2009 Mayıs Anneleri

marylin geçmiş olsun cnm düzelecek zamanla biraz sabır etmek gerek hem kendini zorlama neyi yiyebiliyosan onu ye dedi benim doktorum öyle dedi

sağol canım haklısın ama sende endişelenme sen yinede üstten görebiliyorsa öyle bakmasını söyleyebilirsin
Merhaba arkadaşlar bende sat hesabına göre 8+5 gnlük hamileyim .. yazdıklarınızın çoğunu okudum.. şimdiye kadar bende biraz halsizlik ve bundan dolayı akşamları uyku oluyodu.. doktora gittim ve elevit verdi ve onu kullanıyorum.. mide bulantısı yaşamadım henüz çok şükür... bazen kasıklarımda sancı oluyo okadar.. sizce bu ne kadar normal

canım benimde bazen oluyor ben bunu bebeğin büyümesi şeklinde biliyorum ama şiddetli bir şekilde olursa doktora danışmakta fayda var benim bazen yatarken oluyor öle her zaman değil

hayirli günler mayis anneleri ve bebişleri a.s.

umarim herkes iyidir..en son yazdigimdan bu yana tüm yazilanlari okudum..mide bulantisi olanlara cok cok geçmiş olsun diyorum,inşaAllah tez zamand gecer..duygusalliğa gelince sanirim hepimiz öyleyiz :)

kizlar bu arada kafama bişey takildi..ben 9 haftalik hamileyim..10-11 mayis gibi dogum yapicagim görünüyor..10 haftayi geçmiş olanlarda var ..onlarda mayis annesi oluyor..peki 5 haftalik hamile arkadaslar nasil mayis annesi oluyor onu anlamadim :) acaba cizelgelerinizmi yanliş? 10 haftayla 5 haftanin ayni ayda dogum yapmasi kullandigimiz takvime gore imkansiz oluyor :) bu işte bi yanlişlik var :)

bi yanlışlık yok cnm mesela ben 23 temmuzda hamile kalmışım doktorum nisan 29 veya mayıs başı dedi oyüzden bende buraya geldim yani belli olmaz ya nisan ya mayıs

Çok teşekkür ederim ederim... benzer yaşadıklarımızı ve duygularımızı paylaşmak gerçekten çok güzel. Umarım hepimiz rahat ve huzurlu bir hamilelik dönemi geçiririz...

öyle canım bebişler sağlıklı olsunda bakalım yarın rutin testlerim inş.herşey yolundadır.:nazar:

Yolundadır canım merak etme. Benimde 27'sinde yapıldı testler. Araya bayram girince dün çıktı sonuçlar. Çok şükür problem yokmuş. 4 Ekim'de ki kontrolde de ikili tarama testi yapılacak bebişime. Bende şimdi heyecanla onu bekliyorum. Hayırlısıyla sağlıkla alalım inşallah kucağımıza...

merhaba arkadaşlar.benim bayram tatili boyunca hayatım karardı resmen. yatalak gibi yattım sürekli. 7 gün 24 saat mide bulantısı çektim. mutfağa giremiyorum. işe nasıl başlıycam diye düşünürken, dün çok rahat geçti. sanırım artık sabahları bulantım olucak. bu sabah hiç çıkarmadım bile. umarım böyle devam eder. bazıları 9 ay çektiklerini söyledi, çok korktum. inş. olmaz öyle.
kokulardan çok midem bulanıyor. maalesef her şeyin kokusu da geliyor burnuma. :KK43:(

İşimiz zor canım ama sonucunu düşününde çok güzel çookkk :) Hiç üzülme genelde 3.ayda bitiyormuş. 9 ay çok nadir...

kızlar merhaba bu sabah çok mutluyum yemek yedim ve kusmadımmmmmmmmm süperr bişeyy çok hafif oluyor ama kusacak gibi değil

Ohhh hadi gözün aydın canım maşşallah de :)

arkadaşlar ben bugün yine çok kötüyüm ve üstelik işteyim tek yediğim şey yoğurt ekmek
neyse herşey düzelecek inş tatlı bebişlerimiz için herşeye değer bu arada ben yarın doktora gideceğim kanszılık vardı onun için kontrole gidiyorum demir eksikliği probleminiz varmı

Geçmiş olsun canım. Herşey düzelir. İştahsızlık çok kötü. Mideni boş bırakmamaya çalış. Beyaz leblebi bulantıya çok iyi geliyor. Mutlaka dene...

benim bebiş 6-7. haftaya kadar göstermedi kendini karından doktorum hep vajinal baktı öyle gördük zararlı die duymuştum vajinal ultrasonu ama sonuçta doktor o yanlış yapmaz

benimde ilk 2 kontrol vajinal yoldan oldu. Tehlikesi var mı diye doktoruma sordum. Eğer tehlikeli olsa biz böyle birşeyi göze alır mıyız hiç dedi.

hamilelikte rahmin ters durması
Retrovert uterusa sahip olan kadınlar hamile kaldıklarında gebeliğin ilerlemesi ve rahimin büyümesi ile birlikte uterus hamilelikteki normal pozisyonunu alır ve bebek vajinal doğum ya da sezaryen ile sorunsuz doğurtulur. Gebelik öncesi rahmin ters olması normal doğuma engel değildir. Doğumdan sonra ise rahim küçülür ve loğusalık döneminin sonunda yine eski halini alır ve retrovert olarak kalır.

Çok nadiren binde 3-14 olguda rahim büyürken öne doğru dönüp normal pozisyonunu alamaz ve pelvis boşluğu içinde sıkışır. Uterus inkarserasyonu olarak adlandırılan bu durum anne ve bebek hayatını tehdit edebilir.

İnkarsere uterus varlığında şart olmamakla birlikte gebeliğin 12-20. haftaları arasında şu belirtiler ortaya çıkabilir:

Sık idrara çıkma

Mesanenin tam boşalmadığı hissi

İdrar yaptıktan sonra mesanede idrar kalması

?iddetli kabızlık

Alt karın ağrısı bak belkide bu yüzden ağrılar sancılar

Vajinal kanama

Çok nadiren ise herhangi bir bulgu olmaz ve termde doğum başlayana kadar herhangi bir yakınma ortaya çıkmaz.

Tedavi edilmeyen olgularda fetal kayıp oranı %33'e kadar çıkabilmektedir. Tedavi değişik yöntemler ile uterusun normal pozisyone gelmesini sağlamaktır.

Sağolasın canım bilgiler için. Genelde düzelirmiş 3 ayda ama bakalım. Düzelmese de sorun çıkarması çok nadir oluyormuş. İnşallah herşey sağlıklı ve yolunda gider...

hayirli günler mayis anneleri ve bebişleri a.s.

umarim herkes iyidir..en son yazdigimdan bu yana tüm yazilanlari okudum..mide bulantisi olanlara cok cok geçmiş olsun diyorum,inşaAllah tez zamand gecer..duygusalliğa gelince sanirim hepimiz öyleyiz :)

kizlar bu arada kafama bişey takildi..ben 9 haftalik hamileyim..10-11 mayis gibi dogum yapicagim görünüyor..10 haftayi geçmiş olanlarda var ..onlarda mayis annesi oluyor..peki 5 haftalik hamile arkadaslar nasil mayis annesi oluyor onu anlamadim :) acaba cizelgelerinizmi yanliş? 10 haftayla 5 haftanin ayni ayda dogum yapmasi kullandigimiz takvime gore imkansiz oluyor :) bu işte bi yanlişlik var :)

Valla canım ben tarif ettim nasıl hesaplanacağını. Herkes ne söylerse onu yazıyorum. Belkide 5 haftalık diyenler son regli tarihlerine göre değilde hamile kaldıklarını düşündükleri güne göre söylüyorlardır. Bende doktora göre 10.haftamın içindeyim. Ama hamile kaldığım tarihe göre bakarsan 7,5 hafta oldu. Sanırım öyle hesaplıyorlar.

arkadaşlar mide bulantısını engellemek için doktoru ilaç veren var mı?
bana vermedi. ama çoğu kişi doktorunun verdiğini ve 4 ay kullandığını söylüyor. bazıları şurup almış hatta. tehlikeli ise neden bazı doktorlar veriyo. değilse bize neden vermiyorlar. :KK43:( biz neler çekiyoruz. onlar hissetmeden geçiriyorlar o zor dönemleri. nasıl güveneceğiz doktorlara bu durumda. hangisi doğru? tabi ki almamak her zaman için daha iyidir diye düşünüyorum. ama tehlikesi yoksa da eğer bu sıkıntıları çekmenin bir anlamı varmı.

benim doktorum bulantılarım artarsa Emedur kullanabileceğimi söyledi. Ama kusma problemim olmadığı için sadece mide bulantım olduğu için içmesende olur dedi... Teyzemin kusma problemi var diye 6 ay kullandı...

ben de çok kötü olunca doktorumu aradım ulaşamadığım için sekreterine sordum son çare olarak. ilaç veriyomu diye. emedur ve metpamit veriyo dedi. aldım hemen. ama eczacı mümkün oldukça almamaya çalış dedi. bi de küpüründe hamilelerde sakıncalı yazısını okuyunca. tedirgün oldum ama yine de bi tane aldım. işe yaramadı hiç. 1 tane de akşam aldım. biraz kesti. anladım ki bu sürekli bi çözüm değil. ilaçta alamam sürekli. almadım. diğer doktor da vermiyoruz, bebek küçük olduğu için, çekeceksin dedi bana. :KK43:( alamadım yani ilacı.

HEPİNİZE MERHABA KIZLAR
bayram tatili ve bulantılar derken uzun süreden beri giremedim internete yeni gelen anne adayları hepinizi tebrik ediyorum insallah sağlıklı bir dönem geçiririz hepimiz ve mutlu sonla noktalarız.

ben de çok kötü olunca doktorumu aradım ulaşamadığım için sekreterine sordum son çare olarak. ilaç veriyomu diye. emedur ve metpamit veriyo dedi. aldım hemen. ama eczacı mümkün oldukça almamaya çalış dedi. bi de küpüründe hamilelerde sakıncalı yazısını okuyunca. tedirgün oldum ama yine de bi tane aldım. işe yaramadı hiç. 1 tane de akşam aldım. biraz kesti. anladım ki bu sürekli bi çözüm değil. ilaçta alamam sürekli. almadım. diğer doktor da vermiyoruz, bebek küçük olduğu için, çekeceksin dedi bana. :KK43:( alamadım yani ilacı.

cnm ben çok bulantı kusma yasadım dramamine verdi doktorum gebelikde bi sakıncası yok yazıyor........heee çokk kesmedi ama biraz iyi geldi günde iki kez içiyorum

kızlar bende bebişimi gördüm Allahıma şükürler olsun bugün ilk defa!! fasulye kadar. 1 cm boyu varsırnaşık şey çok mutlu oldum yaa! minicik kalbi pıtır pıtır atıyorduhihoyyyt birazcık daha inandım bebişimin benimle olduğuna bugün. bu arada doktor 7+1 olduğumu söyledi. az da kanama var içinde dedi. onun için progestan ve istirahat verdi. nasıl yapacaksam okuldaki 30 tane veletle-tatlicadiarzu- ama çok mutluyum yaa.. inanamıyorum hala:sm_cool:

evet katiliyorum benim doktorumda aynen böyl demisti bana ilac veririm ama icinde kimyasal maddeler var buda bebek icin iyi degil demisti bende kullanmam cekerim dedim dogal yollari tercih edin bencede.yinede arastirin sorun tabiki doktorunuza, internetten ama hicbiri ise yaramayacaktir.keske bir yolu olsa.

bütün anne adaylarina merhaba...
yarin sabah doktoruma gidiyorum ilk kez görücem cilegimi. daha öncede gitmistim doktora ama o zamanlar sadece kesesini görmüstüm.simdiye kadar bi heyecan hissetmedim belkide ikinci bebisim diye ama görme ani yaklastikca sanki bi kipirdanma oluyor.kizimda görücek kardesini henüz anlamasa da sadece karnimi seviyor anliyormus gibi baby cici diye.canim kizim papucu dama atilicak belkide haberi yok...

bi yanlışlık yok cnm mesela ben 23 temmuzda hamile kalmışım doktorum nisan 29 veya mayıs başı dedi oyüzden bende buraya geldim yani belli olmaz ya nisan ya mayıs

Valla canım ben tarif ettim nasıl hesaplanacağını. Herkes ne söylerse onu yazıyorum. Belkide 5 haftalık diyenler son regli tarihlerine göre değilde hamile kaldıklarını düşündükleri güne göre söylüyorlardır. Bende doktora göre 10.haftamın içindeyim. Ama hamile kaldığım tarihe göre bakarsan 7,5 hafta oldu. Sanırım öyle hesaplıyorlar.

evet galiba otomatik hesapliyici ile kendi hesaplarimiz karişiyor dedigin gibi :) bugun ilk kez dikkatimi cekti :)

buarada kizlar dün 2.kez guatr testi yaptirdim..TSH,t3 ve t4 testleri..bugun aldim sonuclari..hamdolsun normal ciktiiii :) cok sevindim..

kızlar bende bebişimi gördüm Allahıma şükürler olsun bugün ilk defa!! fasulye kadar. 1 cm boyu varsırnaşık şey çok mutlu oldum yaa! minicik kalbi pıtır pıtır atıyorduhihoyyyt birazcık daha inandım bebişimin benimle olduğuna bugün. bu arada doktor 7+1 olduğumu söyledi. az da kanama var içinde dedi. onun için progestan ve istirahat verdi. nasıl yapacaksam okuldaki 30 tane veletle-tatlicadiarzu- ama çok mutluyum yaa.. inanamıyorum hala:sm_cool:

hayirli olsun canimmm :) aman dikkatli ol sen gene :) otur mümkün oldugu kadar..inşaAllah saglikla atlatirsin bu dönemi a.s.

Herkese merhaba. siteyi yeni keşfettim, paylaşımlarınız çok güzel bende aranıza katılmak istedim. Bende 9 hafta 5 günlük hamileyim. Doğum tarihide 7 mayıs gibi gözüküyor. Allah hepimizi sağlıkla evlatlarımıza kavuştursun..

hoşgeldin zehracim a.s. inşaAllah hep birlikte saglikla mutlulukla keyifle huzurla anne olucaz inşaAllahhh :KK66:

Canım hayırlı uğurlu olsun. Ne güzle bir duygu değil mi? Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah... Sende kendini fazla yormamaya çalış. Çalışan insana zor ama...

bütün anne adaylarina merhaba...
yarin sabah doktoruma gidiyorum ilk kez görücem cilegimi. daha öncede gitmistim doktora ama o zamanlar sadece kesesini görmüstüm.simdiye kadar bi heyecan hissetmedim belkide ikinci bebisim diye ama görme ani yaklastikca sanki bi kipirdanma oluyor.kizimda görücek kardesini henüz anlamasa da sadece karnimi seviyor anliyormus gibi baby cici diye.canim kizim papucu dama atilicak belkide haberi yok...

Aaaa öyle deme annesi. İlk göz ağrısı o. Dama atılmasın papucu :) Allah kızına uzun ömürler versin. Bebeğinide sağlıkla kucağına alırsın inşallah...

evet galiba otomatik hesapliyici ile kendi hesaplarimiz karişiyor dedigin gibi :) bugun ilk kez dikkatimi cekti :)

buarada kizlar dün 2.kez guatr testi yaptirdim..TSH,t3 ve t4 testleri..bugun aldim sonuclari..hamdolsun normal ciktiiii :) cok sevindim..

Bende de troit olduğundan benimde o testlerime bakıldı. hepsi sorunsuz çok şükür. İnsan ne mutlu oluyor valla. Hep böyle sorunsuz geçer inşallah...

Herkese merhaba. siteyi yeni keşfettim, paylaşımlarınız çok güzel bende aranıza katılmak istedim. Bende 9 hafta 5 günlük hamileyim. Doğum tarihide 7 mayıs gibi gözüküyor. Allah hepimizi sağlıkla evlatlarımıza kavuştursun..

canım hayırlı uğurlu olsun. Hoşgeldin aramıza... Seninle aynıyız tam. Son reglin 1 Ağustos heralde? Benimde 9+5 olduk bugün...

Herkese çok teşekkür ederim. Son reglim 31 temmuz bugün 9+6 olduk.. aramızda 1 gün var :)
Bu arada eşimin ablasıda bu sabah doğum yaptı bir kızımız oldu. İnşallah hepimiz o günleri görürüz..

merhaba bayanlarrrrrrrr nasılsınız benim kusmalar bıçak gibi kesildiiiii çok mutluyumm

X