2009 Kasm Anneleri

gunaydın canım,

kızlar terkettı artık bizi,bende aynen baktım kımse yoktu..
deryacım eşinin evde olduğunu bildiğimiz için sormadık seni yoksa hep aklımdasın.nuran,şekercik,serap,gamze,darksee,sedese,esinde,bircan uğramamışlar kaç gundur...

nagişcim hadi bakalım iyi gidiyorsun,boyle devam arkadaşım..
bugun burda yağmur var bir 10 dk oncede fırtına çıktı resmen çamaşırliğı balkondan tam zamanında kaptım,uzerindekı çamaşırlarla birlikte uçuyordu az kalsın
yemeğimi de yaptım erkenden,mert uyuyuncada bir kek yapayım diyorum evde yumurta patlaması var kullanayımda bozulmasınlar

kızlar 3 gecedir mert gecede 1 kere olmak uzere uzun uzun oksuruyor belkı 5 dakkka devamlı oksuruyordur.sanki balgam varda onu çıkarmaya çalışır gibi.onun dışınfda birsey yok,gunduzde hiç oksurmuyor.peluş battanıye var uzerinde ondan mı diye duşundum ama devamlı kullandığımız birsey daha once olmuyordu boyle birsey.dr da gitmek ıstemiyorum,ne yapsam kı.o haldeyken ılık su içirmek istiyorum içmiyor da,oksuruğu bitince uykuya devam ediyor.otacanın şekerleri var ya onlardan kırıpda versem mı kı:26:

çıtçıtlı badileri bol aslında mertin,bu gece olmadı birsey,sıkmasın diye bezi gevsek bağlıyordum galıba ondan oluyor.dun sıktım epey,esnek bantlar nasılsa diye.bakalım bundan sonra nasıl olacak

oh rahatlamıştır nesli,yapsında nasıl olursa olsunmert gunde 2,3 kez yapıyor onlar biile dolu dolu oluyor..

çıtçıtlı badileri bol aslında mertin,bu gece olmadı birsey,sıkmasın diye bezi gevsek bağlıyordum galıba ondan oluyor.dun sıktım epey,esnek bantlar nasılsa diye.bakalım bundan sonra nasıl olacak

bezin üstüne kilot giydirmeyi denedinmi canım işe yarıyordu neslinin bezinin sızdırdığı zamanda öyle yapıyordumda

neslide hapşuruyor anasıdaa akşamda spora gidiyorum iyice halsiz kalıyorum kilomda bi değişklik yok ama acayip incelme var arkadaşalar bacakalrım falan süzüldüü kollarımın tombulluğu gitti gibi bakalımm bu işten bişi anlamdım ama:26::26:bende durum bu nagiş duydunmu

duydum bebem sanada incelmede iyi ben bu hafta parzatesiden itibaren sporada başlıyorum evde zumba yapıcam bakalım haftaya cuma görürüz neticeleri ölçülerimide aldım ona gçre bakıcam
meralcim havuçlu cevizli kek yap içine tarçın ve zencefilde koy hatta varsa pekmezde ekle 1 çay bardağı süper oluyo ben içine aroma versin diye bolca hindistan cevizide koyuyorum eymen hergün akşam ara öğün niyetine 1 dilim bu kekten ve bir bardak süt içiyo mertte sever eminim istersen tarif verebilirim

slm hanımlar nasılsınız?biz iyiyiz çok şükür .
şaka yaptım meralcim sen bana bakma naz yapayım dedim birazcıkk
nagişş,mine bende rejime ve spora başlamak istiyorum ama nasıl yapsam bilemedim ekmeği kestim bugün kepek ekmek alıcam ama 2 saatte birçok kötü acıkıyorum kan şekerim düşüyo elim ayağım titriyo kendime gelemiyorum çağana hiç bakamıyorum ama vermemde lazım xs giyen ben şimdi L alıyorum herşeyi kalça ,yağlanmalar almış başını gidiyo giydiğim hiçbişey yakışmıyo çok üzülüyorum ve daha kötü kilo almadan vermem gerekiyoo ya devlet hastanesinin diyetisyeni oluyomu acaba?

duydum bebem sanada incelmede iyi ben bu hafta parzatesiden itibaren sporada başlıyorum evde zumba yapıcam bakalım haftaya cuma görürüz neticeleri ölçülerimide aldım ona gçre bakıcam
meralcim havuçlu cevizli kek yap içine tarçın ve zencefilde koy hatta varsa pekmezde ekle 1 çay bardağı süper oluyo ben içine aroma versin diye bolca hindistan cevizide koyuyorum eymen hergün akşam ara öğün niyetine 1 dilim bu kekten ve bir bardak süt içiyo mertte sever eminim istersen tarif verebilirim

hadi bakalım kızlar spor iyidir bende gaza gelsemde yapsam keşke.gobuş gittikçe buyuyor:17ayy nagihancım süper olur,saydığın tum malzemelerde mevcutken yapayım.zencefilli kek hiç denememiştim,değişiklikte olur.ben şimdi oğluşumu uyutmaya gidiyorum,yazarsan sevinişrim..

deryacım daha yaşın kuçuk şimdiden onlemini al yaş ılerletıkçe kılo vermekde zorlaşacak..diyetısyen var diye duydum ama araştır sen yıinede.kan şekerinin duşmesinin altında ne var once onu araştırırlar hem,iyide olur..

3 yumurta
1 su bardağından biraz az sıvı yağ(yarım bile olabilir ben az yağlı seviyorum )
1 su bardağı şeker (pekmez koyavaksan 1 su bardağından biraz az olsun )
1 su bardağı rendelenmiş havuç
bolca kırılmış ceviz
1-2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı zencefil silme olsun
1 pk.vanilya
1pk kabartma tozu

kekin üstü biraz ıslak kek gibi parlak olur pekmez koyarsan yani endişelenme durdukça yumuşuyo çocuklar için yemesi daha kolay oluyo

meral fırtınayı burayamı gönderdin??? biz 7 katta oturuyoruz biizm canak balkonun bu başından bi başına uçtuu evdeki tüm pencerelr sürgülü fırnıda bunları açabilrmii ki anlamdım vein kapıları çat çat diye çarptı kapandı aklımı oynatıcaktımm nerdeyse koştum camları zor kapattım perdeler evin içinde uçuyodu resmen yaa bi uğultu varki nesli anne bağırıyo çok bağırıyo bu bu ne diip diiyp duruyoo bende korkmaqısn diye yağmur yağıyo annem şarkı söyleyelim desemde çocuğumda bende çok korktum elim ayağım zangır zangır titriyorr off çok kötüydü nesli olmasaydı ağlardım am nesli var ağlayamıyorumda kokrmasın diye ben hayatım d ailk defa böle bişi yaşadım yaa dışardaki çöp bidonları yerlerde her şey havada uçuyor resmenn

off çok kötüyüm şu anda yaa böyle kafama göre rejim yapamıycam sanırım en iyisi bi uzmanla görüşmek

cnm diyetisyenler zaten yaklaşık 2 saatte bir bişeyler yediriyo normalde yemediğimiz kadar da çok yediriyolar kilolarıda düzenli beslenince veriyoruz kan şekerin düşmez yani ama devlette herhangi bir poliklinik göndermeden direk diyetisyene gidemiyosun diye biliyorum

deryacım ilk önce devlet hastanesinde endokrin bölümüne gidiyorsun kanına şekerine metobalizmana herşeyine bakıyorlar ondan sonrada seni diyetisyene sevk ediyolarr bende devlet hastanesine gittim ordan biliyorum ama benim gtitm hastanede direk diyetisyene giden de vardı ama kan tahlili falan olmadan sen istersen bi ilk önce endokrin bölümüne gitt herşeyine baktır sonra ona göre diyetisyene git böyle daha sağlıklı olur senin için

ben bu sayede öğrendim troidleirmin yavaş çalıştığını canım

işte burda da aynısı oldu,balkon demirleri sallandı resmen.ben çamaşırların derdine duştum onları kurtarayım derken kapıyı açık bulan mert birde dışarı çıktı, çocuk uçacak diye odum koptu...burdan anca oraya geldi demekkı,pencerereler falan açıldı demek sizde,gece boyle birsey olsa insan kafayı sıyırır..hadi geçmiş olsun...
deryaa hazırlıklı ol size doğru gelıyor fırtınaaaa.....

teşekurler canım,ben gidiyorum yapmaya..hımm peklezize benziyor,şimdiden ağzımın suyu aktı

ayy iyiki gece olmadı ya yoksa deprem oluyo falan diye kafayı yerdimm heraldee evde sıcak diye üstümde askılı tayt falan vardı gittim uzun uzun giydim korkudan bişi olurs amontumuzu alır kaçarız diye gerçi 7 kattan nereye kaçıyonn offf çok gerildim ya hala uğuldu kulağımda başımada ağrı girdianaaaamm çok kötüydü

şimdi burda guneş açtı,izmirin havası işte ne olacağı bellı olmuyor..

kızlar ;hep diyoruz ya çocuklar biraz buyuselerde rahat etsek.ben artık oyle cumleler kurmayacağım,buna inancımı yıtırdım çunku..bizim evin tarafında ilkoğretım okulu var hep onları gozlemlıyorum da,çok afacanlar ya..dur durak bilmeden koşmalarını mı sayayım,sıcacaık dersliklerinden ustlerine birşey almadan yağmura çıkmalarını sayayım.birbirlerine taş atmalarını,sopalarla vurmalarını mı sayayım.(mert burda okula giderse ve ben onu izlersem tenefuslerinde aklım çıkar herhalde)

az oncekı fırtınada dışardaydılar biride içeri gireyım demiyor nasıl çığlık çığlığa koşuşturuyorlar,şimdide su birikintilerinin içinde zıplıyorlar tabi donlarına kadr ıslandılar ve akşama kadrda oğle kalacaklar.sonrada hastalıktan kurtulmayacaklar of ya dertleri bana duştu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…