Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
asay nasıl olmuş yahu o yazık ya umarım iyileşir hemenkızlar dün meriçi bakıcısından aldıktan sonra eve giderken bi tanııkla karşılaştık, morali bozuktu hastaneden geliyormuş, komşusunun 2 aylık bebeği varmış, sütü yokmuş bayanın göğsü yara olmuş ve çocuk ordan kan emmiş süt yerine, yoğun bakımda yatıyormuş, dr.lar elimizden geleni yapmaya çalışcaz demişler, durumu kötüymüş, çok üzüldüm, ALlah şifa versin.
haırlı olsun canım nice senelere sağlıkla mutluluklakızlarrr bugünde bizim yarı yaşımız yaşasınnnn :teytey:
öncelilkle herkese günaydın güzel mart anneleri
dün doktorumuza gittik çok seviyorum osman agayı
adam batuyu kucağına aldı oturdu bir güzel beni dinle sohbet ettik tabi batu klavyeyle oynuyo doktorunun kucağında zymflour u sordum ben bebeklere dişleri için ilk 3 yaş öneriyorum taki kendileri dişlerini fırçalayana kadar dedi beslenmesi dedim 2 sene anne sütü besleyebilirseniz çok süper olur dedi ama imkan dahilinde değilhaftada 2 köfte kadar et yemesi lazım demir ihtiyacını karşılaması için dedi ben demir ilacını vermiyorum deyince çorbalarına kat köfte yap bir şekilde yesin dedi ben pütürlü bişey yiyemiyor dedim kusuyo batu kusa kusa alışacak verin kussun korkmayın dedi alışsın diye fiziksel gelişimine baktı sağlık ocağıyla doktorun tartısı arasında 200gr oynuyo batu 9500 gr 70,5 cm valla süper dedi çokmu besliyorsunuz ne dedi zemuszemus baba- mama -meme - anne diyor dedim batu kucağındaydı oğlum ağzını kapat konuşma çok erken daha dedi elleriyle bir yerden tutup desteksiz 1 dak. kadar ayakda kalabiliyor desteksiz oturabilit-yor dedim daha ne bekliyorsunuz bu bebekden dedi bana erken konuşur erken yürür dedi sonra aldı bir güzel üzerini soydu herşeyi harika dedi batu ağladı boğazına bakmak için çubuğu soktuğunda tekrar kucağına aldı susturdu dişlere baktı diş yok eeee dedi diş çıkarmayı becerememişiniz daha kaydirigubbakcemile3 ha yürüteci sordum bir çok doktor önermiyo doğru ama ben kendi kendine oturabildiği zaman yürüteci öneriyorum dedi.sünneti sordum bi daha oğlum olsa doğar doğmaz yaptırırım dedi bence 2 yaşına kadar yaptırın ama siz bilirsiniz dedi.başka başka zeka gelişimi için bol bol konuşun dedi bide batuyu ters çevirdi reflekslerini kontrol etmek için bunadamı yaptın aferin dedi bizimki gayet sakin ellerini, uzattı ve muayene mamasasını tutmaya çalıştı
herşeyi harika dedi
hosbulduk canlar,
canım hayırlı olsunEsmacim Doruk iyi, dun sunnet oldu.
Dogdugunda yaptirmadigima pisman oldum. Cok zor geldi onu oyle baygın gormek geri getirdiklerinde, ama tıbbi olarak biraz mecburen yaptirdik, derisi cok dar dedi doktor. Bakalim atlattik cok sukur.
Batuş nasil?
geçmiş olsun yaaa şükür bişey olmamışkızlar dün giremedim anlatamadım dün adayı eşime verdim uyutması için ben de kahvaltı hazırlıyordum. yerde uyutuyorum normalde artık yuvarlanıyor diye.eşim uyutamamış yerde koltukta uyutmuş.bak döner ordan keşke yerde uyutsaydın dedim neyse iş işden geçmiş tabi gözümüz üstünde kahvaltı yaptık sonra eşim dışarı çıkıcaktı şebeklik yaptı kapıdan ben de kalktım gittim yanına hemen 2 dk uğurlayıp gelcektim geri. veee paat diye bi ses koştum içeri ben koşana kadar ada ağlamaya başladı tabi bizim kız yerde eşimemi kızsam kendime mi kızsam sinirlerim boşaldı gözlerim doldu. dru aradık getirin bakalım dedi.ultrason röntgen çekildi bişeyi yok dedi çok şükür bi sorun yok 600 gr almış 1 cm boyu uzamış.bizim dr baş çevresini falan ölçmüyor ya bıngıldağına bakıyor sadece salyası varmı dedi bi de o kadar çok ilgisiz..
yarı yaşınız kutlu olsunkızlarrr bugünde bizim yarı yaşımız yaşasınnnn :teytey:
canım hoşgeldinkızlar bebeklere yoğurt veriyomusunuz mamaylamı yoksa inek sütüylemi mayalıyosunuz ben artık başlamak istiyorum biraz biraz dayanamıyorum zaten kilo alımı düştü bu aralar cevapları bekliyorum ilk yoğurtmu vereyim napayım:sm_confused:
teşekkür ederim canım ada da çok seviyo fotoğraf çekilmeyi elime fotoğraf mak yada kamera alsam hemen bakıp gülmeye başlıyor yaramaz :)günaydın kızlar, alıntı yapmadım unutmadan yazayım herkese..
füsuncum ben diğer topikte "hoşgeldin" demiştim bana küsmeeeeeeeee................
nisan da ayrı odaya geçmiş hayırlı olsun canım. ben eşime sordum ayıralımmı diye ki istediğim cevabı verdi. 1 yaşına kadar yanımızda :) amann alışana kadar da çekerim napıyım:))
esma batu ya maşallah diyim daha ne diyim. bi yerlerine nazarlık iliştir bence...
sibelcim bi link verdim ya kimse farketmemiş. ordaki foto ve isim Meleğin oğlun Ali Tunayı hatırlattı. hatta ilk başta melek yazdı sandım. ama bi baktım tarihler 2006 yı gösteriyo. zaten bebeğin adı da ali tuna.
özge çok üzüldüm biliyosun Ela da düşmüştü aynı şekilde. o an yapman gereken uyku halini gözlemlemek, göz bebeklerine ışık tutup değişkenliğini kontrol etmek, sağına soluna bakıp yaralanma varmı bakmak. ilk anda bunlar yapılıyo.
ilkay hoşgeldin canım. sünnetini de olmuş Doruğumuz. maşallah. keffi olmamış ama olsun. önemli olan sağlık. darısı diğer erkek bebeklerin başına![]()
umarım unutmmışımdır kimsecikleri.
bizdeki haberleri söyleyim, Ela ilk kez bu sabah kahvaltı yaptı. tabi dr. az kilo almış diyince ben de harekete geçtim. gerçi bana göre iyi ama napalım. yedi ki ne yedi. çok sevdi.bir de fotosunu çekeyim dedim hemen şımardı poalr vermeye başladı. makinayı yere koydum hemen mızırdanmaya başladı. elime aldım ona doğrulttum yine gülücükler saçtı. sonra baktım olmuyo koltuya koydum objektifi elaya bakarken ben de yedirdim. neler oluyo bu bekelere korkutuyolar valla... geçen gün de armut suyunu verdim sevmedi. içine 2 biskuvi ezdim çok sevdi. hatta yine istedi 1 biskuvilik su sıktım da verdim yine. bizim kız ekmek kafa mı olacak ki?
hayırlı olsun tatlımkızlar benim oğlumun 2 tane dişi çıktı:) çok mutlu oldum iyi mi kötü mü bilmiyorum ama...
hoşgeldin canım geçmiş olsun tekrar.kaç gr aldı en son defne?selammmm...opuyorumnanaktan
biz bursadaydık geldik..orda aşımızıda olduk...
deli mikrop kapmışım ben apartopar annemlere gittik iyileştik döndük şimdi... yol yorgunuyuz..
defne hala mama reddediyor. kilo alımı çok az dr öncekilerde ii almış hala normmal kilosu ama gidişat ii değil dedi... yaa ben bu kıza nasıl yemek yeiriceemm...
geçmişi okumadım.. herkes ii dir umarım.. ben defnemi uyturken bi okurum... ayy çook yordu yol bizi...![]()
canım biz de ferrum kullanıyoruz eczacı bize de demedi öyle bişey.elinde yoktu da uydurdumu acaba sizin eczacı :)ayrıca yazmak istedim. dr. bize ferrum verdi demir damlası, ama eczacılar artık dağıtılmıyo dedi. ferro sanol varmış sanırım. siz hangisini aldınız? veya demir kulanımı konusunda dr. larınız bişi dedimi?
ayrıca flor kullanımını da sordum. bizim dr. şebeke suyunda yeterince var fazlası dişleri çürütür dedi. vermedi. kuzenim bebeğini diş dr. na götürmüş."çoğu diş dr. u bunu söylemez ama sen flor kullan bebeğine" demiş. kafam çokk karışık.
hoş geldin canım maaşallah bebişinemerhaba hanımlar....
biz geldik artık buradayız..geçen hafta dr. kontrolümüz vardı..bu ay 800 gr almışız.7060 gr olduk boyumuzda 66,5 cm...sabah akşam kaşık maması yiyoruz.öğlen sebze çorbası püre gibi koyu veriyorum öğlenden sonra meyve veriyorum bu haftada yoğurda başladım kendim mayaladım..aralarda ve gecede meme veriyorum..çok şükür su haricinde hiçbişeyi red etmedi kızım..su içiremiyorum neler denedim..en son olarak ıhlamur yaptım onu içiriyorum onu kabul etti şükür..6 aydan sonra kahvaltıya başlayalım dedi ...tahıllı mamaya devam..keyfimiz iyi..konuşmalara başladık ama kendi çapımızda yani belirgin bişeyler yok..teker yuvar odanın ortasını geziyoruz..d vitaminini bir ay önce bıraktık şimdi vitamin damlası içiyoruz günde 20 damla...onun dışında bişey yok..dişlerimiz yola girmiş geliyorlar ama daha vaktimiz varmış...gündüzleri bende kendi odasında yatırıyorum ama gece yanıma alıyorum..park yatakta küçük geliyor artık rahat dönemiyor karyolası kadar rahat değil ama idare ediyor işte...
bizden haberler böyle..
kızlar bebeklere yoğurt veriyomusunuz mamaylamı yoksa inek sütüylemi mayalıyosunuz ben artık başlamak istiyorum biraz biraz dayanamıyorum zaten kilo alımı düştü bu aralar cevapları bekliyorum ilk yoğurtmu vereyim napayım:sm_confused:
ah meralcim teşekkür ederim çok mutlu oldum olumlu insanları çok seviyorum:) senin oğluşunun doğum günü ne zaman.
selam canım ben 4 numara kullanıyorum ama canbebe yi bilemiycem
ben kuzuma mama ile yoğurt yapıyorum taş gb oluyor ve cok sevıyor yalnız şuna dıkkat et yogurda yenı baslıcaksan baslarda gaz yapabılır verdıgın mıktarı yavas yavas arttırırsan ıyı olur ve ılk baslarda gunduzlerı ver gece gaz problemınız olmasın
biz de ferrum kullanıoruz. ayrıca flor kullanmaya baslayalı 2 ay oldu. dr verdi minik bi hap suda eritip veriyoruz günde 1 tane. 400 adetlik plastik bir kutuda. ayrıca birde devit kullanıorz.zemuszemus