• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları 2009 Mart Bebişlerinin Hazırlıkları

rehavetcim çok tatlı şeyler güle güle giysin bebişin...
lightlilacım bu kadar çok araştırmakta iyi değil her malın iyis olduğu gibi kötüsüde çıkabiliyor.Birazda şans bu işler.Bir maldan 100 tane satılır 10 unda sorun çıkar yapılacak bişey yok.Önemli olan aldığın yere dikkat etmek.Gerçekten sorun olupta çözmeyeceklerini sanmıyorum.
Senin kafan rahat olsun bence...

Bu arada melek arkadaşımızda demişti ayrıca bende çok duydum telsizde en iyisi philipsmiş.
Ben ilk etapta acil olduğunu sanmıyorm bu telsizin ayrıca...

Tabii ki, ne masuru olacak...
Önce neler aldım onları yazayım ki, tutar da sana bişey ifade etsin...
3 X İçli dışlı zıbın ve patikli alt
1 X Pijama Takımı ve yeleği (Chicco)
3 X Dış Giyim tulum
3 X Uzun kollu çıtçıtlı body
8 X Kısa kollu çıtçıtlı body (Chicco)
1 X Polar battaniye (Chicco)
2 X Külot (Chicco)
6 X Çorap
1 X park yatak sallanbilir ve tekerlekli (Kraft)
1 X bebek arabası- ana kucağı 2 li set (Stork)
1 X Emzirme pompası (Kraft)
1 X Göğüs Pedi
1 X Emzirme yastığı
1 X Uyku seti
1 X yatak şiltesi
1 X kaz tüyü yastık
1 X tırnak makası
1 X saç fırça seti
1 X nuk cam biberon
1 X nuk emzik ve kutusu
1 X biberon fırçası
1 X göğüs çatlak kremi
1 X emzirme örtüsü
1 X sırt destek yastığı
1 X göğüs temizleme mendili (chicco)
1 X bakım çantası + bebe yağı (Chicco)
2 X emzirme sütyeni
1 X yatak koruyucu çarşaf
1 X su beberonu
6 X bebek mendili
1 X Kulak çubuğu
1 X çıngıraklı patik
1 X burun aspiratörü
1 X peluş giydrilmiş sıcak su torbası
1 X kulaktan dijital ateş ölçer
1 X banyo termometresi
1 X Oda termometresi

Bunların hepsi için nakit 1050 YTL verdik. Eksiksiz yazmaya çalıştım vallahi... Biraz uzun oldu kusura bakmayın. :utangac::utangac::utangac:

oh oh maşallah güle güle kullansın bebişin ve sen canım..kendin içinde bayağı almışsın...onların çoğunu annem aldı gidince bizde getireceğiz..bide bence çok fazla takım tulum tarzı şeyler almayın..neden diyeceksiniz..mevlüt falan yapmayı düşünüyorsanız eğer her gelen hediye takım tulum falan oluyor...ve onların hepsi kalıyor sonra...bana çok alma dediler.ilk zamanlar giyeceği şeyler al sonra mevlütte ortalık onlarla doluyor dendi...

rehavetcim ben her iki tarafın ailesine de uzakta oturuyorum. Dolayısıyla mevlüte fazla kişi gelmeyebilir. Bana sen 0-3 ay olanları sen al, hediye gelse de 3 ayda sonrası için gelir dediler... :((
kendime baya aldım ama gecelik sabahlık takımı ve lohusa çamaşırım yok hala... Buhar makinesi ve telsiz de yok.... :((

Bana sen 0-3 ay olanları sen al, hediye gelse de 3 ayda sonrası için gelir dediler... :((
aynen daha cumartesi bir arkadasim bana da bu lafi etti.
hediyelik gelenler genelde 3 aydan sonrasi oluyor dendi.

zaten bende mevlut okutmayi dusunmuyorum evde. benim butun arkadaslarim calisiyor.
iki ailede burada degil
onun yerine kendimiz yasinimizi okur, mevlut parasiyla da bagis yapariz dedik.

aynen daha cumartesi bir arkadasim bana da bu lafi etti.
hediyelik gelenler genelde 3 aydan sonrasi oluyor dendi.

zaten bende mevlut okutmayi dusunmuyorum evde. benim butun arkadaslarim calisiyor.
iki ailede burada degil
onun yerine kendimiz yasinimizi okur, mevlut parasiyla da bagis yapariz dedik.

bende aslında düşünmüyorum ama bizim orda çok yapıyorlar...yapmayana da laf ediyorlar..bizde uzaktayız..eşimin memleket ayrı bizim ayrı..biz başka yerde...bide annemi her mevlüte çağırıyorlar..mecbur bizde yapacağız:çok üzgünüm:normalde ben parasıyla bağış yaparım diyordum...ama düşündük taşındık 40 mız çıktıktan sonra eşim annem ben gideceğiz..o hafta sonu mevlütü yapıp geri döneceğiz...aman bilmiyorum şimdiden bunları düşünmek doğrumu...zamanı gelsin hesabını yaparız yaa..

çok iyi almışsınız adayco yalnız buradan şu sonuç çıkıyor ıvır zıvır birsürü para:))))ben mevlütte yapmayacam hediye çok gelir ama hastaneye gelir ayrıca mevlüt niye yapılıyor yani sünnet mi var böyle merak ettim ???

çok iyi almışsınız adayco yalnız buradan şu sonuç çıkıyor ıvır zıvır birsürü para:))))ben mevlütte yapmayacam hediye çok gelir ama hastaneye gelir ayrıca mevlüt niye yapılıyor yani sünnet mi var böyle merak ettim ???

yok canım yaa kendi kendilerine adet çıkartıyorlar inan..saçma sapan işler...zorunlu kılıyorlar başkalarınıda...mesela bizim orası gösterişe falan çok dükündür ondan sever böyle şeyleri..erkek çocuklarına sünnet yapılıyor bir sürü hediye götürülüyor,takı takılıyor diye son yıllarda da kızlar hatim ettiğinde hatim cemiyeti yapılıyor:1closedeyes:saçmalığa bak....hatta işler iyice abartıldı davetiye bastıran bile var..bebek mevlütününde suyu çıkar yakında..davet falan bastırırlar belli mi olur...ben hiç taraftarı değilim annemde değil..ama sürekli annemi çağırıyorlar...ne zmana yapacaksınız diye bizede sorup duruyorlar..yapmasak laf edecekler..iyisimi..pilav ayran tatlıyla bu işi bitirmek alemin alfını dinlemektense:delphin:

yok canım yaa kendi kendilerine adet çıkartıyorlar inan..saçma sapan işler...zorunlu kılıyorlar başkalarınıda...mesela bizim orası gösterişe falan çok dükündür ondan sever böyle şeyleri..erkek çocuklarına sünnet yapılıyor bir sürü hediye götürülüyor,takı takılıyor diye son yıllarda da kızlar hatim ettiğinde hatim cemiyeti yapılıyor:1closedeyes:saçmalığa bak....hatta işler iyice abartıldı davetiye bastıran bile var..bebek mevlütününde suyu çıkar yakında..davet falan bastırırlar belli mi olur...ben hiç taraftarı değilim annemde değil..ama sürekli annemi çağırıyorlar...ne zmana yapacaksınız diye bizede sorup duruyorlar..yapmasak laf edecekler..iyisimi..pilav ayran tatlıyla bu işi bitirmek alemin alfını dinlemektense:delphin:

millet ne alem ya doğmamış çocuğa mevlüt biçiyolar hayret bişey yaa :)
Doğum tarihimi önemli mevlür tarihimi millet şaşırmış valla

Mevlüt sünnet benim bildiğim kadarıyla... Doğum, ölüm gibi önemli günler bir arada olup Allah'a sığınmanın bir şekli... İllaki yemekli olması gerekmiyor... Evde sadece hanımlar davet edilip, mevlüdün ardından bir pide yaptırılıp dağıtılabilir. Sünnet törenleri gibi düşünmenize gerek yok.

Lazanya teşekkürler canım. Evet çok haklısın. O listede baksan sadece yatak ve araba büyük parça onun dışındaki herşey ıvız zıvır... Ama işin garibi ben yatak ve arabaya toplamda sadece 415 YTl verdim. geri kalanı hep ıvız zıvır için. hatta telsiz ve buhar makinesiyle gecelik sabahlık da alsaydım eminim bir 500 daha giderdi... bebişlerimizin gelişi süper ancak işin bu boyutu, beni benden aldı... :)

Aslında insanlar bebek hayırlamaya gelmek için bunu da fırsat biliyorlarsa iyi oluyordur bence. Çünkü onca kişi hayırlı olsun demek için teke tek geleceklerse özellikle 40 günden önce olduğunda çok kötü oluıyor. Yok hayırlı olsuna ayrı bu mevlüde de gezme gibi ayrı geliyorlarsa o pek iyi fikir değil gerçektren de. Çünkü hakikaten ne için olursda olsun insan özellikle ilk 1-2 ay kalabalık edecek kimseyi görmek istemiyor etrafında:(

Aslında insanlar bebek hayırlamaya gelmek için bunu da fırsat biliyorlarsa iyi oluyordur bence. Çünkü onca kişi hayırlı olsun demek için teke tek geleceklerse özellikle 40 günden önce olduğunda çok kötü oluıyor. Yok hayırlı olsuna ayrı bu mevlüde de gezme gibi ayrı geliyorlarsa o pek iyi fikir değil gerçektren de. Çünkü hakikaten ne için olursda olsun insan özellikle ilk 1-2 ay kalabalık edecek kimseyi görmek istemiyor etrafında:(

evet canım aslında ana düşünce olarak şu var...gelecek olanların hepsi bir anda gelsin,ağırlayalım rahat edelim... o yönden çok rahat oluyor orası su götürmez gerçek...

http://[a href=http://www.hizliresim.com]
a]

4949.jpg

eee kızımı şapur şupur öpmesinler dimi ama

4967.jpg

4974.jpg

4979.jpg

4984.jpg

bunlar mendillll

4991.jpg

buda havlumuzzzzz

iiiiiyi günlerde kullansın kızım ve tüm bebişler