eşim beni böle tanıdı zaten
işin tuhafı ne biliyormusun biz balayına cıktıgımızda yaklasık bi bavul ilaç getirmişti yanında
ben onları orda bıraktım ve birdaha o da kullanmadı
ama bebiş konusunda ilk ögrendiğimizde eski haline hemen döndü
onada ögretiyorum sakin ve tevekküllü olmayı
simdilik tek sorumuz cinsiyeti, bari bir kez ultrasano girelim ve ögrenelim diyo bekleyemeyecek galiba
onun için saglıklı olmam yetiyor, cünkü o zaman yaptıgımızın dogru oldugunu anlıyor kısmen ama yanılıp sasırıp öksürsem başlıyoruz...
bu arada eger isterseniz sizlerle seve seve sizinle paylaşabilirim yaşadıklarımı ve çözümlerimi
tamamen dogal
saglıcakla kalın
selam kıslar bende nisan annesi olarak size bir soru sormak istiyorum ya nerdeyse hamiş oldugumu unutucam hatta baya bi unutuyorum benimde bulantılarım Allah ıma şükür bitti hafifledi yani acaba Allah korusun bişemi oldu diyorum bazenkokulara karşı acayip hassasiyetim vardı yemek bile pişiremedim evde şimdi azar azar gecmeye basladı hiç olmassa onları yasarken bi belirti vardı hemişliğe dair ama şimdi azaldıya tırstım acıkcası neyse Allah bebeişlerinize ve size saglıklı günler nasip etsin mutlu birşekilde bebişlerinizi kucağımıza alalım inşallah kendinize ii bakın...
selinay senın adın ne?
Selinay ismini eşime söyledim hoşuna gıttı
nisanur-melis-selinay
,bunların hepside güzel
benım adım melek
kızım olursa melis de güzel
off zor iş
Didemcim tebrik ederim seni. Bende senin gibi düşünenlerdenim. Herşeyin doğal olanı iyi ve güzel. Ama ben başaramadım senin gibi yapmayı. Mesela şimdi önümüzde ikili test var ve yaptırıp yaptırmamak konusunda tereddütteyim. Çünkü ben Allah korusun bebeğimde down sendromu çıkarsa aldırmayı düşünmüyorum. Gereksiz yere canımı sıkmakta istemiyorum. Çok kararsızım.
Doktor takibi ve Ultrason konusuna gelince zaten her ay kontrole gitmeye gerek yok aslında. Hamilelik boyunca belli dönemlerde 3 kere gitmek yeterli aslında. İlki bebeği görmek için dış gebelik kimyasal gebelik vs için yani. İkincisi ikili tarama testi zamanında ki bu kişiye kalmış. Üçüncüsü ise Organlarına bakıldığı 6. ay içerisinde. Onun dışında girdiğimiz ultrasonlar sadece merak ve hastaneye para akıtmaktan başka bişey değil.
Ama dediğim gibi ben de diğer anne adayları gibi böyle düşünüp 3 haftada bir kontrole giden biriyim.
didem alternatif tıpla nasıl bir kontrol uyguluyorlar onu tam anlayamadım. aslında bende sana sonuna kadar katılanlardanım. biraz eski kafalıyım aslında . yani diyorumki eskiden ebeler evde doğum yaptırıyorlardı.devlet hastanesinde doğum yapmak bile lüks sayılıyordu. şimdi biz özel hastaneleri bile beğenmiyoruz içinden en güzelini seçmeye çalışıyoruz. birde azeri bir arkadaşım söylemişti. onlarda doğum esnasında makas atıyorlar ya o yasakmış. normal doğumda asla o olay yok sonuç olarak dikiş filanda yokmuş ve iyileşme süreci daha kolaymış. 3-4 yıl önce sezeryanın yararlarını anlata anlata bitiremiyorlardı. şimdi onuda kısıtladılar. insanları deneme tahtasına çevirdiler valla.