2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar benimkinin dişleri kaşınıyor artık emerken sürekli ısırıyor damağı bile bu kadar acıtıyorsa herhalde diş çıkınca bırakırız emmeyi:) emzikle damağını kaşıyorum çok hoşuna gidiyor onu bile ısırmaya çalışıyor

damak gerçekten çok acıtıo bazen içim gidio benim de..valla kaşınnıosa gelio heralde diş,her çocukta farklı çıkarmış 2 aylıkken çıkaranı bile okudum KK de..
 
waterfull senin oğlanın dişleri karnındayken bile çıkabilirdi :))ZAten gelişiminin büyük kısmını tamamladı orada buraya pek bişey bırakmadı:))
Enelcüm ben de mama veriyorum çünkü oğlum bir canavar gibi maşallah günde 900 cc ye yakın içiyor.E 3 saatte bir sağsam her sağışımda en az 100cc çıkması lazım.O da mümkün değil emmediği için o kadar artamaz.Benim genelde iyi günümdeysem 60 70cc çıkıyor.50-70 arası değişiyo.Belki düzenli sağabilsem artar ama beyefendi müsade etmiyor ki.Ben aptamil veriyorum sen ?

canım benim durumda seninkiyle aynı ve aynı mamayı yediriyorum.bir türlü doyuramadım şu kızı.bu kadar yemeye aşırı bir büyümede yok.

Kızlar benimkini hıçkırık tutunca acaip sinirleniyor nasıl ağlıyor sizinkilerde de oluyomu böyle.Gezinip durudk yine evde şimdi uyudu inşallah uyanmaz artık ben de yatarım

benimkide çok hıçkırık tutuyor hemen emziriyorum geçmiyor.gaz çıkarıyor ona bile bağırıp ağlıyor.bu benden mi çıkıyor ne diyor herhalde:)))

kızımın uyumaya niyetiyok ben valla bakırköye yatarım bu gidişle uykusuzluktan sinir sistemim bozuldu valla senağlama
delikafadulden

al benden de o kadar dün gece ondan önceki gece atacam kendimi 2.kattan artık dedim o kadar kötüyüm.ben çok hareketli çalışan biriyim iş yerimde ama şimdi evde bu kızınbaşından bir saniye ayrılamıyorum bazen kucağımda emerken nete giriyorum.

ben geldm kimse kalmamış kıslar bu akşam çağanın gaz problemi tuttu valla ağla ağla çocuk babası kucağında hoplata zıplata rahatlattı daha yeni uyuttuk bakalım işallah biraz uyur başıma ağrılar girdi
enelcim bilgisayar mühendisliğinde kocaeli üniversitesinde eşim buarada geçmiş olsun canım işallah bir an önce iyileşir bebeğin

anladım canım.izmirde sandım ben.yalnız bölümü çok güzelmiş.

enelcim hiçbir zaman yaşıtlarına yetişemiycek demişsin neden öyle düşündüüğünü merak ettim.birileri sana premetüre bebekler geride kalırlarmı dedi acaba.canım öyle bişey yok premetüre bebekler yaşıtlarına yetişebilir ve hatta beslenmesi iiyiyse onları geçebilirde.bu tamamen bebeğinin bünyesi ve senin beslemenle alakalı.
benim oğlumda premetüre olarak 1,5 kg olarak doğdu ama 4 aylık olduğunda drmuz perize sokmuştu şimdi 12 yaşında ve 12 yaşındaki birçok çocuktan daha uzun boylu ve daha gelişmiş.ben 1,63 boyundayım o benden 2cm uzun :teytey: ayakları 41 numara babası kılıklı :roflol:
uzun lafın kısası öle bişi yok senin bebeğinde normal beebkleri yakalayabilir ve hatta geçebilir canım.

canım doktorları öyle söyledi bazı şeyleri eksik olabilir yaşıtlarına göre dedi.mesela şu anda 52 günlük diyorum ben kızıma aslında doğumu 9 mart gerçek yaşı 13 günlük.


sana bi cevap daha canım.bende klasik bebek doktorlarımız gibi herşeye normal diyorum ama :roflol:inan buda normal kızımdada kalça sorunu çıktı geçen kontrolümüzde normale dönmüş dedi doktorumuz.sadece bir ay iki bez bağlayın dedi bende bağladı şimdi hiç bişi yok çok şükür.bunuda doktorunuz nasıl anlattı bilmiyorum ama bu bir problem yada sorunda değil aslında öyle diyoruz ama öyle deil bu sadece bebeklerin bacakları geç geliştiği için doğduklarında bu gelişimin tamamlanmamış olmasından kaynaklanan bi durum yani bi sakatlık falan deil.sende iki bezi üstüste bağla canım bir aya bişeyi kalmaz rahat ol.
son olarakta bu ağrı yada rahatsızlık yapmaz bebekte onu hiç bir şekilde etkilemez o bu durumu hissetmez.sende rahat ol canım bunu bir sorun olarak görme yaşadığı sıkıntı bundan kaynaklanmıyordur.

sağol canım içim rahatladı biraz inşallah çabuk iyileşir.

Günaydın güzel anneler...

6:30 da uyandık ve hala ayaktayız... Bizim hanfendide uyuyacak tip yok... Hatta içirdiğim bütün sütü kustu.. Çok cnm sıkılıyor ya... Şimdide nasıl kustuysa gözleri yaşardı kızımın....

bizde 8 den beri öyleyiz canım.yedi ve yediklerini sürekli kustu böyle olunca ne yediğini bilmiyorum.en sonunda üst kalmayınca sonuncusunu giydirip yedirmeyi kestim.babası sürekli beşiğini sallıyor uyuması için.


günaydınlar 6dan beri ayaktayız kakasını yapamıyo 2 gündür çok huysuzlaştı.zıp zıp zıplıyoruz hatta koşuyoruz birlikte ölece susuyo.bana da sabah sporu yaptırdı baya inşallah biraz kalori yakmışımdır:))

canım benimkide salı akşamından perşembe öğleden sonraa kadar yapmadı.sonra 4 kere yaptı perşembe günü ondan sonra bu zamana kadar yapmadı yine.ama gaz çıkarıyor bir sorun yok süre uzarsa sorun var demektir.5 gün kadar.


merhaba kızlar herkese iyi pazarlar

inannacım bizim oğlanda nil gibi kafa atıyor sonra kafası çeneme yada burnuma çarpıncada canı yanıyor başlıyor ağlamaya, dediğin gibi de patikler ayakta duramıyor bir türlü günde kaç kez patik giyiyoruz:))

enelcim bizede dr kalçası için çift bez bağlayın dedi ama sedanın dediği doğru ilk aylarda zaten tam gelişmediği için öyle çıkıyormuş açılar, 2.-3. ayda net belli oluyor bizimde 1 ay sonra tekrar baktırdık gayet iyiydi üzülme bence de düzelecekdir.

canım çok sağol destek olduğunuz için.

enelcim üzülme daha anca başlar bakmaya, sana gülmeye.

zaten biraz büyüdüğünü anlasam çok rahat edicem.doktorlar hep bişeyi yok diyorlar ama kızım sanki biryerine iğne batırıyormuşsun gibi ağlıyor.
 
damak gerçekten çok acıtıo bazen içim gidio benim de..valla kaşınnıosa gelio heralde diş,her çocukta farklı çıkarmış 2 aylıkken çıkaranı bile okudum KK de..

bende okumuştum cnm. 3. aydan sonra kaşınmaya başlarmış zaten bizimde öyle oldu valla :) bi de ısırmasa :))) senin kızında çok tatlı cnm
 
enel bööle bikaç mesajı nasıl alıosun aynı mesaja?

canım alıntı yap butonunun yanında NQ butonu var ona basıyorsun en son mesajınkini alıntı yap a basıyorsun hepsini cevap yerine aktarıyor sende cevap yazıp gönderiyorsun canım.
 
bende okumuştum cnm. 3. aydan sonra kaşınmaya başlarmış zaten bizimde öyle oldu valla :) bi de ısırmasa :))) senin kızında çok tatlı cnm

gerçekten te bebişin çok tatlı maşallah rabbim bütün nazarlardan kötü göz ve niyetlerden korusun onun canım.
 
enelcim olabilir demiş olucak dememişki canım benim şimdiye kadar gördüğüm hiçbir premetüre bebek yaşıtlarından geri deil en başta oğlum ve oğlumun dr biz sıkıntı yapınca bu bebek yaşıtlarından daha hızlı ve fazla gelişebilir premetüreler genelde birden gelişir demişti sizinki niye aksini demiş anlamadım.canım sen onların ne dediğine bakma boşver önemli olan beslenmesi.
 
merhaba herkese.

dün bizimde kontrolümüz vardı.oğlum daha öncede söylemiştim 6500 gr 63 cm olmuş.herşey güzel dedi.güneşe çıkar bebeğini dedi.6 aya kadar çıkardın çıkardın sonra bir faydası omazmış.benim oğlan dönmeye başladı artık.doktor amcamız zaten çok hareketli bir bebekti bu ayda dönmesi normal dedi.

bu arada ben bu avatara resim neden koyamıyorum anlamadım yaw:uhm:
 
Evi anca haftada bir alttan üstten süpürebiliyorum... Sağolsun kızım akıllı durduda bütün odaları süpürdük beraber... İki iş yaptım felaket terledim.. Terli terli kızımıda emziremezdim.. Afacanımı ana kucağına koydum banyoya getirdim. O şekilde kısa bir duş aldım.. Bizim hanımın akıllı duracağı tuttu çok şükür...

günaydın kızlar valla süper fikir ya ,
banyo için birini beklemekten bıkmıştım bi deneyim bakalım bizimkide müsade edecekmi!
 
inanna geçmiş olsun canım neyin var bende grip oluyor gibiyim çokda korkuyorum olucam diye oğluma geçecek, ilaçda kullanamıyacağım içebileceğimiz bazı ilaçlar varmış ama neler bilmiyorum, hasta olan annişler siz nasıl atlattınız?
geçmiş olsun ekinsu umarım çabucak atlatırsın
Başakcım diğer sayfalara gelemedim henüz ama hemen cvp vereyim belki de kızlar da yazmışlardır..Biz nerdeyse 2 hft boyunca aynı kiloda kalmıştık..Dr un yanında hüngür hüngür ağlamıştım adam da neye uğradığını şaşırdı..Bi de boyumuz da 55 cm..Bakıyorun herkes 60 larda ..A ha dedim..Bir pigme daha geliyor:)) Ben kısayım da babamız fena değil.. Yani hiç kafanı yorma daha sonra kilo alıyolar..Kuzenim de oldukça iyi bir hekim hemen o nu aradım burda yaklaşık 5 tane ayrı dr a da sorduktan sonraÇok üzgünüm çoook düşün pinpirikliği..Bazen bebek kilo alımları durabilir hiç problem etme dedi..Ki sen anne sütü veriyosun en güzel şey ..Bu arada kaka sayımız da birden azaldı..36 saattir yapmıyodu dün fitille uyardım yaptı..Bi ara kaka yapmaya çalışırken çok yandı canı ağladı hem de nasıllll..Oturdum ben de ağladım..Seni anlıyorum herşeye sinirimiz bozuluyoo..Herşey iyi olsun istiyoruz..Valla rüyamda kızımın kıçını kokluyodum kaka yaptımı diye...laelaelaelaelae

canım benim çok teşekkür ederim, çok hoşsun valla ,şu rüya işi biliyorum ,seni gayet iyi anlıyorum..haklısın eşim ve annem gibi sende haklısın ama sen benim gibi çiçeği burnunda tecrübesiz bir anne olarak haklı olduğun için benim için onların haklı olmasından daha anlamlısın:)a.s. bugünlerde fazla sallamamaya çalışıyorum başarırım umarım esra demiş ya ben hiç takmıyorum aydan aya tartırıyorum bende öyle yapardım bebeğimin gaz sorunu olmasaydı düzenli emseydi doyduğundan ve yeterince uykusunu alabildiğindn emin olabilseydim bende o kadar rahat olabilirdim ama her bebek aynı olmadığı gibi her annede aynı olamıyor bu yüzden şu gaz sancısı bir bitse emip rahat rahat mışıl mışıl uyuduğu günleri görmek için can atıyorum:nazar:
 
enelcim olabilir demiş olucak dememişki canım benim şimdiye kadar gördüğüm hiçbir premetüre bebek yaşıtlarından geri deil en başta oğlum ve oğlumun dr biz sıkıntı yapınca bu bebek yaşıtlarından daha hızlı ve fazla gelişebilir premetüreler genelde birden gelişir demişti sizinki niye aksini demiş anlamadım.canım sen onların ne dediğine bakma boşver önemli olan beslenmesi.

canım çok sağol inşallah kızım yaşıtlarını yakalasın yeter bana.çok sağol canım.

merhaba herkese.

dün bizimde kontrolümüz vardı.oğlum daha öncede söylemiştim 6500 gr 63 cm olmuş.herşey güzel dedi.güneşe çıkar bebeğini dedi.6 aya kadar çıkardın çıkardın sonra bir faydası omazmış.benim oğlan dönmeye başladı artık.doktor amcamız zaten çok hareketli bir bebekti bu ayda dönmesi normal dedi.

bu arada ben bu avatara resim neden koyamıyorum anlamadım yaw:uhm:


maşallah bebişine canım.nazar deymesin inşallah.
kontrol panelinden profil düzenleye gir orda avatar ekle var gözat tuşu ordan ekle canım.
 
inanna sanada geçmiş olsun canım şu çoklu mesajı deniyordum senin mesaj çıkmamış tam beceremedim ama olcak saol enel ya bu işimizi baya kolaylaştırcak becerebilirsek yapmışım ama nasıl yaptım bende anlamadım
 
canım çok sağol inşallah kızım yaşıtlarını yakalasın yeter bana.çok sağol canım.




maşallah bebişine canım.nazar deymesin inşallah.
kontrol panelinden profil düzenleye gir orda avatar ekle var gözat tuşu ordan ekle canım.

teşekkürler enelcm.o şekilde yapıyorum ama her defasında bağlantı gidiyor.anlamadım bi türlü.
 
inanna sanada geçmiş olsun canım şu çoklu mesajı deniyordum senin mesaj çıkmamış tam beceremedim ama olcak saol enel ya bu işimizi baya kolaylaştırcak becerebilirsek yapmışım ama nasıl yaptım bende anlamadım

birşey değil canım ne olcak.baktım ben güzel olmuş.sadece kişilerin mesajının nerelerde ayrıldığını QUOTE diye başlayan yerden takip etmek yeterli.

teşekkürler enelcm.o şekilde yapıyorum ama her defasında bağlantı gidiyor.anlamadım bi türlü.

canım hata mesajımı veriyor acaba ona bi bakarmısın?
 
enel doğum hikayeni okudum.çok zor şeyler yaşamışsın neyse şimdi sağlıklı yanındaya bebeğin yaşadıklaını unutturmuştur sana.
 
selamlar oğluşu uyutmuşkn bir bakayım dedim balım maşallah ne güzel kilo almış mama veriyormuydun canım sende
 
X