aa bak ariele bakacaktım unuttum sen söyleyince aklıma geldi.Bim her yerde aynı sanırım,ben bu Cuma muhabbetlerini bilmiyordum ,yeni öğrendim,ama meğer herkes Cumayı bekliyormuş.
Kaçta açılıyor bilmiyorum ama,saat 9 u 5 geçe gittiğimde laptop 1 tane kalmıştı,ütü masaları falan da varmış,her gelen onları soruyordu,kalmamış..
Kasada önümdeki bayan Arielin leke çıkartıcısını almış 2 tane,onlar da sonuncularmış,yani daha olsa alacaktı herhalde)
aaa ben tarhanayı salçayla yaptım..Bebeklere neden salça verilmez,bilen var mı?Kötü birşeyden yapılmıyor ki,halis muhli domatesten ,ne zararı var bilmiyorum?
bir dakine öyle denerim..Şırvancım bende yusufa tarhana yaptım bugÜn normal su ıle pıŞırdım sonra ıÇıne tereyaĞı koydum bır kÜÇÜk dıŞte sarımsak kavurma koydum blendırdan geÇırdım yedırdım..........
Bu arada bende elma yıyordum bıraz onun elıne verdım kucaĞımda yÜzyÜzeyız elmayı bÜyÜk kopardı sanırım yÜzÜme doĞru bı kustu donuma kadar tarhana oldum o ben battık......
ben tarhanayı suya koymuyorum.. öyle daha mı güzel oluyor acaba...şirvan bende öle yapıomm..azcık salça tereyağ nanee..onları biraz kavuruyomm..o kavrulurken tarhanı ılık suya bırakıomm 15 dk kadar şişioo..sonra su ekleyip tarhanasını bırakıomm...
çooooooooooook yalnızım hiç arkadaşım yoooooooooooooooook
bi tane vardı onunda lafı askıda kaldı ühühühühühühühühühühü
hepiniz toplanıp bodruma tatile gelsenize bizeee hihihii
bizimkide aynı şeyleri yapıyor.BENıM SIPAMDA BENı HıÇ EMMEDı AMA ŞU ARALAR YAKAMA YAPIŞIP AÇIYOR SONRA UCUNU DAMAKLARIYLA BıR ISIRIYOR AVUÇLARINI SIKA SIKA GÖZLERıME BıR BAKIŞI VAR ISIRIRKEN TEPKıME BAKIYOR VE ÇOK MUTLU OLUYOR.
iyi fikir müge yazın sendeyiz o zaman.
yok anacım kış diye böyle diyor .. yazın en iyisi evi pansiyon olarak işletsin ..valla mügeeee..yazın bizde bi bodrum yapalım diozz eşimle..gelir size yamuluruzzz..ohh ekmek elden su gölden bedavaya tatil yaparızzz haaa..çok ısrarcı olma hihihiiii..
aaa biilmiyordum.. güzelce -yani açıkcna bir tarif et bakım...bende veriom elifcimm..ama ben salçayı 5 kilo alıomm.onu önce biraz fırınlıomm..suyu çekilince azcık zeytinyağıı biraz tuz ekleyip büyük bi kaba boşaltıomm..salçanın o asidigitsin diee..çok daha güzell oluyoo..
bende öyleyim valla.. uaynsın diye bakıyodum şimdide yazı yazmama engel olmaya çalışıyor..yürütecekte bile durmuyor ..ellerini laptopa uzatıyorya kızlarr gidip gelip bakıomm hala uyuyooo..uyusa bi dert uyumasa bi dertt..şimdide uyansın die beklionmm..
yoğurdu ezdiğiyim şeyin içine mi katacam .. sıcak sıcak olurmu..valla dene sirvan bıde şu etı haşla patates soğan koy ez içine az yoğurt dene bı o haşlamada ıyı oluyo
canım inş. kaan da çorbasını güzel bir şeklilde yer...uyandııı..
ben çıkıommm..çorba içircem yavrumaaaa..by byyyee..
baba-anne-ege -dede eyyyyyyyyyyyyay kızlar pcde sorun vardı benim yenisini aldık özledim hepinizi bizm bebiş gel al fln demeye başladı sizinkiler ne alemde konuşuyolarmı biraz.............................
kıyamam gecmiş olsunnnkızlar bugün çok kötü bişey geldi başıma
sabah buraya yazarken
yukarıdan küüt diye bi ses ve çığlıklar
demir mama sandalyesinden düşmüş
düşmemiş adeta uçmuş
annem kahvaltıyı hazırlıyodu
içeri gitmemle düşmesi bir oldu dedi
oyuncağı aşağıya düşmüş demirde hep
onun arkasından bakar eğilirdi
bigün düşücek bu çocuk derkn
bugün düştü işte ya
fazla ağlamadı
hemen dr.u aradım kusmazsa soreun olmaz dedi
salı günbü kontrole gidicektik bugün gittik
neyseki allahıma şükürler olsunki bişey olmadı
bi çocuk sevindiricem dedim
bu arada dr. bize yeni yemek listesi verdi
artık akşam yemekleri yiyebilir dedii
aranızda akşam yemeklerine başlayan varmı?
ege dogdugundan berı yüzüstü yatıoo bebekler yüzüstü yatması saglıklı ve uzun uyurlarmış dr söylediiislm kıslarrrr..
kağanla cip cipp yptık beraberrr..1 saatir baygın gibi uyyooo..hiçde uyanmaya niyeti yok gibi..artık yüzüstü yatıoo paşaaa..
neden emmek için kaldırıyon acıkrsa aglar uyanırrrr zaten kuzubende yumurta sarısı ççakşamdan ısladığım peynir. mama yapıp sulandırıyorum karıştırıyorum ama 1-2 kaşık zoerla yiyor...
yemiyor anlayacağın ben ne yapıcam yaaa...
baranda 8 de kalkar.. yarım saat 1 saat yatakta boğuşuruz sonra yeniden yatarız birlikte..
sonra 11 gibi kalkarız..
1 gibi yeniden yatar. 2 de kalkar.
. 4-5 de yeniden yatar.. 40 dak emzik uykusu yapar..
7de yeniden yayar 8 de kalkar
sonra 10:30 *11 gibi yatar..
ben gece 1 de yattığıda emzirmeye kaldırırım..
sonra saat kurup 4:30 da yeniden emzirmeye kaldırırım .
sonra kendisi sabah 7:30 * 8 gibi kalakr..
bende kendim için meraktayımçekiliş 9 da ben kaçar
görüşürüz 9 da acaba kime çıkıcamm bana kim çıkıcaakk :))))
evet canım ılıdıktan sonra koy yoğurdu
bende gerinmeyi çok özlemiştim şöyle ellerimi ayaklarımı açıp ooooh diyeşuan yere uzanmış laptop önümde yazıyorum
aa birden aklıma hamile günlerim geldi.. göbeğimin üstüne yatamazdım. bebeğim ezilecek diye..
geceleri şimdi hala yatamıyorum göğüslerim açıyor..
inek sütü kabızlık yapıyorcanım geçmiş olsun.. umarın sorunsuz bir gece geçirmisisnizdir.
güzel bişeye benziyor.. haftaya kuzenim doğum günü yaptırsammı acaba bir tane..
ama 5 sayfa kısacık değilmi..
anası özledi bence....
yok kız(banyo) bişeycik olmaz .. kendinizi korkak alıştırmayın ..
bu arada akşam eşimle aşk tazeliyim derken yanlış anlaşıldım herhalde...
düşündüğünüz gibi değil.. çünkü regliyim ...
bu konu beni aşıyor canım
afiyet olsun selenede . şimdi benim anlamadığıım ,biri süt verme diyor, biri süt veriyor
ben ne yapcammm,
cevizmi sizler olayı aştınız anacım
ben daha başlangıçlardayım
zaten bişeyde yemiyor sıpa
allll bir tembel daha....
ne oluyo bim de bişey anlamadım yawBim her yerde aynı sanırım,ben bu Cuma muhabbetlerini bilmiyordum ,yeni öğrendim,ama meğer herkes Cumayı bekliyormuş.
Kaçta açılıyor bilmiyorum ama,saat 9 u 5 geçe gittiğimde laptop 1 tane kalmıştı,ütü masaları falan da varmış,her gelen onları soruyordu,kalmamış..
Kasada önümdeki bayan Arielin leke çıkartıcısını almış 2 tane,onlar da sonuncularmış,yani daha olsa alacaktı herhalde)
afiyet olsun baran abarana ilk kez tarhana yaptım..
salçayı zeytintyağla öldürdüm.. sonra tarhana ve su ilave ettim ..
biraz koyu oldu ama oldu..
siz nasıl yapıyorsunuz.
bakalım yiyecekmi soğumaya aldım... ,
şimdi gidiyorm....
maşallah saol canitooomaşallah -
baranda 8800dü -- boyda 70 ..
oooohh neşeniz bol olsun ..
Şİrvancım bende yusufa tarhana yaptım bugÜn normal su İle pİŞİrdİm sonra İÇİne tereyaĞı koydum bİr kÜÇÜk dİŞte sarımsak kavurma koydum blendırdan geÇİrdİm yedİrdİm..........
Bu arada bende elma yİyordum bİraz onun elİne verdİm kucaĞımda yÜzyÜzeyİz elmayı bÜyÜk kopardı sanırım yÜzÜme doĞru bİ kustu donuma kadar tarhana oldum o ben battık......
oh bende yerim öyle tarhanayı valla:)şirvan bende öle yapıomm..azcık salça tereyağ nanee..onları biraz kavuruyomm..o kavrulurken tarhanı ılık suya bırakıomm 15 dk kadar şişioo..sonra su ekleyip tarhanasını bırakıomm...
inşallah devam ederizohh yaa ne güzelll..siz buluşun buluşunn..yakında bende bursaya gelicemmm...hala görüşmeye devam edermiyiz kii..ne güzel olurrrduu..ama nerden baksan 2 yıl sürer bizim tayinnn..kuzular tam şenlikl, olurlar o zaman..kavga gürültü kıyamettt..
benimde komşularım gelio pazartesi hıhhh...:))onlarda çok kafa sizden ii olmasınn..hepimizde bi çocukk..evde bir bayram havası oluyooo..
uyusun çocuk ne güzelya kızlarr gidip gelip bakıomm hala uyuyooo..uyusa bi dert uyumasa bi dertt..şimdide uyansın die beklionmm..
evet çok güzel oluyo öyle ben de çok seviyorumvalla dene sirvan bıde şu etı haşla patates soğan koy ez içine az yoğurt dene bı o haşlamada ıyı oluyo
:roflol::roflol:kız eskiden çocukları 2 yaşına kadar beşiğe belemek diebişey varmışş..yazık yavrular tüm gün beşikte öle yatarşlarmışş..gıkk bile demezlermişş..ama o zamanda insanlar çok safmışş..şimdiki gibi cin gibi veletler yokmuşş..
hatta köyün birinde bi kadın 3 yaşında çocuğu beşiğe belemiş tarlaya gitmişş..evede bi misafir gelmişş..çocuk beşikten anam tarlaya gittii dede gelsin ben, burdan çıkarsınn abla demişşş..ne çok gülmüştümm..eşşek kadar çocukk hala beşikteeeee..kayınvalideme bi velisi anlatmışşda..
baran balonla oynamayı çok seviyor..
balonu görünce bir heyecanlanıyorki ,,,
şişrip eline veriyorum . .o şişirme yeri varya onu ağzına alıp oynuyor..
siz ne kadar hamarat karılarsınız....şirvancım aldığın salça az sulu olur onu fırına koy suyunu çekin zaten koyulaşır anlarsın sonra içine tuzla yağ koy az daha fırınla sonra sıcak sıcak kaba koy
ben ayşe gıbı yapmıyorumda salçayı tencereye koyarım yağını tuzunuda koyar guzelce kavururum öle doldururum kavonaza sonrada az yağ koyarım salçayı kapayacak kadar uzerıne kapağını kapar ters cevırırım soğuyana kadar ellemem soğuyunca öle saklarım ne bozulur ne ekşir
baranı duymam diye ben kaldırıyorum. çünkü gece ağlamıyor parmak emiyor...baba-anne-ege -dede eyyyyyyyyyyyy
kıyamam gecmiş olsunnn
ege dogdugundan berı yüzüstü yatıoo bebekler yüzüstü yatması saglıklı ve uzun uyurlarmış dr söylediii
neden emmek için kaldırıyon acıkrsa aglar uyanırrrr zaten kuzu
bu arada afiyet bal olsun baran'a
bende kendim için meraktayım
106 sayfada bıraktım sizi hemen konuşmusunuz yaaa susun birazzzzz aaaaaaaaa
kaynanna var gelemıom hızlı hızlı okudum byeeeeeeeeeee
selammm nasıllar bebişler ve anneler... biz pın pın la gayet cadoloz devam ediyoz... şimdi de pc fişinioynayacaktı aldım kucağa... dün klavyeden tuşları söktü:) büyüdü bunlar büyüdü.... hala diş miş yok... uykumuz çok şükür 1 haftadır düzene girdi.... inş bozulmaz... gece 12 gibi yatıyo bazen 3 4 uyanıp emiyo geri uyuyo bazen hiç uyanmıyo maşallaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhh diyin teyzoşlar...
b u arada şirvancım baran için sevindim tabi senin için de.... yarasın yakışıklıyaaa..
ben de salça koyuyom 1 çay kaşığı.... akıllı davranamadım siz de demediniz domates koymadım ben de:)....
buı arada pın patates havuç soğan şehriye- pirinç çorbasını tavuk girince de sevdi... patates kıyma ve pirinci ağzına koymadı... yani kıymayı sevmedi pek.. aç kalınca mecbur yedi ama istemeye istemeye... zorlamadım da ama sebze çorbasını bayıla bayıla yiyo....
galiba ben gibi kıymayı sevmicek......
pi patlarsa altına mıçar
maşallah baranaaaa..aman nazar değmesinn..bu çocukaraın tarhana sevdası nerden gelioo kii.kağanda çok sevioooo allah allahhhh..hamileyken 1 defa bile yemedimm çuçumm bayılıooo..
aynen benimkininde en sevdiği çorba tarhana sevmediği şeyleri tarhananın içine koyuyorum anlıyor sıpam ama yiyiyor........
bide ben hamişken her gün 1 litreye yakın vişne suyu içiyodumm..şimdi kağanda çok seviyoo yaaa..gün içinde 150 cc kadar içiyooo..
şirvancım aldığın salça az sulu olur onu fırına koy suyunu çekin zaten koyulaşır anlarsın sonra içine tuzla yağ koy az daha fırınla sonra sıcak sıcak kaba koy
ben ayşe gıbı yapmıyorumda salçayı tencereye koyarım yağını tuzunuda koyar guzelce kavururum öle doldururum kavonaza sonrada az yağ koyarım salçayı kapayacak kadar uzerıne kapağını kapar ters cevırırım soğuyana kadar ellemem soğuyunca öle saklarım ne bozulur ne ekşir
baran balonla oynamayı çok seviyor..
balonu görünce bir heyecanlanıyorki ,,,
şişrip eline veriyorum . .o şişirme yeri varya onu ağzına alıp oynuyor..
kızlar cvp gelmedi çıkıyorumben bi şekilde öğrenirim artık
pi patlarsa altına mıçar
baranın o emdiği parmağı yerim ben çok tatlı ya....