2009 Nisan Anneleri buraya

Ben normalde asla evde duramam, Ama günlerdir odadan odaya zor geçiyodum. Bugünde iyi gibiyim. Fazla evde durmak istemiyorum öğlen gibi yine çıkıcam, yoksa zaman geçmiyo. Kafam dağılıyo dışarı çıkınca. Dün çabucak geçti zaman, gerçi hep hamileliğimle ilgili konuşuldu ve sürekli herkes bana yiycek bişeyler vermeye çalıştı, korkunçtu dün yemediğim şey kalmadı. Teyzem, kuzenlerim, annemler sürekli bişeyler yedirdiler-tatlicadiarzu- Artık bu ilgi bana mı yoksa bebişe mi bilemiyorumyerimseniben
Canım sende kendini iyi hissediyosan çık biraz dışarı, en azından akşamüstü 1-2 saat dolaş çok iyi gelicek sana da bebeğe de. Düşündükçe psikolojik olarak ona baskı yapıyoruz farkında olmadan, hayatımızın merkezi oldu bu konu bu kadarda sarmak iyi değil. Bulansak çok bulantım var, bulanmasa acaba bebeğe mi bişey oldu, ağrı olsa hasta oluyoruz olmasa yine bebeğe mi bişey oldu. Bende düşünmedim değil senin gibi bi test daha yapmayı ama aramızda kalsın korktum yani ya negatif çıkarsa diye kaydirigubbakcemile2 bu kadar mantıksız yaptı yani bu konu bizi.. Bebişlerimize günah, fazla dert etmemek, zamana bırakmak lazım..

Sezaryenin Avantajları

* Sezaryende planlı doğum mümkün, normal doğumda belirsiz. Böylece annenin gebeliğini takip eden doktor tarafından doğurtulması daha olası, geceyarısı veya tatil günlerinde ani sürprizler daha az olur.

* Sezaryen 30 dakika sürüyor, normal doğum ise 10 saati buluyor.

* Sezaryen epidural veya genel anestezi nedeniyle ağrısız, normal doğumda ise epidural anestezinin başlatıldığı 3-4 cm'lik rahimağzı açıklığa kadar olan bölümü bir miktar ağrılı olur.

* Sezaryende vajen kesisi yok, normal doğumda ise bu bir olasılık.

* Sezaryenden sonra ilerde idrar kaçırma ve genital organ sarkması riski daha az. Normal doğumda bu risk artarken, kadınlar daha sonra vajinal estetik yaptırma ihtiyacı duyabiliyor.

Normal Doğumun Avantajları

* Normal doğum doğal ve fizyolojik bir süreç, sezaryen ise gerektiğinde kullanılabilecek bir ameliyat.

* Normal doğumdan hemen sonra bebek ile doğrudan tensel ve duygusal iletişim mümkün, sezaryende bu ilişki daha geçe erteleniyor.

* Normal doğumdan sonra normal yaşama ve aktiviyeye geçiş çok hızlı ve erken, sezaryenden sonra bu süreç biraz daha geç.

* Normal doğumda annenin kanama, enfeksiyon, organ ve doku hasarı, pıhtı oluşumu riski sezaryenden daha az.

* Normal doğum hem kişisel hem de genel sağlık bütçesi için sezaryenden daha ekonomik.

canım doğru söylüyorsun bugün akşam üstü çıkmayı düşünüyorum aslında birşeylerde almam lazım,doğru zaman hiç geçmiyor sıkıntıdan patlıyorum hergün benim dr gitmemede daha 1haftadan fazla zaman var

hepimize normal doğumlar nasip etsin allah................:Saruboceq:

inşallah canım bende çok istiyorum normal doğum ama galiba benimki sezeryan olacak, çünkü genital bölgeme yakın yerlerde siğiller(HPV değildir inşallah) farketmeye başladım, haftaya bi uzman doktora görünücem bakalım ne diyecek, çünkü eğer siğiller hpv virüsü ise ve rahimimi kaplamışsa normal doğum yapmam imkansız, bu virüsün bebeğe geçme tehlikesi var, lütfen dua edin kızlar:Saruboceq: inşallah korkulacak bişeyim yoktur ve gebeliğim sırasında umarım tedavisi mümkündür inşallah:Saruboceq:

neden zorundasın merak ettim tuğçe daha önce sezeryanla doğum filanmı yaptın :)

yok canım benim kanımda pıhtılaşma var kan cıvıtıcı iğne kullanıyorum normal doğumda kanama olunca durduralamıyormuş ayrıca tansiyon problemimde var şu an hamd ı senalar olsun iyi tansiyonumama doğum sırasında yükselebilir bebeğimide kendimide tehlikeye atmamak risk almamak için yine Rabbim daha iyi bilir ne olacağını herşeyde riskler var ama doktorumda sezaryanı tavsiye ediyor.:1hug:

tabiki en önemlisi anne ve bebek sağlığı....özel durumlar dışında hepimiz normal yollardan doğururuz demek daha uygun o zaman:))......akşam çok yakın bir aile dostumuzun kızını ziyerete gittim doğum münasabeti ile....dün sabah kendi isteği ile sezaryan olmuştu çünkü.....odadan içeriye girer girmez sezaryanı tavsiye ediyorum abla dedi bana....hayırlısı dedim bende....ama çok rahat dedi....annesi kalk artık hemşire yürümeni önerdi deyince "olmaz korkuyorum şimdi dedi.....gülümsedim tabi...benim üzüldüğüm böyle keyfi sezeryanlar....üstelik yaş 23-24 iken dahada dirençli ve vücudunda herhangi bir problemi olmayan kişilerin bu tercihleri....hayırlısı hepimiz hakkında

kızlar nabzınızı hiç ölçtünüzmü hamile kalınca 10-15 daha fazla artıyormuş merak ettim benim sabahaları 88 öğlen 78civarı akşam 68çıkıyor.

kızlar nabzınızı hiç ölçtünüzmü hamile kalınca 10-15 daha fazla artıyormuş merak ettim benim sabahaları 88 öğlen 78civarı akşam 68çıkıyor.

Canımcım bu kadar hassas olma nolur, bak sonra bebişin etkilenir. Bende tansiyonuma bakıyorum elektronik aletle, nabzımıda gösteren bi alet ama benim tansiyon ve kan problemim olduğu için zaten sürekli bakarım, benimde senin gibi akşamları 68-69 a düşüyo. gün içinde 70-74 arası değişiyo. Şu an mesela çok çok düşük, birden ciddi bi çarpıntı ve titremem başladı. Benim kan problemim var ya o yüzden bu iniş çıkışlar sebebini bildiğim için telaş olmuyorum...:smiley-cool:
Sen bugün dışarı çık tatlım çok dinleme kendini, bişeycik olmaz bebişine biliyorum sağlıkla alıcan kucağına sonrada gülcen bu hallerinekaydirigubbakcemile5

aprıl16 canım çok tatlısın ya yok artık söz dinliyorum kendi kendimin psikiyatrisi oldum ama bu sefer sadece meraktan sordum yoksa 66 çıktıktan bir gün sonra dr randavusu vardı gittim herşey normal çıkmıştı çok şükürzaten bebek sağlıklı olduktan sonra şu zamanlar fazla çarpıntımızın olmaması daha iyi Allah nasip ederse 6.aydan sonra ne yaparız o zaman bugün Allah ın izniyle karar verdim çıkmaya ama biraz hava serinlesin zaten uykuluyum sıcakta yolda uyurum sonra,bu arada yarın bilgisayarı sırf senin için açacağım hemen yaz tamam mı dua ediyorum sende bebeğinde Allah a emanet olun :1hug:

merhaba güzel hamişler ben seher 5 +4 günlük hamileyim kısmetse nisan 28-29 gibi doğum olucak allahın izniyle yanlız bi sorunumuz vardı bu hafta bebeğin kesesini gördüğümüz gün kesenin biraz ilerisinde kanama başlamış amam benim ne lekelenmem nede kanamam olmadı sizin aranızda böle olan vermıydı hiç progestan verdi günde 4 adet kullanmam için haftaya çarşamba kontrolumuz var hem kalp atışşlarını alıcaz hemde kanamanın durumuna bakıcaz

kan problemin içinde geçmiş olsun benimde var kan pıhtılaşması sen onumu kastediyorsun bilmiyorum ama zararı olmadıktan sonra veya tedavisi olduktan sonra atlatırız bebeklerimizle sağlıkla inşallah.

aynı problem bendede var 5+6 iken gittiğimde vardı ve progestan verdi...8+2 iken gittiğimde kanamanın çapında büyüme görülmedi ama hala var yine progestana devam ediyorum.....bebeğime bişey olmayacağınıda biliyorum ayrıca sende içini ferah tut...benimde ne kanamam nede lekelenmem var....günde 3 progestan alıyorum....haftaya başka bir doktora başlıcam kısmet olursa....

sağol gülşen sen doktorundan memenun değilmisin bende şu an iki doktora gidiyorum biri prof amam bi ügn önce gittiğimde kanamamı farketmedi buda opr doktor bayan buna şans eseri eşime süpriz yapmak için ultrason görüntüsü almaya gittim o zaman farketti şimdilik ikisinede gidiyorum ilerleyen zamanda seçim yapıcam

merhaba arkadaşlar,bende de var aynı durum ama hiçbir lekelenme yok.allah da göstermez inşallah.progestan ve iğne kullanıyorum.birde bel ağrım var.sizde de var mı?

Sağol canım, işallah bende iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum zaten. Neden bu kadar gerildim bilmiyorum? Son yarım saattir sürekli ağlıyorumsenağlama
Sebep? YOK kaydirigubbakcemile3 bu hamilelk ne zor bi durummuş. eşime dedim az önce keşke erkeklerde hamiş olabilseydi kaydirigubbakcemile2

arkadaşlar bu nasıl topic, selam verdik ama kimse selamımızı almamış. hamileler çok duygusal olur unutmayın. :dilcikar:

Canım hoşgeldina.s. Alınma o kadar çok hamiş varki her an listedeki kişi sayısı artıyo. Arada genel bi hoşgeldiniz yazıyorum ben alınma darılma olması diyehihoyyyt Seninde yazdığın gibi hamişlerin duygu fırtınası her an değişiyogamyoncuiremsu

aslında çok memnunum ama devlet hastanesine gitmek istiyorum....özele gidiyorum şu an ve içim çok rahat değil açıkçası...doğumuda devlet hastanesinde yapmak istediğim içinde en başından tetkiklerimin orda yapılmasını istiyorum....malum bugün 9 haftayı bitirdik 2-3 hafta sonra 2 li test var orda değerlendirilsin sonuçlarım...olmadı devlet hastanesindeki doktorun özelinede giderim diye düşündüm ama hayırlısı....

merhaba arkadaşlar,bende de var aynı durum ama hiçbir lekelenme yok.allah da göstermez inşallah.progestan ve iğne kullanıyorum.birde bel ağrım var.sizde de var mı?

bel ağrım hiç olmadı tüley...açıkçası bir sıkıntı vermemeside bana tuhaf geliyor...acaba diyorum çokta endişe edilcek bir durum değilde bizi mi panik ediyorlar....:sm_confused:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…