• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

selam canım bitti mi işler nasılsın?
bu arada bunu yazıp çıkıcam sanırım. eşim geliyo. salatamı yapayım...buu arada Ela nın tek dişi çıkmıştı ya öbürleri kabarmış diyodum. alt sağ da patlamış. bizimki yolda. 27 haziranda biri geldi 20 ağustosta diğeri. sapıtık dişler...

kızlar dün meriçi bakıcısından aldıktan sonra eve giderken bi tanııkla karşılaştık, morali bozuktu hastaneden geliyormuş, komşusunun 2 aylık bebeği varmış, sütü yokmuş bayanın göğsü yara olmuş ve çocuk ordan kan emmiş süt yerine, yoğun bakımda yatıyormuş, dr.lar elimizden geleni yapmaya çalışcaz demişler, durumu kötüymüş, çok üzüldüm, ALlah şifa versin.
Allah acil sifalar versin....
kızlarrr bugünde bizim yarı yaşımız yaşasınnnn :teytey:
Yari yasiniz HAPPY BIRTHDAY...
günaydın kızlar, alıntı yapmadım unutmadan yazayım herkese..

füsuncum ben diğer topikte "hoşgeldin" demiştim bana küsmeeeeeeeee................
nisan da ayrı odaya geçmiş hayırlı olsun canım. ben eşime sordum ayıralımmı diye ki istediğim cevabı verdi. 1 yaşına kadar yanımızda :) amann alışana kadar da çekerim napıyım:))

esma batu ya maşallah diyim daha ne diyim. bi yerlerine nazarlık iliştir bence...
sibelcim bi link verdim ya kimse farketmemiş. ordaki foto ve isim Meleğin oğlun Ali Tunayı hatırlattı. hatta ilk başta melek yazdı sandım. ama bi baktım tarihler 2006 yı gösteriyo. zaten bebeğin adı da ali tuna.

özge çok üzüldüm biliyosun Ela da düşmüştü aynı şekilde. o an yapman gereken uyku halini gözlemlemek, göz bebeklerine ışık tutup değişkenliğini kontrol etmek, sağına soluna bakıp yaralanma varmı bakmak. ilk anda bunlar yapılıyo.

ilkay hoşgeldin canım. sünnetini de olmuş Doruğumuz. maşallah. keffi olmamış ama olsun. önemli olan sağlık. darısı diğer erkek bebeklerin başına:D

umarım unutmmışımdır kimsecikleri.

bizdeki haberleri söyleyim, Ela ilk kez bu sabah kahvaltı yaptı. tabi dr. az kilo almış diyince ben de harekete geçtim. gerçi bana göre iyi ama napalım. yedi ki ne yedi. çok sevdi.bir de fotosunu çekeyim dedim hemen şımardı poalr vermeye başladı. makinayı yere koydum hemen mızırdanmaya başladı. elime aldım ona doğrulttum yine gülücükler saçtı. sonra baktım olmuyo koltuya koydum objektifi elaya bakarken ben de yedirdim. neler oluyo bu bekelere korkutuyolar valla... geçen gün de armut suyunu verdim sevmedi. içine 2 biskuvi ezdim çok sevdi. hatta yine istedi 1 biskuvilik su sıktım da verdim yine. bizim kız ekmek kafa mı olacak ki?
Evet Aysincim farkina vardim zaten ilk okudugumda bizim Ali tunami diye iki kez baktim:)
Rüyada karsisinda fotograf makinasi - cep telefonu felan tuttugumda yemek yedirebiliyorum sadece yoksa yemiyor vermek istedigim bir kac kasik zaten onuda ne hallerle veriyorum bi bilsenizzz... alissin tadlara diye kendimi sebek yerine koyuyoruM:)

selammmm...opuyorumnanaktan
biz bursadaydık geldik..orda aşımızıda olduk...

deli mikrop kapmışım ben apartopar annemlere gittik iyileştik döndük şimdi... yol yorgunuyuz..

defne hala mama reddediyor. kilo alımı çok az dr öncekilerde ii almış hala normmal kilosu ama gidişat ii değil dedi... yaa ben bu kıza nasıl yemek yeiriceemm...

geçmişi okumadım.. herkes ii dir umarım.. ben defnemi uyturken bi okurum... ayy çook yordu yol bizi...kaydirigubbakcemile4
Hosgeldin ahuuuuuu
ya bişey yazacaktım unuttum iyimiii

bu arada gülşah dilek buket şehnaz emel süheyla meltem 2 derya damla ezgi melek sibelde gece kuşu nerelerdesiniz yaaaa
ben burdayimm.. hihihi

Bu arada ek gıdalara basladık iyi güzelde arkadaşlar bebişlerinizi kaç kere emziriyorsunuz.
Valla kahvaltı meyve corba yogurt derken memişe ne zaman sıra gelcek
opuyorumnanaktan[/QUOTE]
Ben sadece tadimlik veriorum üstelik ilk önce süt sonra mama veriliyor diye biliyorum hani doymazsaa...
bu arada sıcak haber.. şimdi eczaneyi aradım ferrum için. bi serisinde hata yapılmış ve geri toplatılmış. çoğu eczanede yokmuş. hımm bi bakalım ne yapabiliriz. aqcelesi yok gerçi zaten kansız mı o bile belli değil. söylendiği gibi 2 bebekten birinde eksiklik varsa neden ilaç dayayım ki. kan tahlili yaptırayım bi.
Aysincim bende ayni seyi söylemisitm dün okudun mu bilmem bence ilk önce kan tahlili yaptir ilac dayama elacigaa... Belki eksigi bile yoktur degil mi:)

Kizlar dis doktoruna gittim bugün rüyayi kocise birakarak ... gitmez olaydim disimi kazdi doktor offf cok agriyor halen - dis doktoruna disin agrir diye gidersin ben disim agriyarak geri geldimmm!!! mafoldumben ...

canım 12 şubat doğumlu

bende tutmayı düşünüyorum ama kocişim kızıyo emiyo diye bakalım ilk bi kaç gün denerim zaten hasta oldum dün yarın tutamayacağım

allah affetsin benden bu sene pas....
dün diyetisyene gittim oda oruç tutma süt kaliten düşer dedi... ayrıca ayda 1 bilemedin 2 kilodan fazla vermemek gerekiyormuş ... hoş verdiği listeyi yaparsam ben daha fazla veririm gibi geliyor...

kızlar isteyen olursa yarın listemi size yollayabilirim... amme hizmetikaydirigubbakcemile3

bu arada 14 kilo vericen dedi.. yaklaşık defne 1.5 yaşına basana kadar ideal kiloma ulaşıcakmışım.. çüüüşşş... 1 sene diyetmi olur canım... ideal kilomda 58miş... :sinifsinif:

Günaydın kızlar a.s.

çok yorgunum ya kemiklerim ağrıyor dün ramazan alışverişe cıktım ama alya arabada durmuyor kucak istiyorr kollarım koptu yawss

ilkay fusun hoşgeldiniz kızlarrr a.s.

ilkayım geçmiş olsun canım olduda bitti maşallah adam olur inşallah :nazar: maşallah doruk paşayaaa:nazar:

iyki doğdun Liyaaaa yarı yaşın kutlu olsun a.s. maşallah sana :nazar:

batuhanada maşallah kocaman adam olmus yawsss :nazar: ( annesi iyi bakıyor oğlusunaa :)

Nisan hanımada kocaman kocaman maşallahartık odasında yatıyor ne güzelll :nazar:

Özgecim çok geçmiş olsun aynısı gecenlerde bizdede oldu yere düştü alya oyuzden senı çok iyi anlıyorum canım :teselli:

SAğol canımmm hoşbulduk

günaydın kızlar, alıntı yapmadım unutmadan yazayım herkese..

füsuncum ben diğer topikte "hoşgeldin" demiştim bana küsmeeeeeeeee................
nisan da ayrı odaya geçmiş hayırlı olsun canım. ben eşime sordum ayıralımmı diye ki istediğim cevabı verdi. 1 yaşına kadar yanımızda :) amann alışana kadar da çekerim napıyım:))

esma batu ya maşallah diyim daha ne diyim. bi yerlerine nazarlık iliştir bence...
sibelcim bi link verdim ya kimse farketmemiş. ordaki foto ve isim Meleğin oğlun Ali Tunayı hatırlattı. hatta ilk başta melek yazdı sandım. ama bi baktım tarihler 2006 yı gösteriyo. zaten bebeğin adı da ali tuna.

özge çok üzüldüm biliyosun Ela da düşmüştü aynı şekilde. o an yapman gereken uyku halini gözlemlemek, göz bebeklerine ışık tutup değişkenliğini kontrol etmek, sağına soluna bakıp yaralanma varmı bakmak. ilk anda bunlar yapılıyo.

ilkay hoşgeldin canım. sünnetini de olmuş Doruğumuz. maşallah. keffi olmamış ama olsun. önemli olan sağlık. darısı diğer erkek bebeklerin başına:D

umarım unutmmışımdır kimsecikleri.

bizdeki haberleri söyleyim, Ela ilk kez bu sabah kahvaltı yaptı. tabi dr. az kilo almış diyince ben de harekete geçtim. gerçi bana göre iyi ama napalım. yedi ki ne yedi. çok sevdi.bir de fotosunu çekeyim dedim hemen şımardı poalr vermeye başladı. makinayı yere koydum hemen mızırdanmaya başladı. elime aldım ona doğrulttum yine gülücükler saçtı. sonra baktım olmuyo koltuya koydum objektifi elaya bakarken ben de yedirdim. neler oluyo bu bekelere korkutuyolar valla... geçen gün de armut suyunu verdim sevmedi. içine 2 biskuvi ezdim çok sevdi. hatta yine istedi 1 biskuvilik su sıktım da verdim yine. bizim kız ekmek kafa mı olacak ki?

Bilmezmiyim canım sen hariç a.s.

bizde de diş yok hatta dr 1 2 ay sürer dedi...opuyorumnanaktan

valla bana göre hava hoş defnem şimdiden damağıyla sıkıştırıp ısırıyor beni.. dişi olsa herhalde yer koparır..
zati benim sol süt kaynağını çeke çeke çatlatmış .. deli acıyor emerken... :1no2:

selam kızlar nasılsınız bizde kahvaltıya basladık bugun yarım yumurta sarısı rafadan ekemk içi fazlaca ovulmuş :) ve 2 cay kasıgı pekmez AHU degişik tarıflerın varmı canım

hoşgeldin ahu, ya Ela da seçecek gibi geliyodu ama öyle olmadı. maalesef tükürmeyi öğrendiği için baya bi oyalanıyoruz bişey yerken. hertaraf battı zaten.

ben meyve sularına biskuvi kattım tabi sadece armuta:D meyve sularını sevmiyo. napıyım bu yolla vericem artık. sen de denesen. gerçi ilk olarak tadı cazip olmayanlardan başlayın alıştırmaya diyolar sebze çorbası gibi. uyuyo şimdi uyansın bi süre sonra sebze çorbası yapıcam. ilk yaptığıda sevmişti. dr. çok az tuz at dedi. bu konuyu konuşan var mı doktoruyla.

muz seviyor ama çok veremiyorum.. bide muzla herşeyi kaktırabiliyorum ama sonra kaka yaparken zorlanıyor... resmen kas katı çıkıyor kakası.

şimdi üzümü keşfettim onuda sevicek herhalde herşeye üzüm koyucam başka çare yokk...

dr petibör ver dedi bana çok şekerli geldi versem mi acaba..? hani 1 yaşına kadar çeker yoktu???

ben sebze hasladım ama hiçbirini yemedi...

selam kızlar nasılsınız bizde kahvaltıya basladık bugun yarım yumurta sarısı rafadan ekemk içi fazlaca ovulmuş :) ve 2 cay kasıgı pekmez AHU degişik tarıflerın varmı canım

drun verdiği kahvaltı tarifini vereyim..
ilk gün yumurta sarısının 1/8 i yani bi yudum.. mamayla yada sıvı bişeyle ıslatılıp verilecek..

sonra günden güne yumurta sarısı arttırılarak günde yarıma yada 2 günde 1 sarıya kadar çoğaltılacak..

bu artış olurken yumurtaya alıştı mı az yağlı az tuzlu yada tuzsuz beyaz peynir bu karışıma katıacak oda yavaş yavaş arttırılacak...

sonra siyah zeytin karışıma katılmaya başlanacak..
sonra peknez...

ben bunları karıştırmadan versem iğrenç bişey dedim.. annem sende bunları yedin dedii.... benim yemek problemim nerden çıktı anlşıldı...

kahvaltı bu karışım olucak... bıldırcım yumurtası çok sğlıklıymış.. buralarda bulurum inşallah taze almak lazım...

yaa kahvaltıya geçtik ..şaka maka mart bebekleri büyüdü..

bidee kızlar dr bi günlük yemesi gerekenleri anlattı dibim düştü bunları defne yerse emmez dedim. dr sabah uynınca aralarda ve gece emicek zaten dedi... gitmesin bizim sütler zaten çok yok...

ben artık humanaları 2şer 3er kutu alıyorum ..mafoldumben

offf agriyor agriyor disim - basim - kolum - burnum - gözüm heryerim agriyor bütün sol tarafim agriyor offf salak doktor beni ne hale getirdi yaaaa... cildirazaammmm

arkadaşlar merhaba ben ilk kez aranıza katılıyorum ve katılmaktanda çok mutluyum bende mart annesiyim bir kızım var adı ADA sizinle çok guzel seyler paylaşacagımızı dusunuyorum :kedi:
hoşgeldin canım 3 tane adamız oldu :) benim kızımın adı da ada

kızlar bişey sorcaktım bebişlere kaç numara bez kullanıyorsunuzz. 4 e geçen var mı bide canbebe kullanan varsa memnun mu?
ben uzun zamandır 4 numara kullanıyorum canım 6.5 kilo civarındaydı başladığında şimdi 7.900 gr ama bacakları sıkmaya başladı

bu arada sıcak haber.. şimdi eczaneyi aradım ferrum için. bi serisinde hata yapılmış ve geri toplatılmış. çoğu eczanede yokmuş. hımm bi bakalım ne yapabiliriz. aqcelesi yok gerçi zaten kansız mı o bile belli değil. söylendiği gibi 2 bebekten birinde eksiklik varsa neden ilaç dayayım ki. kan tahlili yaptırayım bi.
ya bende annemle konuşuyodum bugün bizim zamanımızda yokmuymuş neymiş annem bana kullanmamış.yeni çıkan herşeyi özellikle bizim ülkelerde deniyolar çocuklar deneme tahtası değil kullanma dedi. zaten niyetim yoktu iyice vazgeçtim et yediririm kemik suyu içiririm onun yerine

enson 15 günde 300 almıştı... bu ay enaz 600 almaları gerekiyormuş.. hatta bursadaki dr 1200 almalıydı diyor..
yarın kahvaltıya başlıycaz.. yumurtayla. inşallah yer..
ya bizimki de bu ay 600 gr aldı geçen ay da 500 dü.. ada da yemiyo artık :çok üzgünüm:

yahu sen nerdesin üstümüze gül mü kokluyosunuz yoksa bakiim hı? :oklava: sırnaşık şey

muz seviyor ama çok veremiyorum.. bide muzla herşeyi kaktırabiliyorum ama sonra kaka yaparken zorlanıyor... resmen kas katı çıkıyor kakası.

şimdi üzümü keşfettim onuda sevicek herhalde herşeye üzüm koyucam başka çare yokk...

dr petibör ver dedi bana çok şekerli geldi versem mi acaba..? hani 1 yaşına kadar çeker yoktu???

canım üzümü nasıl veriyorsun? ya bi de neten petibör? bebe bisküvisi varken? içinde bi ton vitamin var cicibebenin

offf agriyor agriyor disim - basim - kolum - burnum - gözüm heryerim agriyor bütün sol tarafim agriyor offf salak doktor beni ne hale getirdi yaaaa... cildirazaammmm
çok geçmiş olsun güzelim ya niye kazıdı dişini anlamadım ben

Allah acil sifalar versin....

Yari yasiniz HAPPY BIRTHDAY...

Evet Aysincim farkina vardim zaten ilk okudugumda bizim Ali tunami diye iki kez baktim:)
Rüyada karsisinda fotograf makinasi - cep telefonu felan tuttugumda yemek yedirebiliyorum sadece yoksa yemiyor vermek istedigim bir kac kasik zaten onuda ne hallerle veriyorum bi bilsenizzz... alissin tadlara diye kendimi sebek yerine koyuyoruM:)

Bu arada ek gıdalara basladık iyi güzelde arkadaşlar bebişlerinizi kaç kere emziriyorsunuz.
Valla kahvaltı meyve corba yogurt derken memişe ne zaman sıra gelcek
opuyorumnanaktan
Ben sadece tadimlik veriorum üstelik ilk önce süt sonra mama veriliyor diye biliyorum hani doymazsaa...

Aysincim bende ayni seyi söylemisitm dün okudun mu bilmem bence ilk önce kan tahlili yaptir ilac dayama elacigaa... Belki eksigi bile yoktur degil mi:)

Kizlar dis doktoruna gittim bugün rüyayi kocise birakarak ... gitmez olaydim disimi kazdi doktor offf cok agriyor halen - dis doktoruna disin agrir diye gidersin ben disim agriyarak geri geldimmm!!! mafoldumben ...
[/QUOTE]

çok geçmiş olsun canım, diş en korktuğum şey benim yaa ağrısı dayanılmaz. hemen halledilir umarım.

tahlil yaptırıcam canım kan sayımına göre demire başlarız. et vermek için erken gibi geliyo bana ama iice araştırmak istiyorum.

enson 15 günde 300 almıştı... bu ay enaz 600 almaları gerekiyormuş.. hatta bursadaki dr 1200 almalıydı diyor..
yarın kahvaltıya başlıycaz.. yumurtayla. inşallah yer..

:(:bbo: kızlar aynı seninle ama benimki 1 ay 6 günde 300 gr almış. ama çok hareketli olmasına da bağladı. dişi de çıkyo zaten.

dr bana muzu 7 aydan sonra ver dedi. ne iyi ne kötü yanı var ama tok tutar başka bişey almaz dedi.
ben de eti ccibebe veriyorum. çok sevdi fındığım. nasıl üzüm canım taze üzüm suyu mu? aman lekesi çıkmıyo sinir meyvenin...

ya Ela yeni uyudu ama çok kötü bişey farkettim hanım daha 5 gündür emzik alıyo ama emziksiz uyuyamıyo. meme veriyorum kabul etmedi süt gelince ağlamaya başladı. muhallebi yaptım yarısından fazlasını yedi. ama emziksiz uyuyamadı kötü mü yaptım emzik vermekle acaba?

Aysincim altinci aydan itibaren zaten bebeklerin demire ihtiyaclari oluyormus ve etide zaten yedinci ayin baslarindan itibaren verebiliyoruz:)

alaman sayfasinda öyle yaziyiiii...

aysincim bu arada ben rüya üc - dört günlükken basladim emzige ve masallah emziksiz uyuyor yani uykuya daldiginda cikartiyorum agzindan cikarmazsan alisir:)

slm nihayet uyudu veee burdayım tatilde alıştı anneanne dede dayı teyzeler etrafında biri olmazsa diğeri mutlaka vardı şimdide aynısını istiyo sürekli ağlayan mızırdayan bi kız oldu ya nasıl baş edicem bilmem valla 1haftadır temizliği bitiremedim inş yanlızlığa alışır bide okul açılınca abimizde gidicek işte ozaman yandım yavrum oyalıyıveriyodu cadı ne olcak tatlı cadım benimopuyorumnanaktan

Back