaaaaaaaaa..die patlardım herald:))
 
sevda senin yazdıklarını okurken umutsuz ev kadınlarındaki elif canlandı gözümde...
çağana geçmiş olsun,
hepinize güzel bir gün diliyorum, benimde yola çıkma zamanım geldi, düzcedeyim bugün...

merhabaaa...
serpilcim geçmiş olsun..nası anlaşılıomuş??nili de götürcem kbb 'a..hiç düzelmio..
sevdaaa manyak mısın anacım:)))nası ya..ben aaaaaaaaaaaaaaaa..die patlardım herald:))

valla bende bilmiyorum kızlar umutsuz ev kadınlarını bende izliyorum ve bayılıyorumm o diziye durudan önceki halim zelişi kaandan sonraki haliim elifii titizlik saplantımıda nermine benzetiyorumm:)) bi yaseminde bişi bulamadım kendimi yansıtan ama onada bayılıyorum çok şeker bi hatun..
 
günaydın kızlar hatice ewt cocuklardan vakit bulursam burdayım
serpil sevda komik oldu ewt kaan ın gelişi eşimin ablası kaza yapmıstı 3 ay ailece hastanede kaldılar ben metin le yanlız evde birden hamile oldugumu ögrenince eşimde bende cok sasırdı ailenin tepkisini düşünün artık:KK9:
accu bizim evi görsen hep kavga ediyolar kaan cok usluydu ama eli maşalı cıktı karamanın koyunu sonra cıkar oyunu misali sürekli metin i dövüyor bazen bende ayıramıyorum eşimle olaya müdahale ediyoruz ama kavgalarını izlemek cok komik bende bir iki cektim videoya gecen bir bardak için 2 saat birbirlerini yoldular ayıramayınca aldım bardagı sokagın ortasına fırlattım cinnet gecirmişim resmen cocukların gözleri yuvalarından cıktı beni öyle görünce:KK1:
 
kızlar iki hafta önce spiral taktırdım görseniz canım cok tatlıdır narkoz bile aldım neyse 10 gün birlikte olmucaksın filan dedi doktor cok etkili bir yöntemmiş filan taktırdıgımdan beri mantar rahatsızlıgıyla ugrasıyorum taktırıp ta böyle bir rahatsızlıgı olan var mı serpiiiiiil bilgin var mı bu konuda bu arada bizim on gün 20 yi bulcak anlasılan:26:
 
yazın yazın böyle zaten ikinciyi yapmak gelmiyor içimden siz böyle yazdıkça dahada soguyorum....
 
derya dost acı söyler bu olsa gerek:KK5:ewt cok zor ama ne kadar zor sa o kadar da güzel bir annenin cocuguna en güzel mirası bir kardes :emir_bebek:
 
merhaba...
fifoşş canım spiral herkese olmuo,mantar çok yapar,yaran varsa yara yapar....dr.la bi görüş..ii fikir gibi spiral ama öle de hamile kalanı çok gördüm,duydum..dikkat!!
derya öle deme,nil yalvarıo nerdeyse kardeş die..ben kendimi hazırlıorum yavaş yavaş..falımda çıktı mart nisan gibi kalırsam kalırım:)))
fifoşşş o anı keşke çekebilswydin nası tırsmışlardır:)))kötüyüm di mi:))
 
aman ne bilmiş kardeşi o... benimkinin haberi yok... gecen sordular istemem diyor... valla bende istemem bunu büyütemedim hala... bir en başa dönemem... evde olsaydım yapardım ama işi bırakıp tekrar yapamam ... herşeyi yeni toparladım... kendi işin de olsa çok uzun ayrı kalınca düzenin bozuluyor...
 
elvin istiyor hemde erkek napıcam ben yaaa off aynı şeyleri bir daha yaşamak zor
 
filiz bu spirali çıkarttırman ve bi süre bekledikten sonra belki yenisini taktırman gerekir. ama ben olsam spiral taktırmazdım böyle bi durumdan sonra. ilaç falan kullanmayı istemiyormusun bence o daha iyi bi yöntem. bide bu mantar iyice ilerlerse daha kötü olur. bi an önce çıkarttır..

çağanda kadeş istiyo bazan ama bazanda istemio. hoş o nerderse desin kardeş yapmıycam o ayrı.

kızlar bizim kreşe menar ve aloha dan gelmişler. duydunuz mu daha önce. çevrenizde çocuğunu gönderen varmı. yani 4 yaş civarı gideni soruyorum ..

dün toplantımız vardı. çağanla ilgili her konuda çok dikkatli algıları açık söylenen herşeyi harfiyen uyguluyo anlıyo dediler. ama fizik olarak küçük olduğu için yapmakta geri kalıyo dediler. mesela piyanoda o notaya basıyomuş ama parmakları küçük kaldığı için güçlü basamıyomuş. kreşte çağanı besleme faaliyetine geçmişler bari burda yesin iyice de kilo alsın boyu uzasın diye. söyledikleri beni hem sevindirdi hemde üzdü. kreşte adını küçük adam koymuşlar herkes öyle diyo. çağanda kızıyo ben küçük adam diilim diye..
işte böyle beslenme olayıı bi çözemedik çocuğun ve en büyük sorun bu şimdi..
 
Arkadaşlar hepinizi tekrar burda görmek çok güzel...ben uzuuuuunca bir süredir bilgisayarın karşısına dahi geçemediğim için burdaki varlığınızdan habersizim...beni hatırlayanlarınız varmı bilmiyorum..gerçi aktif bir yazıcıdan ziyade takipçiydim:)benim Kerem adında ocak doğumlu bir oğlum vardı ve bundan tam 19 ay sonra Zeynep adında bir kızımız oldu...çalışmadığım için şu an 7 gün 24 saat çocuklarla geçirdiğim bir hayatım var...gerçekten ama gerçekten çok yorucu bir dönem benim için..Zeynep 3 aydır yürüyorda en azından kucağımda taşımıyorum artık.. ben nereye onlar tren halinde arkamdan oraya:)hergünüm aynı...sabah kahvaltıları, alt değiştirme merasimleriii...öğlen yemekleri sonra uykuları....akşam yemeği yapıyorum biraz ortalığı topluyorum derken akşam oluyor...akşam yemeği meyvesi oyunu derken günler geçip gidiyor..
Yıprandığımı hissediyorum..yoruldum artık hergün aynı şeyleri yapmaktan...çalışmadığım için Kerem i okulada göndermedim..şimdi kardeşi oluncada çok sıkılmıyor zaten..kavgada ediyolar tabi...
İkisi beraber büyür diyen teyzelerimiz haklılarr tamam ama vallahi onlar büyürken sende yaşlanırsını eklemelerini rica ediyorum:))Şaka bir yana zor iş arkadaşlar...1.5 yaş arayla iki çocuk bakmak..ama güzellikleri yok değil tabi...Zeynep bi konuşamaya başlasın iyi arkadaş olucaklarını düşünüyorum...Kerem e aldığımız bütün eşyaların hakkını verdik..kıyafetlerden örümceğe arabaya.. mama sandalyesinee..biz 5 kardeşiz ve bundan çok memnunum...insanın kardeşi olması çok güzel uzun yıllar sonra biz onların yanında değilken onlar birbirine destek olrlar diye düşünüyorum...
Biraz okudum yazılarınızıda tuvalet problemi olan kalmamış sanırım...biz hala Kerem in altını bağlıyoruz...birkaç denememiz oldu ama pek istekli değil...birilerinden duymuştum eğer 3 yaşını geçerse kaçırmaları olur diye....vallhi hiç uğraşıcak halimde yok ne yapsam bilmiyorum...
 
Günaydın kızlar

Bende düşünemiyorum 2. çocuğu ama eşim istiyor Onat pek farkında değil ama isteyeceğini düşünmüyorum
Duygu mart nisan da kalırsan 2. ye ocak annesi olursun :)))
Sennur hatırladım seni hamilleiğin sırasında da aktifdin canım doğumdan sonrada burdaydın hep öncelikle kolay gelsin sana canım tuvalet problemi bizde de var hala bezliyiz geçenlerde altını bağlamamıştım kendi kendine geldi anne çişş çişş dedi gittik yaptı tuvalete sonra aynı gün içinde bir kaç saat sonra yine söyledi yine yaptık ama sonra gece olunca bağlamak zorunda kaaldım sabaha yine denedim ama işemedi tuttu sonra dışarı çıkacaktık mecbur bağladım sonrada bir açık bir bağlı olmadı yine söylememeye başladı
 
Selam... Bende uzun zamandır uğrayamıyorum. İki gündür de kayınpederim burdaydı bugün yolcuettik... Herkes ikinci çocuğun zorluğundan bahsetmiş. 94 gün sonra bende bu zorluğa dahil olmuş olacağım. Aybüke şuan iyi, çok seviyor hergün anne kardeşim büyüyormu nezaman kucağıma alacağım diyor ama doğduktan sonra çok kıskanacak.. Bir de isim telaşında sormayın. Bildiği bütün erkek isimlerini söylüyor bu olsun bu olsun diye:)

Herşeyi tekrar yaşamak zor ama Allah o gücü de veriyor biryerde. Bİz de 6 kardeşiz, çocuklarımında kardeşi olsun istiyorum. Eğer bu doğumum da aybüke de ki gibi güzel geçerse üçüncüyü bile düşünebilirim... :)))
 
Teşekkürler canım... Az kaldı yaşayarak göreceğiz:) Darısı isteyenlere..
 
X