2009 Nisan Anneleri buraya

tatlim benim dr öle demişti bende ölüyorum meraktan haftaya kesinleşicek druna sorucan artik en mantiklisini o söyler ne zaman gideceksin dra

canım korkma arada kahverengi lekelenmelerde olabilir benim bi ara oldu şuanda kesildi telaşlanma hayatım miyom hamilelikle büyüyor benimkinin kaç cm olduğunu takip edemiyoruz artık sen düşün:)) önemli olan miyomun yeri doktorun zaten bilgilendirmiştir seni .

ah ah ilk hamile oldugum zamanlar geldi aklima ne gunlerdi ya valla keyfini cikarin kizlar en guzel donemlerden birisi hamilelik simdiden ozledim o gunleri :))

Allah hepinizin bebegini saglikla kucaginiza almanizi nasip etsin

slm arkadaşlar ..öncelikle bütün nisan anne adaylarını tebrik ediyorum .. allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin
bu arada dermancım benimde son reglim 14 temmuz 5+4 hamileyim 20 nisanda doğacak inşallah benimki kolmen ve çatlatma ile oldu .bu gün dr a gittim keseyi gördük çok şükür ..10 gün sonraya randevu verdi dr..kalp atışını görmeyince bende rahat edemiyorum nasıl geçecek bu 10 gün bilmiyorum .benimde hiç belirtim yok .. :sm_confused: hoplayıp zıplıyom valla ..hihoyyyt

tatlim benim dr öle demişti bende ölüyorum meraktan haftaya kesinleşicek druna sorucan artik en mantiklisini o söyler ne zaman gideceksin dra

canim günaydin;
beni öyle şok yaptinki, dünden beri düşünüyorum.
Kocişe söyledim. Ne güzel olur dedi, valla bence çok güzel olmaz ama , allahim bilir gene ,
bu arada iki ailedede ikiz doğum hiç yok, sizde varmi ?

Dokora bugün gideceğim. 13:40 da randevum var.
Gelişmeleri anlatirim.

canım inşallah diğer bebeğininde kalp atışını görürsün benim keselerden biri boş olduğu için biz biraz tedirgin oluyoruz diğer keseye zararı olursa diye bir bilgin varmı zararı oluyormu benim dr Allah ın izniyle olmaz diyor ama bu konu yinede kafamı karıştırıyor.

kızlar umarım hepiniz iyisinizdir bir probleminiz yoktur.. bizim 7+6 olduk ama hala mide bulantısı yok bende ve karnım sanki gerildi sizlerdede var mı aynı problem, yarın kontrolümüz var umarım bir problem yaşamayız herkese sevgiler..:CüvCüv:

canım bende de mide bulantsı yok ama bence şükretmeliyiz. akşamları karnım davul derisi gibi geriliyor benimde ama doktorum hamilelikten kaynaklandığını ciddi bişey olmadığını söyledi, o yüzden sen de endişelenme yarın miniğini görünce unutuverirsin

haklısın okada rkorkuyorumki su 12 hafta dolsaydı diyorum bir gün midem bulanmasa korkudan ölüyorum umarım bişey olmaz iki gündür yok mide bulantım 9 haftamdayım suan

inşallah canım öyle olur ,her hafta gidiyoruz biz kontrole miyomumda var çünkü benim,şimdilik herşey yolunda çok şükür ama insan endişeleniyo işte ,hihoyyyt sevgilerimle..

haklısın okada rkorkuyorumki su 12 hafta dolsaydı diyorum bir gün midem bulanmasa korkudan ölüyorum umarım bişey olmaz iki gündür yok mide bulantım 9 haftamdayım suan

Canım bende sana katılıyorum. 12.haftayı hayırlısıyla bi görsek bencede daha rahat geçicek zaman. Heleki ben daha kalp atışını bile duyamadım, c.tesiye kadar beklemem lazım. En son 5 haftalıktı dr.a gittiğimde, günler sanki aylar gibi çok zor geçiyo:çok üzgünüm:

canim sende benim gibi ayni ,yani hafdaliksin,bende bugun 5+5gunlugum dun benimde kesem gözukdu ,ama bebegi göremedi doktor daha cok ufak olabilir dedi sende gözukmusmuydu bebek?

selam arkadaşlar benimde sat ım 13 temmuz bdt 19 nisan fakat lekelenmelerim var doktor yatmamı söyledi moralim bozuk herkese hayırlı hamilelikler bana dua edin

selam arkadaşlar benimde sat ım 13 temmuz bdt 19 nisan fakat lekelenmelerim var doktor yatmamı söyledi moralim bozuk herkese hayırlı hamilelikler bana dua edin

canım Allah yardımcın olsun bebeğinede sanada sağlık sıhat versin. bol su iç ve sürekli dinlen stres yapma hepimizin hakkında hayırlısı.aramıza hoşgeldin.

canim sende benim gibi ayni ,yani hafdaliksin,bende bugun 5+5gunlugum dun benimde kesem gözukdu ,ama bebegi göremedi doktor daha cok ufak olabilir dedi sende gözukmusmuydu bebek?

henüz gözükmesi için erken canım endişelenme .. benimkide aynı dün dr a gittim keseyi gördük onun dışında hiç bişey yok ..10 gün sonraya randevu verdi inşallah o zaman bebeğide kapl atışını da görürüz senin ne zaman birdahaki randevun ..?

arkadaşlar ya sizdede hiç çok yorgunluk ve uyku hali oluyormu .:uhm:birde ayaklarımın altı çok sızlıyo ya bazen ateş gibi yanıyo ..zaten bunların dışındada hiç bi belirti melirti yok ..:sm_confused:

selam arkadaşlar kk ye yeni üye oldum sat 9 temmuz yani bi terslik çıkmazsa bende nisan annesi olucam fakat szlerle paylaşmak istediğim şey gebeliğimden habersiz karın ağrısı şikayetiyle gittiğim hastanede karın tomogrofisi ve röntgenine maruz kaldı bebeğim şu an 6+4 günlük 5 gün önce az bi kanamam oldu fakat düşmedi hiç bu şekilde bir olayla karşılaştınızmı yada yakın çevrenizden duydunuzmu eğer bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim...

canım bilmiyorum bu bilgi sana faydalı olurmu netten buldum ama .. dr un bu konuda ne söyledi sana ..birde eğer kanaman varsa sakın ayağa falan kalkma yat dinlen ..birde progestan kullan inşallah hiç birşey olmaz

Radyasyonun olumsuz etkileri kesin olmakla beraber kesin tıbbi gerekliliğin olduğu durumlarda direkt röntgen filmleri çekilebilir.Bu filmlerde alınan radyasyon miktarı teratojen(sakatlık yapıcı) etkisi belirlenmiş dozların çok altındadır. Özellikle ülkemizde daha gebelik fark edilmeden ‘röntgen çektirme’ olayları daha sık yaşandığından bu konu üzerinde daha detaylı bilgi vermek daha doğru olacaktır.
Ya hep Ya Hiç Dönemi : Radyasyonun erken gebelikteki etkisi için önemli bir kavramdır. Gebe kalınan günden sonraki ilk 8 gün ‘ya hep ya hiç’ dönemi olarak kabul edilir.Bu dönemde eğer alınan radyasyonun bir etkisi olacaksa bu ‘düşük’ şeklinde olur .Yani gebelik ürünü Fallop tüpündeki yolculuğunun ardından rahime yerleşemeden kaybedilir.Eğer bu durum gerçekleşmezse alınan radyasyonun herhangi bir teratojenik etkisi olmayacağı kabul edilir. Gebeliğin gerçekleştiği günü kesin olarak saptayabilmek mümkün değilse adet siklusu değerlendirilerek bulunan tarihe göre karar vermek gerekecektir.
Radyolojik incelemelerde ‘direkt film’ ya da ‘düz film’ olarak adlandırılan ,yani kontrast madde vermeden ve floroskopi kullanılmadan yapılan radyolojik incelemelerde anne adayı zararlı etkileri görülen dozların çok çok altında radyasyona maruz kalır.Akciğer grafisi (tek ya da iki yönlü) ,Cranium (kafa) grafisi , direkt batın grafisi, sinüzit için çekilen Water’s grafisi, kol ve bacakların herhangi bir amaçla çekilen grafileri ,hatta mamografi bu grupta yeralır.Böyle bir durumda bebek açısından artmış bir riskten söz edilmesi mümkün değildir.
Radyoloji Derneği’ ne ait kaynaklarda net olarak ‘Bugün uygulanan tüm radyolojik tetkiklerin, bir kez uygulanmak şartıyla, maruz kalınan radyasyon miktarı açısından fetus açısından bir risk taşımadığı ‘ belirtilmektedir.

Selam arkadaslar sat 11 temmuz bende allahtan bisey olmazsa ins saglikli sihhatli nisanda bebegimi kucagimi alacagim
ilk basda kese görünmedi bende cok stres yapmistim ama cok kucuk oldugu icin gorunmemis
2 gun once sukur keseyi gorduk suan 5.5 haftalik bebegim
doktor 2 hafta sonrasina gun verdi umarim o zamanda kalp atislarini duyacagiz
umarim hepimiz cok saglikli ve mutlu bir hamilelik gecirip bebeklerimize kavusuruz.
Bu arada bende kk yeni katildim :d

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…