2009 Nisan Anneleri buraya

kıslar günaydın;
dün bende uyuyamadım ama azradan dolayı değil ben hasta olmuşum :s kocama dedim gece kalkınca sen bak hastayım die adam tınmadı bile yaa çok sinirlendim valla.bi ara kalkıp bakacak gibi oldu ama hiç dikkat etmio yaa söylene söylene oflaya puflaya çatlattı beni resmen.ben yeter dedim ben hastayken bile böle yapıosun valla gerisini siz düşünün.
sinir olduğum ben o yıpranmasın die ufacık bebeğimi bırakıp çalışmaya başlayayım o ise ben hasta olduğumda bile bakmasın çocuğa.
YA BU ERKEKLER NEDEN BÖLEEEEEE

günaydın kızlar,bu ara giremiyorum pek,eşimmm 1 haftadır izinli evde ve ben bu izni ela doğduğu günden beri bekliyorum yanımda olsun 3-5 gün yardım etsin bende dinleneyim diye ama izne başladığı ilk gün hasta olup yattım kolumu kaldıramadan,burda yardım edecek kimsem yok ki allah yardım ediyo eşim izinli olmasaydı mahvolmuştum ela da tabi :) bugün işe başladı artık..
geçmişi okudum aklımdakileri yazayım..
-evde uzun zamandır yoğurt makinası vardı ama bu hafta denedik sonunda ben sevmedim çok süt kokuyo ama eşim ve en önemlisi ela sevdi,hazır yoğurt yiyen bebeekler evdekini sevmiyo diyolardı ama sevdi allahtan..
-ayşe çok sevindim barışmanıza çok güzel bi son olmuş cnm allah bozmasın bi daha...
-güler inşallah gülfemin bişeyi çıkmaz bende dua ediyorum cnm...
-baranında kabızlığı biiter umarım yakında kıyamam yaa çok çekti çocuk bu kabızlıktan bitmedi bi türlü..
-emelcim sanada allah kolaylık ve sabır versin kayınvaliden varmış,umarım bir an öne gider de sende eşinle sorunlarını çözersin..bu arada geçeclerde yazmıştım benimki annem gelsin diyordu bende az kalsın ama diyecektim ya dedim eşim bozuldu hemen tamam 2-3 kalır gider dedi..bende mest oldum tabi neden çünü benim istediğim oldu nasılsa 3 gün sonra eşimle yine aynıydık :) azcık bozuldu tabi ama 10 kaynanayı çekmektense 3 gün eşmin suratını çekerim :))
bu arada ela da 11 kilo ama gece mamayı kaldırdı 3 gündür gece sadece su içiyo 12 saat aç kalıyo ee kalsın artık acık yağlardan yesin di mi..

hıı bu arada ela akşam yastıkla mama yiyip uyuyo..sonra kendi düşüyo yastıktan o da çok ince bişii ama yastıksız yatıyoo..bisküvi vermiyorum milupanın kahvaltısıyla yoğunlaştırıyorum onun yerine..saç olmadığı için biz de kurutmuyoruz ama bende kurutmazdım olsa da ranyasyon yüzünden bi de ben de makinayla kurutsam bile yüzüm kupkuru oluyo resmen o daha çok etkilenir sanırım..

kıslar bebeğinize günlük ne variosunuz?süt e geçtinizmi?
çorba tarifleri neler?
bnm kayganam bakıo kızıma ama çorbalarını ben yapıom.ben tarhana yapıom sebze çorbası ve yayla çorbasının dışında bayılıo yanlış mı yapıom acaba kremalı çorba içebilirmi sizce?cevapları bekliom hamarat bacılar :d

saol canım inş. düzeliriz artık ..
bu arada maşallah 11 kilo olmuş .. ,bizimki 8800 görüntüsü tosun demekki ...

merhaba canım

bayanlar bize doktorumuz ara öğün olarak 1 dilim ev keki önerdi..b vitamini alsın dedi..ev keki piştikten sonra ceviz ve pekmez katılacak ve devam sütü ile ıslatılacak..bu arada benim kızım dün ilk defa bulgur pilavı yemiş hem de taneleriyle..onun için yapılan özel şeyleri yemek istemiyor..bizimle sofrada oturmak istiyor..bu sabah kahvaltısını da ekmek, peynir, pekmez ve süt ile ayrı ayrı vermişler..o yiyince tüm dünyalar benim oluyor..özellikle 2 haftadır hiç bişey yememesinin üzerine:)

ben epey zamandır kuzu yada dana kemiği bulup kaynatıyorum.suyun içine maydanoz patates soğan katıyorum.birlikte pişiyorlar.iliğini boşaltıp kemikleri atıyorum
o suyla envai çeşit çorba yada püre hazırlıyorum.ben bile bayılıyorum tadına.ilik çok besleyici tavsiye ederim yapmayanlar için.üstelik kemik bedava hehe.
bu arada oğuzun muza alerjisi var.güzelim meyveyi yediremiyorum.doktor dün az az ver vücut zamanla tölere eder dedi.alerjisi olan bebekler için ek bilgi

bi esenle ben varım ama kızlar okuyunca cevaplayın lütfen
bebişleri yastıkla mı yatırıyosunuz?
saçları makineyle mi kurutuyosunuz?
bebek bisküvisi kullanan var mı?
ben de yastık kullanmayanlardanın ...arada bir alçak bir yastık koyuyorum.. alışsın diye. ama çok değil..
fön makinası kullanıyorum.. elimi başının üstüne koyuyorum direk kafasına çarpmasın diye..

bebe bisküvisde yeni başladım ama yemiyorki benim sıpa.
bu 2 gündğr eline veriyorum kemiryor..

dişler bitmeden deliksiz uyku yok bencee..

bizim daha diş de çıkmadı...:)

ama mıkırdanma var....

ayy sorma bizimki geceleri hiç ses çıkarmazdı.. uyandığında parmağını emer susardı.. ben saat kurar öyle kalkar emzirirdim....
ama 2-3 gündür.. mırıldamalar bıraksam ağlama ya başlayacak..
kesin dişlerden diyorum..

sınavamı katıldın fıstık..zemuszemus
. bu arada çalışmağa alıştınmı ?

gecen dedesi kucağına oturturup yemek masada prinç pilav ve sonrada bardakla ayran içirdi..hayır demedi..ama mama versem ağzını tıkar..
bizim doktor et ve balığı önümüzdeki ay başlıyacağız dedi..

Son düzenleme:
ayŞecım Çok sevındım eŞınle aranın dÜzelmesıne.
bızde senı Çok sevıyoruz..
dertlerımızı paylaŞıyoruz burada.artık tanıdık bırbırımızı.kımse kımsenın kÖtÜlÜĞÜnÜ ıstemez.
kÖtÜ bıŞeyde ıma etmezÜzmek ıstmez.

evet yastık kullanıyorum
makineyle kurutmuyorum zaten havluyla silince kuruyo
bebe bisküvisi kullanıyorum günde 5 tane filan
[

kızlar uyku tulumu kullanan varmı?
bızımkısı gece Çok aÇıyo ÜstÜnÜ
dÜn hıÇ uyuyamadım onu Örtmekten.
uyku tulumu alayım dıyorum ne dersınız?

BENDE SELENE KEMIK SUYU VERIYORUM IÇINE PATATES SOĞAN bayıla bauıla yıyo sıpam
denız ben kullanıyorum tulum pamuklu başınada bere çok rahat üstü açılcak derdı yok

yastıkla yatırmıyorum
makineyle kurutmuyorum petekler yanıyor ama banyo yaptırcağımız zaman elektrikliyi açıyoruz giydirdikten sonra elektrikli sobanın yanında oturuyorum sıcaklıkveriyor kuruyor
bebek büskivisi kullanıyorum kahvaltılarda

çorba tarifleri nisan anneleri topiğinde vardı besleyici tarifler diye oraya yazmıştık ordan bakabilirsin cnm

deniz ben aldım kerem şantiye uyku tulumu çok rahat tavsiye ederim ama alırken içine dikkat et elyaflar terletiyo

günaydınnnnnnnnnnnnnnnn...

kağan az önce uyandıı..kahvaltı yaptırcaktım ekmek yokmuşşş..bende bisküvi yapıom heh heeeee..ekmek bulamıyosanız pasta yiyinnnn..:))

gülercim..

yastık kullanıyorummm..kağan yastıksız yatmıyoo..
fön kesinlikle kullanmıyorumm..saçlarını havlusu ile kurulayıp ince bi tülbent takıyorumm..özel kağan için annneannesi yaptııı.
bisküvide kullanmıyorummm..

uyku tulumu kullanmıyorumm..ama benim sıpada aynı bennn..çok deli yatıyooo..geçen gün yatağın içinde boyuna doğru değilde enine doğru buldumm..sıkışmışş başıı filan yinede uyuyoduuu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…