2009 Mayıs Anneleri

lütfen yaptırın. bence çok önemli. bir arkadaşım iki gün önce yaptırdı ve bebekte down sendromu riski çıktı. umarım hiçbirimizin başına gelmez ama böyle bir sorun olacaksa ne kadar erken öğrenilse o kadar iyi.

Canim 2li test çok önemli lütfen önemsememzlik etmeyin yaptirin

Kesinlikle yapılmalı ve bir sorun varsa baştan önlem alınmalı...

Ben de hiç süt içemiyorum. henüz denemedim gerçi ama bir arkadaşım hamileyken hep çocuk sütü içtiğini söyledi. Galiba Pınar'ın ve başka bi iki markanın var. Süt vanilya aromalıymış, o yüzden de süt kokusu gelmiyormuş. Denemeye değer geldi bana:)

bu arada 8 hafta 5 günlük oldum ve bugün doktora gittim. ilk defa kalp atışını duydum:CüvCüv:

ecem geçmiş olsun canım sakın üzülme.Bende daha önce söylemiştim bebeğimi kaybettiğimde 13 haftalık hamileydim ama beni 9+4 haftalıkken terkedip gitmiş.Ne bir ağrım vardı nede akıntım.Sadece her zaman olan beyaz akıntım vardı.oda hamilelikte bir sorun yaratmıyor.o kadar ölü kalmış yani karnımda.Doktor bunların kromoom eksikliğinden olabildiğini söyledi.Kromozom ekslikliği sakatlığa bir organının ekskliğine neden olabiliyomuş.Bazı vucutlarda böyle bebekleri taşımazmış bazen.Kromozom fazlalığı ise down sendromuna neden oluyormuş.Bende üzüldüm ağladım tabi ama 1 2 saat sadece.Sonra şükrettim belkide öyle olduda YÜCE RABBİM o tercihi bana bırakmadı.O o kadar zor birşeyki doğursan bir türlü doğurmasan bir türlü.Beterin beteri var.9 ay taşıyıpta ölü doğuranlar var.Hastanede biraz fazla kalınca görüyorsun neler olduğunu.o yüzden sadece şükret canım.Benim şimdi ikinci hamileliğim doktoruma te3dirgin olduğumu söylediğimde bana öyle bir şey dediki gerçekten düşündüm.' Gebelik hayat gibidir.Hayattta ya ölürsem ya kaza gçirirsem ya kolum kırılırsa ya düşersem diye yaşayabilirmiyiz.İşte gebelikte böyle 9 ay geçmez.Hayat gibi yaşa .geleceklere kader de.bizler inançlı insanlarız dedi.ALLAH hepimizi korusun.Bebeği olmayanlarada bebek nasip etsin inşallah...amin..

kızlar bu arada ikili test kanda yapılıyor diye biliyorum.ultrason da ense kalınlığına falan da bu testtemi bakılıyor orasını anlamadım..

bu arada 8 hafta 5 günlük oldum ve bugün doktora gittim. ilk defa kalp atışını duydum:CüvCüv:[/QUOTE]

işte o çok güzel birşey değilmi.çok heyecan verici..

kızlar kabızlık yüzünden basur sorunu yaşıyorum ben varmı bu sorunu yaşayan aranızda

Evet ikili test bildiğim ultrasonla ense kalınlığı ölçülüyor ve kan testide yapılıyor...

bu arada 8 hafta 5 günlük oldum ve bugün doktora gittim. ilk defa kalp atışını duydum:CüvCüv:

işte o çok güzel birşey değilmi.çok heyecan verici..[/QUOTE]

süperrrrrrrrr bi duygu hihoyyyt

aynıymışız. ne güzel. benim de bugün 8 hafta 5 gün ve ve ben de bugün gittimdoktora kaydirigubbakcemile2

Kalp atışı görmek , dinlemek hakikaten başka bir olay. Benim şimdi kısmetse eğer yarın sırada bebişimin elini ayağını görmek var :) 12.haftamız bitti bugün. Yarın olsada görsme kuzumu

Kalp atışı görmek , dinlemek hakikaten başka bir olay. Benim şimdi kısmetse eğer yarın sırada bebişimin elini ayağını görmek var :) 12.haftamız bitti bugün. Yarın olsada görsme kuzumu

ayy sen onun oynadığını da görürsün yarın

kızlar ben 11 haftalıkken yani 4-5 gün önce bebikomun ayak parmaklarını gördük. şok olduk:) eşimin ayak parmakları toplu toplu kesin ona çekmiş. çok güldük valla. bide dönüp duruyordu. 1 kasımda 2 li test var yaptırıcam mutlaka. bu arada ara ara karnım ağrıyo hala. bu arada angel soundu duydunuz mu. bebek kalp sesi. 12 haftadan sonra dinleniyormuş. fikri olan varmıı

Ay ayağı parmağı farketmez iyi olduğunu göreyim de başka birşey istemem... En son kalp atışlarını görmüştük. Onda bile ağlamıştım. Şimdi nasıl heyecanlıyım :) Haftasonu nete giremiyorum. Pazartesi anlatırım size hayırlısıyla kara kuzumu :)

kar kuzum diye diye esmer bi bebişin olacak sonunda:)
Bende yarın gidiyorum dr a inş..bakalım ne durumda bizim ki,bende çok heyecanlıyım

kızlar bu arada ikili test kanda yapılıyor diye biliyorum.ultrason da ense kalınlığına falan da bu testtemi bakılıyor orasını anlamadım..

dr verdiği bilgiye göre hem kan testi ile bakılıyormuş hemde vajinal ultrasonla ense kalınlığı ölçülüyormuş.uzun süren bir işlemmiş.ortalama 20 dk falan sürüyormuş çok dikkatli yapılması gereken bir ölçümmüş.bende bulantılarımdan dolayı çarşamba dr gittim ve ben öksürünce bebeğim sıpladı.inanamadım müthiş bişey.yarın bende dr gidiyorum bakalım son durumu nasıl.hepinize sevgiler...

kızlar kabızlık yüzünden basur sorunu yaşıyorum ben varmı bu sorunu yaşayan aranızda

o sorun bendede var canım:teselli:gercekten cok zor bir durum ..gecenlerde afedersiniz wc de sandımki düşük yapıorum ilk defa böle bişeyle karsılastım kanamalı oldu ve bayılacaktım cok korkmustum ...dogal yollarla tedavi edilebilirmi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…