2009 Mayıs Anneleri

Canım bence bi doktoruna danış. Riskli değil diyor internette okudum ama ne bileyim yine de sormakta fayda var. Sonuçlarıda bize bildir mutlaka

Günaydın canım. Valla sorma. Benimde bulantılar akşama doğru başlıyor. Hele dün akşam mutfağa bile giremedim. Eşim kendine yemek hazırlayıp yedi. Bende peynir ekmek ve elmayla geçiştirdim. Hele duygusallık had safhada :) Zaten sulu gözlüydüm iyice ağlar oldum. Dün akşam eşim mutfakta yemek yiyor diye oturdum ağladım. Sen kokudan rahatsız olma diye burda yedim diyor ama dinleyen kim. Sen beni sevmiyorsundan başladım , yanımda olmak istemiyorsunla bitirdim :) Sonrada oturup kendi halime ağladım. Neyseki eşim sağolsun çok anlayışlı. Garibim oda benle birlikte ağlıyor. Benim midem bulandıkça onun içi gidiyor. Allah herkese bu dönemlerinle anlayışlı bir eş nasip etsin. Gerisi kolay...

Günaydın canım. Valla sorma. Benimde bulantılar akşama doğru başlıyor. Hele dün akşam mutfağa bile giremedim. Eşim kendine yemek hazırlayıp yedi. Bende peynir ekmek ve elmayla geçiştirdim. Hele duygusallık had safhada :) Zaten sulu gözlüydüm iyice ağlar oldum. Dün akşam eşim mutfakta yemek yiyor diye oturdum ağladım. Sen kokudan rahatsız olma diye burda yedim diyor ama dinleyen kim. Sen beni sevmiyorsundan başladım , yanımda olmak istemiyorsunla bitirdim :) Sonrada oturup kendi halime ağladım. Neyseki eşim sağolsun çok anlayışlı. Garibim oda benle birlikte ağlıyor. Benim midem bulandıkça onun içi gidiyor. Allah herkese bu dönemlerinle anlayışlı bir eş nasip etsin. Gerisi kolay...

aynen canım bende dün gece eşime aynısını yaptım eşim çok anlayışlı hayatım çok hassaslaştın seni anlıyorum dedi neyse söylendim söylendim sonrada sustum ne garip bir duygu valla amin canım bu dönemde anlayışlı eş şart oluyor

Evet ya kendime şaşırıyorum artık :) Neyseki şanslıyız. Kısmetse 3.aydan sonra rahatız inşallah...

Gunaydin semra, evet benimkisi bugun 7 haftalik oldu. benimkisi tup bebek seninkisi? tupbebek oldgu icin yumurtalar 4gun sonra uyarildi bende.
benim direk altan ultrasona koydular yani echoya. bir kese gorduler ama bebegi goremedik oyuzden morelim cocgunlukla sifir olsada aman olmaz bir sey diyorum ve sakin olmaya calisyorum.
sanirim seninkide tupbebek cunki iki kese genelde tupebeklerde oluyor. digerin digerine tabiki zarari olmaz. siz kac haftaliktinizki bebegi gordgunuzde. onumuzdeki pazartesi gelsede bende rahatlasam ya ozaman gorecegiz ne var ne yok. allah bebegini kucagina almayi nasip etsin.:CüvCüv:

merhaba arkadaşlar

herkeste aynı şikayet benim tek farkım sigara parfüm oda spreyi haricinde hiçbir kokudan etkilenmiyorum.eşime yemek yapıyorum ama kendim yiyemiyorum ve bende oturup ağlıyorum mide bulantıları had safhada işe gelmek zor bugün benim 9 haftalık inş.en kısa sürede geçer bugünlerde sade gazoz soda ve meyveli yoğurt tek beslenme kaynağım:) hepimize geçmiş olsun tekrar

Valla işimiz zor canım. Ama sonu güzel olacak inşallah :) Seninde 3 haftan kalmış. 12.hafta sonunda bu sıkıntılar bitecek ve güzel gülerin keyfini sürmeye başlayacağız inşallah :)

Valla işimiz zor canım. Ama sonu güzel olacak inşallah :) Seninde 3 haftan kalmış. 12.hafta sonunda bu sıkıntılar bitecek ve güzel gülerin keyfini sürmeye başlayacağız inşallah :)

öyle canım bebişler sağlıklı olsunda bakalım yarın rutin testlerim inş.herşey yolundadır.

Yok canımm tüp bebek değil oyüzden kafam kaıştı niye böle olduki:uhm: canım bebek ultrasonda gözükmedi allatn muayenede gözüktü 6+3 günlüktüm ozaman. ama sen canını sıkma güzelim hiç merk etme pzartesi gittiğinde fasulye gibi bebişini görürsün:ecrin_bebek:.amin canım inşllah hepimiz sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız inşallh sen içini rahat tut

merhaba arkadaşlar.benim bayram tatili boyunca hayatım karardı resmen. yatalak gibi yattım sürekli. 7 gün 24 saat mide bulantısı çektim. mutfağa giremiyorum. işe nasıl başlıycam diye düşünürken, dün çok rahat geçti. sanırım artık sabahları bulantım olucak. bu sabah hiç çıkarmadım bile. umarım böyle devam eder. bazıları 9 ay çektiklerini söyledi, çok korktum. inş. olmaz öyle.
kokulardan çok midem bulanıyor. maalesef her şeyin kokusu da geliyor burnuma. (

kızlar merhaba bu sabah çok mutluyum yemek yedim ve kusmadımmmmmmmmm süperr bişeyy çok hafif oluyor ama kusacak gibi değil

arkadaşlar ben bugün yine çok kötüyüm ve üstelik işteyim tek yediğim şey yoğurt ekmek
neyse herşey düzelecek inş tatlı bebişlerimiz için herşeye değer bu arada ben yarın doktora gideceğim kanszılık vardı onun için kontrole gidiyorum demir eksikliği probleminiz varmı

benim bebiş 6-7. haftaya kadar göstermedi kendini karından doktorum hep vajinal baktı öyle gördük zararlı die duymuştum vajinal ultrasonu ama sonuçta doktor o yanlış yapmaz

marylin geçmiş olsun cnm düzelecek zamanla biraz sabır etmek gerek hem kendini zorlama neyi yiyebiliyosan onu ye dedi benim doktorum öyle dedi

Merhaba arkadaşlar bende sat hesabına göre 8+5 gnlük hamileyim .. yazdıklarınızın çoğunu okudum.. şimdiye kadar bende biraz halsizlik ve bundan dolayı akşamları uyku oluyodu.. doktora gittim ve elevit verdi ve onu kullanıyorum.. mide bulantısı yaşamadım henüz çok şükür... bazen kasıklarımda sancı oluyo okadar.. sizce bu ne kadar normal..

ye bana doktor um rahmin ters demişti nasıl oluyo anlamadım yani bi sorun olurmu dedim bişey olmaz o düzleri dedi ama hala ters en son cumartesi gittim hala tersti neyse ilk başlarda bu yüzden vajinal ultrasondan bakmıştık bebişebenneyaptımki

öncelikle hoşgeldin tebrik ederim bende hala bütün gün uyuma bi alıklık hissi var aynen kasıklardaki sancı normal rahim genişlediği için sanki adet ağrısıymış gibi aynıları bende deoldu hatta bende bazen sanki vajinamdan bıçak sokuyorlar gibi bi sancı giriyo arada o çok kötü acaba o normalmidir_??:1shok:kafamçokkarıştı

hamilelikte rahmin ters durması
Retrovert uterusa sahip olan kadınlar hamile kaldıklarında gebeliğin ilerlemesi ve rahimin büyümesi ile birlikte uterus hamilelikteki normal pozisyonunu alır ve bebek vajinal doğum ya da sezaryen ile sorunsuz doğurtulur. Gebelik öncesi rahmin ters olması normal doğuma engel değildir. Doğumdan sonra ise rahim küçülür ve loğusalık döneminin sonunda yine eski halini alır ve retrovert olarak kalır.

Çok nadiren binde 3-14 olguda rahim büyürken öne doğru dönüp normal pozisyonunu alamaz ve pelvis boşluğu içinde sıkışır. Uterus inkarserasyonu olarak adlandırılan bu durum anne ve bebek hayatını tehdit edebilir.

İnkarsere uterus varlığında şart olmamakla birlikte gebeliğin 12-20. haftaları arasında şu belirtiler ortaya çıkabilir:

Sık idrara çıkma

Mesanenin tam boşalmadığı hissi

İdrar yaptıktan sonra mesanede idrar kalması

?iddetli kabızlık

Alt karın ağrısı bak belkide bu yüzden ağrılar sancılar

Vajinal kanama

Çok nadiren ise herhangi bir bulgu olmaz ve termde doğum başlayana kadar herhangi bir yakınma ortaya çıkmaz.

Tedavi edilmeyen olgularda fetal kayıp oranı %33'e kadar çıkabilmektedir. Tedavi değişik yöntemler ile uterusun normal pozisyone gelmesini sağlamaktır.

hayirli günler mayis anneleri ve bebişleri a.s.

umarim herkes iyidir..en son yazdigimdan bu yana tüm yazilanlari okudum..mide bulantisi olanlara cok cok geçmiş olsun diyorum,inşaAllah tez zamand gecer..duygusalliğa gelince sanirim hepimiz öyleyiz :)

kizlar bu arada kafama bişey takildi..ben 9 haftalik hamileyim..10-11 mayis gibi dogum yapicagim görünüyor..10 haftayi geçmiş olanlarda var ..onlarda mayis annesi oluyor..peki 5 haftalik hamile arkadaslar nasil mayis annesi oluyor onu anlamadim :) acaba cizelgelerinizmi yanliş? 10 haftayla 5 haftanin ayni ayda dogum yapmasi kullandigimiz takvime gore imkansiz oluyor :) bu işte bi yanlişlik var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…