2009 Nisan Anneleri buraya

eşim beni böle tanıdı zaten
işin tuhafı ne biliyormusun biz balayına cıktıgımızda yaklasık bi bavul ilaç getirmişti yanında
ben onları orda bıraktım ve birdaha o da kullanmadı
ama bebiş konusunda ilk ögrendiğimizde eski haline hemen döndü
onada ögretiyorum sakin ve tevekküllü olmayı
simdilik tek sorumuz cinsiyeti, bari bir kez ultrasano girelim ve ögrenelim diyo bekleyemeyecek galiba
onun için saglıklı olmam yetiyor, cünkü o zaman yaptıgımızın dogru oldugunu anlıyor kısmen ama yanılıp sasırıp öksürsem başlıyoruz...
bu arada eger isterseniz sizlerle seve seve sizinle paylaşabilirim yaşadıklarımı ve çözümlerimi
tamamen dogal
saglıcakla kalın

Didemcim tebrik ederim seni. Bende senin gibi düşünenlerdenim. Herşeyin doğal olanı iyi ve güzel. Ama ben başaramadım senin gibi yapmayı. Mesela şimdi önümüzde ikili test var ve yaptırıp yaptırmamak konusunda tereddütteyim. Çünkü ben Allah korusun bebeğimde down sendromu çıkarsa aldırmayı düşünmüyorum. Gereksiz yere canımı sıkmakta istemiyorum. Çok kararsızım.

Doktor takibi ve Ultrason konusuna gelince zaten her ay kontrole gitmeye gerek yok aslında. Hamilelik boyunca belli dönemlerde 3 kere gitmek yeterli aslında. İlki bebeği görmek için dış gebelik kimyasal gebelik vs için yani. İkincisi ikili tarama testi zamanında ki bu kişiye kalmış. Üçüncüsü ise Organlarına bakıldığı 6. ay içerisinde. Onun dışında girdiğimiz ultrasonlar sadece merak ve hastaneye para akıtmaktan başka bişey değil.

Ama dediğim gibi ben de diğer anne adayları gibi böyle düşünüp 3 haftada bir kontrole giden biriyim.

ben dusuncelerınıze saygı duyuyorum
ama tıpdan yararlanmak benım ıcın en mantıklısı

didem1981 anlattıkların aslında normal ama şuanda herseyı dr ların eline bıraktıımız için bize biraz deişik geliyor allah hepımıze hayırlısını versin

selam kıslar ben bu sabahta bişeyler sordum saat iki gibi ama kimse cvp vermedi kırıldım yani neyse önemli diil

urlacım banada bakarsan sevinirim eşimin dogum tarihi:1978 benimki:1985 ok bakarsan sevinirim .........emeğine saglık.

womanly canım bazen arada kaynıyo msjlar,bizede oluyo kırılmayın lütfen daha çok msj atmaya çalışın daha çok konuşalım, yorum yapalım...

canım bak msjını buldum ve cevaplıyorum bende aynı senin gibiyim bütün belirtiler azaldı hatta bitti bu 1 ay zor geçiyor bebeğe bişemi oldu diye,1ay sonra tekmeleri hissetmeye başlıycaz bundan sonrada bebeğin hareketleriyle içimiz rahatlayacak 1 ay sabır yani korkmayın hiç bişe olmaz bebişlere,bu haftalara geldik hayırlısıyla...

canım cok tesekkür ederim ellerine saglık haklısın fazla net basına basına oturamıyorum ondan yazısamıyorum tekrar tesekkür ederim ilgin için...a.s.

merhaba hamişlerim.geçmiş bayramınız kutlu olsun .
.ben uzun süredir topiğe uğrayamadım ..malum bu mide öldürecek beni..çorba içsem bile hazmedemiyordum ..hemen kusuyordum ..su içsem çıkarıyodum ..daha önceden bende gastrit vardı acaba bu yüzdenmi ağır geçirdim bilmiyorum .. gün aşırı sürekli evde serum takıldı.hergün dramamamin içtiğim halde midem bulandı.. şu anda hala hazımsızlık ve gaz devam ediyo ..4 liko verdim 52 kiloydum 48 kiloya düştüm .. sizlerde de halâ devam ediyormu? inşallah bundan sonra düzelirim çok endişeliyim.. geçmezse mide ilacı kullanıcam galiba..dr ranitab önermişti ..bu pazartesi randevum var .. bebeğimin gelişimine göre midem geçmezse ilaca başlıcaz...Allah hepimize yardım etsin ..

giznur canımm ay kıyamamm yaa geçmiş olsun demek devamlı serum takılıyor. çok üzüldüüm. bende de var bulantı. bazen tek çorba yiyorum bazen onuda yiyemiyorum. bayramda 1/2 gün düzeldi geçti sandım dün tekrar başladı. herkes hiç belli olmuyor hamile olduğun çok zayıfladın acaba bebek yokmu filan deyip duruyuorlar. Çok üzgünüm çoook tabi aldırmıyorumç. ultrasonda normal görünüyor gelişimi. inşllah son bir iki hafta diye düşün ben öyle diyorum bak selinayda da çok vardı. o 13, haftasında nerdeyse geçti fiyor. bizimde geçicek inşallah. bebeişlerimiz sağlıklı olsunda
urlacım demek bana da prenses geliyor. 2009 kızların yılı sanırım. mart ayı annelerinde de çoğunluk kızlardan gidiyor. kaydirigubbakcemile2 çok mutluı oldum hep bi kızım olsun istiyorum. hayırlı solsun. :teytey:

giznurcum bizim mide bulantıları yavaş yavaş geçti,benimde senin gibi kötü atlattığım günler oldu,3 güne bir fln yine midem çok kötü oluyo ama senin çok sık galiba geçmiş olsun...

Bu arada kızlar hafta sonu herkez uyuyo galiba

didem alternatif tıpla nasıl bir kontrol uyguluyorlar onu tam anlayamadım. aslında bende sana sonuna kadar katılanlardanım. biraz eski kafalıyım aslında . yani diyorumki eskiden ebeler evde doğum yaptırıyorlardı.devlet hastanesinde doğum yapmak bile lüks sayılıyordu. şimdi biz özel hastaneleri bile beğenmiyoruz içinden en güzelini seçmeye çalışıyoruz. birde azeri bir arkadaşım söylemişti. onlarda doğum esnasında makas atıyorlar ya o yasakmış. normal doğumda asla o olay yok sonuç olarak dikiş filanda yokmuş ve iyileşme süreci daha kolaymış. 3-4 yıl önce sezeryanın yararlarını anlata anlata bitiremiyorlardı. şimdi onuda kısıtladılar. insanları deneme tahtasına çevirdiler valla.

yaaa bende kız istiyorum urla erkek dedi hayırlısı bakalım,cinsiyeti söylemiyo doktor oğlumda 12. haftada öğrenmiştim başka bi doktora gidecem sırf cinsiyet için 1 hafta sonra...

selinay senın adın ne?

Selinay ismini eşime söyledim hoşuna gıttı

nisanur-melis-selinay
,bunların hepside güzel
benım adım melek

kızım olursa melis de güzel

off zor iş

canim benim isimlerimin arasinda da
nisanur var...

Ufaklik nisan ayinda doğuyorya

berfin' de düşünüyorum . Tabi tamkarar vermiş değiliz.

canım tesekkür ederim
ama sunu unutma sen bir annesin artık ve kötü bişey olursa onu doktordan önce sen hissedeceksin:CüvCüv:

ve sürekli sunu içinizden tekrarlayın ben iyiyim ve bebeğim dünyanın en saglıklı bebeği olacakkaydirigubbakcemile2

testlere gelince neden yaptırmıyorum?

ilk olarak güvenmiyorum cünkü internettede yüzlerce okudum anneleri ilk önce yok cocugunuz söle böle diye üzüyorlar sonra 1-2 test daha ve en sonunda bebek gayet ii diyolar....Çok üzgünüm çoook

sonra dediğin gibi eger kötü bişey söleseler bile bu cocuk benim ve ALLAH'IN bir hediyesi sadece 1-2 doktorun dediği için ondan vazgecmiyecegim....

ve son olarak diyorsunuz ki daha test yapmadan heyecan yaptım ve biliyorum ki o testlerin sonuclarını beklerken stres yapıyorsunuz düşünsenize gayet saglıklı olan bebekleriniz bu telaşınızı anlıyor. (anne ben iyiyim neden sen de iyi olmuyorsun?:Saruboceq: )

saglıcakla kalın....

tesekkür ederim
ilk önce sunu sölemek istiyorum dikkat edersiniz bu sitede bile yurt dısından yazanlar diyor ki burada secme sansımız yok mecburen normal dogum yapacagız sadece bir testlik olursa sezeryan yapıyor doktorlar! peki türkiye de durum ne? nasıl bir tıp ve hipokrat yemin?

sezeryanın zararlarını lütfen ii arastırın... sezeryanda bebek asla doguma hazır değil en önemlisi doktor hazır oldugunda cennet bahcesinden sökülüp atılıyor (dogmuyor!)

bu arada hani yüzlerce yag var ya pahalı pahalı göbeklerimize sürdüğümüz catlamasın falan diye onların yerine benden size bir öneri

4. aydan sonra saf zeytinyagı ile göbeklerinizi ve dahada önemlisi makat ve perlina bölgesiniz yaglayın mümkün oldugunca cok. perlina bölgesi en önemlisi yani makas attıkları yer eger yeteri kadar esnek olursa makasa gerek kalmayacak.

bu anlattıklarımı lütfen yanlış anlamayın herkesin hayatı algıyayışı farklı ve tabi ki yaşayışıda
zaten biz burada bu farklılıkları paylaşmıyormuyuz....
biraz yararım olursa ne mutlu bana çünkü ben sizlerden cok sey ögreniyorum...
tesekkür ederim....

didemcim canım bende bir egeli olarak zeytinyağının faydalarını biliyorum. çatlak için ve doğum için iyi olduğunu duymamıştım. mutlaka denicem. ilerki aylarda. bu arada kızlar bebişlerimiz doğduktan sonra pişiğe karşıda en güzel çare zeytinyağı. ablam yiğenime kullandı koskoca yaz geçti 1 kere pişik olmadı çok faydalı.

canım o makas olayı normal doğum yapan herkeze uygulanıyor,sen nerde yapacaksın doğumu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…