marylin geçmiş olsun cnm düzelecek zamanla biraz sabır etmek gerek hem kendini zorlama neyi yiyebiliyosan onu ye dedi benim doktorum öyle dedi
Merhaba arkadaşlar bende sat hesabına göre 8+5 gnlük hamileyim .. yazdıklarınızın çoğunu okudum.. şimdiye kadar bende biraz halsizlik ve bundan dolayı akşamları uyku oluyodu.. doktora gittim ve elevit verdi ve onu kullanıyorum.. mide bulantısı yaşamadım henüz çok şükür... bazen kasıklarımda sancı oluyo okadar.. sizce bu ne kadar normal
hayirli günler mayis anneleri ve bebişleri a.s.
umarim herkes iyidir..en son yazdigimdan bu yana tüm yazilanlari okudum..mide bulantisi olanlara cok cok geçmiş olsun diyorum,inşaAllah tez zamand gecer..duygusalliğa gelince sanirim hepimiz öyleyiz :)
kizlar bu arada kafama bişey takildi..ben 9 haftalik hamileyim..10-11 mayis gibi dogum yapicagim görünüyor..10 haftayi geçmiş olanlarda var ..onlarda mayis annesi oluyor..peki 5 haftalik hamile arkadaslar nasil mayis annesi oluyor onu anlamadim :) acaba cizelgelerinizmi yanliş? 10 haftayla 5 haftanin ayni ayda dogum yapmasi kullandigimiz takvime gore imkansiz oluyor :) bu işte bi yanlişlik var :)
öyle canım bebişler sağlıklı olsunda bakalım yarın rutin testlerim inş.herşey yolundadır.
merhaba arkadaşlar.benim bayram tatili boyunca hayatım karardı resmen. yatalak gibi yattım sürekli. 7 gün 24 saat mide bulantısı çektim. mutfağa giremiyorum. işe nasıl başlıycam diye düşünürken, dün çok rahat geçti. sanırım artık sabahları bulantım olucak. bu sabah hiç çıkarmadım bile. umarım böyle devam eder. bazıları 9 ay çektiklerini söyledi, çok korktum. inş. olmaz öyle.
kokulardan çok midem bulanıyor. maalesef her şeyin kokusu da geliyor burnuma.(
kızlar merhaba bu sabah çok mutluyum yemek yedim ve kusmadımmmmmmmmm süperr bişeyy çok hafif oluyor ama kusacak gibi değil
arkadaşlar ben bugün yine çok kötüyüm ve üstelik işteyim tek yediğim şey yoğurt ekmek
neyse herşey düzelecek inş tatlı bebişlerimiz için herşeye değer bu arada ben yarın doktora gideceğim kanszılık vardı onun için kontrole gidiyorum demir eksikliği probleminiz varmı
benim bebiş 6-7. haftaya kadar göstermedi kendini karından doktorum hep vajinal baktı öyle gördük zararlı die duymuştum vajinal ultrasonu ama sonuçta doktor o yanlış yapmaz
hamilelikte rahmin ters durması
Retrovert uterusa sahip olan kadınlar hamile kaldıklarında gebeliğin ilerlemesi ve rahimin büyümesi ile birlikte uterus hamilelikteki normal pozisyonunu alır ve bebek vajinal doğum ya da sezaryen ile sorunsuz doğurtulur. Gebelik öncesi rahmin ters olması normal doğuma engel değildir. Doğumdan sonra ise rahim küçülür ve loğusalık döneminin sonunda yine eski halini alır ve retrovert olarak kalır.
Çok nadiren binde 3-14 olguda rahim büyürken öne doğru dönüp normal pozisyonunu alamaz ve pelvis boşluğu içinde sıkışır. Uterus inkarserasyonu olarak adlandırılan bu durum anne ve bebek hayatını tehdit edebilir.
İnkarsere uterus varlığında şart olmamakla birlikte gebeliğin 12-20. haftaları arasında şu belirtiler ortaya çıkabilir:
Sık idrara çıkma
Mesanenin tam boşalmadığı hissi
İdrar yaptıktan sonra mesanede idrar kalması
?iddetli kabızlık
Alt karın ağrısı bak belkide bu yüzden ağrılar sancılar
Vajinal kanama
Çok nadiren ise herhangi bir bulgu olmaz ve termde doğum başlayana kadar herhangi bir yakınma ortaya çıkmaz.
Tedavi edilmeyen olgularda fetal kayıp oranı %33'e kadar çıkabilmektedir. Tedavi değişik yöntemler ile uterusun normal pozisyone gelmesini sağlamaktır.
hayirli günler mayis anneleri ve bebişleri a.s.
umarim herkes iyidir..en son yazdigimdan bu yana tüm yazilanlari okudum..mide bulantisi olanlara cok cok geçmiş olsun diyorum,inşaAllah tez zamand gecer..duygusalliğa gelince sanirim hepimiz öyleyiz :)
kizlar bu arada kafama bişey takildi..ben 9 haftalik hamileyim..10-11 mayis gibi dogum yapicagim görünüyor..10 haftayi geçmiş olanlarda var ..onlarda mayis annesi oluyor..peki 5 haftalik hamile arkadaslar nasil mayis annesi oluyor onu anlamadim :) acaba cizelgelerinizmi yanliş? 10 haftayla 5 haftanin ayni ayda dogum yapmasi kullandigimiz takvime gore imkansiz oluyor :) bu işte bi yanlişlik var :)
ben de çok kötü olunca doktorumu aradım ulaşamadığım için sekreterine sordum son çare olarak. ilaç veriyomu diye. emedur ve metpamit veriyo dedi. aldım hemen. ama eczacı mümkün oldukça almamaya çalış dedi. bi de küpüründe hamilelerde sakıncalı yazısını okuyunca. tedirgün oldum ama yine de bi tane aldım. işe yaramadı hiç. 1 tane de akşam aldım. biraz kesti. anladım ki bu sürekli bi çözüm değil. ilaçta alamam sürekli. almadım. diğer doktor da vermiyoruz, bebek küçük olduğu için, çekeceksin dedi bana.( alamadım yani ilacı.
ben de çok kötü olunca doktorumu aradım ulaşamadığım için sekreterine sordum son çare olarak. ilaç veriyomu diye. emedur ve metpamit veriyo dedi. aldım hemen. ama eczacı mümkün oldukça almamaya çalış dedi. bi de küpüründe hamilelerde sakıncalı yazısını okuyunca. tedirgün oldum ama yine de bi tane aldım. işe yaramadı hiç. 1 tane de akşam aldım. biraz kesti. anladım ki bu sürekli bi çözüm değil. ilaçta alamam sürekli. almadım. diğer doktor da vermiyoruz, bebek küçük olduğu için, çekeceksin dedi bana.( alamadım yani ilacı.
bi yanlışlık yok cnm mesela ben 23 temmuzda hamile kalmışım doktorum nisan 29 veya mayıs başı dedi oyüzden bende buraya geldim yani belli olmaz ya nisan ya mayıs
Valla canım ben tarif ettim nasıl hesaplanacağını. Herkes ne söylerse onu yazıyorum. Belkide 5 haftalık diyenler son regli tarihlerine göre değilde hamile kaldıklarını düşündükleri güne göre söylüyorlardır. Bende doktora göre 10.haftamın içindeyim. Ama hamile kaldığım tarihe göre bakarsan 7,5 hafta oldu. Sanırım öyle hesaplıyorlar.
kızlar bende bebişimi gördüm Allahıma şükürler olsun bugün ilk defa!! fasulye kadar. 1 cm boyu varsırnaşık şey çok mutlu oldum yaa! minicik kalbi pıtır pıtır atıyorduhihoyyyt birazcık daha inandım bebişimin benimle olduğuna bugün. bu arada doktor 7+1 olduğumu söyledi. az da kanama var içinde dedi. onun için progestan ve istirahat verdi. nasıl yapacaksam okuldaki 30 tane veletle-tatlicadiarzu- ama çok mutluyum yaa.. inanamıyorum hala:sm_cool:
kızlar bende bebişimi gördüm Allahıma şükürler olsun bugün ilk defa!! fasulye kadar. 1 cm boyu varsırnaşık şey çok mutlu oldum yaa! minicik kalbi pıtır pıtır atıyorduhihoyyyt birazcık daha inandım bebişimin benimle olduğuna bugün. bu arada doktor 7+1 olduğumu söyledi. az da kanama var içinde dedi. onun için progestan ve istirahat verdi. nasıl yapacaksam okuldaki 30 tane veletle-tatlicadiarzu- ama çok mutluyum yaa.. inanamıyorum hala:sm_cool:
bütün anne adaylarina merhaba...
yarin sabah doktoruma gidiyorum ilk kez görücem cilegimi. daha öncede gitmistim doktora ama o zamanlar sadece kesesini görmüstüm.simdiye kadar bi heyecan hissetmedim belkide ikinci bebisim diye ama görme ani yaklastikca sanki bi kipirdanma oluyor.kizimda görücek kardesini henüz anlamasa da sadece karnimi seviyor anliyormus gibi baby cici diye.canim kizim papucu dama atilicak belkide haberi yok...
evet galiba otomatik hesapliyici ile kendi hesaplarimiz karişiyor dedigin gibi :) bugun ilk kez dikkatimi cekti :)
buarada kizlar dün 2.kez guatr testi yaptirdim..TSH,t3 ve t4 testleri..bugun aldim sonuclari..hamdolsun normal ciktiiii :) cok sevindim..
Herkese merhaba. siteyi yeni keşfettim, paylaşımlarınız çok güzel bende aranıza katılmak istedim. Bende 9 hafta 5 günlük hamileyim. Doğum tarihide 7 mayıs gibi gözüküyor. Allah hepimizi sağlıkla evlatlarımıza kavuştursun..
merhaba bayanlarrrrrrrr nasılsınız benim kusmalar bıçak gibi kesildiiiii çok mutluyumm